Taizé in Helvoirt

DeTaizéviering is een oecumenisch initiatief en heeft tot doel elkaar op een inspirerende wijze te ontmoeten.

Een Taizé-viering is een meditatieve viering van ongeveer een uur met weinig gesproken woord, lange stilte en veel zang. De essentie is: rust en ruimte vinden om bij jezelf te komen. De gedachte van het vele herhalen van de korte liederen is dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God.

De liederen worden door het Taizékoor ondersteund en muzikaal begeleid.

Oecumenische Taizévieringen m.m.v. solisten en instrumentalisten - Programma 2019

Zaterdag 22 juni 2019 - thema: DANKBAARHEID - Lees verder .....

Zaterdag 28 september 2018 - thema: NABIJHEID

Taizévieringen

De Taizé vieringen in Helvoirt worden afwisselend gehouden in de R.K.Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan en de Protestantse Kerk aan de Van Grevenbroeckstraat.

Aanvang van de vieringen is om 19.00 uur, maar het is een goede traditie om vooraf enige gezangen te oefenen resp. in te zingen. Dit wordt gedaan omdat bij de Taizévieringen alle deelnemers actief meezingen.

Werkgroep

  • James Gerald Joseph, pastoor H. Nicolaaskerk te Helvoirt
  • Lodewijk van Wingerden, predikant Protestantse Gemeente Helvoirt-Haaren
  • Ria Klerx
  • Antoon van Uden
  • Marianne Koelewijn
  • Anton Klerx, contactpersoon (klerx.anton@gmail.com - tel: 0411.642034)

Stichting

De Taizé werkgroep ‘Taizé in Helvoirt’ is per 13 juni 2018 een STICHTING geworden met de naam STICHTING ‘TAIZÉ HELVOIRT’. Deze Stichting organiseert oecumenische Taizé-vieringen in Helvoirt zoals de werkgroep dat de afgelopen drie jaar heeft gerealiseerd.

Lees verder .....

Marguerite Weller, lid van het Taizé koor Helvoirt is afdelingsleider aan het Gerrit Rietveld College in Utrecht. Zij vertelt over haar ervaring van een bezoek aan Taizé met een groep leerlingen. Dit jaar voor haar vierde keer.

Het Gerrit Rietveld College is een interconfessionele (RKPC) school en ziet de jaarlijkse reis met leerlingen van het 4e jaar als een uiting van haar identiteit. Lees haar verslag: click hier