I formulär och uppgifter via Classroom kan man sätta poäng: 0 - 100. Dessa poäng kan antingen läsas som procent där 100 är full pott, 50 hälften osv. Man kan också omvandla siffrorna till bokstavsbetyg; detta kan förstås ifrågasättas, men jag vill med detta system visa på ungefärlig kunskapsnivå i relation till den specifika uppgiften. 

< 50 = F = otillräcklig nivå = icke godkänt

50 - 69 = E = grundläggande nivå = godkänd nivå

70 - 79 = D = lite högre nivå = klart godkänd nivå

80 - 89 = C = hög nivå = godkänt med råge

90 - 94 = B = nästan perfekt = väl godkänt

95 - 100 = A = perfekt = full pott

Jag poängterar alltså att betyget är i relation till uppgiften och ska inte tolkas i relation till kursens betygskriterier

Formulären kan antingen ge poäng baserat på hur mycket du jobbar eller hur många rätta svar du får. Frågorna ger olika antal poäng och du ser hur många du får till höger om frågan, men det står punkter istället för poäng. Stavar du fel blir det fel och du får inga poäng så säkerställ att du stavar rätt (Googla!).

Fortsättningar ger mer poäng, men för att få full pott; alltså högsta betyg behöver du göra fördjupningsfrågorna. Fortsättningar och fördjupningar är valbara. 

Fördjupningar är oftast textfrågor som måste kontrolleras manuellt, så när du gjort en fördjupningsuppgift behöver du visa upp den för läraren och få en "underskrift" så att formuläret kan skickas in. Ångrar du dig och inte vill göra fördjupningsuppgiften klickar du bara på "Bakåt" knappen och skickar in från föregående nivå.

När du gör formulär sparas allt du gör förutsatt att du har haft internetuppkoppling medan du skrivit det. "Dör" datorn sparas allts det du gjort i cashe-minnet.

Du får göra om ett formulär om du inte är nöjd med ditt resultat. Gör du om formuläret. Du får i princip göra ett formulär hur många gånger som helst.

OBS! Klicka inte på bakåt i webbläsare för att "bläddra" i ett formulär. Då försvinner det du skrivit. Om du vill "bläddra" i formuläret använder du "Bakåt" och "Framåt" knapparna.


Läs mer om kursernas styrdokument.

Göra uppgifter via Google formulär

När du gör formulär måste du ha i åtanke att det du skriver i ett Google formulär inte sparas förrän du skickar in det och då sparas det du skrivit i en databas hos den som gjort formuläret.

Skriver du mycket finns det alltså en poäng att först skriva i ett vanligt Google dokument där informationen sparas kontinuerligt och försvinner inte om datorn "dör".

Gör du om formuläret så är det viktigt att du skriver ditt namn följt av en 2. Gör du formuläret en tredje gång avslutar du med en 3 osv.

OBS! Klicka inte på bakåt i webbläsare för att "bläddra" i ett formulär. Då försvinner allt du skrivit.

Formulären kan antingen ge poäng baserat på hur mycket du jobbar eller hur många rätta svar du får.

Fördjupningsfrågorna är valbara och möjliggör högre betyg i uppgiften.

Göra egna Google formulär

Formulär är ett fantastisk hjälpmedel när du ska processa information och skapa test. 

När du skapar formulär ska du tänka på följande: