Dubbeldeksveerboten

Vanaf 1968 heeft de PSD met zogenaamde dubbeldeksveerboten (in de volksmond ook wel dubbeldekkers) gevaren.Deze zijn aangekocht door de PSD om de grote stroom aan verkeer weg te kunnen werken. Wat met de kleinere schepen Prins Bernhard en Koningin Juliana niet lukte

Het werd steeds drukker en drukker, de boten konden niet groter, dus bedacht de PSD dan gaan we de lucht in. De boot blijft zo even lang en breed, alleen heeft hij 2 dekken boven elkaar en dus zo dubbele capaciteit.

Met het aankopen van de Dubbeldeksferry's die eerst op het traject Kruiningen-Perkpolder kwamen te varen moest de walinsstallatie ook aangepast worden.

De auto's moesten namelijk met 2 lagen te gelijk de boot op kunnen rijden. Dit gebeurde met een compleet nieuwe walinstallatie waarin een dubbeldeksbrug hing, zodat het verkeer via 2 dekken tegelijk op en af kon rijden. En het laden en lossen van de boot dus zo heel snel maakte.

Wat ook wel opmerkelijk is, is dat de PSD het eerste veerbedrijf in Nederland was met dubbeldeksveerboten. Kijk bij voorbeeld naar de TESO (het veerbedrijf tussen Texel en Den Helder) Die kochten hun eerste dubbbeldeksveerboot pas in 1980.

De 5 dubbeldekkers van de PSD waren :

In het rechter zijmenu staat voor de naam van de Pagina Dubbeldekkers een driehoekje. Als u daar op klikt ontvouwt deze categorie zicht en kunt u de pagina's van de schepen apart openen. Dit kan ook door op de namen van de schepen hieronder te klikken.