Naar Engeland

==== 12 Augustus ====

In afwachting van goede wind vermaken we ons in Falmouth. Strand, rondtoeren met de dinghy en Engelse high tea (thee met scones) met Loesje.

Camelot en Loesje zijn maandag de Fal opgevaren (je weet wel, de rivier waarvan de monding uitkomt bij Falmouth). Na een mooie tocht was er een ankerplekje in een flauwe bocht, de rivier is over het algemeen nl er smal en ankeren is lastig.

Het werd een wilde nacht. Met behoorlijk wat wind en verschillende stroom richtingen en een meter 5 tij was het iets interessanter dan we dachten. Ik heb bijvoorbeeld nooit gedacht dat ik midden in de nacht noch op een engelse rivier een bahama moor uit zou zetten. Reden wat dat Camelot, bij het afzwakken van de wind, op de stroom naar Loesje dreef, terwijl Loese in de wind lag, bijna geen last had van stroom, en dus lekker in de wind bleef liggen. Ankeren op een getijderivier is wel wat anders!

==== 20 Augustus - De wind neemt af ====

We liggen nog steeds aan de steiger. Buiten op zee is het windkracht 7, in de baai windkracht 5 en afnemend. Morgen controleren we de weerberichten en nemen we een beslissing om te gaan of niet. De oorspronkelijke planning om voor dag en dauw te vertrekken laten we varen. We willen niet in het donker door harde wind overvallen worden. Als we vertrekken laten we dit via de site weten.