Indretning og opbygning af FabLab

Hvordan kommer man igang med at opbygge et lokalt FabLab på skolen. Hvodan indretter man sit lab og hvordan får man spredt aktiviterne blandt lærere, pædagoger og elever.

Pioner Britt Kallestrup fra Fårvang Skole lavede et oplæg på Danmarks Læringsfestival i Bella Centret 2019 omkring Fårvangs skoles erfaring med indretning af FabLab på skolen. Hun fortæller også om hvordan de har skabt udvikling og spredt FabLab undervisningen på hele skolen. Der er mange gode erfaring at høste fra Fårvang Skole.



Britt kommer på 3:35 minutter inden i videoen.

Vi har I april 2014 fik 3 skoler i Silkeborg Kommune - Ans Skole, Fårvang Skole og Vestre Skole godkendt deres ansøgninger og fik bevilget et økonomisk tilskud, til etablering et lokalt FabLab på deres respektive skoler. De lokale FabLabs etableres som prototyper i skolernes eksisterende rammer. Nærværende materiale er udviklet i et samarbejde mellem Silkeborg Kommune, Videncenter for Designtænkning og Digitalfabrikation med FabLab og eksterne konsulenter fra arkitektfirmaet RUM, i et procesforløb med bl.a. registrering af de fysiske ramme samt en række visionsmøder med deltagelse af alle parter.

Materialet er udarbejdet som et inspirationskatalog og indeholder en overordnet beskrivelse af FabLabatSCHOOLdk, indretningsforslag (plantegninger) fra hver skole, rumlige skitser og en generel beskrivelse af krav til ventilation og udsugning ifm. FabLab. Inspirationskataloget indeholder desuden en række inspirationsbilleder, dels fra skolernes studietur til FabLabs i San Francisco, USA og dels billeder, som har været brugt i processen. Idekataloget tænkes benyttet som inspirationsmateriale til skolernes videre proces med udviklingen og etableringen af deres lokale FabLabs. Idekataloget er udarbejdet sideløbende med skolernes udvikling af deres FabLab.

20141210_Fablab_inspirationskatalog.pdf