O PROJEKTU

Cilj ClimAlt projekta je podizanje svijesti mladih o rješenjima klimatskih promjena raspravom, analizom i istraživanjem lokalnih primjera klimatskih aktivnosti koje su u skladu s okolišem, čime se želi pridonijeti jačanju percepcije da je promjena moguća i da ju mladi mogu generirati.

Projekt predviđa tjedan dana dug trening za osobe koje rade s mladima; on line kolegij o izazovima s kojima se na globalnoj razini susrećemo kada govorimo o klimi i okolišu; razvoj edukativne igre tijekom koje će mladi moći primijeniti i pokazati znanje i vještine stečene tijekom on line kolegija; organizaciju četiri javna događanja tijekom kojih će se diseminirati rezultati projekta i multiplicirati učinci projekta, poticanjem javnosti na promišljanje o klimi i okolišu.

TRENING

ClimAlt projektom će se provesti trening trenera i osoba koje rade s mladima tijekom jednotjednog treninga o tehnikama igrifikacije, te trening mladih tijekom e-kolegija o uzrocima, učincima i mogućim alternativama klimatskim promjenama u trajanju od 32 sata te kroz 4 dubinska webinara.

VIŠE

Igra

Partneri na ClimAlt projektu će osmisliti, dizajnirati, proizvesti i diseminirati igru inspiriranu igrama potraga za blagom. Igra bi trebala potaknuti mlade da izgrade pozitivne i konstruktivne stavove prema fenomenu klimatskih promjena.

VIŠE