Workshop 5

iToolbox: Be SAFE ON WEB

In deze workshop nemen we de leerlingen mee in hun leefwereld. Het internet. Door interactieve spelvormen leren we ze om veilig online te kunnen zijn. Het is belangrijk dat leerlingen weten wat de risico’s zijn en hoe ze deze kunnen voorkomen voor dat ze er mee te maken krijgen. Zo geven we de leerlingen positieve boodschappen en handige tips mee. Dit allemaal wordt met veel passie overgebracht door 2 gemotiveerde lesgevers. Deze lesgevers hebben al heel wat praktijkervaring door te werken met leerlingen die al eens slachtoffer zijn geweest.

Op het einde van de workshop hebben de leerlingen een goede basis om hun eigen online leefwereld veiliger te maken. Ook het inspelen op online gevaren bij een vriend(in) of familielid zullen veel efficiënter kunnen gebeuren.

Doelgroep

Deze workshop is bijzonder interessant voor leerlingen & leerkrachten die willen werken aan een project over veiligheid bij jongeren op het internet. Op het internet komen bijna dagelijks nieuwe gevaren tevoorschijn. De workshop "Be Safe on Web" is up-to-date met de hedendaagse gevaren en weet deze op een creatieve manier over te brengen aan de leerlingen. Vaak willen scholen en leerkrachten werken aan dit thema maar kennen ze niet de laatste nieuwe gevaren of zijn ze niet zelfzeker om het over te brengen op de leerkrachten.

Doelstellingen

  • Leerkrachten maken kennis met de verschillende soorten gevaren zoals cyberpesten, sexting, hacken, social media & online games.
  • Leerkrachten maken kennis met alle materiaal rond “Be Safe on Web” beschikbaar op www.itoolbox.be
  • Leerkrachten leren werken met het crack-the-code-spel om dit zelf te integreren in hun lespraktijk.
  • Leerkrachten maken kennis met tools die leerlingen kunnen gebruiken om hun internetgedrag en -veiligheid te controleren.
  • Leerkrachten maken kennis met nieuwe activerende werkvormen geschikt voor het thema “Be Safe on Web”.
  • Leerkrachten experimenteren met didactische vernieuwing.
  • Leerkrachten leren verder bouwen op een bestaand projectidee.

Tijdsduur

De tijdsduur van een workshop zal in onderling overleg op maat/aanvraag afgestemd worden.

Prijs

Prijs op aanvraag via het contactformulier. We werken met een vaste prijs en niet per deelnemer.

Prijzen variëren afhankelijk van de duur, de verplaatsing en specifieke wensen van de workshop.

Informatie & Reservering

Heb je nog vragen of interesse over deze workshop vul dan zeker het contactformulier in op onze website.