Weer thuis

Weer thuis

Sinds onze aankomst te IJmuiden op 13 Juli zijn we rustig naar onze thuishaven gevaren. De ontvangst bij de zeesluis was indrukwekkend en erg ontroerend. Dank aan iedereen die er was, jullie hebben er voor ons een onvergetelijke thuiskomst van gemaakt.

Een week later was er weer een thuiskomst, maar dan bij ons huis in De Bilt. Wel vreemd, Camelot was ons “huis”, en nu ineens weer “de boot”. We waren natuurlijk wel nieuwsgierig naar ons huis! Hoe zou het achtergelaten zijn door de huurders? De eerste week hebben we ons als een dolle beziggehouden met de inrichting (al onze prive spulletjes stonden gedurende onze afwezigheid in de garage) en vooral ook: schoongemaakt! De jongens wisten niet hoe snel zij weer bezit moesten nemen van hun kamers. Lekker veel (loop)ruimte…

Ook werden meteen de schoolboeken besteld, want in september moeten de kinderen weer aan de bak! Iedereen is over, en netjes ingeschreven op de “oude” school.

Tegelijkertijd is ook Camelot op het droge gezet. Tijd voor een grote onderhoudsbeurt en een goede scrub en polish. Slijtageonderdelen en filters worden vervangen en/of schoongemaakt en de romp, opbouw en onderwaterschip worden verzorgd zodat de dame weer glimt en blinkt zoals het een Hallberg Rassy betaamt. Als laatste laten de de bekende blauwe banden opnieuw schilderen in de originele Hallberg Rassy kleuren.

In september start alles weer op: school, werk, studie. We zijn blij met de weken die we rustig aan hebben kunnen wennen, en waarin we ook wederom ons landleven op konden starten.