Proiect Durau III decembrie 2010

Hospitality Industry Workshop reloaded - Durau 3rd edition Dupa cum stiti deja, Duraul a devenit aproape o traditie, iar prezentarea lui facuta la Conferinta EuroCHRIE de la Amsterdam i-a adus o expunere internationala foarte pretioasa.De la proiect la proiect am invatat alaturi de voi cum putem valoriza mai bine acest instrument extraordinar de invatare. Tema anului editiei decembrie 2010 este “Talent in ospitaliate”, unde talentul il vedem ca suma a doua caliati primordiale: competenta profesionala (ce va fi dobandita) + pasiune pentru domeniu (ce trebuie sa existe deja in voi). In continuare am pregatit o mica prezentare a proiectului, la care va invit sa contribuiti cu eventuale intrebari la care vom raspunde cu drag:Cum s-a nascut ideea, la ce e bun Duraul asta ?In 2008, acum 2 ani, cand m-am alaturat echipei dlui profesor Nita, caci asa am vazut eu accederea in mediul universitar, am fost frapat de lipsa sanselor de practica a studentilor in industria ospitalitatii. Chiar si atunci cand studentii faceau practica, m-a infiorat sa vad cum ei sunt “stricati” in loc sa invete, din cauza institutiilor si oamenilor adesea invechiti care ii indrumau in practica. Atunci am decis sa sarim peste aceasta etapa si sa creeam noi un loc de practica la un nivel apropiat de marile hoteluri europene. Temerar, curajos si dificil, nu ?!

Ce e special la Durau, care e marea experienta ?

Practica se face peste tot in lume, nu am reinventat roata, dar unde am dus proiectul la un grad de noutate si inovatie apreciat la nivel european a fost responsabilizarea studentilor. Tot personalul hotelului pleaca in vacanta pe perioada workshop-ului, iar voi preluati hotelul de la A la Z cu toate functiile lui.

Cum adica preluam hotelul de la A la Z? Facem noi chiar totul ?

Da, facem totul prin noi insine cu propriile resurse de munca, intelectuale, fizice, etc. Voi veti forma toate departamentele hotelului, de la Front Office (receptie, concierge, bell-boys) pana la restaurant, Marketing & Sales, Security, etc.

Da’ de unde stim noi sa facem totul, ce ne-am nascut in hotel ?

Asta e si ideea sa invatati prin responsabilizare. Cand cineva te arunca in apa, inoti sau te ineci. De asta avem nevoie de oameni pasionati, talentati, dedicati, caci ei sunt cei ce nu se ineaca. Bineinteles ca veti avea suport. 5 colegi mai mari, de la master vor fi alocati diverselor departamente pe pozitia de senior adviser, iar in afara de ei, va fi si the Godfather care va supraveghea totul.

Cat costa ?

Departamentul de Marketing & Sales impreuna cu cel de Revenue Management va stabili preturile finale, ce vor gravita in jurul a 120 de lei pt cele 3 zile plus transportul dus-intors daca aveti nevoie sa veniti cu autocarul inchiriat pentru asta

Ce facem acolo, muncim ca sclavii doar ?

In principal, da, in subsidiar, ne cunoastem intre noi, facem cele mai tari petreceri si participam si la cateva lecturi pe teme de hotelarie si restaurant. Veti vedea cat de diferit va deveni ECTS-ul dupa acest proiect cand va veti cunoaste colegii din alte grupe cu care veti colegi de munca si veti dezvolta relatii cu ei.

Ski ?

Avem sustinerea decanului Facultatii de Educatie Fizica si Sport, dl Marin Chirazzi, care ne insoteste si ne va fi instructor la ski, iar hotelul are 50 de perechi de ski-uri si clapari. Exista si o instalatie, e drept rudimentara, ca cea de la partia din Sararie pe urcat mecanic. Sa dea Dumnezeu zapada si distractia si actiunea sunt garantate !

Avantaje ? Cu ce ne alegem ?

Cel mai mare avantaj e experienta castigata. Vom crea si o diploma care va va imbogati CV-ul. Daca veti aplica la un job in hotelarie sau restaurant veti sti despre ce e vorba si veti lasa o impresie de profesionist la interviu. Petrecerile si distractia sunt alte recompense pe care le meritati dupa un semestru greu, care a abundat de proiecte, lucrari, teste, evaluari continue. Relatiile dezvoltate cu colegii, care vor lucra si ei in diverse pozitii in viitor va vor extinde reteaua sociala (networking) si expunere (exposure). In catva ani, veti realiza ce important este sa aveti legaturi, conexiuni in bransa. Nu in ultimul rand, lecturi privind centrele de profit in hotel, situatiile de criza si managementul conflictelor in restaurant si hotel sau gestiunea portofoliul de clienti, marci si resure in hotelarie, vor fi interesante si interactive.

Pe ce posturi putem aplica ?

Pe orice post, in functie de interesul si capabilitatile voastre

Pe cate posturi putem aplica ?

Pe oricate

Ce contine un dosar de candidatura pentru un post ?

CV + scrisoare de intentie incluse intr-un folder in care specificam departamentul, pozitia urmarita si numele nostru, de ex: “Revenue dept / Finance & accounting senior expert / Claudia Musteata”. Un mail poate contine mai multe dosare de candidatura.

Cand vor fi interviurile ?

Primele interviuri joi, 2 decembrie

Cum aplic ?

Pe mail, pe adresa ectsmru@gmail.com

De ce unele posturi sunt in engleza ?

In hotelurile mari, managerii sunt adesea din tari si culturi diferite, motiv pentru care sedinetele lor zilnice sunt facute in engleza. Mai mult, comunicarea la nivel managerial este in engleza. Ne asteptam de la manageri sa vorbeasca curent aceasta limba

Care e diferenta intre un post de manager si unul de executie pentru experienta mea ?

Nu toti ne-am nascut manageri, iar job-urile percepute inferioare ierarhic sunt, de fapt, o sansa de invatare extraordinara. In toate scolile hoteliere prestigioase, viitorii manageri isi incep pregatirea prin curatarea camerelor. Cum vor sti ei, ulterior, ce sa le pretinda cameristelor cand ei nu inteleg in ce consta munca lor ?!

Cum pot afla mai multe informatii care nu sunt specificate aici ?

Lasand un comment pe aceasta pagina

CLICK AICI PENTRU LISTA POSTURILOR DISPONIBILE PE DEPARTAMENTE