יתרונה של מפת החשיבה

1. הכנת שיעור

הכנה של שיעור כוללת לעיתים ערימות של דפים, ניירת וקבצים ממקומות שונים. השימוש במפת חשיבה מאפשרת להוריד משמעותית את כמות הקבצים והניירת, תוך תכנון קל ובהיר, המאפשר בקרה נוחה.

יישומים כמו Mindomo או תוכנת ה iMindMap מאפשרים לתכנן ולארגן את השיעור בצורה קלה אף יותר, נוכח האופציה לגשת לכל הקבצים, הערות והאתרים השונים, ממפת חשיבה אחת בלבד.

2. העברת שיעור

מפות חשיבה הן אידיאליות ללימוד ולהעברת שיעורים בעודן ממקדות את תשומת הלב של התלמידים, ומאפשרות נקודת מבט רחבה על הנושא ללא מידע מיותר. מפת חשיבה היא כלי יעיל להצגת נושא חדש באופן ויזואלי- המנצלת את המרחב להצגת הקשרים בין רכיבי הידע.

3. תכנון לימודים

תכנית הלימודים צריכה להיות מאורגנת ומנוהלת היטב. מידי יום ישנן יוזמות, מטרות ויעדים חדשים, ותכנון הוא חלק מכריע בהצלחת התוכנית.

עם מפת החשיבה ניתן לבנות תכנית שנתית ברצף, לתת עדיפות לנושאים מרכזים ולהוסיף תאריכים לביצוע בהתאם לצורך.

4. יצירת דפי מידע

מפות חשיבה הן כלי ההוראה האידיאלי עבור דפי מידע לתלמידים. הצבעוניות, התמונות והמראה הוויזואלי הכללי מושכים את התלמידים באופן מיידי.

מפות החשיבה מאפשרות סקירה של הנושא באופן תמציתי מה שהופך גם את הנושא המורכב ביותר לקל להבנה ולמעניין.

הן שימושיות במיוחד עבור לומדים חזותיים, כגון תלמידים דיסלקטיים, שיכולים להרגיש מתוסכלים וחסרי מוטיבציה אל מול מידע ליניארי, חד-גוני.

5. עידוד דיונים וחשיבה עצמאית

מחקרים מוכחים כי אינטראקציה בכיתה והקשבה של תלמידים היא מפתח לפיתוח חשיבה עצמאית, איכות חשיבה אותה מחפשים בוחנים ומעסיקים עתידיים. מפת חשיבה היא הכלי המושלם לעידוד דיונים בכיתה, תוך שהיא מעודדת את התלמידים בדרך טבעית, ליצור קשרים בין נושאים ולגבש רעיונות ודעות משלהם.

6. הערכה חלופית של התלמידים

חשוב להעריך את הידע של התלמידים לפני ואחרי כל נושא. מפת חשיבה מעודדת תלמידים לבטא את ידע והרעיונות שלהם בכל נושא, ובכך להוות מדד לרמת הידע הקיימת.

עובד מתוך האתר MIND CONNECTIONS