Sessió 2 (16 i 23 de gener)

Objectius:

    • Conèixer i treballar amb la tècnica Stop-motion
    • Treballar amb l'Scratch
    • Fomentar la introducció de la programació i la robòtica a les aules.

Continguts:

BLOC

1

2

3

DURADA

15’

15’

90’

90'

85’

QUI

AA

CONTINGUT

Informacions d'actualitat

  1. IV Jocs Florals Escolars de Catalunya: Enguany es proposa una nova modalitat, el “Conte audiovisual il·lustrat” de manera similar a com es va fer el curs passat al Consorci d'Educació de Barcelona. Adreça dels premis a la Xtec: http://xtec.gencat.cat/ca/centres/alscentres/premis/jocsflorals/ Exemple pràctica de grup-classe: https://www.youtube.com/watch?v=QLaiDktZ7Ao
  2. Jornada TACArt: El dia 18 de març de 2017 es celebrarà a Lleida la primera edició, dedicada a l’intercanvi d’experiències d’educació artística: visual i plàstica, música i dansa, amb l’ús de tecnologia dins el món educatiu, amb el següent calendari. Més informació a http://blocs.xtec.cat/tacart/
  3. European Robotics week: El 29.12.2016 es realitzava la setmana europea de la robòtica, si algun centre o el SE fa alguna activitat relacionada amb robòtica la pot afegir al web: https://eu-robotics.net/robotics_week/events/index.html
  4. Recordeu de fer aportació d'experiències educatives amb les TAC a l'aula per aquesta via.
  5. Reobertura del fòrum de participació on podrem formular preguntes, respostes i intercanvi. També ho podem considerar un punt de propostes de temàtiques per a properes sessions.

Eix temàtic de l'Àrea TAC

Continguts de l'Àrea TAC

AA

  • Aquesta sessió, dedicada a l'ús responsable, crític i creatiu dels dispositius mòbils dins el procés d'ensenyament-aprenentatge, es focalitza en una vessant de la producció de continguts digitals, concretament en una tècnica que, sense cap dubte, afavoreix la creativitat, el treball col·laboratiu, la presa de decisions i altres valors: l'stop-motion
  • Consisteix en la realització d’un Stop Motion treballant en grups. La primera part consisteix en l’el disseny de l’Story board i la segona en la captura de les imatges i la realització de l’Stop motion amb apps de mòbil

Podeu consultar el treball fet en el aquest enllaç.

Tasques a desenvolupar

Tots

Treball presencial al seminari

A - (15') Treballar amb el suport de post-it i dels fulls de les parets, per grups, en una pluja d'idees inicial sobre què pot aportar l'stop-motion a les vostres matèries. Una idea, un post-it.

    • Analitzeu totes les aportacions, els post-it, i feu-ne una síntesi, agrupant o hibridant, per tal d'arribar a propostes unificades.
    • Feu, cada grup, una exposició de tot allò que ha sorgit, per a compartir-ho i donar idees a la resta de companys del seminari.

B - (75') Creació d'un vídeo amb stop-motion

    • Amb els grups creats a l'apartat A, dibuixeu, prèviament, l'esquema de la que serà la vostra producció. Podeu utilitzar la plantilla imprimible per a crear l'storyboard:

Aquest vídeo-tutorial descriu com funciona l'app STOP MOTION STUDIO. Malgrat el títol digui "... for iOS", el funcionament és pràcticament idèntic amb Android.

Cada grup exposeu la vostra producció, tot analitzant-la (procés, dificultats, etc).

C - (15') Exposició

    • Cada grup exposeu la vostra producció, tot analitzant-la (procés, dificultats, etc)
    • Consensueu amb tots els grups allò que veieu més destacat de l'stop-motion amb la mirada d'aplicar-la a l'aula.

D - (5') Evidència del treball realitzat

    • En aquest FORMULARI, enregistreu les idees per a treballar stop-motion a l'aula, que heu consensuat al punt A d'aquesta activitat i la URL (http://youtube...) de la vostra producció a Youtube. Empleneu el formulari de forma individual, malgrat el vídeo serà el mateix, a efectes d'evidenciar la feina feta com a participant al seminari.
    • Aquest vídeo mostra el "making of" d'una stop-motion realitzada per alumnat.

Treball al centre

Us proposem que transferiu la tècnica de l'stop-motion i les seves possibilitats educatives al professorat del vostre centre (claustre, equip docent, equip de cicle...).

Analitzeu tot allò que comporta el seu ús i la seva aplicació a les aules, amb mirada transversal i internivells, però també aplicat a altres àmbits del centre.

És interessant recollir totes les idees i propostes que puguin sorgir en el moment que féssiu la transferència.

Per a recollir el treball que fareu al centre, hem preparat aquest FORMULARI que caldrà que empleneu.

Posteriorment, amb les informacions recollides es farà un buidat que es publicarà en aquest espai dels Seminaris TAC.

Coninguts propis

Tothom

Continguts a desenvolupar

Captures de pantalla:

Apps educatives:

  • Fer una descripció de com aplicar l'app a l'aula.

Eix transversal: Treball amb Scratch:

Caça la Bruixa. Elaborem un joc amb scratch

Tasques a desenvolupar

Cadascú

Apps educatives:

  • En base a la proposta de Toolbox, escollir una app educativa i fer una descripció de com aplicar l'app a l'aula.

Eix transversal: Treball amb Scratch:

Caça la Bruixa. Elaborem un joc amb scratch