Creatief presenteren

Apps voor alle leerkrachten

Creatief aan de slag met presenteren via...

Ben je op zoek naar een andere manier om je lesmateriaal te presenteren. Hieronder vind je enkele mogelijkheden:

websites

TimeLine JS

Vul een Google-template aan met data en informatie en Timeline JS stelt voor jou een schitterende tijdlijn samen die je kan delen met je klas.

Deze tool kan je ook gebruiken om leerlingen een tijdlijn te laten presenteren voor hun klasgenoten.

De te gebruiken template kan je vinden op de website van Timeline JS.

Bruikbare links:

Prezi

Op zoek naar een andere soort presentatie als Google Presentaties of Powerpoint? Kijk eens wat Prezi je te bieden heeft...

Bruikbare links:

Pear deck

Met Pear Deck kan je je Google Slides omtoveren tot interactieve presentaties. Met deze sterke tool is passief een Google Slide volgen verleden tijd.

Aantekeningen of antwoorden die leerlingen geven zie je live verschijnen in je presentatie. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om de antwoorden anoniem op te vragen zodat je ze klassikaal kan overlopen.


Pear Deck Flashcard Factory is een leuke tool om leerlingen in de klas aan de slag te laten gaan met een woordenschatlijst. Leerlingen worden automatisch verdeeld in groepjes en moeten bij elk woordje een omschrijving geven en een illustratie tekenen. Dit werk wordt goedgekeurd door de leerkracht en indien in orde, wordt het opgeslagen om te gebruiken tijdens hun studiemoment.

Staat je woordenlijst al in Quizlet? Ga naar 'Exporteren' en kopieer je lijst met een tab als scheidingsteken. Plak deze in je Pear Deck Vocabulary List en je kan meteen aan de slag!

Bruikbare links:

Nearpod

Nearpod kan je het best beschrijven als een klassieke presentatie vol interactieve elementen zoals o.a. quizzen en tekenopdrachten, dat bovendien rechtstreeks naar het toestel van de leerling gestreamed wordt. Bovendien is Nearpod (Silver) gratis te gebruiken… met een aantal beperkingen.

Bruikbare links: