4.3.1  SERVEI DE MENJADOR

MENJADOR

1.- El centre disposa de servei escolar de menjador que s'organitza d'acord el que disposa el decret 169/1996 de 14 de maig. Aquest servei a la comunitat educativa és ofert per l'AMPA de l'escola que és l'encarregada de signar un contracte amb l'empresa que oferirà servei de monitoratge en funció del nombre d'usuaris i servei de cuina (cap de cuina,  ajudant de cuina i auxiliar de cuina).

2.- El seguiment del funcionament d'aquest servei va a càrrec de la comissió de menjador, formada per un/a membre de l'AMPA, la cap de cuina, la coordinadora de monitoratge i un/a membre de l'equip directiu (en aquest cas la secretària). Aquesta comissió es reunirà cada mes, aproximadament, amb la finalitat de:

3.- La gestió econòmica del menjador la portarà l'empresa contractada per l'AMPA

4.- La proposta, seguiment i tancament del pressupost vindrà elaborada per la comissió econòmica del centre i serà la junta de l'AMPA qui l'ajustarà i la portarà al consell escolar per la seva aprovació definitiva si s'escau.

6.- Les quotes de menjador venen determinades per la resolució anual del departament d'ensenyament. El preu del menjador mai serà superior al preu màxim indicat. El Departament fixa dos preus de menjador. (Curs 2016-17 Usuari fix: 6,20€. Usuari eventual: 6,80€)

7.- El servei de menjador se sustenta amb els usuaris fixos i, els càlculs del pressupost global del servei de menjador es fan tenint en compte aquesta modalitat d'usuari.

8.- La quota de menjador pels usuaris en general (fixos i eventuals) es girarà pel nombre de dies lectius del mes i es facturarà a mes vençut.

9.- Les diferents modalitats d'usuaris i les seves quotes són:

10.- En cas de sortida escolar o colònies programades per l'escola, l'alumnat es portarà el menjar de casa (importància de preparar el menjar de la sortida amb la família) i l'escola facturarà, per aquell/s dia/es, la part proporcional dels sous del personal d'aquest servei.

11.- L'AMPA delega a la secretaria i administració de l'empresa de serveis el cobrament de la quota del servei de menjador als seus usuaris, així com els pagaments que se'n deriven d'aquest servei prèvia conformitat del/la president/a de l'AMPA. 

12.- Seran els serveis socials els qui adjudicaran els ajuts individuals d'aquest servei per a l'alumnat. La gestió dels ajuts de menjador a les diverses institucions que els atorguen (consell comarcal, ajuntament...) es farà des de la secretaria i direcció del centre, i s'informarà de tot el procés a la comissió de menjador. Per aquest efecte s'obrirà en el centre un termini per presentar les sol·licituds, prèvia informació del calendari a les famílies dels usuaris.

13.- El servei ofereix tres menús diferenciats per motius de salut (dieta tova per problemes de masticació, dieta suau i dieta astringent per problemes digestius). Així mateix, la cap de cuina i el seu equip valorarà la possibilitat de dur a terme altres menús per motius de salut greu. En aquest supòsit, caldrà la coordinació i col·laboració amb la família de l'alumnat.

DIETES DE MENJADOR I INTOLERÀNCIES/ AL·LÈRGIES

El servei de cuina a més a més del menú diari, oferta tres tipus de dietes en cas de necessitat. Si algun alumne ha de fer una dieta diferent a l'habitual, com:

a) dieta tova: problemes de masticació, dentició, genives...

b) dieta suau: problemes d'estómac.

c) dieta astringent.

Cal comunicar-ho per escrit directament a secretaria i a al/la tutor/a de classe, mitjançant la papereta de color lila, fent constar clarament les dates de la durada de la dieta.

A l'entrada de l'escola, a l’expositor de paret situat al costat de la porta de secretaria, hi haurà fulls per quan els acabeu. També podeu demanar-ne a l’equip de secretaria (David i Rosana). Al link de “secretaria – impresos” de la pàgina web també el podeu descarregar.

Pel que fa a les intoleràncies o al·lèrgies a algun aliment cal portar a l’inici de cada curs un certificat o paper del metge (recepta blanca) on es concreti de forma ben clara quins són els aliments que un infant no pot consumir. El fet de demanar-ho anualment és degut a que certes intoleràncies, de la mateixa forma que apareixen en qualsevol moment també n’hi ha que remeten amb el pas dels anys dels infants. Cal fer notar que el servei de menjador de l’escola dóna cada dia menjar a 190 nens i nenes i és molt complicat confeccionar menús sota demanda a partir dels gustos dels infants. Això no treu que aquells infants que tinguin intoleràncies i/o al·lèrgies i estiguin avalades per un metge, el servei de cuina faci tot el possible per fer menjars o dietes específiques.