Instructie

Apps voor alle leerkrachten

Aan de slag met instructies door...

Met flipping the classroom draai je de tijdsbesteding op school en thuis om. De klassikale kennisoverdracht maakt plaats voor video’s of andere vormen van online instructie bij de leerling thuis. Het oefenen met de leerstof gebeurt vervolgens op school. Zo ontstaat er meer ruimte voor extra uitleg en voor verdieping van de stof onder schooltijd.

Instructievideo's op te nemen

Screencastify

Screencastify is een chrome-extensie die je toelaat om opnames te maken van je scherm of van je webcam. In enkele stappen heb je je instructievideo klaar. Deze tool voorziet ook een integratie met Google Drive zodat je je video's onmiddellijk online kan opslaan.

Bruikbare links:

Bestaande instructievideo's te gebruiken

TED-ED

Op zoek naar interessante video's die bruikbaar zijn tijdens presentaties of lessen. Neem een kijkje op de TEDEd-website waar je heel wat videomateriaal terug kan vinden. Zelfs erg moeilijke materie wordt op een verstaanbare manier toegelicht.

Bruikbare links:

instructievideo's online aan te bieden

Explain Everything

Maak je eigen online cursus met Explain Everything. Gebruik afbeeldingen , video's, links, tekst enz. om je leerstof online aan te bieden aan je leerlingen. Je kan bestaande presentaties inlezen in Explain Everything en je uitleg schriftelijk of mondeling toevoegen. Importeer en exporteer je materiaal rechtstreeks vanuit je Google Drive.

Bruikbare links:

Klassikale instructies geven

Classroomscreen

Classroomscreen.com is het beste scherm voor elk klaslokaal! Krijg snel een timer, tekstveld, tekenprogramma, naamkiezer, werksymbolen en meer. Helemaal gratis.

Bruikbare links:

TimeLine JS

Vul een Google-template aan met data en informatie en Timeline JS stelt voor jou een schitterende tijdlijn samen die je kan delen met je klas.

Deze tool kan je ook gebruiken om leerlingen een tijdlijn te laten presenteren voor hun klasgenoten.

De te gebruiken template kan je vinden op de website van Timeline JS.

Bruikbare links:

Prezi

Op zoek naar een andere soort presentatie als Google Presentaties of Powerpoint? Kijk eens wat Prezi je te bieden heeft...

Bruikbare links: