Schilderend medium

Geestelijke kunst

Tijdens zijn leven mocht Jozef een groot aantal schilderijen maken door de Meesters van Gene Zijde.

Jozef Rulof heeft honderden schilderijen ontvangen uit het hiernamaals. Het mediamiek schilderen diende voor de opbouw van de psychische trance, waardoor de boeken zuiver ontvangen konden worden.

Jozef Rulof ontving in trance vele geestelijke kunststukken. Het schilderend mediumschap zoals hij dit bezat, vereiste tijdens het schilderen een volledige overgave aan zijn geestelijk leider.

Op deze wijze ontving Jozef Rulof honderden schilderijen, die zowel op doek en paneel als op porseleinen bordjes werden vastgelegd. Stuk voor stuk machtige symbolieken.

Jozef zei dat hij niet zelf schilderde, maar dat zijn lichaam werd overgnomen door geestelijke schilders die op aarde gestorven zijn. Deze schilders wilden door middel van zijn lichaam als menselijk medium aan de wereld tonen dat zijn nog inleven en dat zij hun schildertalent behouden hebben.

Ondanks het feit dat Jozef Rulof geen enkele kunstopleiding gevolgd heeft zijn er een rijke verscheidenheid aan stijlen waarin geschilderd werd die elk afzonderlijke tot grote hoogte zijn uitgewerkt. Volgens Jozef is deze opmerkelijke verscheidenheid en diepgang terug te voeren tot verschillende "meesters in de schilderkunst" die na hun door zijn mediumschap hun kunst opnieuw op aarde konden brengen.

Jozef ontving van zo via gene zijde honderden schilderstukken. Tijdens de trance waarin hij door zijn geestelijk leider werd gebracht, konden dus zo de kunstenaars die eens op aarde leefden door hem nog eens opnieuw hun aardse kunst aan de mensheid doorgeven, en dit vooral om de mens te overtuigen van een eeuwig voortleven. Kunstenaars zoals Anthonie van Dijck, Clermont, van Reenen, Vincent van Goch, Erich Wolff, Jongshi en vele anderen namen zijn stoffelijk organisme in handen en gaven zo hun geestelijke bewijzen door aan de mensheid. Op vele manieren kwamen zijn schilderstukken tot stand, sommige werden in volledig duister of zelfs ondersteboven geschilderd. Grote werken werden in 35 a 40 minuten voltooid, er werd ook op kleine porseleinen bordjes geschilderd, waarvan sommige in acht minuten klaar waren. De schilderijen die Jozef maakte diende niet alleen om bewijzen van een voortleven na de dood te geven, maar ook om op die manier geld te verwerven voor het uitgeven van de boeken. Niks werd hem cadeau gedaan hij moest alles zelf verdienen

Deze schilderwerken allen met een geestelijke boodschap, stellen meestal symbolieken voor. Allen stralen ze de liefdeskracht uit, van degene die door Jozef schilderde, als gevoel in zich heeft. Zij sporen allen aan tot denken, tot het aanvoelen van het leven en het zoeken naar een eigen plaats daarin. Alle bloemen zijn geestelijke bloemen, zij worden gevoed door de liefdesgevoelens en daden van de hogere mens, die weet wat het leven van hem vraagt en er ook naar handelt. Ook de 3 basiswetten van het leven: vaderschap, moederschap en reïncarnatie zijn, in bijna alle schilderijen terug te vinden.

Je kan ook overzicht van zijn schilderkunstwerken in een boek kopen via volgende website :

https://rulof.nl/Kunstalbum-platenboek

https://rulof.nl/Doel-van-de-geestelijke-kunst

Verslag van een schilderdemonstratie:

Voor de schildersezels gezeten raakte hij even over tweeën in trance.De geest die door hem schilderen wilde nam onmiddellijk palet en penselen. André had zelf nog nooit een palet in zijn handen gehad, maar de intelligentie die door hem werkte legde grote vakkennis aan de dag. Alle aanwezigen zagen dat hier werkelijk een kunstenaar aan het werk was. Toen na ongeveer anderhalf uur het stuk voltooid was keerde André zich tot de aanwezigen, waarna Alcar doorkwam om uitleg van het stuk te geven.

Schilderijen-Jozef-Rulof.pptx
schilderijen.pdf
Was ik liefdevol.pdf

De Mens wikt, maar de gene zijde beschikt

Graag vertel ik u allen nog het verhaal hoe de Stichting in het bezit is gekomen van de schilderijen van Jozef Rulof uit Amerika. Ludo Vrebos, de voorzitter van de stichting verteld dit op de schilderijententoonstelling in Vlissingen op 6,7 en 8 juli 2012. De stichting kreeg bericht vanuit Amerika (een aantal jaren voorheen) dat een zoon van Anton Rulof 77 schilderijen aanbood om aan de stichting te verkopen.

Hij wou daar ongeveer 100.000 euro voor ontvangen. Ze bleken wel in zo'n slechte staat te zijn, dat de renovatie van de schilderijen ook nog eens 100.000 euro zou kosten. Daar de stichting nooit geen schilderijen opkoopt, zaten ze met een probleem. Geld hiervoor hadden ze niet. Zeven dagen nadat de stichting dit aanbod kreeg, kwam er bericht vanuit Canada, dat iemand de stichtig een schenking van 200.000 euro had nagelaten!

Toen konden ze de schilderijen opkopen EN laten renoveren, zodat ook dit werk van Jozef Rulof niet verloren zou gaan. Zo ziet je maar weer, als het nodig is, komt de oplossing vanzelf vanaf Gene Zijde.