Sports

Apps voor sportleerkrachten

Aan de slag met in de sportlessen

ICT-tools tijdens de les lichamelijke opvoeding? Ja het kan,

bekijk zeker onderstaande apps en laat leerlingen ICT in de les LO brengen.

Bewegingsanalyses maken

Ons lichaam kan met verschillende soorten klachten worden geconfronteerd. Veel van deze klachten hebben betrekking tot onze motoriek of beweging. Klachten aan het bewegingsapparaat beschikken altijd over een concrete oorzaak.

Door het laten uitvoeren van een bewegingsanalyse is het mogelijk om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen waarna er een concrete oplossing voor kan worden toegepast. Ook kan een bewegingsanalyse ingezet worden om het eigen leerproces te analyseren en feedback te krijgen of geven aan andere medeleerlingen.

Hudl Technique

De app Hudl Technique biedt mogelijkheden om gemaakte videobeelden vertraagd terug te bekijken (1/2, 1/4 of 1/8 van de originele snelheid). Het is mogelijk om aantekeningen te maken en te bewaren. De app laat toe om tekeningen aan te brengen op de beelden. De app biedt onder meer mogelijkheden om hoeken te bepalen van bepaalde bewegingsacties of fases. Zelfsturing en verhoogde betrokkenheid van leerlingen/studenten die wegens een (tijdelijke) beperking niet ten volle kunnen deelnemen aan de LO-les zijn maar een aantal meerwaardes om deze app te integreren. Door bewegingen van medeleerlingen gericht te observeren en te analyseren werken ze naar een beter resultaat.

Vragen waar leerlingen mee aan te slag kunnen zijn:

  1. Zijn grondcontacttijden bepalend voor de verte/hoogte van een sprong?
  2. Zijn afstoothoeken ter hoogte van de knie bepalend voor de verte/hoogte van een sprong? Geldt dit voor beide benen?

Bruikbare links: