Mediatek Tingsholm

ett skolbibliotek i världsklass sju år i rad

Peter och Carin

Välkomna!

Mediateket är skolbibliotek för Tingsholmsgymnasiet och Vuxenutbildningen i Ulricehamn. Vi har sju år i rad fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass och finns här för att stödja dig som elev till att nå dina mål i livet, och dig som lärare till att utvecklas i ditt arbete.

Mest sökta sidor

Vetenskapliga artiklar - Engelska - Ekonomi

Rapportskrivning - Kurslitteratur högskolestudier

Ämnen - Kurslitteratur Vux

Nytt

Vi har stängt under sportlovet, vecka 7. (200203)

Från och med nu testar vi igen att ni får dricka dryck igen i Mediateket om de är med lock. Men blir det kladd eller skräpigt gör ni i ordning, annars ångrar vi oss. (200120)

Konton i Inläsningstjänst är nu kopplade till elevregistret . När vi får en ny elev eller när en elev slutar skolan uppdateras således ILT dagen efter. (191218)

Nu är det hög tid för Vux-elever att låna nya böcker till vårens studier. SFI-lärare meddelar om omlån för SFI-eleverna. (191205)

Databaser

Några av våra databaser hittar du här nedanför - de flesta krävs det inloggning till och dessa hittar du här (om du är inloggad på skolans plattform).

Open Access

Vi lär ut hur man hittar vetenskapligt material med öppen tillgång - Open Access. Här är några av de källor som vi använder oss av i olika ämnen.

Information om de olika källorna hittar du på vår sida om Vetenskapliga artiklar.

Viktiga dokument för vår verksamhet

Mål och handlingsplan för gymnasiet och vuxenutbildningen.

Skall du låna dator

Instagram