Yhteiskehittäminen

  • Nuorten miesten oman elämän asiantuntijuus on ollut merkittävässä roolissa käsiteltäessä heille toteutettavaa PEILI-sovellusta ja -toimintamalllia. Nuoret osallistuivat kehitystyöhön yhteisten työpajojen kautta, joiden vetovastuu on ollut hankkeen kehitystiimillä.

  • Muotoilun menetelmiä käytettäessä on tyypillistä, että tuotteen tai palvelun loppukäyttäjät osallistuvat kehitystyöhön asiantuntijaroolissa tuoden esille omia tarpeitaan ja toiveitaan kehitettävän haasteen ratkaisemiseksi. Vaihe on kriittinen, kun haetaan ymmärrystä siihen, mitä kohderyhmä tarvitsee, ja toiseksi, mitä kohderyhmän jäsenet haluavat.

  • Monialaisen ammattilaisista muodostuvan tiimin tehtävä on kehittää saavutetun käyttäjäymmärryksen myötä käyttäjiä houkuttelevia ja kiinnostavia tuotoksia. Kyseisessä kehittämismallissa yhdistyvät monialainen asiantuntijuus, käyttäjien toiveet ja toteutettavuus, jotka ovat sidoksissa toteutustapaan, teknologiaan, budjettiin ja aikatauluun.

Yhteiskehittämisen merkitys

Yhteiskehittämisen kautta käyttäjät ovat mukana suunnittelussa ja testauksessa alusta alkaen. Näin toteutuu tavoite saada käyttäjien ääni kuuluvaksi ja tarpeet näkyväksi lopputuotoksissa. PEILIn tapauksessa tämä ääni on kuulunut nuorille miehille.

Metropolia Ammattikorkeakoulun kehitystiimi on koostunut seuraavista aloista: