Workshops

Een ander luik om aan ICT-integratie te doen is het vormen en opleiden van leerkrachten. Zo proberen we via verschillende interne en externe workshops leerkrachten gericht bij te scholen. Ook willen we een inspiratiebron zijn voor andere beginnende of meer ervaren pedagogische ICT-coördinatoren. We kunnen al mooie referenties voorleggen.

Interne Workshops

Deze workshops zijn op maat gemaakt voor de leerkrachten van onze school. We kennen het niveau van onze leerkrachten en kunnen zo op hun noden en wensen inspelen. Wil je meer weten over de interne bijscholingen die we organiseren in onze WICO-scholen? Neem dan zeker eens een kijkje op de pagina "Interne workshops".

Externe workshops

Workshops voor iedereen. Deze workshops bieden een waaier aan mogelijkheden om gedifferentieerd te werken. Door een aantal eenvoudige digitale hulpmiddelen in te zetten en een andere klasopstelling te kiezen creëer je een 21ste-eeuwse leeromgeving. Wij hebben al een heel parcours afgelegd en willen onze succeservaringen en valkuilen met jullie delen.

Wij geven je toegang tot onze digitale klas zodat jij aan de lijve kan ondervinden wat de mogelijkheden zijn. In deze interactieve workshops leer je onder andere werken met Google en verken je een vele digitale tools die nuttig zijn voor jouw vak. Ook een bezoekje brengen aan onze campus is behoort tot de mogelijkheden.

Onder inspirerende leiding leer je aan de hand van lesspecifieke praktijkvoorbeelden hoe je de toepassingen in de klaspraktijk kan inzetten. Deze workshops zijn warm aanbevolen voor zowel dummies als experts.

Wil je onze externe workshops ontdekken of reserveren voor jouw campus kijk dan snel even de pagina "Externe Workshops".

Next Stops

Dinsdag 12 november 2019 - Gent - Sint-Baafshuis

Woensdag 20 november 2019 - Pelt - Pedagogische Studiedag (Intern)

  • Voormiddag - iToolbox: Your Backbone in Your Lessons
    • 09.00u - 12.00u

Donderdag 21 november 2019 - Hasselt - PB Regio Limburg - Dag van de ICT

Donderdag 5 maart 2020 - Hasselt - PB Regio Limburg - Dag van de Talen

Donderdag 19 maart 2020 - Hasselt - PB Regio Limburg

Donderdag 26 maart 2020 - Hasselt - PB Regio Limburg

Donderdag 23 april 2020 - Hasselt - PB Regio Limburg

Maandag 25 mei 2020 - Mechelen - PB Regio Antwerpen & Mechelen-Brussel

  • iToolbox: Be Safe on Web
    • Nog niet gekend
  • iToolbox: iToolkits - A Suitable App for Everything
    • Nog niet gekend

Referenties