3.1.2  COMISSIONS

Les comissions són delegades dels òrgans col·legiats de govern i coordinació, mixtes o bé creades "ad hoc".

En el centre es constitueixen les comissions delegades del consell escolar les quals s'encarreguen d'estudiar , informar i elevar propostes al consell escolar sobre els aspectes del seu àmbit que se'ls sol·licitin o considerin convenient d'aportar , així com desenvolupar les tasques que el consell els encomani.

També es constitueixen les comissions d'avaluació delegades dels equips de cicle del centre, les quals s'encarreguen d'analitzar col·lectivament els processos i els resultats dels aprenentatges de cada alumne, efectuar propostes d'adequació i reforç  i  decidir la retenció o promoció dels alumnes en finalitzar el cicle.

Igualment, es constitueixen les següents comissions mixtes: la comissió d’atenció a la diversitat i la comissió social.

Les comissions del consell escolar

Són comissions del consell escolar la comissió permanent, la comissió econòmica i la comissió de convivència.

- La comissió econòmica

La comissió econòmica és formada pel director, el secretari, un mestre , un pare i un representant de l'ajuntament.

La comissió econòmica té les competències que expressament li delega el consell escolar. L'aprovació del pressupost i la fiscalització dels comptes anuals del centre no són delegables.

- Són funcions de la comissió econòmica :

a. Aportar al secretari criteris per a l'elaboració del projecte de pressupost del centre.

b. Informar el secretari del centre i aportar-li propostes per a l'elaboració del pla d'inversions.

c. Efectuar el seguiment de l'estat de comptes del centre.

d. Les que expressament li delegui el consell escolar, amb la reserva de les citades en el punt 28.1.

 

- La comissió permanent

La comissió permanent  és formada pel director, el cap d'estudis, un mestre, dos pares i el secretari, que hi actua amb veu i sense vot.

La comissió permanent té les competències que expressament li delega el consell escolar. El consell escolar del centre no pot delegar en la comissió permanent les competències referides a :

a. La selecció i cessament de director

b. La creació d'òrgans de coordinació

c. L'aprovació del projecte educatiu, del pressupost i la seva liquidació, del reglament de règim interior i de la programació general anual.

d. Les de resolució de conflictes i imposició de correctius amb finalitat pedagògica en matèria disciplinària d'alumnes.

Són funcions de la comissió permanent:

a. Elaborar propostes sobre temes propis per presentar al consell escolar.

b. Preparar els temes a tractar en les sessions del consell escolar que requereixin un treball previ.

c. Les que expressament li delegui el consell escolar..

 

- La comissió de convivència

La comissió de convivència és formada pel director, 1 mestre, i un pare. El secretari assistirà a les sessions amb veu i sense vot.

(nota: en qualsevol cas el numero d mestres ha de ser igual al de pares)

La comissió de convivència te com a finalitat garantir una aplicació correcta de les normes relatives als drets i deures de l’alumnat, així com col·laborar en la planificació de mesures preventives i en la mediació escolar.

Son funcions de la comissió de convivència:

a. conèixer els casos de conflicte i les solucions de mediació o sanció disciplinaria que es produeixin en el centre.

b. elaborar propostes per a l’elaboració d’un projecte de convivència.

c. promoure mesures, actuacions i protocols per tal de millorar la convivència escolar

d. Assessorar el director en determinats casos sobre l'aplicació de mesures correctores i sancions.

 Comissió de menjador:

Es coordina mensualment per tractar aspectes relacionats tan a nivell de cuina (menús, proveïdors, material..) com de monitoratge.

Aquesta comissió està integrada per:

La comissió de menjador té com a objectiu revisar i fer el seguiment del pla de menjador creat per l'AMPA i l'escola.

Són funcions de la comissió de menjador:

a. Elaborar propostes sobre temes propis per presentar al consell escolar, tenint en compte els aspectes alimentaris i educatius, els relacionats amb l'organització i el funcionament del servei i  d'acord amb els principis i objectius del projecte educatiu del centre.

b. Preparar l'esborrany del pla de funcionament del menjador i revisar-lo a l'inici de cada curs escolar per a la seva presentació al consell escolar.

Funcionament de les comissions delegades del consell escolar

Cada dos anys i en la primera reunió del consell escolar renovat, s'elegeixen els membres del consell que han de formar part de les comissions econòmica, permanent, de convivència i de menjador, d'acord amb el nombre de membres fixats en aquest reglament, i es constitueixen les  comissions respectives.

En la primera reunió del consell escolar de cada curs, aquest estableix el nombre i la periodicitat de les sessions de cada una de les comissions, i si escau, els temes a tractar a més dels que són preceptius.

Totes les comissions són presidides pel director o bé per un membre de l'equip directiu delegat pel director. 

La convocatòria de les reunions serà tramesa pel director als membres de les comissions amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores, llevat del cas d'urgència apreciada pel director, la qual es farà constar a la convocatòria, juntament amb la documentació necessària que hagi de ser objecte de debat i treball a la comissió.

 

- Les comissions dels equips d’etapa:

Les comissions del equips d’etapa són les comissions d'avaluació.

Les comissions d'avaluació són formades per tots els mestres que exerceixen en el cicle o nivell corresponent.

Les funcions de les comissions d'avaluació són :

a. Analitzar col·lectivament l'evolució dels aprenentatges de cada alumne.

b. Establir, si escau, mesures d'adequació i reforç.

c. Proposar la modificació d'estratègies i els ajustaments de programació que convinguin per a les activitats educatives del cicle.

d. Realitzar una valoració final per àrees i global,  del progrés de cada un dels alumnes en finalitzar el cicle.

e. Decidir si els alumnes promocionen de cicle  o hi resten un any més, en els cas que no hagin  assolit completament  els objectius del cicle.

f. Explicitar les activitats que convenen en el cicle següent per assolir els objectius del cicle anterior,  per a aquells alumnes que hagin passat als següents  havent assolit de forma incompleta els objectius del cicle anterior.

 Funcionament de les comissions d'avaluació

Les comissions d'avaluació són  presidides pel cap d'estudis o per qui, a aquest efecte, n'exerceixi les funcions. A més dels mestres dels cicle, també hi poden participar altres professionals que  hagin intervingut en el procés d'ensenyament dels alumnes.

La sessió d'avaluació final de cada cicle serà presidida pel cap d'estudis.

Les comissions es reuniran com a mínim un cop al trimestre  en els cicles de l'educació primària i dues vegades al curs a l'educació infantil.

En les actes de les sessions trimestrals s'haurà d'explicitar, almenys, la relació d'alumnes que presenten dificultats i les mesures de reforç i adequació preses, així com les modificacions en la programació i estratègies d'intervenció proposades pels mestres. En la sessió següent s'haurà de fer el seguiment del grau de compliment dels acords presos.

En l'acta de la darrera sessió d'avaluació de cada cicle es farà constar la valoració final de les àrees, la valoració global del progrés de cada alumne i la proposta de promoció o retenció de l'alumne en el cicle. Igualment, i per als alumnes que passen de cicle sense haver-ne assolit tots els objectius, s'hauran de fer explicites les activitats a realitzar en el cicle següent per assolir els objectius del cicle anterior.

 Comissió de festes:

-Està formada per un mestre de cada Cicle.