Hakimlik , Savcılık , avukatlık

HAKİMLİK,SAVCILIK,AVUKATLIK:

Çağdaş beşeri düzenlerde ; hakimler , meclisler ya da ilgili kurumlar tarafından konulan yasa ve hükümlere göre hüküm verir ve yargılarlar . savcılar ise iddia makamı olarak ilgili taraflar hakkında yine aynı şekilde ortaya konulmuş kanun ve hükümlere göre iddialarda bulunur , cezalandırmayı ister , hak taleb eder ya da haksızlıkların giderilmesini isterler . Bütün bunların ortak özelliği ya da ifade ettiği anlam ise , Allah ‘ın indirdiklerinden başka bir takım hükümlerle hüküm vermektir.

 

Bunun ise müslümanlara haram olduğu , Kur’an-ı Kerim’in son derece açık ve pek çok hükmünden anlaşılan bir husustur . Hatta konu ile ilgili yani müslümanların Allah’ın hükümleri dışında kalan hükümlerle hükmetmelerini yasaklayan ayet ve hadisleri tek tek sıralamak başlı başına bir iştir .

 

Mümin Allah’ın indirdiğinden başka hükümlerle hükmedemeyeceği gibi , Allah’ın indirdiği hükümlerle bu hükümlere aykırı hükümler arasında bir telif ve uzlaştırma yoluna da gidemez.Allah’ın hükümleri ile tağutun ya da hevanın hükümlerini bir arada uygulamaya da kalkışamaz . çünkü böylesi katmerli küfür ve apaçık münafıklıkıtr . Allah’ a ve Allah’tan gelenlere iman etmek ile onlara aykırı hükümler arasında bir uyum sağlamak birbirine zıttır .

 

Katıksız bir iman , adına ister hakikat , ister inanç ( ideoloji ) , ister siyaset , ister görüş denilsin , Rasulullah’ın getirdiklerine aykırı olan her şeye karşı amansız bir savaşa girişmeyi gerektirir . Ta ki Allah’tan gelen hükümlerle tam ve katıksız şekliyle hükmedebilmek mümkün olsun . Nitekim Allah’ın yolundan alıkoyup Allah’tan gelenlerle onlara aykırı hükümlerin arasını bulup telif ve uyuşturma yoluna giderek Allah’ın yolundan alıkoymak isteyenler hakkındaki ilahi hükümden de anlaşılan budur .

“ -- Onlara: "Allah'ın indirdiğine ve Peygambere gelin !" denince, münafıkların senden büsbütün uzaklaştıklarını görürsün. “ ( Nisa 61 )

Bilindiği gibi beşer tarafından konulmuş anayasa ve yasalara bağlı kalmak , insanlar tarafından ve Allah’ın şeriatine aykırı konulmuş bu hükümlere dayanarak hükümler vermek yani bu esasa göre beşeri düzenlerin yargı kurumlarında görev almak , İslam’a karşı ve taban tabana zıt bir faaliyettir . Allah’a ve ahiret gününe iman eden bir kimsenin bu anayasalara göre kurulmuş düzenlerin heva sahiplerini kandırmasıdır , onları iman yolundan ve islam şeriatinden uzaklaştırmasıdır .

Avukatlık mesleği , hakimlik ve savcılıktan farklı gibi görünmekle birlikte , esas itibariyle hakimlik ve savcılıktan farklı bir fonksiyonu yoktur . Çünkü avukat da gerektiğinde haklıyı haksız , haksızı haklı göstermek gibi bir takım tehlikeleri de beraberinde getirmekle birlikte , egemen düzenin yürürlükteki beşeri cahili hukuk ilke ve yasalarını esas alarak ve onları gerekçe göstererek savunmalarını yapmakta , iddialarını cevaplandırmakta , ispat ya da reddetmektedir. Bir avukat için gerektiğinde “ Rabbim Allah’tır “ dediği ve tağutu inkar ettiği için mağdur edilmek istenen bir müslümanı savunmak gibi , hakim ve savcıdan farklı bir konuma düşmek imkanı da vardır . Bundan dolayıdır ki avukatlığın diğer savunmalardan farklı ve daha müsamahakar bir hükme tabii olacağını söyleyebiliriz . Ancak bunun kati olarak hükmü şudur da demek bizim için mümkün değildir.

A N A _ S A Y F A

Site haritası

SİTE_İ Ç İ N D E K İ L E R

İslâm’da Laiklik Yoktur

Demokratik çalışma ve amel ilişkisi

Seçim sandığına giden bir vatandaşın bu davranışının anlamı nedir ?

Milletvekili adayı olmanın anlamı nedir?

Demokratik düzenlerin iddiaları nelerdir ?

İslam’i hareket ve demokrasi

Demokrasi ve seçimler

Demokratik çalışmayı savunanların bazı gerekçeleri

Hüküm koyma ; Allah’a muhalif kanun koymanın ve koydurtmanın hükmü nedir

Allah’ın ayetlerinin inkar ya da alay edildiği meclislerde oturulabilir mi?

Parlementoyu hep dinsizler mi ele geçirsin; adamlarımız olmasın mı ?

Sert olmayalım , particilere karşı yumuşak davranalım .

Bu kadar alim , hoca var ;onlar bilmiyorlar mı bunu ?

Allah’tan başkası için yemin etmek ; hükmü nedir ?

İslam’dan Çıktıkları Halde Kendilerini Müslüman Zannedenler

Yusuf (a.s.) parti gibi başa geçmiştir ; bizde onun gibi çalışıyoruz

Hılfu’l - Fudul Andlaşması oy vermeye delil midir ?

Medine vesikası ve Hudeybiye anlaşması, Necaşi delil midir ?

Parti yoluyla İslam’a casus ve ajanlık hizmeti ediyoruz

İslam’i duyarlılığı olan partiye destek ehveni şer midir ?

İslam’a göre dost ve düşmanlık : Dostluğun gerekleri

Takiyye nedir , ne zaman olur , şartları nedir ?

Küfrü meşrulaştırmak

İslam partisi olamaz mı ?

Beşeri düzenin bazı kurum ve görevleri

Demokratik Mücadele Kurumu ; PARTİLER :

Bakanlık ve Üst Düzey Bürokratlığı

Askerlik

Şehid ABDULLAH AZZAM’a göre “parlementoya girmenin hükmü

Tek ümmete doğru

Allah’ın Hükümlerini Aşamalı olarak Tatbik Etmek Küfürdür

Hakimlik , Savcılık , avukatlık

Doktor , Mühendis , Öğretmen ve diğer memuriyetler

İslâmda Cihad