Taizé-koor

Het Taizé-koor heeft zich toegelegd op het zingen van Taizé-liederen.

Taizé-liederen zijn gezangen die bestaan uit korte fragmenten en vele malen herhaald worden. In slechts enkele woorden wordt een fundamentele waarheid uitgedrukt, die langzaam doordringt tot de gehele persoon. Niet alleen het koor maar alle aanwezigen kunnen meezingen. Vóór de Taizé-viering worden daarom een aantal liederen geoefend. Er worden mooie solo’s doorheen gezongen en gespeeld waardoor het een zeer harmonieus geheel wordt.

Het Taizé-koor bestaat sinds september 2011 uit enthousiaste leden. Het is op dit moment samengesteld uit: acht sopranen, vijf alten, drie tenoren en drie bassen. Het staat onder leiding van een dirigent en wordt begeleid door een organist. Onder de leden zijn vier zangers die de mooie solo's zingen behorende bij de Taizé-liederen en een dwarsfluitist en een trompettist. Zij repeteren één keer per 14 dagen op donderdagavond van 19.15 tot 20.15 uur in de Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan te Helvoirt.

Wie komt het Taizé-koor versterken?

Taizé-koor nodigt belangstellende zangers en zangeressen uit nader kennis te maken met het koor. Er is nog plaats voor een paar zangers/zangeressen. Hebt u belangstelling? Lees verder >>>

Op 31 oktober 2011 om 19.00 uur, vond de eerste Taizé-viering plaats in de H. Nicolaaskerk in Helvoirt waaraan het Taizé-koor haar medewerking verleende. Eerder was het koor al actief tijdens de Taizé Jubileumviering in de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch op zaterdagmiddag 3 oktober 2011 om 16.00 uur. Ook tijdens de Allerzielenviering en de Dodenherdenking van dat jaar was het koor actief in de Nicolaaskerk in Helvoirt.

Tevens verzorgt het koor een Eucharistieviering in de meimaand in de St. Jan Evangelist Kerk te Elshout.

In de vaste agenda staat ook de dienst voor de Herdenking van de overledenen in de Oude St. Nikolaaskerk van de Protestantse Gemeente Helvoirt-Haaren. Het Taizé-koor verleent ook haar medewerking aan Avondwaken in de Nicolaaskerk. Kortom een actief koor.

Voor meer informatie >>>