Handy

Apps voor alle leerkrachten

handig aan de slag met...

Op deze pagina vind je handige tools die je kan gebruiken als leerkracht. Je kan ze vooral inzetten voor het maken van je lesvoorbereidingen of gebruiken al didactisch materiaal.

PDF's

PDF-candy

Met PDF-Candy is het mogelijk alles met uw PDF-bestand te doen wat u maar wilt, zoals het opdelen van uw PDF, het om te zetten naar een tekstbestand of Excel, de beveiliging van een PDF-bestand op te heffen en nog veel meer. Wanneer u klaar bent slaat u het nieuwe bestand direct vanaf de website in je Google Drive op. PDF-Candy is helemaal gratis te gebruiken.

Bruikbare links:

ilovepdf

Elke tool die u nodig hebt om PDF's te bewerking binnen handbereik. iLovePDF is 100% GRATIS en gemakkelijk te gebruiken! PDF's samenvoegen, splitsen, comprimeren, converteren, roteren, ontgrendelen en watermerken met slechts een paar klikken.

Bruikbare links:

URL's

Bitly

Bitly is een gratis webdienst waarmee je links of webadressen kunt inkorten tot ’bitlinks’ (dit zijn korte links).

Zo kun je links als https://sites.google.com/shn.wico.be/shn-itoolbox/homepage?authuser=0

met één klik inkorten tot http://bit.ly/2PDxOFR.

Bruikbare links:

Fotobewerking

BeFunky

BeFunky de Foto-editor. Alles wat u met uw foto('s) wilt doen, kunt u doen met BeFunky Photo Editor en Collage Maker! Met alle foto-effecten waar je van houdt en veel die je nergens anders vindt, is BeFunky de meest gevulde app voor het bewerken en collage maken van foto's ter wereld!

Voorbeelden kan je vinden bij onze workshop pagina.

Bruikbare links:

AUDIObewerking

Audiotool - Audiostudio

Audio maken of bewerken op een chromebook? Dat kan met Audiotool en met AudioStudio.

Maak zelf muziek met drums, synthesizers, samples en effecten.

Veel muziekplezier!

Bruikbare links:

Bestanden converteren

Zamzar

Zamzar converteert documenten, spreadsheets, afbeeldingen, muziek, video, e-books, en archiefbestanden naar allerlei gangbare formaten. Je upload het bestand (max. 100 MB), kiest het formaat en krijgt het doorgestuurd via mail.

Bijvoorbeeld: Van Word naar PDF, AVI naar MOV, PNG naar JPEG, MP3 naar WAV,...

Bruikbare link:

Namen trekken & Groepsindelingen

Wheel Decide

Wheel Decide is een gratis online spinner-tool waarmee je je eigen digitale wielen kunt maken voor het nemen van beslissingen, afnemen van oefeningen, het winnen van prijzen, loterijen, games en meer.

Bruikbare links:

Groepjesmaker

Namen indelen in willekeurige groepen, met deze online groepjesmaker. Maak snel en simpel groepjes.

Bruikbare links:

Woorden

Woordenwolk

Je komt een woordenwolk (ook wel: Word Cloud) vaak tegen op het internet. Zo heb je bijvoorbeeld bloggers die een woordenwolk gebruiken om de thema’s van hun blog overzichtelijk te maken voor bezoekers. Maar een woordenwolk kan ook een leuke illustratie zijn voor je lessen. Wanneer je met verschillende lettertypes, kleuren en vormen speelt, kun je deze écht in het oog laten springen.

Je kunt gemakkelijk zelf je eigen woordenwolk maken op het internet met woordwolk.nl. Deze online tool kan je gratis gebruiken. Inloggen is niet nodig.