Proiect Durau II aprilie-mai 2010

Evaluare

Dragi “ECTS-isti”,

Dupa o laborioasa evaluare la 360 de grade, in cadrul careia am intervievat pe aproape toti cei prezenti la Durau (cu exceptia celor care nu au venit sa discute cu noi, desi au fost invitati), urmata de introducerea in document Excel a evaluarilor si generarea formulelor de calcul a notei pentru fiecare persoana in parte (in functie de pozitia ocupata), am placerea de a va comunica notele pentru aceasta activitate. Notele sunt, in marea lor majoritate, mari si foarte mari, ceea ce cred ca reflecta inca o data nivelul ridicat de profesionalism al intregii echipe.

Pentru ca evaluarea sa fie cat se poate de transparenta, va aduc la cunostinta ponderile diferitelor categorii de persoane in total nota:

- cadre didactice – 30%

- şef ierarhic – 30%

- colegi (egali şi subalterni) – 30%

- evaluare din partea clienţilor – 10%

Au fost situatii in care algoritmul nu s-a putut respecta, de exemplu in cazul celor care nu au lucrat intotdeauna impreuna cu seful lor (ex : bucatarie, bar, restaurant) sau in cazul celor care nu au fost supravegheati de cadrele didactice. In acele cazuri, colegii si cadrele didactice (respectiv seful ierarhic) au avut o pondere de cate 45% din nota. De asemenea, trebuie sa precizez ca, avand in vedere prezenta aproape permanenta si foarte profesionista a Otiliei la bucatarie, nota sefului ierarhic in cazul celor care au lucrat la bucatarie a fost oferita deopotriva de Otilia si Mirel.

Oricum, consider ca alegerea evaluarii la 360 de grade confera un grad ridicat de obiectivitate, unele pozitii fiind evaluate si de catre 20 de persoane. Prin urmare, cred ca au fost eliminate extremele si nu a fost posibila “plata politelor” ori favorizarea unor colegi in detrimentul altora.

M-a dezamagit faptul ca au existat persoane care nu au inteles ca trebuie sa fie responsabili in acordarea notelor si nu sa ofere 5 puncte tuturor colegilor. Este imposibil ca intr-o echipa de cel putin 5 oameni toti sa lucreze la fel de bine si sa fie la fel de implicati. A fi responsabil inseamna a da nota corecta si nu a face pe plac celorlalti, cu atat mai mult cu cat notele sunt confidentiale si pot influenta (pozitiv sau negativ) pozitia fiecaruia in clasament (inclusiv propria pozitie). Imaginati-va ce ar insemna ca noi sa va dam tuturor nota 10 la toate obiectele – cine ar fi la buget si cine la taxa? Considerati ca cei buni, implicati, care invata ar fi motivati???

Va felicit inca o data pe toti pentru munca de echipa si pentru impresia foarte buna pe care ati facut-o la Durau. Cred ca a fost, in special, o experienta de viata pe care nu o veti uita niciodata (fiecare din motivele proprii). Cel mai mult ma bucura faptul ca ceea ce va explicam noi mai demult devine realitate: voluntariatul nu inseamna bani pe termen scurt, ci pe termen lung. Deja unii ati primit oferte de lucru, ceea ce este extraordinar!

Multumiri inca o data masteranzilor de la MTH (anul I si anul II) si studentilor din anul II, care nu aveau nici o obligatie sa vina si sa lucreze fara a primi vreo recompensa, dar au decis sa o faca. Aveti o atitudine sanatoasa si vreti sa invatati din orice oportunitate care vi se ofera, ceea ce este extrem de laudabil si va va ajuta foarte mult in viata!

Mi-a facut placere sa lucrez impreuna cu voi si sper sa mai avem astfel de ocazii.

Ruxandra Ciulu

click aici pt evaluare