Naschoolse activiteitenIn groot Oostkamp vind je op vlak van naschoolse activiteiten een zeer ruim aanbod. Binnen Hertsberge hebben we een eigen voetbalvereniging nl. KSKD Hertsberge. De meeste sportverenigingen sporten in Ruddervoorde en Oostkamp. Op onze pagina 'nieuwsbrieven en folders' verzamelen we doorheen het jaar alle flyers en folders die we van de verenigingen binnen krijgen. Hieronder 2 initiatieven waar de kinderen naartoe kunnen na school zonder dat ze moeten gebracht worden. Erna kunnen ze ook aansluiten bij de buitenschoolse opvang Ferm.Heldenklas

Elk schooljaar organiseren we vanuit de school enkele reeksen 'Heldenklas'. In een heldenklas ontwikkelen onze kinderen superkrachten. Hoe? Door heel veel te spelen en te bewegen. Aan de hand van Multimove-activiteiten ontwikkelen ze sterke motorische vaardigheden en beleven ze er tonnen plezier aan. Een mooie versterking van de stevige motorische basis die we op onze buitenleerschool, waar beweging zeer belangrijk is, sowieso al leggen.


Praktisch:

Voor wie?

2de kleuter, 3de kleuter en 1ste leerjaar


Door wie?

Leerkrachten van de school: o.a. juf Céline Blyaert, juf Charmana Veraverbeke, juf Heike Verbeke, juf Freya Verdonck


Wanneer?

2 à 3 reeksen van een 5-tal lessen per schooljaar. Eenmaal de data gekend, verschijnen deze hier op de website & worden deze via mail en/of nieuwsbrief gecommuniceerd. De lessen gaan steeds door van 15u45 tot 16u30. Na de les kan er aangesloten worden in de opvang.


Waar?

Zaal Bulskampvelt Hertsberge


Kostprijs?

10 euro voor 5 weken. Te betalen via de schoolrekening. Er wordt steeds voor de hele reeks betaald, ook al kan je kind één of meerdere lessen niet meevolgen (gepland of ongepland).


Inschrijven?

Kan steeds via een formulier dat via mail uitgestuurd wordt.

Beeldatelier

De Stedelijke Academie Brugge DKO en het Stedelijk Conservatorium Brugge zorgen er samen met gemeente Oostkamp voor dat je op de vertrouwde plaatsen in je gemeente voor beeldende kunst, muziek en woordkunst-drama terecht kan. De Kunstacademie Oostkamp vervangt het het succesvolle Tekenatelier en gedeeltelijk het Jeugdmuziekatelier.


Praktisch:

Voor wie?

Kinderen van 6 tot 12.


Wanneer?

Het beeldatelier gaat door op vrijdag van 15u45 tot 17u25. Check het aanbod in de andere gemeenten als je vb. ook interesse hebt in muziek of woordatelier.


Waar?

De Pastorie Hertsberge


Kostprijs?

Check de website voor actuele prijzen.


Inschrijven?

Kan steeds via de website.