اخبار پناهجویان



جهنمی بدتر از موریا

به گزارش خبرنگار مقشوش، هنوز خاطرات تلخ و خبرهای ناگوار از کمپ موریا فراموش نشده است که کمپ جدید پناهندگان در لسبوس خبر از فجایع عمیق تر بشری می دهد.

کمپ جدید در ساحل جزیره در زمین نامسطح برپا شده و خبری از امکانات اولیه مثل برق، آب و... نیست. این درحالی است که پلیس یونان پناهندگان آواره موریا را با اجبار در این کمپ مستقر می کند.

با این حال روزها از آتش سوزی بزرگترین کمپ پناهندگان در اروپا پس می گذرد اما توجه ای به وضعیت آوارگان نشده است. تاحال بیش از ۹ هزار تن در کمپ جدید مسکن گزیده اند، اما برخی از پناهندگان به ویرانه های موریا و جنگل ها پناه برده اند.

انتقال گروه کودکان پناهنده از کمپ های یونان به آلمان

به نقل از مهاجرنیوز، ده ها کودک بیمار و خانواده های شان از اردوگاه های جزایر یونان به آلمان رسیدند. آلمان قصد دارد که در کل، ۲۴۳ کودک بیمار را همراه با خانواده های شان از یونان قبول کند.

وزارت داخله ایالت نیدرزاکسن روز پنجشنبه اعلام کرد که یک هواپیمای حامل ده ها مهاجر از یونان پرواز کرد و در آلمان نشست نمود. در این پرواز، ۱۱۸ کودک بیمار و اعضای خانواده های شان به آلمان انتقال یافتند.

بوریس پیستوریوس، وزیر داخله ایالت نیدرزاکسن از پذیرش پناهجویان استقبال کرد و خواهان این شد که کشورهای دیگر اتحادیه اروپا نیز بیشتر در این زمینه سهم بگیرند. او گفت: «وضعیت در جزایر یونان که بخشی از اتحادیه اروپا است، کماکان غیرقابل تحمل است به خصوص برای کودکان که آسیب پذیرترین گروه در میان پناهجویان هستند.»

انتقال شش پناهنده مهاجر افغان از یونان به آلمان

به نقل از دویچه وله، شرایط موجود در اردوگاه های مزدحم مهاجران در یونان فاجعه بار است. بنابراین حکومت آلمان تصمیم گرفته است که چندصد کودک و نوجوانان را که شامل افغان ها هم می شوند، بپذیرد. در تازه ترین مورد ۶ کودک دیگر افغان به آلمان رسیدند.

در آخرین مورد شش کودک و نوجوان دیگر از اردوگاه های پناهجویان در جزایر اژه یونان به آلمان رسیدند. بر اساس اطلاعات وزارت داخله آلمان، این مهاجران پسران افغان بین سنین ۱۳ تا ۱۴ سال دارند و به تاریخ ۲۶ جون به میدان هوایی فرانکفورت در آلمان انتقال یافته اند. این کودکان و نوجوانان شامل یک گروه ۵۳ نفره ای اند که شمار زیادی شان در ماه اپریل به آلمان انتقال داده شده بودند.

یک سخنگوی وزارات داخله آلمان گفته است که اینک قرار است این مهاجران زیر سن بدون همراه در آلمان یک "روند پناهندگی با نتیجه باز" داشته باشند. حتی در صورتی که پناهندگی این مهاجران رد هم شود، آنها می توانند در آلمان بمانند، زیرا آلمان به صورت معمول اطفال زیر سن و بدون همراه را اخراج نمی کند.

دادگاه آلمان: مردی که برای ممانعت از اخراج یک پناهجو تلاش کرده بود ۳۰۰۰ یورو جریمه شد

به نقل از مهاجرنیوز، محکمه ایالتی شهر دتمولد یک کارمند سازمان "کمک به مهاجران لیپه" را محکوم به پرداخت ۳ هزار یورو جریمه نقدی کرد. این مرد هنگامی که یک مامور پولیس مصروف اخراج یک پناهجو بود، خود را سر راهش قرار داد تا مانع اخراج مرد پناهجو شود.

یک م د در ایالت نوردراین ویستفالن آلمان به دلیل تلاش برای جلوگیری از اخراج یک پناهجو توسط پولیس، به سه هزار یورو پرداخت جریمه نقدی از سوی یک دادگاه ایالتی محکوم شد.پس از اعلام تجدید نظر محکمه عالی فدرال آلمان در این زمینه، محکمه ایالتی جریمه نقدی را افزایش داده و از ۲۲۵۰ یورو به ۳ هزار یورو بالا برد. دادستان کل خواستار زندانی شدن این فرد شده بود.

به گزارش سازمان «کمک به مهاجران، لیپه»، سباستین نیکل، وکیل مدافع این مشاور مهاجران حکم اخیر دادگاه را با توجه به آزادی های مدنی بسیار نگران کننده خواند و گفت، ممکن است مردم از ترس صدور احکام مشابه، از شرکت در تظاهرات اعتراضی و انتقاد در محضر عام خودداری کنند.

به قلم خبرنگار مقشوش، از زمانی که خبر اخراج از آلمان و دیپورت مهاجران به کشور مبدا منتشر شد، نگرانی و ناامیدی بر دیگر مهاجران رخنه کرد و به آینده خویش تشویش داشتند. مهاجران در کابوس های خود لحظه اخراج را تصور می کردند. در ادامه بخشی از کتاب شات چشم هایش را می خوانیم:

... او از شیشه‌ی عقب وَن به برج‌های سر به فلک کِشیده‌ی فرانکفورت نگاه می‌کند که کوچک و کوچک‌تر می‌شوند. سرش را برمی‌گرداند ساختمان قوسی و بزرگ میدان‌هوایی فرانکفورت را می‌بیند او جمعیت معترض را به خدیجه نشان می‌دهد که از خیابانی‌دیگر به طرف فرودگاه راهپیمایی می‌کنند.

-ای کاش اینان ما را از دست پولیس‌ها نجات بدهند هنوز کمرم درد می‌کند

پری‌گل لحظه‌ای به مرد اخراجی نگاه می‌کند با ریش‌های خیس به خیابان چشم دوخته است. پری‌گل صدای جاوید را می‌شنود که صدایش می‌کند او سرش را روی شیشه می‌گذارد به معترضان نگاه می‌کند و زیر لب می‌گوید:« یعنی جاوید الان کجا هست، به فرانکفورت برگشته؟ خدایا می‌شود باری دیگر با آن صورت مظلوم بیاید و جلو این‌بار به جای پرت کردن گوشی، یک سیلی آتشین بر صورتش بزنم؟ ای کرده دلم سوخته درد جدایی/ از محنت تو نیست مرا روی رهایی»

وَن پولیس از کنار معترضان می‌گذرد معترضان سوت می‌زنند و واکنش نشان می دهند. پری‌گل به پایه‌ها نگاه می‌کند که به آلمانی و فارسی دری نوشته شده اند:« توقف» حرف‌ها را پُر کرده‌اند با رنگ‌های بیرق افغانستان و نوشته‌اند «افغانستان امن نیست، رد مرز یعنی مرگ، حق اقامت برای همه» وَن وارد میدان‌هوایی می‌شود و کنار ماشین‌های تاکسی نگه می دارد. پری‌گل، خدیجه و دیگر اخراج‌شدگان با زور پولیس از وَن پیاده می‌شوند. عسکر پولیس دست‌بندها را در دستش تکان می‌دهد او با پیشانی گرفته به پناهنده‌گان نگاه می‌کند و دستش را روی دهانش می‌گذارد به نشانه ی سکوت....


آمریکا و اخراج مهاجران کرونایی

به نقل از رویترز، ایالات متحده مهاجرت به این کشور را محدود کرده است، اما مرز های این کشور برای اخراج مهاجران باز هستند. مهاجرین از آمریکای لاتین با هواپیما به کشورهای شان اخراج می‌ شوند که بسیاری از آنها به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا هر روز بیش از پیش گسترش می یابد. در این میان بیش از ۹۰ هزار نفر از بیماران کرونایی جان باخته اند. به این ترتیب، آمریکا با بیشترین شمار مبتلایان به کووید 19 و بیشترین موارد مرگ و میر ناشی از آن در سطح جهان است.

با وجود آنکه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به بهانه دشمن نامرئی قوانین سخت گیرانه ی ضد مهاجرت وضع کرده است، اما هواپیماهای حامل مهاجران اخراجی به سمت کشورهای آمریکا لاتین و کارائیب پرواز می کنند. در میان سرنشینان، شمار زیادی مبتلایان به ویروس کرونا حضور می داشته باشند.

منتقدین می‌گویند که ایالات متحده امریکا با موارد اخراج های شدید، این ویروس را به کشور هایی انتقال می‌دهد که سیستم صحی آن‌ها توانایی مقابله با ویروس را ندارد. اریانا ساویر، کارشناس امور مهاجرت در بخش برنامه امریکایی سازمان دیده بان حقوق بشر گفته است: «حکومت ایالات متحده امریکا شدیداً مسئول گسترش پاندمی کووید ۱۹ می باشد. با وجود محدودیت‌ها سفر در سطح جهانی و مخالف توصیه کارشناسان صحی، اداره مهاجرت آمریکا، مهاجرین را اخراج کرده که آزمایش آن‌ها با ویروس کرونا مثبت بوده است.

هوگو مونرای، وزیر صحت گواتمالا گفت که ۵۰ تا ۷۵ درصد اخراج شده ها مبتلا به ویروس کرونا هستند. بعد از آنکه حکومت رئیس جمهور الخاندرو جیاماتی از شمار بالای مبتلایان به کووید ۱۹ شکایت کرد، ایالات متحده امریکا کارشناسان صحی را به گواتمالا فرستاد. آن‌ها به صورت تصادفی، دوازده مهاجر را معاینه کردند که با هواپیما از ایالات متحده امریکا به گواتمالا اخراج شده بودند. نتایج آزمایش ویروس کرونا در همه این دوازده تن مثبت بود.

مقابله با کرونا و کمپ مهاجران

به نقل از مهاجرنیوز، یونان از طریق مکانیسم حفاظت از جامعه مدنی، خواستار کمک ها در بخش های چون اسکان پناهجویان، محصولات بهداشتی و تجهیزات طبی شده است. اتریش دیروز به کمیسیون این اتحادیه گفته است که حاضر است ۱۸۱ کانتینر مسکونی را در اختیار قرار دهد.

اتحادیه اروپا گفته است که حمل و نقل این کانتینر های فلزی را که حمام و تشناب نیز شامل آن است، تأمین می کند. جینز لنارسیچ ، کمیسار اتحادیه اروپا برای مدیریت بحران، گفته است که با تشکر از پیشنهاد اتریش، یونان برای مبارزه با شیوع احتمالی ویروس کرونا در بین مهاجران و پناهجویان که شدیدا آسیب پذیر اند، اینک آماده تر شده است.

دیمیتریس پاتستوس، رئیس شعبه سازمان امدادی داکتران جهان در جزیره لسبوس، به آژانس مطبوعاتی آلمان گفت که اما “فقط زمان لازم است تا ویروس کرونا وارد این اردوگاه شود”.

به قلم خبرنگار مقشوش، در حالی که هنوز هیچ موردی از ابتلای مهاجری از کمپ هایی مثل موریا ثبت نشده است اما اطلاعات و خبرهایی که پیش از این از کمپ های دیگر درز کرده است نگرانی را از انفجار شیوع در کمپ بیشتر می کند. از زمان شیوع کرونا در اروپا، از سازمان های مدنی تا حقوقی نسبت به شیوع کرونا در کمپ مهاجران هشدار دادند. این چنین اقداماتی هر چند دیر است اما گام خوبی است.


ترامپ به دلیل وجود «دشمن پنهان» مهاجرت به آمریکا را متوقف کرد

به نقل از العربیه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه دوشنبه 20 آوریل 2020 اعلام کرد برای حمایت از فرصت‌های شغلی آمریکا در شرایط بحرانی کرونا، دستوری صادر می‌کند که براساس آن مهاجرت به این کشور به شکل موقت متوقف شود.

ترامپ در صفحه توئیترش که تقریبا 80 میلیون فالور دارد، نوشت: «در سایه حمله دشمن پنهان و نیاز به حمایت از فرصت‌های شغلی هموطنان آمریکایی بزرگ، دستوری امضاء خواهم کرد که مهاجرت به ایالات متحده را به شکل موقت متوقف می‌کند.»

کاخ سفید هیچ اطلاعات بیشتری درباره جزئیات و زمان اجرای این دستور قانونی رئیس‌جمهوری آمریکا منتشر نکرد.همزمان شمار کشته‌شدگان بر اثر ویروس کرونا در آمریکا به بیش از 42 هزار نفر رسید. این کشور همچنین با 780 هزار مبتلای قطعی، بیشترین جمعیت مبتلا به کرونا را دارد. تنها در 24 ساعت منتهی به روز دوشنبه، 27 هزار نفر به مبتلایان کرونا در آمریکا افزوده شد.

به قلم خبرنگار مقشوش، دونالد ترامپ که از زمان مبارزات انتخاباتی سخن از منع ورود و محدودیت برای مهاجران وضع کند و در این دوران احداث دیوار بتنی در مرز با مکزیک را آغاز کردند. رئیس جمهور آمریکا امروز در سخنرانی که از کرونا به عنوان دشمن پنهان یاد کرد که عامل بیکاری در آمریکا شده است اما آیا در این چهار سال شرایط آمریکایی هایی که در خیابان بی خانمان هستند، فرقی کرده است؟


کرونا و گرسنگی مهاجران

به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزیر امور ایالات و مناطق مرزی پاکستان نسبت به ایجاد بحران انسانی ناشی از ویروس کرونا در اردوگاه‌های مهاجران افغان مقیم کشورش هشدار داد.

شهریار خان آفریدی، وزیر امور ایالات و مناطق مرزی پاکستان پس از بازدید از اردوگاه‌های پناهندگان افغان در شهر اسلام‌آباد گفت: اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و تعطیلی شهرها به هدف مهار کرونا، زندگی پناهجویان را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده است. سازمان ملل متحد و کشورهای غربی پاکستان را در تامین نیازهای پناهندگان افغان یاری کنند. ویروس کرونا در پاکستان باعث بروز گرسنگی میان پناهندگان و دشواری در تامین مواد غذایی آنان شده است.

به قلم خبرنگار مقشوش، زندگی برای مهاجران افغان در پاکستان با مشکلات هویت و مدرک از گذشته تا به حال آنها را عذاب می دهد. امروز که کرونا زندگی در پاکستان را تحت شعاع قرار داده است به چشم یک انسان با آنها رفتار نمی شود و خدمت رسانی که نیاز یک مهاجر است به آنها تعلق نمی گیرد. مهاجر افغان در پاکستان نیازمند یک قرص نان هستند.


کرونا و افزایش خشونت علیه زنان مهاجر

به نقل از مهاجرنیوز، کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان اعلام کرد که خطر افزایش خشونت، زنان مهاجر و فاقد حق شهروندی را تهدید می‌کند که به خاطر بحران کرونا اجازه خارج شدن از کمپ ها یا خانه های شان را ندارند.

کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان «UNHCR» هشدار داد که در زمان همه گیری بحران کرونا و محدودیت های رفت و آمد در سراسر جهان، خشونت علیه زنان مهاجر احتمالا افزایش یابد. به گفته مسئولان این سازمان، زنان مهاجر و بی وطن که اجازه خروج از کمپ ها یا خانه های شان را ندارند، به سختی می‌توانند از خود محافظت کنند و نمی توانند از آن جا فرار کنند و یا شخصا به دنبال کمک باشند.»

به قلم خبرنگار مقشوش، چندی قبل آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز از «افزایش وحشتناک» خشونت خانگی در طول بحران جهانی کرونا هشدار داده بود. این روزها که مهاجران در کمپ هایی به سر می برند که از نظر بهداشت و نظافت سلامت آنها در خطر است. منع خروج از کمپ و تعطیلی مراکز آموزشی و اجتماعی هم بر روان مهاجران تاثیر بدی گذاشته است.


افزایش شمار بهبودیافتگان مصائب به کرونا در هرات

به نقل از العربیه، مقام های ریاست صحت عامه (بهداشت) ولایت هرات در غرب افغانستان شنبه 18 آوریل اعلام کردند، شمار بهبود یافتگان مصاب به ویروس کرونا در این ولایت افزایش یافته است.

محمد رفیق شیرزی، سخنگوی ریاست صحت عامه ولایت هرات گفت، گراف بهبود یافتگان مصاب به ویروس کرونا رو به افزایش است تاکنون 56 نفر در این ولایت بهبود یافته اند.

در همین حال، به گفته وزارت صحت عامه افغانستان، آمار مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از مرز 900 نفر گذشت که تا کنون 30 نفر بر اثر این ویروس کرونا جان باخته و 99 نفر مصاب به این ویروس بهبود یافته اند.

به قلم خبرنگار مقشوش، در حالی که کرونا به اکثر نقاط افغانستان رسیده است اما نگرانی مهم تری از کمبود امکانات صحی و درمانی، مشکل نان است خانواده های افغان اگر کمک ها به صورت عادلانه و صحیح نباشد، توانی برای خانه نشینی اجباری ندارند و ممکن است به خاطر شرایط سخت اقتصادی نتوانند در خانه بمانند. اخباری نظیر کمبود غلات از شهرهای بزرگ افغانستان نگرانی را می افزاید.

دکتران مهاجر و مبارزه با کرونا

به نقل از مهاجرنیوز، شورای اروپا و سازمان ملل: به داکتران مهاجر اجازه بدهید که در مبارزه با ویروس کرونا سهم بگیرند.

شورای اروپا و سازمان ملل متحد می‌خواهند که کشورهای اروپایی و مناطق دیگر، به مهاجران متخصص در امور صحی اجازه بدهند که در امر مبارزه با بیماری همه گیر کرونا، نقش بگیرند.

فیلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل برای پناهندگان (UNCHR) با نشر یک بیانیه گفت: « پناهندگانی که مدارک تحصیلی و توانایی های حرفه‌ای شان مورد تایید قرار گرفته آماده هستند تا در صورت دریافت اجازه زیر نظر متخصصان صحی بتوانند گام بردارند و مشارکت کنند. در این صورت آنان می‌توانند که همبستگی خود را ثابت نمایند و برای جامعه که آنان را پناه داده است، چیزهایی را پس بدهند.»

کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان (UNCHR) افزود.. با سازمان های دیگر در پی یافتن راه های جدید برای پیدا کردن مهاجرانی است که در امور صحی تخصص دارند و حاضر به همکاری برای مبارزه با ویروس کرونا هستند. آن ها برای دسترسی بهتر مهاجران به ارزیابی های آنلاین تلاش می‌کنند.

به قلم خبرنگار مقشوش، در روزهایی که کرونا به تیتر اول رسانه ها رسیده است، ممنوعیت خروج از کمپ اعمال شده است و کمترین حمایت ( از جمله کمک های اولیه و ماسک) از مهاجران شده، حتی امکانات صحی و درمانی محدود شده است. در این روزها با کمک نهادهای حقوق بشری و مستقل در کمپ های مهاجران کارگاه تولیدی ماسک راه اندازی شده تا مهاجران برای خود ماسک فراهم کنند. احتمال انفجار کرونا در کمپ ها جدی است و حضور دکتران مهاجر گامی مناسب برای جلوگیری است، چرا که دکتران مهاجر ارتباط بهتری با همنوعان خود برقرار می کنند.

نگرانی از شیوع فاجعه‌بار کرونا در کمپ‌های پناهجویان آمریکا

به نقل از یورونیوز، وکلای پناهجویان زندانی در اردوگاه‌های مهاجران در مرز ایالات متحده آمریکا و مکزیک نسبت به شیوع گسترده ویروس کرونا در میان موکلانشان در روزهای آینده به شدت هشدار دادند.

پناهجویان گرفتار در کمپ اوتای میسا در سن دیه‌گو (کالیفرنیا) می‌گویند پس از تست مثبت ویروس کرونای یکی از مهاجران زندانی، ماموران دادن ماسک به آن‌ها را مشروط به امضای تعهدنامه‌ای کرده اند که براساس آن، در صورت ابتلای آن‌ها به کووید-۱۹، حق ماندن در زندان‌های خصوصی را ندارند.

به گزارش آسوشیتدپرس، سه پناهجوی زندانی در این کمپ در گفت‌وگوی تلفنی با این خبرگزاری گفتند پس از آنکه مهاجران این شرط را رد کردند، ماموران ماسک‌ها را از اردوگاه بیرون بردند.

به گزارش خبرنگار مقشوش، وکلای پناهجویان هشدار می‌دهند که با وجود تلاش اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده برای کاهش شمار پناهجویان در دوره شیوع ویروس کرونا، نبود ماسک و کمبود مواد بهداشتی و شوینده و همچنین ازدحام بالا در اردوگاه‌های پناهجویان، احتمال ابتلای سریع صدها نفر به بیماری کووید-۱۹ در روزهای آینده به شدت جدی است.

دولت ایالات متحده که در سالهای اخیر با جدیت و زور قوانین ضد مهاجرتی را اعمال می کند و طبق وعده انتخاباتی ترامپ، دیواری بتنی در مرز این کشور با مکزیک احداث می کند اما این روزها شیوع کرونا نه تنها سیستم درمانی و بیمه آمریکا را به چالش کشیده است بلکه این روزها وعده های اشتغال برای آمریکایی ها هم بر باد رفت، هرچند مهاجران به خاک آمریکا نمی رسند.

کودکی در آمریکا جرم است!

به نقل از رویترز، مقام‌های مهاجرت آمریکا در دو هفته گذشته و تحت مقررات جدیدی به منظور محدود کردن شیوه ویروس کرونا در ایالات متحده، حدود ۴۰۰ کودک مهاجر در مرز آمریکا- مکزیک را به کشورشان بازگردانده‌اند.

خبرگزاری رویترز در گزارش امروز چهارشنبه خود این خبر را با استناد بر آمار دولتی که به رویت این رسانه انگلیسی رسیده است منتشر کرد و نوشت: دولت دونالد ترامپ مقررات جدید مرزی را از ۲ فروردین (۲۱ مارس) اجرا کرده که اقداماتی را که به موجب قانون از کودکان در مقابل قاچاق انسان و امکان تقاضای مهاجرت در دادگاه های مهاجرتی آمریکا فراهم می کرد، ملغی می کند.

نخست، «پروپاپلیکا» رسانه مستقل آمریکایی که در حوزه خبرنگاری تحقیقی فعالیت می کند آمار اخراج ۷ هزار مهاجر را منتشر کرد اما آمار کودکان اخراج شده تا پیش از این اعلام نشده بود.

به قلم خبرنگار مقشوش، آمریکا داعیه حقوق بشر و حمایت از کودکان را در جهان دارد اما کسی اجازه رسیدگی به جرایم جنگی و نقض حقوق بشر که آمریکا زیر پا گذاشته است در کشورهایی مثل افغانستان ندارد. خبر اخراج کودکان بی گناه نه تنها از چشمان رسانه ها دور مانده است بلکه آیا کسی صدای کودکان را هم نمی شنود؟ خنده کودکان را به جهان ما برگردانید.

ویروس کرونا؛ خطرات جدی زنان باردار مهاجر و اطفال را در یونان تهدید می کند

به نقل از مهاجرنیوز، زنان مهاجر و پناهجو که باردار هستند، از مبتلا شدن به ویروس کرونا در هنگام زایمان در شفاخانه های دولتی یونان در هراس اند. دسترسی این زنان به امکانات طبی در زمان بارداری محدود می باشد.

روز سه شنبه، ۲۹ ماه مارچ، نتیجه آزمایش کرونای یک زن در کمپ ریتسونا مثبت اعلام شد. این زن در آخر هفته در یکی از شفاخانه های دولتی شهر ریتسونا زایمان کرده بود و گفته می شود که آن جا به این ویروس کرونا مبتلا شده است. او که بلافاصله پس از زایمان به کمپ بازگشته بود، ویروس را در آن جا به برخی از ساکنان دیگر نیز انتقال داده بود. ریتسونا در ۷۰ کیلومتری شمال آتن قرار دارد.

فقط چند روز پس از آن، نتیجه آزمایش کرونای دست کم ۲۳ تن از ساکنان این کمپ ۲ هزار و ۳۰۰ نفری مثبت اعلام شد و در پی نشر این خبر، مقام ها ساکنان این کمپ را به مدت دو هفته تحت قرنطین قرار دادند.

به قلم خبرنگار مقشوش، قرنطینه کمپ ها و منع خروج از کمپ، محدودیت خدمات درمانی و صحی در کمپ نگرانی ها از ابتلای کودکان و زنان باردار بیشتر می کند. نگرانی از کمپ های شلوغ و کثیف مثل موریا احتمال وقوع فاجعه در میان چند ده هزار مهاجر را می دهد. آیا کسی به یاد مهاجران هست؟

آمریکا هزاران مهاجر را با استناد به شیوع کرونا اخراج کرد

به نقل از بی بی سی، مقامات آمریکا اعلام کردند که طبق دستور العمل (CDC) بیش از 6300 نفر از مهاجران فاقد مدرک از جمله کودکان بی سرپرست را در مرز این کشور با مکزیک با استناد به همین دستورالعمل اخراج کرده است.

ماه گذشته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا دستورالعمل پزشکی صادر کرد که براساس آن ورود خارجیان که "خطری جدی" در گسترش ویروس کرونا دارد را به این کشور ممنوع کرد.

منتقدین می گویند که دولت ترامپ از این اقدام به عنوان برنامه سختگیرانه برای مهاجرت استفاده می کند. دموکرات ها در سنا گفته اند که این اقدام دولت ترامپ غیر قانونی است.

به قلم خبرنگار مقشوش، دولت ترامپ با ابلاغ و اعلام قوانین ضد مهاجرتی به دنبال آن بود که با اخراج مهاجران فاقد مدرک و محدودیت پذیرش مهاجران بتواند شرایط شغلی و کسب و کار را برای مردم بهتر کند. آیا بعد از گذشت چند سال از محدودیت ها و کشیدن دیوار بتنی، کسی از مردم آسیب پذیر و فقیر آمریکا خبر دارد؟ آیا هنوز سناتورهای آمریکایی مردمان بی خانمانی که چند خیابان آن طرف تر از کنگره در خیابان می خوابند را نمی بینند؟

چرا کنترل طبی نبود؟

به گزارش خبرنگار مقشوش، بعد از آنکه دولت پاکستان روز دوشنبه ۶ آوریل- ١٨ حمل، گذرگاه‌های تورخم و سپین بولدک را برای ۳ روز به روی مهاجران افغان گرفتارمانده بودند باز کرد و در این مدت چند ده هزار مهاجر از مرز گذشتند.

این سوال مطرح است چرا این مهاجران را بدون هیچ کنترل طبی و تستی در این شرایطی که کرونا در هر دو کشور شیوع یافته است اجازه عبور دادند؟ چرا دولت دوست و برادر پاکستان کنترلی بر بازگشت مهاجران نداشت؟

هر چند شاه محمود میاخیل، والی ننگرهار در شرق افغانستان گفته بود، تمام مسافرین هنگام ورود به ولایت ننگرهار مورد ارزیابی بهداشتی قرار می‌گیرند و برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، کسانی که از گذرگاه تورخم وارد این ولایت می‌شوند برای ١۴ الی ٢١ روز در قرنطینه هستند.

والی ننگرهار وعده داد که یک کمپ بهداشتی با ظرفیت ١٠ هزار نفر ایجاد شود و تمام افرادی که از گذرگاه تورخم وارد این ولایت شدند، پس از گذراندن دوره قرنطینه در کمپ بهداشتی و بعد از کسب اطمینان، به خانه‌هایشان فرستاده می‌شوند.

هر چند که شاه محمود میاخیل تأکید کرد که این تصمیم به خاطر جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و سلامتی آنها حتماً عملی می‌شود و هیچ عذر و واسطه‌ای پذیرفتنی نیست. اما گزارش های میدانی از وضع مرز این نگرانی را می افزاید. در شرایطی که خدمات صحی و درمانی در هر دو کشور ضعیف است و کمبود دوا و تخت احتمال وقوع یک فاجعه را می دهد. چرا نباید مسئولان پاکستان با رفتار و مقررات بهتری در این شرایط اجازه عبور از مرز می دادند؟ آیا آنها دلیلی برای این بدرفتاری و مدیریت ضعیف دارند؟


گرسنگی بدتر از ویروس کرونا

منع رفت و آمد در شهرهای بزرگ جهان به خاطر ویروس کرونا تاثیرات شدیدی بر وضع انسان های فقیر، مخصوصا مهاجران که از این وضع آسیب جدی دیده اند. مهاجران افغان در پاکستان را حتی خطر گرسنگی و سوءتغذی نیز تهدیدی می کند.

به نقل از مصاحبه عبدالله و شماری دیگر از مهاجران افغان با روزنامه "داون" پاکستان نوشته که این انسان ها در خطر مواجهه با گرسنگی مفرط قرار دارند. یکی از این آوارگان گفت: «وضع قیودات ما را بیشتر منزوی ساخته است. مخصوصا جوانان ما بیکار شده اند و آذوقه مان در حال تمام شدن است. نه اداره های دولتی و نه هم سازمان های غیرحکومتی به ما توجهی دارند.»

آمار مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان تا روز جمعه حدود دو نیم هزار نفر و در افغانستان فقط ۲۷۳ تن اعلام شده بود. هردو کشور برای جلوگیری از گسترش سریع این بیماری همه گیر، منع رفت و آمد و انزوای خانگی را در شهرهای بزرگ اعلام کرده اند اما سیستم صحی و درمانی ضعیف و کمبود امکانات بر نگرانی فاجعه کرونا افزوده است.

در شهر کراچی پاکستان صدها هزار مهاجر افغان از وضع مقررات رفت و آمد به خاطر ویروس کرونا متاثر گردیده اند. حاجی عبدالله یک نماینده مهاجران افغان در این شهر گفت: «این ویروس خطرناک است، اما گرسنگی برای ما بدتر است.»

به قلم خبرنگار مقشوش، در حالی که دولت پاکستان خواستار کمک های غذایی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به 52 اردوگاه آوارگان در این کشور شده است. مقامات پاکستانی با اعلام اینکه سعی در کمک به مهاجران افغان دارند اما تاکید می‌کنند که این کشور به تنهایی قادر به تامین مواد خوراکی برای تمامی آنها نیست.

پاکستان میزبان نزدیک به دو میلیون و 800 هزار مهاجر افغان اعم از ثبت نام شده یا بدون ثبت است. بیشتر آنها بدون مدارک شناسایی در ایالت های هم مرز با افغانستان به سر می‌برند. شیوع کرونا بر نگرانی و تشویش فعالان مدنی و مهاجرانی که در کمپ هستند افزوده است. آیا کسی صدای این مهاجران را می شنود؟

بازگشت یا قحطی، آینده پیش روی مهاجران افغان در پاکستان

به نقل از خبرگزاری آناتولی، دفتر اطلاع‌رسانی والی ننگرهار در شرق افغانستان با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مقامات پاکستان امروز صبح 6 آوریل گذرگاه مرزی تورخم را برای بازگشت اتباع افغانستان باز کردند.

در این اطلاعیه همچنین آمده است: روند بازگشت شهروندان افغانستان از پاکستان آغاز شده است. در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور٬ افرادی که از طریق گذرگاه مرزی تورخم وارد کشور می‌شوند٬ برای 14 تا 21 روز قرنطینه می‌شوند.

به قلم خبرنگار مقشوش، شیوع کرونا در پاکستان و افغانستان بر زندگی مهاجران در کمپ ها تاثیر بدی گذاشته است. نبود امکانات صحی و قحطی از مهم ترین این مشکلات است. به نقل از خبرگزاری آوا، «شهریارخان افریدی» وزیر امور ایالتی و مرزی پاکستان نسبت به ایجاد بحران انسانی در اردوگاه‌های پناهجویان افغانستان به دلیل طولانی شدن وضعیت قرنطینه هشدار داد.

وی از کشورهای توسعه یافته خواست تا به کمک این پناهجویان بشتابند و تاکید کرد که پناهجویان افغان در پی جنگ در افغانستان و زیر چتر سازمان ملل به پاکستان آمدند. اکنون نیز کمک به این پناهجویان مسئولیت سازمان ملل و جهان است.

وی افزود که «عمران خان» نخست وزیر این کشور فرمان ایجاد یک بسته ویژه حمایتی از پناهجویان افغان را صادر کرده است.

انتقال فوری کودکان از کمپ های یونان

به نقل از dw، یک گروه متشکل از حدود ۵۰ نماینده پارلمانی احزاب متحد دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان از کمیسیون اتحادیه اروپا خواستند که به دلیل بحران کرونا، کودکان مهاجر را از کمپ های جزایر یونان به کشورهای اروپایی انتقال دهد.

در این نامه افزوده شده است: "همه ما نباید به وضعیت بسیار اسفبار در کمپ های مهاجران در یونان بی تفاوت بمانیم (...) بسیاری از کودکان از ضربه های روانی ناشی از تجارب جنگی و شرایط زیستی در کمپ های موقت رنج می برند. این وضعیت برای ما اروپایی ها قابل پذیرش نیست."

به نقل از خبرگزاری آلمان، با حمایت صریح نمایندگان پارلمان، کمیسیون ائتلافی حکومت آلمان به تازگی توافق کرد که به خصوص در راستای بهبودی وضعیت کودکان در کمپ ها سهم بشردوستانه خود را ادا می کند.

در این نامه افزوده شده است که به این دلیل، کمیسیون اتحادیه اروپا "در انجام این مسئولیت حیاتی"، در صورت لزوم با توافق کمیسیاریای سازمان ملل متحد برای پناهجویان فوراً این راه حل را ممکن سازد تا کودکان از کمپ های بیش از حد مزدحم به آلمان و دیگر دولت های عضو آماده به کمک اتحادیه اروپا آورده شوند.

به قلم خبرنگار مقشوش، با شیوع کرونا همه گیری جهانی این بیماری نه تنها پروسه انتقال کودکان موقتاً اجرا آن به تاخیر افتاد، بلکه کمترین کمک های اولیه و انسانی نظیر ماسک و دارو برای مهاجران در کمپ داده نشد. در حالی که شیوع کرونا در جهان، تیتر اصلی رسانه ها شده است و سازمان های حقوق بشری نسبت به خشونت در خانه هشدار می دهند اما هنوز کودکان مهاجر تنها سرگرمی که دارند بازی در میان تپه های آشغال است.

کرونا و قرنطینه کمپ مهاجران

به نقل از یورونیوز، وزارت مهاجرت یونان روز یکشنبه اعلام کرد که پس از مثبت بودن نتیجۀ آزمایش کرونای یک مرد ۵۳ ساله، دومین اردوگاه مهاجران در سرزمین اصلی خود را نیز قرنطینه کرده است.فرد مبتلا یک مرد افغان است که به همراه خانواده‌اش و صدها مهاجر دیگر در کمپ مالاکاسا زندگی می‌کند؛ او اکنون به بیمارستان منتقل شده است.

تا کنون هیچ مورد ابتلا به کرونا در کمپ‌های جزایر یونان گزارش نشده است اما گروههای فعال در امور بشردوستانه هشدار داده‌اند که با توجه به ازدحام جمعیت در این کمپ‌ها، خطر ابتلای سریع مهاجران به کووید ۱۹ و قربانی شدن بسیاری از آنها وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مقشوش از کمپ های یونان. قرنطینه و منع خروج از کمپ سختگیرانه اجرا می شود. این درحالی است که امکانات صحی و درمانی کمپ برای درمان موج حساسیت بهاری هم آماده نیست، چه برسد به کرونا!

کادر درمانی استراحت و نوشیدن آب تجویز می کنند و فعالان مدنی در اروپا به دنبال آن هستند که برای مهاجران اقدامی فوری شود. آیا کسی صدای مهاجران را از پشت سیم خاردارهای کمپ می شنود؟

فاجعه در کمپ موریا؟

به نقل از مهاجرنیوز، با توجه به خطر شیوع ویروس کرونا در اردوگاه موریا که در جزیره لیسبوس یونان قرار دارد، سازمان های حامی پناهجویان از اتحادیه اروپا و آلمان می خواهند که علاوه بر کودکان، افراد مسن و بیمار را نیز از این جا بیرون بیاورند. خطر شیوع ویروس کرونا در کمپ موریا روز به روز افزایش می یابد.

توماس فون دره اوستن-زاکن یک از کارشناس امور خاورمیانه و امداد رسان می گوید که "باید یک اقدام هماهنگ توسط اروپا روی دست گرفته شود تا نخست کسانی که به دلیل ویروس کرونا به اصطلاح به اعدام محکوم شده اند، از این اردوگاه خارج شوند." کمپ مزدحم موریا برای ۳۰۰۰ نفر طراحی شده است، اما در حال حاضر حدود ۲۳ هزار نفر در این اردوگاه تحت شرایط غیر انسانی و عیر قابل توصیف زندگی می کنند.

اوستن-زاکن در ادامه می گوید که ”هر روزی بدون کرونا در موریا یک خوشبختی به شمار می رود، اما زمانیکه این ویروس در اردوگاه همه گیر شود، یک فاجعه رخ می دهد. ” او در ادامه می گوید “اگر پناهجویان پیر و بیمار بمیرند، اروپا مسئول است.”

کرونا در کمپ مهاجران، بمب ساعتی

هرچند این روزها شیوع ویروس کرونا موجب مرگ ده‌‌ها هزار نفر در جهان شده است اما جزایر یونان می‌توانند میزبان فاجعه‌ای دیگر باشند:‌ مرگ هزاران پناهجو در اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹.

چگونه می توان در اردوگاه پناهندگانی چون موریا در یونان که با ۸ برابر ظرفیت واقعی مواجه است، از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کرد؟‌ زمانی که حتی امکانات بهداشتی که برای ۳ هزارنفر تعبیه شده است، در اختیار بیش از ۲۳ هزار نفر ساکن کمپ قرارداد؟‌ اینها همه در حالی است که مهم ترین و اثر بخش‌ترین دستور پزشکی برای پیشگیری از ویروس کرونا شستشوی دست با صابون و رعایت فاصله اجتماعی است.

آگاهی رسانی به مهاجران و بهبود امکانات صحی در کمپ ها کمترین نیاز مهاجران در این روزهای بحران جهانی کرونا است اما نه تنها خبری از کمک های اولیه بهداشتی جامعه جهانی و اتحادیه اروپا به کمپ های مهاجرین نیست بلکه منع رفت و آمد به بیرون از کمپ را اجرا کرده اند.

ده ها هزار مهاجر در کنار اروپا چشم انتظار توجه جامعه جهانی به کمپ ها هستند چرا که ویروس های خطرناک در میان کمپ پخش هست و حتی فکری به حال نظافت در کمپ ها نیستند!

تخلیه کمپ های مهاجران

کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان از مقام های مسئول در یونان خواست که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، کمپ های مهاجران را در جزایر این کشور تخلیه کنند.

به گزارش مهاجرنیوز، بوریس چشیرکوف، نمایندگی سازمان ملل در امور پناهندگان در یونان روز دوشنبه به خبرگزاری آلمان گفت: «همین حالا مردم را خطرات زیاد تهدید می کند. آن ها امکانات لازم برای رعایت بهداشت را ندارند و در شرایطی نیستند که بتوانند با حفظ فاصله از یک دیگر زندگی کنند».

او در ادامه گفت که وضعیت در جزیره لیسبوس وخیم است و در کمپ موریا که ظرفیت ۳ هزار تن را دارد، حدود ۲۰ هزار مهاجر و پناهجو زندگی می کنند.

به گفته این مسئول سازمان ملل تا به حال این پناهجویان برای استفاده از امکانات محدود شستشو ساعت ها در صف های مزدحم کنار هم می ایستند.

به گفته وزارت محافظت از شهروندان در یونان، در حال حاضر مجموعا ۴۰ هزار پناهجو و مهاجر در جزایر لیسبوس، خیوس، ساموس، لیروس و کوس زندگی می کنند. در حالی که کمپ های این جزایر فقط گنجایش ۶ هزار تن را دارند.

به قلم مقشوش، در حالی که شمار مبتلایان به کووید۱۹ در یونان بیش از 600 مورد گزارش شده است و دولت یونان کمپ ها را قرنطینه کرده و خدمات به مهاجر از جمله ویزیت دکتر و معالجه را محدودتر کرده است. آیا کسی از سلامت مهاجران در کمپ اطمینان دارد؟

سلام ما را به پشت مرزهای یونان برسانید!

به نقل از شبکه ان تی وی ترکیه NTV (Turkish TV channel) سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه، پنجشنبه ۲۸ مارس (۹ فروردین) در گفت‌و‌گو با شبکه ان‌تی‌وی گفت: «از شب گذشته تا صبح امروز، ۵۸۰۰ پناهجو را از پازار‌کوله تخلیه کردیم و به ۹ استان بازگرداندیم و در کمپ‌ها مهمان ما هستند. ما مجبور به این کار شدیم، اما اروپا بداند نباید از این اتفاق احساس راحتی کند. پس از بحران کرونا، هر‌کس بخواهد می‌تواند به مرز پازار‌کوله بازگردد و سیاست ما در قبال اروپا و وضعیت پناهجویان هیچ تغییری نخواهد کرد. ما این اقدام را در راستای سلامت پناهجویان و اقدام‌های بشردوستانه انجام داده‌ایم.»

به قلم خبرنگار مقشوش در مرز یونان . ارتش ترکیه به اجبار مهاجران را از مرز این کشور با یونان دستگیر کرد و بدون هیچ اطلاع رسانی قبلی به کمپ های سابق پناهندگان منتقل کرد.

در سی روز حضور مهاجران در پشت مرز ترکیه که حوادث ناگواری مثل شلیک گلوله جنگی و استفاده مکرراً ارتش یونان از گاز اشک آور اتفاق افتاد که خیلی از حوادث و دردهای مهاجران از چشم رسانه های خبری و جمعی دور ماند.

انتشار ویروس کرونا که اخبار مهاجران در مرز ترکیه را کمرنگ کرده بود. بار دیگر مهاجران به کمپ های ترکیه به اجبار برگشتند هر چند خاطرات تلخ و کشته ها را در مرز یونان جا گذاشتند.

کرونا و کمپ مهاجرین

به نقل از مهاجرنیوز. کمیساریای عالی سازمان ملل و مسئولین صحی از احتمال گسترش ویروس کرونا در میان پناهجویانی که در اردوگاه های یونان زندگی می‌کنند، ابراز نگرانی می‌کنند. آنان تلاش می‌کنند که برای جلوگیری از شیوع این ویروس، برای پناهجویان اطلاع دهی کنند.

اتاناسیوس اکساداکتولوس، رئیس انجمن طبی یونان در باره اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در کمپ های مهاجران گفت: «کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان (یو ان اچ سی ار) و تیم های ما سعی می‌کنند که برای تازه رسیدگان راجع به موازین رعایت بهداشت جلسات اطلاع رسانی را برگزار کنند و با استفاده از تیم های طبی مستقر در آن جا اطلاعات بیشتری را در مورد این بیماری و جلوگیری از سرایت آن در اختیار مسئولان یونانی بگذارند، به خصوص برای آن هایی که در مراکز پذیرش و ثبت مهاجران کار می‌کنند. در حال حاضر هیچ‌گونه واقعه ابتلا به کرونا ثبت نشده است.»

به نقل دویچه وله. شرایط بهداشتی در این اردوگاه فاجعه بار است. انبوه زباله در همه جا به چشم می‌خورد، تحمل بوی این زباله‌ها دشوار است. هر خانواده‌ای تنها در چند متر مربع زندگی می‌کند. تراکم چادرها آنقدر زیاد است که گاهی تنها یک جرقه برای شروع آتش‌سوزی کافی است. در هفته جاری کودکی به دلیل آتش‌سوزی در این اردوگاه درگذشت.

در جنوب بنگلادش کوکس بازار (Cox's Bazar)، یکی از بزرگترین اردوگاه‌های پناهندگان در جهان، واقع شده است. در اواخر تابستان سال ۲۰۱۷، صدها هزار روهینگیایی (اقلیت مسلمان میانمار) در پی تعقیب و کشتار و ویرانی دهات و خانه‌هایشان توسط نظامیان میانماری به بنگلادش پناهنده شدند. در حال حاضر حدود ۸۵۰ هزار نفر در این اردوگاه زندگی می‌کنند.

مرگ تدریجی غریبان

در روزهایی که کرونا به صدر اخبار رسیده است و منطقه آرام آرام از پوشش اخبار مهاجرین در مرز یونان دست می بردارد آیا کسی خبری از مسلمانان روهینگیا دارد؟ آیا در میان اخبار بحران جهانی کسی یادی از کمپ های مهاجران روهینگیا در بنگله دیش و مالزی می کند؟

آدمی حسرت شادی دیگران را می خورد و وقتی غم جهان گیری مثل کرونا به سراغ بشریت می آید دیگران را فراموش می کند. این روزها که رسانه های شرق و غرب کمتر به مهاجرانی می پردازند که کمپ و چادر محبوس هستند و کسی به یاد آنها نمی پردازد. انگار حدیث رسول الله را فراموش کردیم: هر كس صداى مظلومى را بشنود كه از مسلمانان كمك مى طلبد، و به كمك او نشتابد مسلمان نيست!

این روزها امدادرسانان و سازمان های حامی پناهجویان از خطر مرگ و میر گسترده به دلیل شیوع ویروس کرونا در اردوگاه های پناهجویان هشدار داده اند. آنها خواستار کمک های فوری و اضطراری در این اردوگاه ها شده اند.

یان ایگلند(Jan Egeland )، دبیرکل شورای پناهجویان ناروی/نروژ گفته است که میلیون ها انسان در اردوگاه های پناهجویان در معرض خطر هستند. او در ادامه گفته است که این خطر پیش از همه متوجه مهاجران و بیجاشدگان در بنگله دیش و افغانستان است. همچنین جمعیت مناطق خاصی در سوریه، یمن و ونزوئلا نیز در معرض خطر قرار دارند. ایگلند تأکید کرد که سیستم صحی و بهداشتی در این کشورها به دلیل جنگ و بحران های سیاسی عملاً از هم فروپاشیده اند.

در حال حاضر، چند هزار تن از اعضای قوم روهینگیا به دلیل فشار شدید نیروهای دولتی و برخی گروه‌های تندرو ملیگرای میانمار از این کشور گریخته و به کشورهای همسایه پناهنده شده‌اند. هزاران تن دیگر نیز به دلیل فشار گروه‌های تندرو ملیگرا در داخل میانمار آواره هستند.

آنگ سان سوچی، رهبر دولت میانمار در دادگاه کیفری بین‌المللی مستقر در لاهه از عملکرد کشورش در برابر اتهام نسل‌کشی مسلمانان روهینگیا دفاع کرد. او پرونده علیه میانمار را "ناقص" و "نادرست" خواند. دادگاه لاهه این اظهارات را رد کرد و نوبل صلح را از او پس گرفت اما جراحت های مهاجران روهینگیا هنوز التیام نیافته است.

سازمان تحقیق و توسعه و کنترل بیماری ها ویروسی در بنگله دیش روز یکشنبه اعلام کرد که سه نفر از شهروندان این کشور که به تازگی از کشور ایتالیا بازگشته اند به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

کرونا آمده و نکته قابل تامل سکوت و بی تفاوتی کشورهای اسلامی است در قبال سرنوشت چند صد هزار مسلمان روهینگیا است. سکوت کشورهای اسلامی از یک سو و احتمال شکل گیری بحران در کشور بنگله دیش. آسیب پذیری مهاجران بنگله دیش را بیشتر نشان می دهد.

مرز های اتحادیه اروپا بسته شد!

به گزارش العربیه، پس از شیوع ویروس کرونا در برخی کشورهای اروپایی «اورزولا فن در لاین» رئيس کمیسیون اتحادیه اروپا روز دوشنبه 16 مارس 2020، به کشورهای عضو این اتحادیه پیشنهاد کرد تا دست‌کم به مدت 30 هرگونه سفر اتباع غیراروپایی از خارج را به درون خاک این اتحادیه ممنوع کنند.

به گزارش «یورونیوز» اورزولا فن در لاین گفت:‌ «هرچه سفر کمتر باشد ما بیشتر می‌توانیم شیوع این ویروس را مهار کنیم. من به سران کشورهای عضو پیشنهاد می‌کنم تا سفر غیرضروری از خارج را موقتا ممنوع کنند.»

او در ادامه افزود:‌ «محدودیت سفر باید در ابتدا 30 روزه باشد، اما ممکن است در صورت لزوم تمدید شود.»

به قلم خبرنگار مقشوش، با بسته شدن مرزهای اتحادیه اروپا سرنوشت هزاران مهاجری در پشت مرزهای یونان حیران هستند و مهاجرانی که در یونان در انتظار پروسه پناهندگی هستند. سرنوشت آنها پیچیده تر می شود.

با این اتفاق عملا برنامه اتحادیه اروپا برای گرفتن کودکان مهاجر از یونان مقوتاً انجام نخواهد شد.

بازدید وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان کشور از مرز اسلام قلعه هرات

در پیوند به شیوع ویروس کرونا در کشور ایران و بازگشت داوطلبانه سیل عظیمی از مردم با مدرک و بدون مدرک از این کشور به افغانستان وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان از مرز اسلام قلعه هرات بازدید کرد.

بازگشت روزانه 2000 مهاجر

به گزارش العربیه، با افزایش شیوع ویروس کرونا در ایران، مقام‌های ولایت هرات در غرب افغانستان سه‌شنبه 3 مارس از بازگشت بی سابقه مهاجران افغان از ایران شدیداً ابراز نگرانی کردند.

احمد جاوید نادم، رییس اداره مهاجرین ولایت هرات افغانستان گفت، روزانه نزدیک به دو هزار مهاجر افغان از ایران وارد کشور می‌‌شوند که این بازگشت مهاجران نسبت به سال گذشته بی سابقه است.

به قلم خبرنگار مقشوش، بازگشت داوطلبانه مهاجرین افغان در چند سال اخیر به افغانستان شدت گرفته است از بحران اقتصادی در ایران تا شیوع کرونا به این بازگشت شدت داده‌است.

این در حالی است که تا چند سال گذشته اخراج مهاجرین افغان که عملا بی‌مدرک در ایران محسوب می‌شدند بسیار بیشتر از بازگشت داوطلبانه بود.

در این باره می‌توان به کتاب شات چشم‌هایش کتابی درباره مهاجرین افغانی که در ایران ساکن بوده‌اند رجوع می‌کنیم:

...

دو دکل بزرگ سیاه که با فاصله از هم برافراشته‌اند دیده می‌شود. پرچم‌های افغانستان و ایران با باد می‌رقصند. اتوبوس به در بزرگ سیاه مرز دوغارون می‌‌رسد و رد می‌شود کنار ساختمان آجری نگه می‌دارد. یک‌به‌یک پیاده می‌شوند و کنار اتوبوس می‌ایستند. سربازی به طرف‌ آن‌ها می‌آید و داد می‌زند:« صف بشوید صف، برو عقب، اینقدر نگه‌تان می‌داریم تا درست به صف بشوید»

جاوید گوشی‌اش را درمی‌آورد به سختی به ساعت نگاه می‌کند و زیر لب می‌گوید:« کافی لعنتی نیم ساعت شد ایستادیم» به پشت سر نگاه می‌کند صف سوم مرتب می‌شود سه صف 50 نفری می‌شوند.

-خوب همه گوش کنید ساکت، 50 متری مستقیم می‌روید آن ساختمان آنجا، انگشت‌نگاری می‌کنید و حالا به ترتیب حرکت کنید زود

...

یونان در برابر مهاجرین

نیروهای امنیتی یونان ۴۵ مهاجری را که به صورت غیرقانونی از ترکیه وارد این کشور شده اند بازداشت کرد. در عین زمان مقام‌های یونان ادعای رئیس جمهور اردوغان مبنی بر کشته شدن دو مهاجر را رد کرده اند.

تلویزیون دولتی یونان (ای آر تی) روز سه شنبه، سوم مارچ، گزارش داد، این مهاجران که از کشورهای افغانستان، پاکستان، بنگله دیش و مراکش هستند، شب سه شنبه از مرز ترکیه وارد یونان شدند و توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

این رسانه یونان گزارش داده است که پولیس یونان مانع ورود حدود ۵۰۰۰ مهاجر غیرقانونی از روز دوشنبه به این سو شده است.

به گزارش خبرنگار مقشوش، ترکیه روز پنج شنبه هفته گذشته گفت که دیگر توافقنامه مهاجرت با اتحادیه اروپا را رعایت نمی‌کند. براساس این توافقنامه، ترکیه به مهاجران در خاک خود جای می‌دهد و در عوض آن از سوی اتحادیه اروپا کمک پولی به دست می‌آورد.

در کنار این اخبار،‌ فیلم‌ها و عکس هایی که صحت آنها تایید نشده هم منتشر شده که در آن بدرفتاری و مقابله‌ی مردم یونان ( نئونازی) در برابر مهاجران را نشان می‌دهد که آنها سعی دارند کشتی بادی مهاجران را ساحل به هر طریقی دور کنند حتی اگر کشتی غرق شود.

این چنین رفتارهایی را که با شرایط مهاجران در 2015 مقایسه کنیم شباهتی نیست و در آن سال‌های نه چندان دور مردم یونان به استقبال مهاجران می‌آمدند.

در این باره می‌توان به کتاب شات چشم‌هایش رجوع کرد و حوادث 2015 را مرور کنیم:

...

اتوبوس نگه می‌دارد با شلوغی و فشار پیاده می‌شوند خیمه‌های پذیرایی یونان در مقابل است. پری‌گل و خدیجه به طرف خیمه‌ها می‌روند. کلچه، آبمیوه، خرما و ساندویچ تقسیم می‌شود. دختر ژورنالیستی با پناهجویان مصاحبه می‌کند و عکس می‌گیرد. پری‌گل به عکاس نگاه می‌کند که بی‌حوصلگی عکس می‌گیرد. پری‌گل در حالی که پلاستیک کلچه را در سطل آشغال می‌اندازد در دلش می‌گوید:« آخر تو با این عکس‌ها خوب خودت را مشهور می‌کنی. یادم نفس‌گل می‌گفت عکاسی که از شربت‌گل عکس گرفت پول‌دار شده ولی حیف مولیزای افغان»

او برمی‌گردد و از روی آشغال‌های روی زمین می‌گذرد با خدیجه به طرف مامورین مرزی می‌روند. مامورین مرزی جمعیت را به صف‌های پنجاه نفری می‌کنند و مهاجرین از مرز می‌گذرند. پری‌گل از نقطه صفر مرزی می‌گذرد و لحظه‌ای به آسمان نگاه می‌کند پرنده‌ای را می‌بیند که پرواز می‌کند و به او نگاه می‌کند پَرِ سفیدی بر صورتش می‌افتد و لبخند می‌زند. دو سرباز مقدونی بهم می‌گویند:« تا کِی قرار هر روز این قدر جمعیت بیاید و برود؟»

-فکر کنم چند هفته دیگر مرزها را کنترل می‌کنند آخر نظم بهم می‌ریزد

خدیجه و پری‌گل از مرز یونان-مقدونیه می‌گذرند و به خیمه‌های پذیرایی مقدونیه می‌رسند. زن پیرِ مقدونی شیرینی‌های سنتی تقسیم می‌کند. پری‌گل شیرین برمی‌دارد و تشکر می‌کند. زن با خوش‌حالی می‌گوید:« می‌دانم جنگ و خشونت چقدر سخت وقتی شوهرم در شلوغی‌های جنگ یوگسلاوی مُرد. چه سخت بود. از آن وقت آمدم به سربیا»

...

سازمان ملل: 13 هزار مهاجر در مرز میان ترکیه و یونان تجمع کردند

پس از تهدید رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در مورد باز کردن مرزها بروی مهاجران پناهجو برای رفتن به اروپا، 13 هزار مهاجر در طول مرزهای ترکیه با یونان تجمع کردند

سازمان بین المللی مهاجرت در بیانیه‌ای با بیان اینكه كارمندان این سازمان، نظاره‌گر «دست‌کم 13،000 نفر بوده اند که در امتداد مرز 212 كیلومتری»، حضور یافته بودند، گفت: «هزاران مهاجر از جمله، خانواده‌ها و كودكان، شب‌های سرد را در مرز میان ترکیه و یونان می‌گذرانند.»

به گزارش العربیه، ترکیه همچنان به باز کردن مرزهای خود دربرابر پناهندگان سوری برای فرار به اروپا، ادامه می‌دهد و حتی صحنه‌های نشر داده شده در شبکه‌های اجتماعی، نشان داده است که مقامات آنکارا، روز شنبه 29 فوریه، وسایل نقلیه را برای انتقال آنها از مرزهای سوریه و ترکیه به روستاهای حاشیه مرز یونان، فراهم کردند.

دولت یونان با شلکیک گاز اشک‌آور مانع ورود پناهجویانی که از ترکیه به سمت این کشور در حال حرکت بودند. یونان دروازه ورود مهاجران در سالهای 2015 و 2016 به صورت گسترده بوده‌است و رفتارهای انسانی مردم یونان در آن سال‌های نچندان دور هنوز در خاطره مهاجرانی که به اروپا رسیده اند مانده است.

امروزه تجمعات ضد مهاجران در یونان که خواستار برچیده شدن کمپ‌های مهاجران هستند و ایستادگی ارتش یونان دربرابر ورود مهاجران تصویری جدید از اروپا را نشان می‌دهد.

در این باره می‌توان شرایط 2015 به یاد آورد با رجوع به کتاب شات چشم‌هایش:

...

کشتی صلیب سرخ با سرعت به طرف ساحل حرکت می‌کند. امدادگر بدن علی‌سینا را روی عرشه می‌گذارد و اقدامات اولیه انجام می‌دهد ولی نبض به حالت عادی برنمی‌گردد پس به انگلیسی می‌گوید:« کاری از دست من برنمی‌آید باید این کودک به درمانگاه برده شود من حتی قلبش را ماساژ هم دادم» کشتی صلیب سرخ به گِل می‌نشیند مهاجران با صورت سرد و مبهوت از کشتی پیاده می‌شوند. خیمه‌های پذیرایی اطراف ساحل است داوطلب‌های یونانی از پناهنده‌گان پذیرایی و مراقبت می‌کنند.

رحیمه بی‌صدا گریه می‌کند و سکینه او را دلداری می‌دهد. علی‌سینا را روی برانکارد می‌گذارند و سوار آمبولانس می‌کنند به او تنفس مصنوعی می‌دهند. رحیمه همراه آنها می‌رود.

آب دریا جسد بی‌جان چند مهاجر را به ساحل می‌آورد خدیجه که اجساد را می‌بیند داد می‌زند:« پری‌گل دخترم» می‌افتد و بی‌هوش می‌شود. پرستار داوطلب بالای سر خدیجه می‌آید سِرُم کوچکی به دستش می‌زند و با پاشیدن آب روی صورتش به هوش می‌آید. جاوید کلچه و میوه‌ای می‌خورد و از دور به خدیجه نگاه می‌کند و زیرلب پری‌گل می‌گوید. باران شدیدی شروع به باریدن می‌کند.

...

ترکیه مرزهایش را برای رسیدن پناهجویان به اروپا گشود

مقام بلند پایه ترکیه به خبرگزاری رویترز اظهار داشت که کشورش تصمیم گرفته چه از راه زمینی یا دریایی مانع از رسیدن پناهجویان سوری به اروپا نشود. این مقام ترکیه‌ای افزود که دستورات لازم به نیروهای پلیس و گارد ساحلی و امنیت مرزهای ترکیه داده شده تا مانع از رفتن پناهجویان به اروپا نشوند. این در است که حدود یک میلیون غیرنظامی از ماه دسامبر در نزدیکی مرز ترکیه آواره شده‌اند و صدها هزار مهاجر در ترکیه سالها سکنا دارند

به گزارش روز جمعه روزنامه «نیویورک تایمز» یک مقام ارشد ترکیه در پاسخ به کشته شدن ۳۳ سرباز ترک در حمله هوایی نیروهای دولت سوریه در شمال غرب ادلب گفت: آنکارا دیگر از رسیدن پناهجویان سوری به اروپا جلوگیری نخواهد کرد.

از ماه‌های بعد از سیل مهاجرت 2015 که صدها هزار مهاجر از عراق، سوریه و افغانستان به سمت ترکیه گسیل کردند و پس از توافق ترکیه با اتحادیه اروپا، چند صد هزار مهاجر در ترکیه برای مدتی نامعلوم ماندگار شدند و شرایط به قبل از 2015 بازگشت اما اکنون در زمستان سردی که مهاجران در اروپا در کمپ‌های با کمترین نیازهای انسانی و زیر برف به سختی نفس می‌کشند. گذر مهاجران از ترکیه شرایط سختی است در این سرما و کرونایی در انتظار اروپاست.

در این بار به بخشی از کتاب شات چشم‌هایش رجوع می‌کنیم:

... -هی من را نگاه کن سریع می‌دوید و می‌رسید به رود زود باشید دیگر اَه بیا پایین

جاوید از روی نیسان پایین می‌پرد. قاچاقچی با تشر می‌گوید:« مرز، مرز است بچه می‌فهمی؟» نازنین پایین می‌آید و به طرف جاوید می‌رود می‌گوید:« برادر سرد آه ه ه ه مثل زمستان می‌گویم حیف تاریک وگرنه خیلی با حاله و ترسناک » جاوید لبخند می‌زند و دست نازنین را می‌کِشد و به دنبال مردم می‌دوند. دورتادور رود پر از نیزار است. قاچاقچی طناب کنار رود را می‌کِشد و قایقی کوچک که دو سرش طنابی بسته است آرام آرام به کناره رود می‌‌رسد.

-هشت نفر به هشت نفر سوار می‌شوید بی سروصدا

جاوید و نازنین روی زمین می‌نشینند و قایق دور و دورتر می‌شود. جاوید به سطح آب نگاه می‌کند و آرام می‌گوید:« نازززززززززنین نگاه عکس دو ماه که به سختی می‌شود دید، برویم به ترکیه فکر کنم دوماه در آسمان باشد»

-هیس بلند بشوید قایق آمد

جاوید و نازنین سوار قایق می‌شوند. مردی قایق را می‌کِشد و قایق به کنار رود می‌‌رسد.

-زود زود پیاده بشوید، زود بیایید پشت نیزار و پشتم بیایید

قایقِ گشتِ نیروی مرزی ایران کنار قایق نگه می‌دارد و چراغ می‌اندازد. جاوید دست نازنین را می‌گیرد و تند می‌دود به کفش‌هایش نگاه می‌کند و می‌گوید:« اوه کفش‌هایم نابود شده» آن‌ها به کنار دیواره نیزار می‌رسند و مرد با ابروهای درهم می‌گوید:« از اینجا سرتان را خم کنید و از زیر نیزار، گودال اینجاست بدوید یکی یکی زود»

شش نفر یک به یک می‌دوند از زیر گودال. نازنین وسپس جاوید سرخم می‌دوند و به نزدیکی دکل ترکیه می‌رسند. قاچاقبر به رود اشاره می‌کند و می‌گوید:« بچه‌‌ها را بگذارید روی شانه‌تان و از آب رد بشوید، رد شدید آن وقت از کنار دکل ترکیه پنجاه متر بدوید تا یک ماشین سوارتان کند» سکینه خیرالله را روی شانه جاوید می‌گذارد و جاوید به آب می‌زند.

-خیرالله آخ نگاه کن آب تا سینه‌ی من هست

-بچه ننداز بچه ننداز

-باشد این‌قدر با پایت را به سینه‌ام نزن

پای جاوید به سنگی می‌خورد و لیز می‌خورد. پای خیرالله در آب می‌رود و اسماعیل با چشم‌های خواب‌آلود می‌گوید:« پسر نافهم درست بگیر»

-چیزی نیست نیافتاد

-هییییس هییییییس

آن‌ها به کنار دکل می‌رسند و از آب بیرون می آیند از کنار دکل می‌دوند. نازنین به آسمان نگاه می‌کند و می‌گوید: « دارد صبح می‌شود» ...