Creatief met video's

Apps voor taalleerkrachten

Creatief aan de slag met video's via...

Bij elk taalvak komt schrijven en creatief schrijven wel eens aan bod. Om de leerlingen niet altijd hun verhaal te laten voorlezen, bestaan er leuke tools om animatiefilmpjes en stop-motion video's te maken. Er zijn zelfs gratis online videobewerkingsprogramma's. Ontdek ze hier:

Animatiefilmpjes

Het samenstellen van een online animatiefilmpje lijkt erg op het maken van een presentatie met dit verschil dat elke dia nu een tijdlijn krijgt waarin je animaties kan toevoegen.

Kies figuurtjes, achtergronden en symbolen en plaats ze op je tijdlijn. Voeg tekstballonnen toe en kies een achtergrondmuziekje. Je hebt snel een mooie animatievideo klaar.

Powtoon

Wil je op een creatieve manier je presentatie geven of een onderwerp voorstellen? Wil je iets speciaals doen met het kortverhaal dat je hebt geschreven?

Dan is Powtoon misschien wel iets leuks voor jou. Maak op een eenvoudige manier cartoons vol animatie en verbluf je publiek.

Bruikbare links:

Stop-motion video's


Gebruik onderstaande apps om een filmpje te maken van je verhaal. Gebruik je smartphone en ga aan de slag met Playmobile of Lego en breng je verhaal tot leven.

Stop Motion Studio

Stop Motion Studio is een krachtige, complete filmeditor met een hele reeks functies. Het is eenvoudig te gebruiken, ongelooflijk krachtig en waanzinnig leuk om mee te spelen. Met gratis basisopties kan je al heel mooi resultaat bekomen.

Bruikbare links:

Zing Studio 1.0

Zing Studio 1.0 is een heel eenvoudige app om snel een stop-motion filmpje te ontwerpen.

Bruikbare links:

Stikbot Studio 2.0

Met Stikbot Studio maak je in een handomdraai mooie stopmotion video's.

Bruikbare links:

online Videobewerking

Een video simpel bewerken is meestal het doel. Alleen een geschikte app of website vinden is niet altijd gemakkelijk. Hieronder kan je enkele gratis apps en websites vinden waar je online video's mee kan bewerken.

WeVideo

WeVideo geeft je de mogelijkheid om online videobewerking uit te voeren. In de gratis versie zijn de video's wel beperkt in tijd.

Bruikbare links:

Moovly

Met Moovly kan in een handomdraai schitterende video's online maken.

Bruikbare links: