welkom

iToolbox: Your Classroom Future proof

Activerende werkvormen met voor alles een geschikte app

Verwelkoming

Kennismaking

<< Jonas Nackaerts <<

Leerkracht LO & Informatica

ICT-Coördinator

WICO Campus Sint-Hubertus & WICO Campus TIO

>> Bart Molemans >>

Leerkracht Engels, Nederlands & Informatica

ICT-Coördinator

WICO Campus Sint-Hubertus

Inhoud

In deze workshop willen we jullie een eerste kennismaking geven met het “Online interactief lesgeven” en dit op een manier die jullie zelf kunnen gebruiken in de klas.

We nemen jullie mee op ontdekking door onze iToolbox website. Door zelfstandig op ontdekking te gaan proberen we je ICT-koffertje uit te breiden met gratis digitale tools, gereedschappen en hulpmiddelen.

Je verlaat de workshop met een handig lijstje aan geweldige tools, samen met ideeën en suggesties om je lessen gemakkelijker, efficiënter, effectiever en leuker te maken.

Wij wensen jullie veel plezier!

INLOG & connectie

Login Wifi

    • Open netwerk: Pedagogische studiedag

Login Chromebooks

Mobile devices in de klas

Smartphones in de klas? Nee zeg, niet bij mij!

Ze kijken toch al genoeg op dat schermpje, niet?

Spelen? Leren, dat moet er gebeuren in de klas!


Kunnen we deze vooroordelen wegwerken?

Kunnen we van de smartphone een leerinstrument maken?

De itoolbox als ruggensteun

Kennismaking

Het digitale tijdperk bij jongeren is niet meer weg te denken. Werken met mobile devices is alledaags geworden en leerlingen verwachten ook dat leerkrachten deze gebruiken in de lespraktijk. Hierop inspelen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarnaast is het vaak moeilijk om een goede manier te vinden om ICT te integreren in het leerproces.

<< De juiste tools vinden in het overaanbod is vaak als zoeken naar een speld in een hooiberg. >>

Het ontstaan

Inhoud & Structuur

Gebruik het hoofdmenu van de iToolbox om te navigeren naar de iToolkits.

iIntegratie

Terwijl het gebruik van ICT in de klas voor sommige leraren een evidentie was, beschouwden andere leraren het nog als een struikelblok. ICT-integratie in het onderwijs leek voorheen dan ook vaak een persoonlijke aangelegenheid te zijn.

Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben bestaan er sinds september 2019 nieuwe graadleerplannen ICT voor de eerste graad. Uitgangspunt van deze nieuwe leerplannen is de integratie van ICT in de gewone lessen.

Maar wat maakt nu dat de ene leraar educatief ICT-gebruik als een hele opgave beschouwt en de andere als een boeiende uitdaging? Met iIntegratie focussen we ons op beide groepen.

Interactieve afbeelding: Specifiek voor nieuwe graadplannen eerste graad met:

            • Korte beschrijving van de leerplandoelstelling
            • Overzicht van bruikbare apps
            • Stappenplannen om doelstelling te bereiken
            • Evaluatieformulieren per doelstelling

iproject: be sAFE ON WEB

Met het project "Be Safe on Web" wil iToolbox inzetten op een veilige online omgeving voor jongeren. iToolbox wil verder kijken dan de mogelijke risico’s voor jongeren. Door positieve boodschappen en handige tips te benadrukken wil iToolbox jongeren ook bewust maken van de valkuilen. Met het project "Be Safe on Web" wil iToolbox vooral op leerkrachten, leerlingen en ouders van kinderen uit de eerste graad inzetten.

Om leerkrachten, leerlingen & ouders hierbij te helpen stelt iToolbox met "Be Safe on Web" een kant en klaar pakket met heel wat informatie ter beschikking. Hieronder vind je uitleg die je als leerkracht, leerling of ouder op weg kunnen helpen.

Escape Spel: Escape The Dangers

            • Een " eenvoudig escape spel" van iToolbox over de gevaren die jongeren kunnen tegenkomen op het internet. Kan jij de code kraken?

Wat vond je van deze workshop?

Maak een kort reclamefilmpje voor onze workshop van vandaag. Hiervoor gebruik je de tool Screencastify en een Google Chromebrowser. Stuur ons gerust het resultaat.

  • Wat heb je geleerd?
  • Wat vind je van de iToolbox?
  • Zou je de iToolbox aanraden aan je collega's?
  • Zou je de workshop aanraden?
  • Heb je tips voor ons?
  • ...

Wil je liever geen video opnemen maar wel een korte boodschap meegeven. Vul dan zeker een review in op ons contactformulier.