6.3  INFORMACIÓ A LES FAMÍLIES

 6.3  Informació a les famílies

Article 8 DAC

Relació amb la participació de la comunitat escolar

1. Sense perjudici de la participació que s'exerceix a través dels òrgans de participació en el control i gestió dels centres, els projectes educatius han de preveure mecanismes de participació de l'alumnat, professorat i famílies en la vida del centre per orientar-la a l'assoliment dels objectius educatius.

2. Per facilitar aquesta participació, els centres han de tenir especialment en compte que les associacions de mares i pares i les associacions d'alumnes tenen per finalitat essencial promoure i facilitar la participació en les activitats del centre.

Dret genèric d'informació

- Es reconeix als pares, mares o tutors legals un dret genèric d'informació sobre l'organització i funcionament del centre, de les activitats escolars, extraescolars i complementàries, dels serveis escolars i, específicament, sobre els aspectes educatius i avaluatius del procés d'ensenyament i aprenentatge dels propis fills.

- Els pares, mares o tutors legals tenen dret a ser atesos pels professors i mestres tutors dels seus fills en els horaris fixats en la programació general anual, així com  a ser escoltats en aquelles decisions que afectin a l'orientació acadèmica dels seus fills.

- Els pares, mares o tutors legals tenen dret a assistir a les reunions convocades segons la programació general anual.

- Els pares, mares o tutors legals tenen dret a rebre informació correcta i puntual del comportament i activitat acadèmica i conductual dels seus fills.

La nostra escola compte amb diferents canals d'informació a amb les famílies:

1.- Reunions mestres/pares alumnes.

- Reunió general d'inici de curs ("Benviguda al nou curs"): Es fa uns dies abans de començar el curs a vespre, en el pati de l'escola on es presenten mestres i monitors de cada curs. Es dóna la informació global que després es detallarà a cada reinió d'aula.

- Reunions d'aula: El/la mestre/a tutor/a fa una reunió a tots els pares de l'alumnat del seu curs, una a principi de curs i una altra al final.

- Entrevistes mestre/a tutor/a amb cada una de les famílies. Es fa una com a mínim al llarg del curs, i les que es necessitin fer des de la família o des de l'escola.

2.- Lliurament de circulars periòdiques, via correu electrònic o en paper.

- La circular d'inici de curs:

  Es dóna la informació global i rellevant del curs escolar (quotes, dates Colònies, normativa general d'organització de les diferents activitats, etc.)

- Circulars de cada festa i/o eix transversal que es celebra a l'escola.

ENTREVISTES

Els tutors/es de cada curs demanaran entrevistes amb els pares o tutors sempre que ho creguin convenient i amb la suficient antelació. També els pares poden demanar entrevistes al tutor demanant-ho amb antelació. Per facilitar el funcionament intern del centre, totes les entrevistes es realitzaran de manera prioritària els dimarts a migdia. Si ho demaneu l’escola us farà un certificat d’assistència a l’entrevista per tal de poder-lo presentar al lloc de treball.

Si truqueu per telèfon als mestres o als alumnes en hores de classe no us podran atendre. Deixeu l'encàrrec a secretaria i el lloc on us podem localitzar, i ja serà el mestre qui us localitzarà tant aviat com sigui possible. Els canals adequats tant per a fer suggeriments, com per revisar algunes disfuncions que es puguin produir al llarg del curs seran per aquest ordre:

Primer, el/la tutor/a de curs. Segon, el/la coordinador/ra de cicle. Tercer, si es tracta d'un assumpte pedagògic al cap d'estudis i si és d'organització general del centre a direcció.

AGENDA

A partir de 1r de primària tots els nens/es disposen d'agenda o llibreta agenda, per tant, totes les comunicacions, demanda d'entrevistes, justificacions d'absències o retards, avisos puntuals..., es faran a l'agenda, mai en un paperet solt o targeta.

L'agenda també té la funció comunicació mestre/família.