Vastenactie campagne 2019 Helvoirt: "water verandert alles"

In de H. Nicolaaskerk besteedt de Missie-Ontwikkeling-Vredegroep ieder jaar tijdens de vastentijd extra aandacht aan een project van Vastenactie. Dit jaar staat geen project in een land in het Zuiden centraal, maar heeft men gekozen voor een breed thema: WATER!

Door middel van de financiële bijdragen die Vastenactie ontvangt in de vastentijd kan ze waterprojecten in Niger – Congo – Sierra Leone – Nicaragua en Indonesië financieren; denk aan filtratiesystemen, putten, pompen of opslagtanks. Oplossingen die schoon water brengen bij de mensen die het nodig hebben. Welk een impact water in ons leven heeft, ondervonden we zelf vorig jaar tijdens een lange droogte. Maar niemand had echt te lijden onder het gebrek aan water. Hoe anders is dat voor Zalia, een vrouw uit Niger. Zij moet elke dag vóór zonsondergang opstaan want in haar dorp Dogondoutchi is geen put of bron. Daarvoor moet ze anderhalve kilometer verderop. Dagelijks loopt ze drie keer met twee jerrycans om water te halen! Het waterpunt dat Vastenactie wil aanleggen zal voor haar en haar dorpsgenoten veel verbetering brengen. In Congo daarentegen wil Vastenactie waterfilters uitdelen: dé oplossing tegen vele ziektes.

Achter in de H. Nicolaaskerk te Helvoirt is een kleine tentoonstelling ingericht met informatie over de waterprojecten.

Op woensdag 17 april tussen 18.30 en 20.30 uur zal de bekende Bliksemactie worden gehouden. 40 vrijwilligers zullen de vastenzakjes ten bate van de waterprojecten van Vastenactie huis-aan-huis ophalen.

Daarnaast kan men ook zijn financiële solidariteit in de rode melkbussen achter in de kerk deponeren. Deze staan er tot tweede Paasdag. Of men kan rechtstreeks een bijdrage overmaken op: NL21 INGB 000 000 5850 t.n.v. Vastenactie, Den Haag.

Missie Ontwikkeling Vrede groep

Voorzitter Marleen Peters Van der Heyden

Marleen.petersvdh@home.nl