Dagelijks nieuwtje

Vrijdag 29 juni 2018

Vandaag de laatste schooldag. Zesentwintig Bosbesjes verlaten onze school om de grote stap naar het middelbaar te maken. We wensen hen veel succes!

Maar we wensen iedereen nu eerst een prachtige vakantie, met veel zon en nog meer plezier. Geniet er van en tot in september!


Donderdag 28 juni 2018

Gezellig onderuit gezakt in de zetel van juf Bénédicte. Zo fijn kan tutorlezen dus zijn.

Woensdag 27 juni 2018

Dinsdag vertrok een supergrote dubbeldekker bus met heel veel Bosbesjes naar Bellewaerde. Of het leuk was? Deze foto zegt genoeg...

Dinsdag 26 juni 2018

Er hangt een waslijn op onze speelplaats. Niet dat we vanaf nu hier ons dagelijks wasje doen, maar het zijn de gevonden kledingstukken. Op het muurtje liggen allerhande doosjes en andere verloren voorwerpen die jullie misschien wel herkennen. Allen daar heen!

Maandag 25 juni 2018

De schoolreis van onze jongste kleuters ging door in het Krekeltje. Daar konden ze zich uitleven op het klimparcours en huizen bouwen met de mega grote constructieblokken.

Donderdag 21 juni 2018

Dinsdag stond er voor de leerlingen van het derde en vierde leerjaar een uitstap naar Brugge op het programma. De talrijke Chinezen weten het Venetië van het Noorden duidelijk te appreciëren, maar ook onze leerlingen vielen voor de schoonheid van de historische binnenstad. Een ervaren gids gaf gevatte uitleg over de stad en de triënnale. En als echte toeristen maakten ze ook een boottochtje op de reien. Deze mooie dag kon alleen maar in stijl afgesloten worden met het beste ijs van Brugge, in Da Vinci.

Woensdag 20 juni 2018

Vorige week had het derde leerjaar 27 chef-koks in de klas. Eerst leerden ze over de nieuwe voedingsdriehoek en daarna mochten ze zelf aan de slag. Ze maakten heerlijke wraps en kleurrijke fruit-brochettes.

Dinsdag 19 juni 2018

In het vijfde leerjaar mochten ze schetsen. Op zich al een leuke taak, maar zeker als dat mag op een rustig plekje naar keuze. De hangmatten hadden veel succes!

Maandag 18 juni 2018

Ze zijn vertrokken, onze zesdejaars, voor een week avontuur op bosklassen! Goed gepakt en gezakt, maar vooral met heel veel goesting stonden ze te popelen om in de bus te stappen voor een nieuwe belevenis. De andere klassen vormden buiten een erehaag om onze leerlingen uit te zwaaien op hun laatste Bosbes-uitstap.

Meer foto's vinden jullie in de sitemap "Veenklassen".

Donderdag 14 juni 2018

Vorige week trokken onze oudste kleuters naar de kinderboerderij "de zeven torentjes". Zo zagen ze in levende lijve 2 geweldig dikke varkens, wat konijnen, een kalfje en een heleboel geitjes die ze zelfs konden aaien. Maar natuurlijk waren ze ook allemaal boer en boerin die op de tractor het veld moesten bewerken.

Woensdag 13 juni 2018

De tekeningen voor de vredesposter waren allemaal weer prachtig. Merel won de wedstrijd met deze mooie inzending. Proficiat!

Dinsdag 12 juni 2018

Vandaag waren er voor het eerst dit schooljaar frietjes op school.

Wat een feest!!

De frietjesmobiel kon het bakken bijna niet bijhouden.

Maandag 11 juni 2018

Onze 3 dametjes hebben een naam gekregen.

De licht bruine kip wordt vanaf nu aangesproken met Chicki.

De witte - Ronaldo voor de vrienden - is niet onthoofd zoals het misschien lijkt op de foto, maar is op zoek naar Chocolaatje, de zwarte.

En ze doen goed hun best, hoor. Gisteren lagen er 5 eieren in het hok!

Voor alle oude actua - klik hier