Mediatek Tingsholm

ett skolbibliotek i världsklass sex år i rad

Peter och Carin

Välkomna till Mediateket!

Mediateket är skolbibliotek för Tingsholmsgymnasiet och Vuxenutbildningen i Ulricehamn. Vi har sex år i rad fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass och arbetar hårt för att eleverna på våra skolor skall få det allra bästa för sin undervisning och sitt lärande.

Nyheter

Leve demokratin - en utställning om demokratins sårbarhet - äger rum 14-31 januari på Mediateket. Det är en enkel utställning med 15 vepor som berättar om de viktigaste händelserna och samhällsförändringarna som ledde fram till det nazistiska Tyskland och Andra världskriget. Den visar på händelser som delvis även kan ses i vårt samhälle idag, men även på hoppfulla tendenser inför framtiden. (190111)

Några nyinköpta böcker om Syrien och dess närområde. Läs mer här. (181120)

Mediateket är stängt, precis som övriga bibliotek i kommunen, den 20-21 november. Då fungerar det inte heller att låna e-böcker eller strömmande ljudmaterial via Elib/Biblio eller Cineasterna. (181119)

Vi planerar och genomför egna, elevers och externa utställningar. Hitta alla kommande utställningar (och boka själv vissa av dem till klassrummet) via denna länk. (181119)

Vi erbjuder lektioner till enskilda elever, personal eller klasser. Läs mer om vad vi kan erbjuda i denna länk. (181112)

Allt som den nyanställde på skolområde Tingsholm behöver veta (ur Mediatekets synvinkel, såklart) hittar ni här. (180814)

Alla databaser vi har på skolan hittar ni mer info om under E-tjänster. (180813)


Mediatek Tingsholm (skolbiblioteket på Tingsholmsgymnasiet och Vuxenutbildningen) finns här för att stödja dig som elev till att nå dina mål i livet, och dig som lärare till att utvecklas i ditt arbete.

På skolbiblioteket erbjuder vi aktuell skönlitteratur och facklitteratur till både elever och personal. Vi har dessutom flera databaser, ett antal tidskrifter och tillgång till drygt 7000 tidningar och magasin från hela världen. Vi är en pedagogisk resurs för hela skolan och har öppet mer än 40 h/vecka. Du finner oss centralt i Tingsholmsgymnasiets A-hus på andra våningen.

Viktiga dokument för vår verksamhet

Mål och handlingsplan för gymnasiet och vuxenutbildningen.

Skall du låna dator

Instagram