Fremtidens BBEV 

Om prosjektet

Fremtidens BBEV er et administrativt-pedagogisk prosjekt for utvikling av fremtidens Bachelor i bevegelsesvitenskap som ble gjennomført i 2021-22. Inkludert behovsanalyser, økonomisk og pedagogiske modellering. Prosjektet er basert på funn fra periodisk programevaluering høsten 2021 og har så langt ført til endring av opptaksramme, utvikling av årsstudium, ny studieplan og et HK-dir finansiert prosjekt for utvikling av ny praksismodell (Bevegelsesvitere i praksis - økonomisk ramme søknad 7,5 millioner). 

Bakgrunn 

Bevegelsesvitenskap har i en årrekke hatt utfordringer knyttet til lav arbeidslivsrelevans, frafall fra studiet (både planlagt og ikke-planlagt frafall) og mye vikarbruk som har ført til uforutsigbarhet og lite kontinuitet i studieprogrammet. Bevegelsesvitenskap er et lite fagmiljø hvor de ansatte i en årrekke har hatt høy undervisningsbelastning og det har vært lite ressurser til utvikling og oppfølging av praksisnære undervisningsaktiviteter. Studieprogrammet fikk derfor i oppdrag av instituttledelsen å simulere ulike fremtidsscenario for bachelor i bevegelsesvitenskap hvor både økonomisk og samfunnsmessige behov ble ivaretatt. 

Formål 

Formålet med prosjektet "Fremtidens BBEV" var å danne et beslutningsgrunnlag for å kunne tilby en helhetlig og økonomisk bærekraftig utdanning som gir studentene en tverrfaglig teoretisk og metodisk kompetanse om fysisk aktivitet og bevegelse som møter kompetansebehovet i samfunnet.

Partnere 

Prosjektet ble gjennomført i samarbeid med studieadministrasjon, prosjektøkonom og faggruppeleder ved INB, NTNU 

Resultat 

Prosjektet er avsluttet. 

Basert på arbeidet i prosjektet har vi 

Arbeidsmetodikken vi brukte i kartlegggingsarbeidet i dette prosjektet er nå mal for gjennomgang av andre studieprogram ved instituttet 

Oversikt over ny studieplan:

Egen rolle og erfaringer 

Jeg var prosjektleder for prosjektet og gjennomførte det i tett samarbeid med lederstøtte ved INB. 

Å danne et godt beslutningsgrunnlag som både baserer seg på samfunnets behov, pedagogisk kvalitet og øknomisk bærekraft  var ikke bare viktig for å tenke helhetlig knyttet til videre utvikling av utdanningen vår, men også uvurderlig for å få gjennomslag for endringer både på institutt og fakultetsnivå. Den grundige jobben som ble lagt ned har betalt seg igjen flere ganger både knyttet til interne statsninger innad på INB og MH, men også som grunnlag for søknad om ekstrene midler. 

I prosessen med utvikling av ny studieplan var ansattemedvirkning viktig for å få forankret endringene hos undervisningsgruppa. Denne prosessen kan du lese mer om her: BBEV seminar.

Vedlegg

Her kommer rapporten...