اخبار خوب



انتقال ۱۵۰ مهاجر کشتی لوییز میشل به سی واچ ۴

به نقل از مهاجرنیوز، بعد از آنکه هفته گذشته کشتی لوییز میشل، بیشتر از دو صد مهاجر را از مدیترانه نجات داد، روز شنبه ۱۵۰ تن از این مهاجران به کشتی آلمانی سی‌واچ ۴ انتقال داده شدند. در فرانسه، شهردار مارسی، برای پذیرفتن این مهاجران آمادگی نشان داده است. پیشتر، نگهبانان ساحلی ایتالیایی دهها تن از مهاجران آسیب پذیر را به جزیره لامپدوسا انتقال داده بودند. کشتی لوییز میشل از سوی بنکسی، هنرمند بریتانیایی، تمویل و حمایت می‌شود.

نگهبانان ساحلی ایتالیا در پاسخ به درخواست کمک کشتی لوییز میشل در مدیترانه، ۴۹ مهاجر فوق العاده آسیب پذیر این کشتی را به جزیره لامپدوسا انتقال دادند. از این مهاجران ۳۲ تن زنان، ۱۳ تن کودکان و ۴ نفر مردان بودند. جسد یک مهاجر نیز همراه با این مهاجران به جزیره انتقال یافت.

انتقال ۱۲۱ پناهجوی دیگر از یونان به آلمان

به نقل از دویچه وله، در ادامه انتقال پناهجویان زیر سن از اردوگاه‌های یونان به آلمان، ۲۸ کودک بیمار همراه با خانواده های شان امروز چهارشنبه (۲۶ آگوست ۲۰۲۰) به آلمان انتقال یافتند. امسال تا حالا ۳۴۷ پناهجو از یونان به آلمان انتقال داده شده اند.

وزارت خارجه آلمان اعلام کرده است که هواپیمای حامل این پناهجویان و خانواده‌های شان که در مجموع ۱۲۱ نفر می‌شود، روز چهارشنبه به میدان هوایی شهر هانوفر نشست کرد. قرار است این پناهجویان تازه وارد در چندین ایالت آلمان اسکان داده می شوند. این پناهجویان براساس توافق ماه مارس احزاب ائتلافی حکومت آلمان و به عنوان بخشی از یک برنامه امدادی اروپایی از یونان به آلمان انتقال یافته اند.

پناهجویانی که امروز چهارشنبه به میدان هوایی شهر هانوفر آلمان رسیدند، ممی بایست دو هفته پیش به آلمان انتقال داده می شدند. اما به دلیل اینکه قبل از پرواز آزمایش ویروس کرونای دو خانواده این پناهجویان مثبت بود، پرواز این پناهجویان به تعویق افتاد. پس از اتمام دوره قرنطینه و آزمایش مجدد، این پرواز دوباره تنظیم و اجرا شد.

انتقال پناهجویان زیرسن از یونان به بلجیم

به نقل از دویچه وله، بلجیم ۱۸ پناهجوی زیر سن وبدون همراه را از کمپ های به شدت مزدحم پناهجویان در جزایر یونان انتقال داد. این پناهجویان از جمله از افغانستان اند و بین ۹ تا ۱۸ ساله اند.

۱۸پناهجوی زیر سن و بدون همراه از اردوگاه های یونان روز سه شنبه به عنوان بخشی از برنامه پذیرش اتحادیه اروپا وارد بلحیم شدند. به گفته مقامات بلجیم، این کودکان و نوجوانان از افغانستان، سوریه، سومالیا و گینه آمده اند. آنها قبلاً چندین ماه را در اردوگاه های مزدحم در جزایر لیسبوس و ساموس گذرانده اند.

قبل از انتقال این پناهجویان زیر سن به بلجیم، آنها مورد آزمایش ویروس کرونا قرار گرفته اند. بلجیم قبلاً در ماه می پذیرش آنها را تصویب کرده بود.

انتقال 90 پناهنده مهاجر به آلمان

به نقل از دویچه وله، ۹۰ مهاجر از کمپ های جزیره ای یونان به پایتخت آلمان رسیدند. ۴۶ تن از این مهاجران از افغانستان هستند. این افراد ۲۲ کودک مهاجر نیازمند درمان و اعضای خانواده های شان هستند.

خبرگزاری آلمان به نقل از وزارت داخله این کشور نوشته که بیش از نیمی از پناهجویانی که روز جمعه از آتن به میدان هوایی "شونفیلد" برلین رسیدند، از افغانستان هستند.

در مجموع ۹۰ پناهجو در پروازی که توسط یک شرکت هوایی بریتانیایی انجام شد، از یونان به آلمان منتقل گردیدند. ۴۶ تن از این مهاجران افغان، ۱۸ تن از سوریه و بقیه از عراق، سومالیا، گانگو و کامرون هستند. قرار است این مهاجران پس از گذراندن دوران قرنطین، بین ایالت های مختلف آلمان تقسیم شوند.

ایالت برلین اخیرا اعلام کرده که قصد دارد ۳۰۰ پناهجو را از کمپ های یونان بپذیرد، اما وزارت داخله فدرال گفته فقط ۱۵۰ مهاجر از مجموع پناهجویانی که قرار است براساس طرح تقسیم اروپایی به آلمان بیایند، به این ایالت می رسد.

پرواز ده ها کودک پناهجو با خانواده به آلمان

به نقل از دویچه وله، ده ها کودک پناهجو با خانواده هایشان امروز از یونان به آلمان می رسند. در میان این افراد که شمار آنان به ۸۵ تن می رسد، پناهجویان افغان نیز شامل اند.

به سلسه انتقال کودکان مهاجر از کمپ های یونان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روز جمعه (۲۴ جون/۳ اسد) شماری از کودکان بین سنین یک تا ۱۵ ساله که نیازمند تداوی اند، از یونان به مقصد شهر کسل آلمان پرواز کردند.

وزارت داخله آلمان گفته است که خانواده های درجه یک این کودکان نیز با آنان یکجا منتقل می شوند. وزارت امور مهاجران یونان اظهار داشته که شمار مجموع این افراد به ۸۵ نفر می رسد. این پناهجویان که از کشورهای افغانستان،عراق،سومالیا،سوریه و فلسطین هستند، پس از رسیدن به کسل، به ایالت های مختلف آلمان تقسیمات خواهند شد.

اصلاح سیستم پناهندگی اروپا

یه نقل از مهاجرنیوز، وزیر داخله آلمان فدرال مصمم است که در دوره ریاست شورای اتحادیه اروپا که به آلمان واگذار شده است، با تمام قدرت به موضوع مهاجرت بپردازد.

هورست زیهوفر، وزیر داخله فدرال آلمان در گفتگو با روزنامه «فرانکفورتر الگماینه سایتونگ» گفت که امیدوار است، در دوره ریاست اتحادیه اروپا برای آلمان، یک راه حل سیاسی در مورد اصلاح سیستم پناهندگی این اتحادیه پیدا شود.

این سیاستمدار آلمانی در ادامه افزود، در صورتی که قرار باشد، پیشنهاد یلوا یوهانسون، کمیسار اتحادیه اروپا در مورد سیاست پناهندگی اروپا در ماه سپتمبر ارائه شود، چهار ماه تا پایان دوره ای که آلمان عهده دار ریاست شورا است، باقی می‌ماند.

این سیاستمدار آلمانی در پاسخ به این سوال که آیا کشورهایی مانند مجارستان و پولند که از پذیرش پناهجویان خودداری می‌کنند، حاضر به تغییر موضع شان هستند گفت، آن ها اعلام کرده اند که «حاضر به دیدن این پیشنهاد هستند» و شاید این نقطه آغازی برای پیدا کردن یک راه حل باشد.

آلمان: پذیرش کودکان بیمار با خانواده شان از یونان

به نقل از مهاجرنیوز، چند ایالات آلمان خانواده های پناهنده و فرزندان بیمار آن ها را از جزایر یونان قبول می کنند. به گفته وزارت داخله آلمان فدرال، در مجموع قرار است ۹۲۸ مهاجر از یونان به آلمان بیایند.

آلمان اعلام کرد که شماری از خانواده های پناهجویان را با اعضای بیمارشان از جزایر یونان می‌پذیرد. برخی از ایالت های این کشور برای پذیرش این خانواده ها اعلام آمادگی کرده اند.

وزارت خانه های مسئول در ایالت های بایرن، راینلند فالتس و بادن وورتمبرگ روز سه شنبه اعلام کردند که نزدیک به ۲۰۰ پناهجو را آنان می‌پذیرند. قرار است ۸۲ پناهنده به ایالت بایرن، ۶۶ تن به راینلند فالتس و ۵۰ تن به بادن وورتمبرگ انتقال یابند.

سخنگوی این وزارت اعلام کرد، در مورد مهاجرانی که قرار است به ایالت بایرن بیایند، آزمایش کرونا انجام می‌شود و پس از تعیین نتایج آزمایش هایشان، افراد بیمار به سرعت مراقبت های طبی دریافت می‌کنند.

به گفته وزارت داخله آلمان فدرال، قرار است در مجموع ۹۲۸ پناهنده (از جزایر یونان) به آلمان انتقال داده شوند. این گروه از ۲۴۳ کودک بیمار، والدین، خواهران و برادران آن ها تشکیل شده است. دولت فدرال آلمان در ماه مارس امسال روی این موضوع به توافق رسیده بود. در آن زمان قرار شد گروهی از کودکان بسیار بیمار همراه با خانواده های شان از کمپ های یونان به آلمان بیایند.

کرونا و کاهش شدید اخراج پناهندگان

به نقل از دویچه وله، بنا بر گزارش یک روزنامه آلمانی، رقم اخراج متقاضیانی که درخواست پناهندگی شان در آلمان رد شده است در زمان بحران کرونا به شدت کاهش داشته است. این رقم در پنج ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته به کمتر از نیم کاهش یافته است.

روزنامه های گروه رسانه یی «فونکه» در گزارشی که امروز سه شنبه منتشرکرده است، خبر داده است که در پنج ماه نخست سال روان میلادی تنها ۵۰۲۲ متقاضی پناهندگی اخراج شده است که این رقم به نسبت سال گذشته در همین مقطع زمانی مشابه، به کمتر از نصف کاهش یافته است. در ماه می نیز فقط حدود ۱۵۰ نفر برگشت داده شده اند.

در میان ماه های جنوری و می سال ۲۰۱۹ بنا بر این گزارش ۱۰هزار و۹۵۱ متقاضی پناهندگی که در خواست هایشان رد شده بود اخراج شده بودند. بنا بر این، رقم مجموعی افراد ملزم به ترک این کشور از اواخر ماه می ۲۰۱۹ تا پایان ماه می امسال از ۲۴۵ هزار و۵۹۷ به ۲۶۶ هزار و۶۰۵ نفر افزایش یافته است.

وزارت داخله فدرال آلمان در این گزارش گفته است که به کشورهای مبدا «برای از سرگیری پذیرش پناهجویان اخراج شده در همین نزدیکی ها» تاکید کرده است.

کمک اتحادیه اروپا به ترکیه برای میزبانی از پناهجویان

به نقل از آناتولی، مجمع عمومی پارلمان اروپا پیشنهاد ارائه کمک مالی 485 میلیون یورویی برای پناهجویان در ترکیه را تصویب کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا با تشکیل جلسه‌ای در بروکسل پیشنهاد ارائه کمک مالی اضافی برای برنامه‌های حمایتی از پناهجویان در ترکیه، اردن و لبنان را به‌رای‌گیری گذاشتند. این پیشنهاد از سوی کمیسیون اتحادیه اروپا ارائه شده و با 557 را «مثبت»، 72 رای «منفی» و 59 رای «ممتنع» به تصویب رسد.

بنابراین اتحادیه اروپا برای برنامه‌های موسوم به «کمک انسجام اجتماعی» و «کمک مشروط آموزشی» برای پناهجویان در ترکیه هزینه‌ای 485 میلیون یورویی اختصاص خواهد داد. این پیشنهاد در صورت تصویب آن از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجرایی خواهد شد.

انتقال 47 کودک مهاجر به اروپا

به نقل از دویچه وله، بازهم گروهی از پناهجویان زیرسن و بدون همراه در چارچوب برنامه اسکان مجدد از جزایر یونان به کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا منتقل شدند. به این ترتیب شمار کودکان پناهجوی زیر سنی که از یونان منتقل شده اند حالا به ۱۲۰ تن رسید.

یلوا یوهانسون، کمیسار امور داخلی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه (۸ جون ۲۰۲۰) در بروکسل گفت: «دیدن این که این ۴۹ کودک زندگی جدیدی را در پرتگال و فنلند آغاز می کنند، نشان می دهد که تلاش های ما ثمره دارد.» او در ادامه گفت که کمیسیون اتحادیه اروپا با تلاش های خستگی ناپذیراش اسکان مجدد این اطفال را با وجود بحران کرونا ممکن کرده است.

مکانیزم برنامه اسکان مجدد برای کودکان خردسال پناهجو و بدون همراه از اردوگاه های مزدحم جزایر یونان در ماه مارچ راه اندازی شد. ۱۱کشور عضو اتحادیه اروپا و کشور ناروی در این برنامه شرکت دارند. در این میان شمار کودکان پناهجویی که در چارچوب این برنامه از یونان به کشورهای اروپایی دیگر انتقال داده شدند، با این ۴۹ کودک به ۱۲۰ تن رسیده است.

قرار است پس از برطرف شدن محدودیت های سفر به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، در ماه های آینده بقیه اطفال از جزایر یونان انتقال داده شوند. قرار است ۱۸ کودک به بلژیک، ۵۰ تن به فرانسه، ۱۰۶ کودک با خواهران و برادران و والدین شان به آلمان، ۴ تن به کشور اسلوانیا و ۲ کودک به لیتوانی انتقال یابند.

آلمان و پذیرش ده هزار مهاجر از ترکیه

به نقل از مهاجرنیوز، آلمان در چارچوب توافقنامه مهاجرت اتحادیه اروپا با ترکیه، طی چهار سال، حدود ۱۰ هزار تن را از کمپ های مهاجران در ترکیه پذیرفته است. با این حساب آلمان در مقایسه با کشورهای دیگر اتحادیه اروپا در جایگاه نخست قرار دارد.

روزنامه آلمانی «دی ولت» روز چهارشنبه گزارش داد، آلمان براساس توافق نامبرده در مقایسه با کشورهای دیگر اتحادیه اروپا بیشترین شمار مهاجران را قبول کرده است.این روزنامه به پاسخ وزارت داخله آلمان فدرال به سوال حزب دموکرات آزاد آلمان (اف دی پی) رجوع می کند.

براساس ارقام کمیسیون اتحادیه اروپا، از تاریخ ۴ اپریل سال ۲۰۱۶ تا ۱۶ مارچ سال ۲۰۲۰ در مجموع ۲۶ هزار و ۸۳۵ مهاجر در چارچوب توافقنامه مهاجرت اتحادیه اروپا با ترکیه به اروپا انتقال داده شدند و ۹ هزار و ۹۶۷ تن از آن ها به آلمان آمدند.

بر بنیاد گزارش این روزنامه، به این ترتیب شمار افرادی که به آلمان انتقال داده شدند، دو برابر تعداد پناهجویانی است که فرانسه به عنوان دومین کشور مهاجرپذیر قبول کرده است. از نظر حکومت آلمان فدرال، معاهده اتحادیه اروپا با ترکیه «کماکان یک ابزار لازم و مهم همکاری در بخش مهاجرت بین اتحادیه اروپا و ترکیه است» و این توافقنامه در «کاهش قابل توجه موارد غیرمجاز عبور از مرز به خصوص در مرزهای آبی» نقش قابل توجهی داشته است.

در حدود ۴۰ شهر اروپا علیه سیاست پناهندگی راهپیمایی شد

به نقل از دویچه وله، در هشت کشور عضو اتحادیه اروپا، مردم علیه سیاست پناهندگی این اتحادیه راهپیمایی کردند. آنها خواستار تخلیه اردوگاه های مزدحم در یونان گردیده و از احتمال "فاجعه انسانی" در پی بحران کرونا هشدار دادند.

در شهرهای دورتموند، کلن، مونستر، هانفور، لایپزیگ، فرانکفورت آلمان و چندین شهر کشورهای دیگر اروپایی راهیپمایی های اعتراضی با شعار " نگذار هیچکسی پس بماند" یا "#Leave No One Behind" برگزار گردید.

این راهپیمایی اعتراضی به ابتکار و سازماندهی اتحادیه "پل دریا" یا "Seebrücke"درست در میانه بحران کرونا و با رعایت فاصله اجتماعی، در شهرهای مختلف اروپایی برگزار گردیده است. این سازمان یک انجمن بین المللی است که ده ها سازمان، اتحادیه و نهادهای فعال برای حمایت از پناهجویان عضویت آن را را دارند. این انجمن برای حقوق پناهجویان و نجات آنان در حوزه مدیترانه فعالیت می کند و خواهان تعیین مسیرهای فرار امن و پذیرش دائمی پناهندگان در آلمان است.

از چندین روز به این سو شیوع ویروس کرونا در کمپ ها و اقامتگاه های مهاجران در آلمان باعث نگرانی شدیدی شده که مبادا این محلات به محل گسترش عفونت تبدیل شوند. همزمان راستگرایان نیز از این وضع سوء استفاده کرده و با پخش نظریه های توطئه گرایانه، مهاجران را عامل انتقال ویروس می خوانند. برای روز یکشنبه نیز فراخوان برگزاری راهپیمایی اعتراضی برای "سیاست پناهندگی انسانی" در برلین پایتخت آلمان داده شده است.

۴۷ کودک و نوجوان پناهجو از یونان وارد آلمان شدند

به نقل از دویچه وله، ۴۷ کودک و نوجوان بی​‌سرپرست که در اردوگاه‌های جزایر یونان سرگردان بودند با پروازی از آتن به هانوفر آلمان وارد شدند.

بحث بر سر پذیرش پناهجویان کودک و نوجوان بی​‌سرپرست در جزایر یونان علیرغم حدت بحران کرونا در اروپا از سر گرفته شد. برخی کشورهای اروپایی مثل لهستان، چک، مجارستان و اتریش مخالف ورود این پناهجویان هستند. اما کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و لوکزامبورگ به دنبال یک راه حل انسانی هستند و حاضر شدند پناهجویان کودک را بپذیرند.

هرچند تعداد این پناهجویان فعلا کم است اما انتقال آنان ارزشی نمادین دارد و به گفته یلوا یوهانسون، کمیسر امور پناهجویان اتحادیه اروپا نخستین گام موفق در شرایط کرونایی است. او تاکید کرده است که انتقال این پناهجویان نشانی از همبستگی است.

به قلم خبرنگار مقشوش، در اردوگاه​‌های جزایر یونان بیش از ۴۰ هزار پناهجو اسکان داده شده​‌اند در حالی که این اردوگاه​‌ها ظرفیت فقط سه هزار نفر را دارند. از این ۴۰ هزار پناهجو حدود ۱۴ هزار نفر کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال هستند و حدود دو هزار تن از آنان بدون همراهی والدین خود در اردوگاه​ها به سر می‌​برند. شیوع کرونا در اروپا باعث شده بود که پروسه انتقال اطفال به تاخیر بیافتد و در تعدادی کم آغاز شود.

کرونا وانتقال مهاجران به هتل

به نقل از مهاجرنیوز، برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در میان مهاجران، یک هزار مهاجر و پناهجو از کمپ های جزایر یونان به هوتل های این کشور انتقال داده می‌شوند.

ایلوا یوهانسون، کمیسار امور داخلی اتحادیه اروپا روز سه شنبه در صفحه تویتر خود نوشت که حدود یکهزار مهاجر آسیب پذیر، در هوتل های خالی یونان مسکن گزین خواهند شد. در ادامه پیام او آمده است که این اقدام در نتیجه تلاش های کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان (UNCHR)، سازمان بین المللی مهاجرت، حکومت یونان و کمیسیون اتحادیه اروپا امکان پذیر شده است.

یک سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا تاکید کرد، بخشی از این مهاجران روز سه شنبه به هوتل انتقال داده شده اند و بقیه افراد در روزهای آینده مسکن گزین خواهند شد.

به قلم خبرنگار مقشوش، از زمان شیوع کرونا در یونان نگرانی ها از کمپ های مهاجران که سکونتگاه هزاران خانواده و کودک بی پناه است بیشتر شد. در کمپ های مهاجران کمبود امکانات صحی و درمانی، کمبود آب سالم، سلامت مهاجران را از دیرباز به خطر می انداخت و حالا که منع خروج از کمپ اجرا شده و امکانات صحی محدود شده است، بر نگرانی انفجار کرونا در میان کمپ بیشتر افزوده است. کودکان بی گناه به مهربانی مردم یونان نیاز دارند، خنده را به کودکان برگردانیم.


اتحادیه اروپا 1600 کودک مهاجر را از یونان می‌پذیرد

به نقل از آسوشیتد پرس، جمعی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا موافقت کرده اند که حداقل 1600 کودک مهاجر را در یونان به سر می‌برند را بپزیرند.

در حال حاضر بیش از 42000 مهاجر در اردوگاه های پر ازدحام در جزایر یونان زندگی می کنند، از جمله در حدود 5 هزار و 500 خردسالان بی همراه. طبق آژانس پلیس یوروپول حدود 10٪ از آنها 14 سال سن دارند.

فنلاند ، فرانسه ، آلمان ، لوکزامبورگ و پرتغال پیشنهاد كرده اند كه آنها را به خدمت بگیرند ، و یوهانسون گفت حداقل دو كشور دیگر در جلسه روز جمعه وزرای كشور اتحادیه اروپا ابراز علاقه كردند كه درگیر شوند. او نام آنها را نیاورد.

در اوایل این هفته ، یوهانسون گفت که کودکان مهاجر که به تنهایی سفر می کنند "با خشونت ، سوءاستفاده و استثمار روبرو می شوند. بسیاری از آنها فقط از مراکز پناهندگی و پذیرش ناپدید می شوند و ما نمی دانیم کجا هستند. من می ترسم که بسیاری از آنها به دست جنایتکاران بیفتند.

سوگواری برای قربانیان تیراندازی هانائو در سراسر آلمان

بعد از این که یک مرد آلمانی با انگیزه نژادگرایانه (نئونازی) در شهر هانائو ۱۰ تن را به قتل رساند، در شهرهای مختلف آلمان مردم از قربانیان یادبود کردند. سیاستمداران به شمول رئيس جمهور آلمان نیز در مراسم سوگواری قربانیان اشتراک کردند.


راهپیمایی در هانائو

در شهر هانائو، محل این تیراندازی مرگبار، مردم برای یادبود از قربانیان و در برابر افراطیت راستگرایانه تظاهرات کردند.