اخبار پناهندگان



اروپا و رهگیری قایق پناهندگان

به نقل از یورونیوز، اداره مرزبانی و گارد ساحلی اروپا در حال آزمایش تجهیزات نظارتی جدیدی است که شناسایی قایق‌های پناهجویان را تسهیل می کند.

اتحادیه اروپا در حالی در حال آزمایش این سامانه مجهز به فناوری های نوین است که نگرانی ها از حرکت موج جدیدی از پناهجویان به سمت اروپا به دنبال پیشروی‌های گروه طالبان در افغانستان افزایش یافته است.

سخنگوی فرانتکس، اداره مرزبانی و گارد ساحلی اروپا درباره این طرح و ارتباط آن با وضعیت کنونی افغانستان گفت: «بالطبع ما شرایط را به ویژه در افغانستان و همچنین تونس زیر نظر داریم و بررسی می کنیم؛ شرایطی که بر موج حرکت مهاجران به سوی اتحادیه اروپا تاثیر می گذارد.

چراغ قرمز اروپا به پناهجویان افغان

به نقل از یورونیوز، شش کشور عضو اتحادیه اروپا همزمان با پیشروی شبه نظامیان طالبان در خاک افغانستان، با ارسال نامه‌ای به نهاد اجرایی این اتحادیه نسبت به توقف روند اخراج آن دسته از پناهجویان افغان که درخواست پناهندگی آنها رد شده، هشدار دادند.

اتریش، دانمارک، بلژیک، هلند، یونان و آلمان در نامه‌ای به تاریخ ۱۰ اوت که خطاب به کمیسیون اتحادیه اروپا نوشته شده، تصریح کرده‌اند که توقف بازگشت پناهجویان اخراج شده از خاک اروپا می‌تواند با مخابره پیامی غلط موجب افزایش انگیزه شهروندان افغانستان برای ترک خاک این کشور به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا شود.

این شش کشور در نامه‌ای که به رویت خبرگزاری رویترز رسیده است از کمیسیون اتحادیه اروپا خواسته‌اند تا با انجام مذاکره‌های پیگیر با دولت افغانستان زمینه بازگشت پناهجویان افغان به کشورشان را تسریع کند. کشورهای امضا کننده این نامه همچنین اذعان کرده‌اند که در مورد شرایط حساس کنونی افغانستان که با توجه به خروج نیروهای بین‌المللی قابل پیش‌بینی بوده، آگاهی کامل دارند.

درخشش پناهندگان افغان در المپیک

به نقل از العربیه، کمیته بین‌المللی المپیک با کمک تگلا لوروپه، دونده ماراتون و سفیر صلح سازمان ملل، بنیاد اضطراری پناهندگان را در تابستان 2015 تاسیس کرد و رئیس کمیته المپیک در اولین حضور تیم پناهندگان از این ورزشکاران به عنوان پیامی امیدبخش به جهان نام برد.

در المپیک 2020 توکیو تیم پناهندگان با ورزشکارانی از افغانستان، سوریه، ایران، سودان جنوبی، اریتره، ونزوئلا، جمهوری کنگو، کامرون و عراق در مسابقات شرکت می‌کند.


در این المپیک پناهندگان افغان نیز در تیم پناهندگان حضور دارند از جمله خانم معصومه علیزاده در رشته بایسکل سواری، نیگارا شاهین در رشته جودو، عبدالله صدیقی در تکواندو و فرید ولی زاده در رشته بوکس حضور دارند.

واژگونی قایق در سواحل کریت یونان و مفقودی ده مهاجر

به نقل از مهاجرنیوز، پس از واژگون شدن یک قایق پناهجویان در سواحل جزیره کریت یونان، گزارش شده است که حدود ده مهاجر مفقود شده اند. گارد ساحلی یونان با وجود شرایط نامساعد روز جمعه به جستجوی خود در مدیترانه ادامه داد. ۳۷ تن دیگر نجات داده شده اند.

۳۷ پناهجو پس از اینکه قایق آنها در خارج از جزیره دچار مشکل شده بود، توسط گارد ساحلی نجات یافتند. به گفته نجات یافتگان، حدود ده تا دوازده نفر دیگر نیز در این قایق بودند که در حال حاضر مفقود اعلام شده اند.

از جمع نجات یافتگان پنج پناهجو با هلیکوپتر به جزیره کارپاتوس که در نزدیکی جزیره کریت موقعیت دارد انتقال یافتند. ۳۰ نفر دیگر از جمله یک زن و یک کودک به ایرابترا در ساحل جنوب شرقی کریت انتقال داده شده اند. به گفته نیروهای امدادی، آزمایش کرونا همه پناهجویان منفی بوده است.

تکرار حمله گارد ساحلی یونان به مهاجران

به نقل از خبرگزاری فرانسه، یک فیلم ویدیویی جدید که امروز منتشر گردیده، نشان می دهد که گارد ساحلی یونان یک قایق مهاجران را به اجبار به آب های ترکیه بازمی گرداند. از ماه های گذشته، رسانه ها و سازمان های غیردولتی گزارش های زیادی راجع به بازگشت اجباری مهاجران از یونان به ترکیه منتشر کرده بودند و این ویدیو صحت این ادعا را تصدیق کرد.

یک مرد مهاجر ۳۹ ساله از کامرون در تماس تلفنی گفت در زمانی که قایق آن ها به جزیره یونانی نزدیک شده بود، کشتی های یونانی جلوی آن را گرفتند. وی به همراه ۳۰ مهاجر دیگر در این قایق سوار بودند. این مهاجر اضافه نمود: «نخست یک کشتی نیروی دریایی یونان جلوی ما را گرفت، بعد دو قایق کوچکتر به آن ملحق شدند. گارد ساحلی مسلح بود. آن ها به سر ما فریاد زدند و گفتند که برگردیم.»

سازمان عفو بین الملل ماه گذشته اعلام نمود، اجبار مهاجران به بازگشت به ترکیه عملا یک عمل غیرقانونی علیه آوارگان و مهاجران می باشد که به سیاست «اصلی» مرزی یونان تبدیل شده است. اما حکومت یونان این ادعاها را بار ها رد کرده است.

اروپا و ایجاد فوری مکانیسم جدید برای پناهندگان

به نقل از یورونیوز، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید که اروپا به ساز و کاری جدید برای توزیع فوری مهاجرانی که به صورت غیرقانونی وارد کشورهای این قاره می‌شود، نیاز دارد.

قاضی سلین اشمیت، سخنگوی این کمیساریای تحت نظارت سازمان ملل روز جمعه در این خصوص تصریح کرد که اروپا فورا باید به ساز و کارِ خودکار، قابل برنامه‌ریزی و یکپارچه توزیع مهاجرانی که سالم از دریای مدیترانه نجات داده می‌شوند مجهز شود تا زمینه پذیرش مناسب و سریع‌تر آنها در کشورهای مختلف فراهم شود.

پ خانم اشمیت تصریح کرد: « به هر حال از مشکلاتی درمذاکرات قایق به قایق و در کل نبود یک مکانیسم کارآمد مبتنی بر توزیع خودکار و روش‌مند پناهجویان حکایت دارد.»

اقدام گسترده پناهجویان برای عبور از کانال مانش در سایه قوانین ضدمهاجرتی بی سابقه

به نقل از یورو نیوز، بیش از ۲۰۰ مهاجری که قصد عبور از کانال مانش و ورود به خاک بریتانیا را داشتند توسط نیروهای رهگیری مرزی بریتانیا بازداشت شدند.

به گفته وزارت کشور بریتانیا نزدیک به هفت گروه از پناهجویان در این کانال، مرز آبی بین فرانسه و بریتانیا، به بازداشت پلیس درآمدند. این مهاجران در نزدیکی شهر بندری دوور انگلستان توسط کشتی های نیروهای مرزی متوقف شدند.

پ دلیل اصلی حضور گسترده پناهجویان در کانال مانش در روزهای اخیر، بردن لایحه جدید دولت بریتانیا مرتبط با مجازات بی سابقه علیه پناهجویان و قاچاقچیان انسان به پارلمان این کشور است.




ایجاد آژانس جدید امور پناهندگی در اروپا

به نقل از مهاجرنیوز، در چارچوب پیمان پناهندگی و مهاجرت ، نمایندگان پارلمان اروپا این هفته توافق ایجاد یک اداره جدید امور پناهندگی در اتحادیه اروپا را امضا کردند.

این اداره آژانس اتحادیه اروپا برای پناهندگی نام دارد و با ظرفیت حدود ۵۰۰ کارشناس، از صلاحیت‌ها و اختیارات عملی بیشتری برای حمایت از کشورهای عضو برخوردار خواهد بود. آژانس جدید پناهندگی در نظر دارد سیاست‌های مختلف پناهندگی در کشورهای اتحادیه اروپا را هماهنگ و برای موثریت روند بررسی دوسیه‌های پناهندگی به آنها کمک کند.

این در حالیست که پیمان جدید مهاجرتی اروپا می‌خواهد حفاظت از مرزها، پیشگیری از ورود مهاجران و همکاری با کشورهای غیراروپایی را در اولویت اقدامات خود قرار دهد.

فراموش شدگان جوانه سبز

روز جهانی پناهنده فرصت آن است که به جهانیان نشان دهیم که پناهندگان انسان های ضعیفی نیستند و اگر محدودیت ها و آوارگی نباشد قطعا می توانند پیشرفت کنند و به عنوان انسان موفق در جامعه شناخته شوند. بیست جون روز انسان های ضعیف نیست چرا که پناهندگان انسان های قوی هستند.آنها ریشه و خاطرات خویش را در وطن جا گذاشته اند و امروز می خواهند در سرزمین جدیدی زنده بمانند.

به گزارش خبرنگار مقشوش همزمان با روز جهانی پناهنده، اختتامیه ترم دوم مدرسه جوانه سبز نیز در کمپ ریتسونا در یونان برگزار گردید. در مراسم شخصیت های مختلفی دعوت شدند از جمله چندین معلم یونانی، نمایندگانی از معارف یونان، مسئولان کمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان ملل، دکتر یونس محمدی سرپرست انجمن اتحادیه ها در یونان و مهمانان دیگری که توسط مسئولین کمپ ریتسونا دعوت شده بودند.

در این مراسم در کنار سخنرانی چهره های مختلف، نمایش تئاتر نیز اجرا شد. این نمایش به مسئله پناهندگی و دلیل آوارگی افغانان اشاره داشت. نویسنده این تئاتر آقای عبدالجبار اصغری بود. بازیگران پناهجو برای این نمایش چندین هفته تمرین کرده بودند. این نمایش به همت خانم مرادی یکی از دبیران مدرسه کارگردانی شد. همچنین در این مراسم ، گروه سرود و ترانه مدرسه نیز اجرا داشت. آهنگساز این گروه آقای حسن ابراهیمی بود که یکی از پناهندگان فعال در کمپ می باشد. کارگردانی و اجرا این برنامه نیز برعهده خانم لطیفه میرزایی از معلمان مدرسه جوانه سبز بود.

یکی از دانش آموزان مدرسه، خانم ثریا حیدری دانش آموز صنف ششم مدرسه نیز یک دکلمه اجرا نمود. خانم عاطفه همت از معلمان مدرسه نیز یک مقاله به مناسبت روز جهانی قرائت کردند.

در این مراسم مسابقه هایی نیز برگزار شد. از جمله به مسابقه ای تحت عنوان روز جهانی پناهنده از دیدگاه بچه های پناهجو می توان اشاره کرد. بچه های کمپ برای این مسابقه نقاشی کشیده بودند. با حضور چهره های مهمان از سه نفر منتخب با لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.

مسابقه آشپزی با عنوان غذاهای سنتی افغانستان نیز برگزار گردید. این مسابقه مورد توجه زیاد مسئولین یونانی بود و با اشتیاق و علاقه با غذاهای سنتی افغانستان آشنا شدند.

خانم رحیمی معاون مدرسه در این جلسه بیانیه ای درباره روز جهانی پناهنده را از طرف مسئولان مدرسه جوانه سبز قرائت نمود: امروز، روز جهانی پناهنده، زمان همبستگی با پناهندگان است .تا زمانی که جنگ، ترور و بی عدالتی باشد، پناهندگی نیز وجود خواهد داشت. متن امروزی که قرار است بخوانم با توجه به اهمیت روز پناهندگان ، دادخواست مسالمت آمیزی هم از دولت یونان داریم. اکنون در قرن بیست و یکم در حالی که جامعه بشری در اوج پیشرفت دانش است و فریاد عدالت خواهی و آزادی و صلح از رسانه ها بلند است. در شماری از کشورها جنگ، تعداد زیادی از انسان ها را به دلیل شرایط واقعا خطرناک مجبور به ترک سرزمین مادریشان می کند. کودکان حاضر در این جلسه نتیجه جنگ های امروز افغانستان هستند.

معاون مدرسه جوانه سبز اضافه نمود که قریب به دو سال به آموزش و پرورش در دو گروه کودکان و بزرگسال پرداختیم و نیت ما این است که باعث رشد خودمان شویم وهم به جامعه میزبان مان کمک کنیم. ما این فعالیت ها رو بدون هیچ چشم داشتی ، بدون هیچ ادعایی انجام می‌دهیم؛ چون ما در قبال سرنوشت خودمان و دیگران مسئولیم.

خانم رحیمی یادآوری کرد که مدرسه جوانه سبز به همت کسانی که راه صلح پایدار در جهان را کسب علم و دانش و توجه به اصول اخلاقی و انسانی می دانند، بنیان گذاشته شد. در این برهه زمانی با دستانی خالی و بدون هیچگونه امکاناتی ، داریم این جوانه ها رو رشد می‌دهیم و از همه شما عزیزان تقاضا داریم با الطاف خویش ما را همراهی کنید.

مسئول مدرسه جوانه سبز در آخر گفت که ما همه امروز در مدرسه جوانه سبز جمع شدیم تا به صورت قانونی و مسالمت آمیز از جامعه جهانی ، سازمان های حقوق بشر ، دولت و مسئولان حاضر در این جلسه تقاضا کنیم که در این قانون ( ترکیه ـ کشور ثالث امن برای افغانها ) بازنگری کرده و حق و حقوق پناهندگان را محترم بشمارند.

در مراسم خلاصه ای از ترم دوم نیز به حضار گفته شد. در انتها از دانش آموزان مدرسه نیز با لوح یادبود و هداهایی تجلیل گردید. لازم به ذکر است که هدیه ها را نیز توسط والدین هزینه آن پرداخت شده بود. همچنین از مسئولان و معلمان مدرسه به جهت فعالیتهای بی دریغ شان بابت رشد این جوانه ها تقدیر و تشکر گردید و یک لوح یادبود هم از طرف مدیریت مدرسه به ایشان اهدا شد

اخراج پناهجویان افغان به دوزخ

روز جهانی پناهنده فرصت آن هست تا مردم افغانستان در سرتاسر جهان به خصوص اروپا برای یاری وطنداران بی پناه خویش که در کمپ ها محبوس هستند و در حالی که در افغانستان جنگ هر روز شعله ور تر می شود اما کشورهای اروپایی به اخراج پناهندگان رد شده ادامه می دهند.در نتیجه روز پناهنده فرصت آن است تا اعتراض کنیم و به دولت ها یادآوری کنیم که به پناهندگان ظلم نکنند.

به گزارش خبرنگار مقشوش با همراهی نماد تی وی، امروز دوشنبه به تاریخ بیست و یک جون با همراهی گروه حامی حقوق پناهندگان در شهر دارمشتات جرمنی یک گردهمایی از ساعت پنج تا هفت عصر برگزار گردید. در این گردهمایی روز جهانی پناهنده تجلیل شد. این راهپیمایی با هدف حمایت از حقوق پناهندگان به خصوص پناهجویان افغان برگزار گردید چرا که پناهندگان با هدف زنده ماندن به اروپا آمده اند وگرنه سخت است که پناهنده از خانه، کاشانه، فامیل و آرزوهایی که از کودکی برای وطن خویش داشته دور شود.

در این راهپیمایی ملیت های مختلف از جمله جرمن ها و ترک ها حضور گسترده ای داشتند. چندین سخنران راهپیمایی نیز افغانان بودند و آقای دکتر رئوفیان بخش موسیقی را برعهده داشتند. ایشان آهنگ های مختلفی اجرا کردند از جمله آهنگ سرزمین من با همنوایی هزاران اشتراک کننده اجرا گشت. آهنگ های اعتراضی دکتر رئوفیان در اصل صدای اعتراض بلند همه اشتراک کنندگان به وضع موجود بود.

برگزار کنندگان این راهپیمایی اعلام نمودند که می خواهند وقتی پناهندگان به جرمنی می آیند هرچه سریع تر سرنوشت آنها مشخص شود. شرایط برای آموزش زبان برای پناهندگان مهیا گردد و از بی سرنوشتی نیز خلاص شوند. اگر پناهندگان سالها بی سرنوشت نباشند قطعا خیلی زود می توانند در جامعه جدید ادغام گردند.

خانم صدیقی به نمایندگی از برگزارکنندگان در راهپیمای قطعنامه را قرائت نمودند: پناهجویان هموطن ما جزو بزرگترین گروه های مهاجر در اروپا هستند که این خود نشان دهنده نبود مصونیت جانی و ضعف حکومت افغانستان می باشد. در نتیجه ما هم می خواهیم که یک راهپیمایی داشته باشیم و برای دفاع از حقوق پناهندگان هموطن صدای خویش را بلند کنیم. به چشم خود می بینیم که وحشت و ویرانی هر روز در افغانستان بیشتر می شود و واقعا مردم با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم میکنند تا به اروپا برسند.

مسئول نهاد باغچه فرهنگ در فرانکفورت اضافه نمود که متاسفانه رئیس جمهور افغانستان به کشورهای اروپایی تعهد می دهد که کشور افغانستان امن است و از دیپورت جوانان استقبال می نماید. اخراج و فرستادن وطنداران ما به افغانستان به معنای پذیرش مرگ و بیچارگی برای آنهاست. پناهندگان افغانستان از سرزمینی به نام فغانستان برای زنده ماندن ترک آشیانه می کنند. پناهندگان افغان در اروپا هیچ گاه طعم شیرین زندگی را نمی چشند بلکه فقط زنده هستند و می خواهند زنده بمانند. پناهجویان به سان نهال هایی هستند که در محیط متفاوت از اروپا رشد کرده اند در نتیجه ادغام آنها در اروپا کار ساده ای نیست. تفاوت های فرهنگی و تصور دور ما از اروپا باعث ناهنجاری ها می شود. ما باید بدانیم که مهمان ناخوانده هستیم.

خانم صدیقی در آخر یادآوری کرد که از سال 2016 تا به حال بیش از هزار پناهنده هموطن ما از جرمنی دیپورت شدند که این امر به خاطر ناتوانی سازمان های دفاع از حقوق پناهندگان می باشد. البته نمی گویم که صد فیصد مهاجرینی که اخراج گردیدند، بی گناه بوده اند بلکه شاید جرمی نیز مرتکب شده و درخواست های پناهندگی ایشان مورد قبول نبوده در هر صورت مشکل ما این است که از سواد کافی در افغانستان برخوردار نبوده ایم و از آنجایی که در وطن و کشورهای مختلف کارگر بودیم پس زمینه برای فراگیری علم و دانش کمتر بوده است فقط مردم ما می خواستند تا لقمه نانی به دست آوردند و تشکیل خانواده دهند.

لازم به ذکر است که در این راهپیمایی پروتکل های بهداشتی رعایت گردید. از زمان شیوع کرونا در جرمنی تا به حال پنج تظاهرات دیگر نیز به همین سبک با رعایت مسائل فاصله گذاری برگزار شده بود. پولیس همکاری مناسبی داشت و صدها نفر در این راهپیمایی اشتراک کردند.

سازمان ملل و آمادگی برای دوره تازه مهاجرت مردم افغانستان

به نقل از دویچه وله، فلیپو گراندی، کمیسار عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفته است که پس از خروج کامل نیروهای بین المللی از افغانستان در ماه سپتامبر، احتمال بیجا شدن و مهاجرت بیشتر شهروندان ملکی این کشور بعید نمی‌باشد.

گراندی افزود که به همین دلیل تدابیر اضطراری را اتخاذ کرده اند که در صورت بروز چنین وضعیتی به بیجاشدگان داخلی و مهاجرانی که به کشورهای همسایه فرار خواهند کرد کمک صورت گیرد، اما او جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

براساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان که ریاست آن را گراندی به عهده دارد، در حال حاضر حدود ۲،۵ میلیون مهاجر افغان در سرتاسر جهان ثبت شده اند. در همین حال رقم مهاجران داخلی در این کشور به ۴،۸ میلیون تن می رسد.

ناتوانی فرانتکس

به نقل از مهاجرنیوز، دیوان محاسبات اروپا می‌گوید که برای آژانس حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا وظایف دیگر مانند نقش مهم داشتن در اخراج مهاجران سپرده شده است، در حالی که این آژانس قادر به پیشبرد وظایفی که پنج سال پیش برایش سپرده شده بود، نیست.

پس از آن که در سال ۲۰۱۵، بیش از یک میلیون مهاجر و پناهجو وارد اروپا شدند، ۲۷ عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند که آژانس محافظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا (فرانتکس) را تقویت کنند. در آن زمان همه مراکز پذیرش پناهجویان مزدحم گردیدند و تنش گسترده سیاسی، روی چگونگی مسئولیت پذیری کشورها در این اتحادیه بروز کرد که تا هنوز هم ادامه دارد.

لئو برینکات، رئیس ماموران تحقیق با معرفی یک گزارش راجع به کار این آژانس گفت: «فرانتکس در حال حاضر وظایفش را به صورت موثر انجام نمی‌دهد و با این وجود به انجام کارهای بیشتری موظف شده است. از نظر ما این وضعیت نگران کننده است. این آژانس قادر به مبارزه در برابر مهاجرت غیرقانونی و جرایم مرزی نیست.»

یونان، آغاز واکسیناسیون پناهندگان

به نقل از مهاجرنیوز، واکسیناسیون گسترده برای پناهجویان در سه جزیره یونان آغاز شده است. طبق یک مطالعه جدید ، در اروپا ، پناهندگان احتمالا کمتر به واکسیناسیون دسترسی خواهند داشت.

روز پنجشنبه (3 ژوئن)، مقامات یونانی یک کمپین واکسیناسیون برای دهها هزار پناهجوی که در مراکز دولتی نگه داری می شوند را آغاز کردند. افرادی که در مراکز اقامتی در جزایر لسبوس ، کیوس و ساموس در دریای اژه زندگی می کنند اولین کسانی هستند که واکسینه شده اند.

به گفته مقامات وزارت بهداشت یونان ، در این برنامه از واکسن تک دوز جانسون و جانسون استفاده شده است. مقامات افزودند ، اواخر این هفته قرار است این برنامه در سایر جزایر یونان و سرزمین اصلی اجرا شود.

نه به اخراج گسترده پناهجویان افغان

به نقل از دویچه وله، پناهجویان و سازمان‌های حامی آن‌ها در آلمان مردم را به اعتراض‌های گسترده علیه اخراج‌ها به افغانستان فراخوانده اند. این اعتراض‌ها روز شنبه، ششم جون، در چندین شهر آلمان برگزار می‌شوند.

پناهجویان و سازمان‌های حامی آن‌ها تظاهراتی را علیه اخراج پناهجویان افغان در نه شهر آلمان برنامه ریزی کرده اند. شورای پناهجویان ایالت نیدرزاکسن گفته است که این اعتراض‌های گسترده ششم ماه جون از جمله در شهرهای برلین، کلن و مونشن برگزار می‌شوند.

در اعلامیه مشترک شورای پناهجویان و «شبکه مخالف اخراج‌ها به افغانستان» ذکر شده که افغانستان از بیش از ۴۰ سال به این‌سو درگیر جنگ و ناامنی می‌باشد و وضعیت امنیتی برای شهروندان غیرنظامی آن روز تا روز وخیم‌تر می‌گردد.

سازمان‌های مذکور در ادامه این اعلامیه نوشته اند که‌ با وجود چنین وضعیتی حکومت فدرال آلمان و وزرای داخله ایالت‌های این کشور برنامه اخراج پناهجویان افغان را ادامه می‌دهند و هر ماه گروهی از پناهجویان به افغانستان پس فرستاده می‌شوند. این سازمان‌ها با انتقاد از این برنامه‌های حکومت، یادآور شده اند که از سال ۲۰۱۶ به این سو بیش از ۱۰۰۰ تن از آلمان به افغانستان اخراج شده اند.

دستگیری ده ها مهاجر افغان

به نقل از آناتولی، پولیس ترکیه روز دوشنبه ۱۶ مهاجر غیرقانونی افغان را در مناطق مختلف این کشور دستگیر کرد. اندکی پیشتر مقام‌های ترکیه در همین روز از دستگیری ۹۴ مهاجر افغان و پاکستانی خبر داده بودند.

۹ مهاجر غیرقانونی افغان در منطقه ارداهان در شمال شرق ترکیه به چنگ پولیس افتادند. بر اساس گزارش، پولیس بر مبنای اطلاعات قبلی این مهاجران را دستگیر کرد. در یک مورد دیگر،۷ مهاجر غیرقانونی افغان در منطقه کرکلارلی در مرز با بلغاریا توسط پولیس ترکیه دستگیر شدند. این مهاجران ادعا کردند که مقام‌های بلغاریایی آنان را بعد از لت و کوب از این کشور اخراج کرده‌اند.

ترکیه یکی از مهمترین گذرگاههای مهاجرت برای مهاجرانی به شمار می‌رود که از آسیای جنوبی، شرق میانه و افریقای شمالی می‌خواهند به اروپای غربی بروند. مقام‌های ترکیه سال گذشته بیش از ۱۱۳ هزار مهاجر غیرقانونی را دستگیر کردند.

نجات ده ها مهاجر

به نقل از آناتولی، محافظان ساحلی ترکیه بیشتر از ۴۰ مهاجر را از دریای اژه نجات دادند. این مهاجران قصد داشتند به یونان بروند اما محافظان ساحلی این کشور مانع ورود آنان شدند.

محافظان ساحلی ترکیه در دو عملیات جداگانه ۴۳ مهاجر را از دریای اژه نجات دادند. این مهاجران قصد داشتند با کشتی خود را به سواحل یونان برسانند اما محافظان ساحلی یونان جلو ورود آنان را گرفتند و آنها را به سوی ترکیه عقب راندند.

هفته گذشته روزنامه گاردین در گزارش نوشت که یونان از جمله کشورهایی است که با عقب راندن مهاجران از مرزهای خود حق درخواست پناهندگی را از مهاجران سلب می‌کند. به گفته گاردین از ماه جنوری ۲۰۲۰ تاکنون یونان ۶۲۳۰ مهاجر را از سواحل این کشور عقب رانده است.

کشتی نجات و 455 پناهنده

به نقل از مهاجرنیوز، یک کشتی نجات سازمان دیده‌بان دریا، «سی واچ ۴» با ۴۵۵ پناهجو اجازه یافت تا همه سرنشینان اش را در بندری در سیسیلی پیاده کند. مقامات ایتالیایی، بندر تراپانی را برای این کشتی نجات اختصاص داده اند.

خدمه این کشتی نجات آلمانی از طریق توییتر گفته است که "مهمانان ما (پناهندگان) بسیار راحت و شادمان هستند که به زودی می توانند در مکان امن به ساحل بروند."

"سی واچ ۴" در روزهای اخیر ۴۵۵ پناهجو را در جریان شش مأموریت اش در مدیترانه از قایق های مزدحم که در بحر گیرمانده بودند، نجات داده است. سخنگوی خدمه این کشتی گفته است: «در اینجا مهربانی و یا لطف کردن مطرح نیست، حقوق بشر یک کار خیریه محسوب نمی شود

انتقاد از انتقال پناهندگان کمپ کاراتپه به یک کمپ جدید

به نقل مهاجرنیوز، سازمان داکتران بدون مرز نگرانی خود را نسبت به بستن کمپ کاراتپه و انتقال پناهندگان به کمپ جدید که در جزیره لسبوس احداث گردیده است اعلام کرد. مقام های این سازمان شرایط زندگی در کمپ جدید را غیرقابل قبول خوانده اند.

به گفته این سازمان وضعیت صحی پناهندگان با این اقدام به خطر می افتد چرا که کمپ کاراتپه یکی از اندک مکان هایی بوده که «به مردان، زنان و کودکانی که نیاز ویژه ای به محافظت دارند، اندکی کرامت انسانی و امنیت در اختیار آنها بوده است.»

کمپ موریا که در جزیره لیسبوس قرار داشت در ماه سپتامبر سال گذشته بر اثر آتش سوزی کاملا ویران شد. به گفته روانشناس سازمان انتقال این گروه از پناهندگان به یک کمپ جدید به عنوان یک کار بی معنا بی معنی است چرا که ما می بینیم که وضعیت پناهندگان به شدت رو به وخامت است. چون آن ها مجبور هستند به یک کمپ ناامن بازگردند و به آدم واقعا احساس بسیار بدی دست می دهد.

کمک صلیب سرخ آلمان به پناهجویان در بوسنی

به نقل از مهاجرنیوز، سازمان صلیب سرخ آلمان در نظر دارد که با راه اندازی یک پروژه جدید، پناهجویان گیرمانده در بوسنیا-هرزگوینا را کمک کند. این سازمان برای ۳۰۰۰ پناهجو مددرسانی خواهد کرد.

مسئولین سازمان صلیب سرخ آلمان روز دوشنبه در برلین اعلام کردند که به کمک اعضای سیار این سازمان برای حدود سه هزار پناهجو گیرمانده در بوسنی-هرزگوین رسیدگی فوری صورت خواهد گرفت. پناهجویانی که در خارج از کمپ ها و بیرون از مراکز پذیرش به سر می‌برند، از کمک های این سازمان که حاوی مواد غذایی و بهداشتی می‌باشد، مستفیض خواهند شد.

بر بنیاد یافته های سازمان های مددرسان، در حال حاضر حدود ده هزار پناهجوز کشورهای آسیایی و آفریقایی در بوسنی-هرزگوین گیر مانده اند. بیشتر این افراد در وضعیت بسیار بد به سر می‌برند.

کارت اقامت مهاجرت به یک میلیون مهاجر افغان

به نقل از مهاجرنیوز، مقامات پاکستان با حمایت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهنده گان برای۱.۴ میلیون مهاجر افغان در پاکستان کارت هوشمند یا "سمارت کارت" را توزیع می کنند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرده است که "کارت های هوشمند" را به پناهندگان افغان که ثبت و راجسترشده اند، در سراسر پاکستان توزیع می کند. به همین منظور روند به روزرسانی اسناد ثبت و راجستر مهاجران و تأیید اطلاعات مربوط به روز پنجشنبه چهارم اپریل رسماً در اسلام آباد افتتاح شد.

خاک سمی در برابر پناهندگان کمپ لسبوس

به نقل از مهاجرنیوز، دیده بان حقوق بشر هشدار داده است که پناهندگان ساکن در کمپ لسبوس آلوده به سرب در معرض خطر جدی قرار دارند. در این مقاله آمده است كه در صورت عدم اقدام دولت در كودكان و زنان باردار ، می توانند مسمومیت با سرب ایجاد كنند.

سازمان غیردولتی بین المللی دیده بان حقوق بشر (HRW) در بیانیه ای در اول آوریل گفت ، پناهندگان در کمپ لسبوس همچنان در معرض خطر آلودگی به سرب هستند.

بلکیس ویل ، محقق ارشد بحران و درگیری گفت: "بر اساس نتایج آزمایش توسط متخصصان خود دولت یونان ، روشن است که کودکان خردسال و زنان باردار هنگام زندگی و بازی در خاک و گرد و غبار آلوده به سرب در معرض خطر جدی قرار دارند."

آلمان و دابلین دربرابر پناهندگان

به نقل از دویچه وله، حدود ۲۱۰۰ نفری که در یونان حق حفاظت دریافت کرده اند، امسال در آلمان تقاضای پناهندگی مجدد نموده اند. برخی قانونگذاران آلمانی می‌خواهند که سفر کردن پناهندگان از یونان به کشورهای عضو اتحادیه اروپا به حالت تعلیق درآید.

اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال آلمان (بامف) در گفتگو با روزنامه آلمانی "ولت ام زونتاگ" اعلام کرد که تنها در ماه جنوری و فبروری سال روان، دست کم ۲۱۰۰ درخواست مجدد از کسانی را دریافت کرده است که پیش از این در یونان حق محافظت به دست آورده بودند.

بر بنیاد معاهده دبلین، هرگاه یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد یک متقاضی پناهندگی تصمیم گرفته باشد، عضو دیگر این اتحادیه نمی‌تواند درخواست پناهندگی مجدد این فرد را مورد ارزیابی قرار بدهد. به عباره دیگر، هر عضو اتحادیه اروپا که یک پناهجو برای اولین بار وارد آن شده باشد، مسئول بررسی پرونده پناهجویی اش نیز می‌باشد.

اخراج گروهی از پناهجویان رد شده از آلمان به کابل

به نقل از دویچه وله، قرار است روز سه شنبه آینده گروه دیگری از پناهجویان افغان از آلمان به کشور شان اخراج شوند. سازمان "پروازول" یک بار دیگر اخراج پناهجویان رد شده به افغانستان را به شدت مورد انتقاد قرار داده و آن را "فاجعه بار" خوانده است.

خبرگزاری کاتولیک نوشته که قرار است روز سه شنبه نهم مارچ ۲۰۲۱ بار دیگر یک گروه پناهجویان افغان از آلمان به کشور درگیر جنگ شان اخراج شوند. شمار افرادی که قرار است اخراج شوند معلوم نیست و مشخص نگردیده این اخراج از کدام میدان هوایی آلمان صورت می گیرد.

به گفته پروازول اوضاع امنیتی در افغانستان "فاجعه بار" است و هیچ منطقه امنی برای بازگشت پناهجویان رد شده وجود ندارد. علاوه بر این، از آغاز همه گیری ویروس کرونا، خطر شدید ابتلا به این بیماری ساری نیز برای افراد اخراج شده وجود دارد.

سومین دور تظاهرات

ساکنان کمپ ریتسونا بخاطر پروسه پناهندگی

برای مردم جهان سال نو ۲۰۲۱ همین دیروز بود اما پناهندگانی که در کمپ ها به سر می برند، در تک تک روز های سال جدید مشقات و زحمات بسیاری را تحول کرده اند. بلاتکلیفی، کُندی روند پناهندگی و وضعیت دشوار زندگی آنها را آزار می دهد اما کسی به صدای آنها گوش نمی کند.

به گزارش خانم پروانه امیری، امروز ساکنان کمپ ریتسونا واقع در شمال آتن ، اکثرا افغان ها با تظاهرات گسترده و با دعوت از همه ملیت ها خواستار ایستادن در مقابل بی عدالتی و تسریع روند پناهندگی ، گرفتن آیدی و پاسپورت دست به راهپیمایی زدند .

این سومین بار است که مشخصا برای گرفتن مساویانه ایدی و پاسپورت دست به تظاهرات متداول زدند.

امروز علارقم خواست تظاهر کنندگان ، هیچ جوابی به درخواست های آنها نگردید و از مسئولین وزرات مهاجرین نیز پاسخی دریافت نکردند.

به این دلیل تظاهرات های خود را ادامه داده و تا زمانیکه پاسخ صریح دریافت نمایند ، دست نخواهند کشید.

شمار دیگری از پناهجویان از یونان به آلمان انتقال داده شدند

به نقل از دویچه وله، شمار دیگری از پناهندگان از یونان به میدان هوایی شهر هانوفر آلمان رسیدند. آلمان پس از آتش سوزی در کمپ موریا تصمیم گرفت که تعداد مشخصی از پناهندگان را از یونان بپذیرد.

وزارت داخله ایالت نیدرزاکسن آلمان اعلام کرد که ۱۲۲ مهاجر با هواپیما از جزیره لیسبوس یونان به شهر هانوفر رسیدند. این پناهجویان نخست در کمپ مرزی فریدلند اسکان داده می‌شوند که در نزدیکی شهر گوتنبرگ آلمان موقعیت دارد.

وزارت داخله ایالت نیدرزاکسن در ادامه گفت که قرار است تا ۱۰ مارچ در چهار پرواز دیگر باز هم شماری از پناهندگان به آلمان انتقال داده شوند. تقریبا همه آن‌ها در یونان به عنوان اشخاص مستحق محافظت به رسمیت شناخته شده اند. قرار است هواپیمای بعدی حامل پناهندگان از یونان روز پنجشنبه به آلمان برسد.

ترکیه: ۹۸ پناهجو در دریای اژه نجات یافتند

به نقل از مهاجرنیوز، مقامات ترکیه می گویند که نیروهای دریایی این کشور ۹۸ مهاجر را در دریای اژه نجات دادند. به گفته این منبع نیروهای ساحلی یونان قایق های مهاجران را به سمت ترکیه سوق می دهند.

به گزارش رسانه های ترکیه، نیرو های دریایی این کشور روز دوشنبه ۲۲ فبروری ۹۸ مهاجر را در دریای اژه بین یونان و ترکیه نجات دادند. به گفته مقامات این کشور نیروهای ساحلی یونان قایق های مهاجران را به سمت ترکیه سوق داده اند.

نیروهای ترکیه پس از اطلاع از حضور مهاجران در دریا اژه ۴۵ پناهجوی دیگر را در استان کوساداسی نجات دادند.مقامات ترکیه همچنان گفتند که نیروهای یونانی مهاجران را در دریا تنها گذاشته و به سمت آب های ترکیه فرستاده اند. پناهجویان پیدا شده پس از نجات در دریا به اداره مهاجرت تحویل داده شده اند.

هشدار کمیسر مهاجرت اروپا به دولت بوسنی

به نقل از یورونیوز، یلوه یوهانسون، کمیسر سوئدی مهاجرت اتحادیه اروپا از مقامات بوسنی خواست تا بهتر در مدیریت بحران مهاجرت تلاش کنند.

وی هشدار داد که اگر این کشور می خواهد روند الحاق به اتحادیه اروپا را سرعت ببخشد بهتر است آماده شود تا با چالش بحران مهاجرت در سراسر کشور بصورت برابر اقدام کند. اتحادیه اروپا می خواهد که هزاران پناهجوی سرگردان در شمال این کشور با کمک دولت به کمپ های سراسر کشور منتقل شوند.

حدود ۹ هزار پناهجو از آسیای شرقی، خاورمیانه و شمال آفریقا در مسیر مشهور یونان به اروپای غربی در شمال غربی بوسنی گرفتار شده اند. پناهجویان معمولا از این منطقه بوسنی به کرواسی و سپس به اتریش و اروپای غربی می روند.

توقف عقب راندن و خشونت علیه مهاجران

به نقل از مهاجرنیوز، سازمان بین المللی مهاجرت از اتحادیه اروپا خواست که برای پایان دادن به خشونت در برابر پناهجویان بزرگسال و کودک در مرزهای بیرونی اش فورا دست به کار شود.

سازمان نامبرده بر این تاکید کرد که به عقب راندن مهاجران و اخراج دسته جمعی آن ها بر اساس قوانین بین المللی و اتحادیه اروپا ممنوع است. سازمان بین المللی مهاجرت گفت، کشورهای عضو باید برای پایان دادن به این بدرفتاری ها، اقداماتی را روی دست بگیرند.

این سازمان گفت که به پذیرش گزارش های مستند راجع به نقض حقوق بشر و تخطی از قوانین بین المللی و کنوانسیون های آن به شمول کنوانسیون اروپا راجع به حقوق بشر، ادامه می‌دهد.

پناهجویان اخراج شده افغان از آلمان به کابل رسیدند

به نقل از دویچه وله، با وجود تهدیدهای امنیتی درافغانستان وتقاضای سازمان‌های حقوق بشری برای توقف اخراج پناهجویان افغان ازآلمان، باردیگر ۲۶ پناهجوی افغان ازآلمان اخراج گردیدند. هواپیمای حامل این پناهجویان صبح چهارشنبه به میدان هوایی کابل رسید.

از آغاز اخراج پناهجویان افغان از آلمان در ماه دسمبر ۲۰۱۶، این سی و ششمین دور اخراج جمعی پناهجویان افغان از آلمان می‌باشد. حکومت فدرال آلمان و ایالت‌های این کشور در این پروازها جمعاً ۹۸۹ پناهجوی افغان را به کابل فرستاده اند.

دور جدید اخراج پناهجویان افغان از آلمان در حالی صورت می‌گیرد که روز گذشته چند سازمان حامی حقوق بشر خواهان توقف فوری اخراج پناهجویان افغان از آلمان شدند. این سازمان‌ها به شمول سازمان «پروازول»، با اشاره به وخیم‌تر شدن اوضاع امنیتی أفغانستان، از اخراج پناهجویان هشدار داد و آن را غیرمسئولانه خوانده اند.

بی پناهی پناهندگان در زمستان سرد کاله

به نقل از مهاجرنیوز، با پیش بینی سرمای شدید در شمال فرانسه، مقامات روز یکشنبه از اسکان اضطراری پناهندگان در شهر کاله و گراند سینت خبر دادند. در همین حال سازمان ها از وضعیت بی سرپناهی پناهجویان در هوای سرد و توجه نا کافی از سوی دولت ابراز نگرانی می کنند.

در شهر گراند سینت١٧٠ اسکان اضطراری برای بی سرپناهان در نظر گرفته شده است. با توجه به تعداد پناهندگان که هنوز هم در ساحل دانکرک به سر می برند، پرفکتور شمال فرانسه تصمیم گرفت تا مراکز اضطراری اسکان را در اختیار پناهندگان قرار دهد. پرفکتور شمال در بیانیه ای گفت: «١٧٠ مکان اضطراری برای پناهندگان پیشنهاد شده است.» به گفته پرفکتور تا هنوز٨٧ نفر پیشنهاد این پناهگاه را پذیرفته اند. پرفکتور شمال همچنین بر این واقعیت اصرار دارد که تصمیمات اضطراری یک راه حل پایدار نیست و پناهجویان باید درفرانسه خواست پناهندگی بدهند.

اداره مهاجرت آلمان و توقف هزاران درخواست پناهندگی

به نقل از دویچه وله، اداره فدرال آلمان برای مهاجرت و پناهندگی، تصامیم در مورد چندین هزار پناهجو را متوقف کرده است. این پناهجویان قبلاً در یونان پذیرفته شده بودند و بعد در آلمان تقاضای پناهندگی داده بودند.

یک سخنگوی وزارت داخله فدرال آلمان به روزنامه های «گروه رسانه‌های فونکه» (شنبه) گفت که در حال حاضر ۳۴۲۰ مورد بررسی پرونده همچو پناهجویان متوقف شده است.

از تابستان سال گذشته به این سو، شمار آن عده از پناهجویان در آلمان آشکارا افزایش یافته است که قبلاً در یونان قبول شده اند: در پایان ماه می حدود ۳۰۰ مورد بررسی به اداره فدرال آلمان برای مهاجرت و پناهندگی ارائه شده بود، اما در این میان این رقم بیش از ده برابر افزایش یافته است.عامل آن وضعیت فاجعه آمیز در کمپ های مهاجران در یونان مثلاً در جزیره لسبوس می‌باشد.

'اولین پرواز سال': 42 پناهنده دیگر از یونان وارد آلمان می شوند

به نقل از مهاجرنیوز، ۴۲ پناهجوی دیگر که افغان ها نیز شامل آنها می شوند، از یونان وارد میدان هوایی "لانگن هاگن" در شهر هانوفر آلمان شدند. در حال حاضر این پناهجویان در شهر گوتینگن آلمان اسکان داده شده اند و بعدا در ایالت مختلف تقسیم می شوند.

وزارت داخله ایالت "نیدر زاکسن" آلمان گفته است که با اولین پرواز از آتن در سال ۲۰۲۱، اینک انتقال پناهندگان از یونان براساس توافق قبلی، دوباره آغاز گردید. این وزارت گفته است که این پناهجویان ، کودکان بیمار همراه با خانواده هایشان و افرادی که پناهندگی شان به رسمیت شناخته شده است، چند روز اول را در اردوگاه پذیرش اولیه می گذرانند که در «فریدلند» در نزدیکی شهر «گوتینگن» قرار دارد. سپس آن ها در چندین ایالت آلمان تقسیم می شوند.

پس از آتش سوزی در کمپ موریا که در جزیره لیسبوس قرار داشت، حکومت فدرال آلمان در خزان سال گذشته تصمیم گرفت، ۱۵۵۳ پناهجو را که در یونان حق حفاظت شان به رسمیت شناخته شده است، قبول کند. بر خلاف کودکان خردسال و بی سرپرست که نیاز به درمان دارند، مراحل پناهندگی این گروه از پناهجویان تکمیل شده است و بلافاصله اجازه اقامت دریافت می کنند.

اصلاح فوری سیاست های مهاجرتی اروپا

به نقل از مهاجرنیوز، در مناقشه روی سیاست مهاجرت و پناهندگی اتحادیه اروپا، هورست زیهوفر وزیر داخله فدرال آلمان پیشنهاد کرده است که بخش‌های مورد توافق این بسته اصلاحی از همین حالا مورد اجرا قرار بگیرند و در مورد بخش‌های اختلافی بحث شود.

زیهوفر گفته است که همین امر در مورد وضعیت پناهندگان در یونان و همچنین بوسنیا-هرزگوینا نیز صدق می‌کند. بوسنیا عضو اتحادیه اروپا نیست و پناهندگان در اردوگاه های این کشور تحت شرایط بسیار ناگوار زندگی می کنند. زیهوفر گفته است: "در این ارتباط تنها پاسخی که واقعاً به ما کمک می‌کند و ما را به جلو می‌برد این است که کشورهای عضو باید تحت رهبری کمیسیون اتحادیه اروپا این کشورها را کمک کنند و این کار صورت هم می‌گیرد". به قول زیهوفر کمیسیون اتحادیه اروپا در این دو کشور به طور بی‌سابقه فعال گردیده است.

به ویژه مورد اخیر سال‌هاست که در میان کشورهای اتحادیه اروپا اختلاف‌برانگیز بوده است. کشورهای جنوبی اروپا مانند ایتالیا یا یونان خواستار این هستند که سایر کشورها در پذیرش پناهندگان سهم بگیرند و فشار را از دوش آنها کم کنند. این کشورها مخالف اجرای قسمی بسته اصلاحی مهاجرت و پناهندگی اتحادیه اروپا اند. زیران در آن صورت، اهرم فشار را از دست می دهند.

رضاکاران بوسنی و جهنم پناهجویان

به نقل از دویچه وله، وضعیت بسیاری از پناهجویان و مهاجران در شمال بوسنیا هنوز بسیار ناگوار و دردآور است. کوواچویچ، بنیانگذار سازمان محلی کمکی "SOS Bihac" می گوید اروپا خود این بحران را ایجاد کرد و هیچ راه حل معقولی تا حال ارائه نکرده است.

زلاتان کوواچویچ، بنیانگذار سازمان محلی کمکی "SOS Bihac" گفته است: "برخی افراد توسط سگ ها گزیده شده اند، دیگران پاها یا دستان شان شکسته است." او در ادامه گفته است که بسیاری از افراد دو یا سه هفته بدون داشتن جای خواب و یا غذا پیاده روی می کنند".

کوواچویچ، در این مصاحبه گفته است که "برخی از افسران پولیس کرواسیا پناهجویان را آنچنان لت و کوب کرده اند که دندان های شان شکسته و یا جراحت در ناحیه سر برداشته اند". وی و همکارانش نیز اجساد و استخوان هایی پناهجویان را پیدا کرده اند.

کشتی نجات اجازه یافت ۳۷۰ مهاجر را به سیسیل انتقال دهد

به نقل از دویجه وله، کشتی نجات «اوشین وایکینگ» می‌تواند حدود ۳۷۰ پناهنده را کها نجات یافته اند، به جزیره سیسیل انتقال دهد. این کشتی بعد از ماه‌ها فعالیت خود را در مدیترانه از سر گرفته است.

این سازمان در ادامه گفت که مقام های دولتی شهر اگوستا در جزیره سیسیل را به عنوان یک بندر امن برای پناهندگان در این کشتی تعیین کرده اند. «اوشین وایکینگ» دوشنبه به آن جا خواهد رسید. گارد ساحلی ایتالیا این خبر را تا به حال تایید نکرده است.

طبق اطلاعات رسمی در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۲۰۰ تن طی تلاش برای عبور از مدیترانه و رسیدن به اروپا جان باختند. اما کارشناسان ارقام واقعی را بسیار بالاتر حدس می زنند.

مرگ یک پناهنده در اثر سرما و نجات ۲۷ تن در نزدیکی لسبوس

به نقل از مهاجرنیوز، مقام‌های یونان جسد یک مهاجر را که گفته می‌شود از شدت سرما یخ زده، از یک ساحل نزدیک جزیره لیسبوس پیدا کردند و ۲۷ مهاجر دیگر را نجات دادند. بخش عمده این مهاجران سومالیایی هستند.

به گفته مقام‌های یونانی، محافظان ساحلی، روز سه شنبه ۱۹ جنوری جسد ۱ مهاجر را منطقه جنوبی جزیره لیسبوس در سواحل جیرا پیدا کردند. همزمان ۲۷ پناهنده دیگر توسط نیروهای امدادی از این منطقه دشوارگذر نجات داده شدند و با کشتی به میتلین و بعدتر به شفاخانه این شهر منتقل گردیدند.

امدادگران در جستجوهای اولیه، ۲۴ تن، از جمله ۱۵ زن، یک کودک و ۸ مرد را نجات دادند. اندکی بعد، آنان سه پناهنده دیگر را که به گفته دیگران ناپدید شده بودند، در یک ساحل همجوار پیدا کردند. جزایر یونان در دریای اژه از گذرگاه‌های عمده پناهندگان به سوی اروپا به شمار می‌روند.

پناهندگان کمپ لیپا به کمک های عاجل نیاز دارند

به نقل از مهاجرنیوز، پس از آتش سوزی کمپ لیپا در بوسنیا هزاران پناهنده هنوز در این کمپ بی سرپناه و گرفتار فقر و سرما هستند. این مهاجران در زیر خیمه های که توسط مقامات برای آنها داده شده زندگی می کنند. کمیته صلیب سرخ ایتالیا سه کامیون مواد غذایی و پوشاک گرم را ارسال کرده است که احتمالا در آخر روز جمعه ۱۵ جنوری به ساحه می رسند.

کمیته صلیب سرخ با اظهار نگرانی از وضعیت هزاران پناههنده که پس از آتش سوزی کمپ لیپا در بوسنی و هرزگوین در ۲۳ دسامبر بی خانمان شدند، از کمک های بشردوستانه خود در روز جمعه ۱۵ جنوری خبر داد. به گفته این منبع صبح جمعه دو کامیون که با لباس های گرم، پتو و آب آشامیدنی بارگیری شده بودند در حال عزیمت به سمت سارایوو هستند. کامیون سوم صبح شنبه به شهر بیهاک جایی که کمپ لیپا در آنجا ویران شده است، خواهد پیوست.

صدها پناهنده از چندین هفته به این سو در سرما، باران و برف در نزدیک کمپ لیپا در بوسنیا زندگی می کنند. کمیسیون اتحادیه اروپا وضعیت این پناهندگان را به عنوان یک "فاجعه انسانی" توصیف نموده است. این پناهندگان مردان تنها هستند و اکثراً از کشور های مراکش، افغانستان، پاکستان، بنگلادیش، تونس، عراق و ایران هستند.

اخراج پناهندگان اخراجی افغان از آلمان

به نقل از دویچه وله، سازمان حامی پناهجویان «پروازول» خواستار توقف پرواز پناهجویان اخراجی افغان شده است که قرار است امروز سه شنبه از میدان هوایی دوسلدورف صورت بگیرد.

بورکهارت گفت: «پروازول خواستار توقف اخراج و بررسی تصامیم [اداره مهاجرت] توسط محاکم و عرصه سیاست است.» مدیر اجرایی «پروازول» انتقاد کرد که اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال آلمان در سال‌های اخیر «تصمیم‌های اشتباه زیادی» گرفته است و مردان جوان را با وجود این که از سوی طالبان مورد تعقیب قرار دارند، مستحق حفاظت نشناخته است.

اخراج پناهجویان افغان از آلمان سال گذشته چند ماه به دلیل بحران کرونا متوقف شده بود، اما در ماه دسمبر از سر گرفته شد. آخرین پرواز اخراجی در هفدهم ماه دسمبر صورت گرفت و یک گروه ۳۰ نفری پناهجویان افغان به کابل فرستاده شد.

مقابله ترکیه با بحران مهاجرت

به نقل از یورونیوز، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در جریان دیدار ویدئویی با اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا خواستار همکاری بیشتر در زمینه مبارزه با بحران مهاجرت در سال ۲۰۲۱ میان دو طرف شد و در عین حال بر بر لزوم صدور روادید(ویزا) کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای اتباع ترکیه و برگزاری مذاکرات الحاق کشورش به این اتحادیه تاکید کرد.

آقای اردوغان نخستین گام برای یافتن دستورکار مثبتی در روابط مابین ترکیه و اتحادیه اروپا را ‌بروزرسانی توافق‌نامه ۱۸ مارس دانست و ابراز امیدواری کرد کرد که دو طرف بتوانند در سال ۲۰۲۱ همکاری موثری در زمینه مبارزه با بحران مهاجرت داشته باشند.

بر پایه توافقنامه پناهجویی ۱۸ مارس ۲۰۱۶ اتحادیه اروپا متعهد شد تا در قبال اسکان و مراقبت از پناهجویان سوری ۶ میلیارد یورو به ترکیه پرداخت کند. آقای اردوغان بارها اتحادیه اروپا را متهم کرد که مبلغ وعده داده شده را پرداخت نکرده است. هر چند اتحادیه اروپا همواره این ادعا را رد کرده ولی رئیس جمهوری ترکیه طی سال گذشته میلادی دستور بازگشایی مرزهایش با اروپا صادر کرد که موجب روانه شدن تعدادی از پناهجویان سوری به سمت یونان شد.

اتحادیه اروپا: بوسنی به پناهندگان بی سرپناه باید رسیدگی کند

به نقل از مهاجرنیوز، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از بوسنیا خواست که به پناهجویان کمپ ویران شده لیپا رسیدگی فوری کند. این مقام اروپایی نسبت به وضعیت بد پناهجویان در شهر بیهاج انتقاد کرده است.

جوزپ بوریل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه از بوسنیا خواست که مسئولیت رسیدگی به صدها پناهنده را در این کشور به عهده گیرد. پس از آتش سوزی در کمپ لیپا که باعث ویرانی کامل آن گردید، صدها پناهنده شب و روز را در فضای باز سپری می‌کنند.

پس از ویروان شدن کمپ لیپا در تاریخ ۲۴ دسامبر سال گذشته، مقام های بوسنیا نتوانستند مکان دیگری را ایجاد کنند تا پناهندگان در آنجا ساکن شوند. در روزهای گذشته، مقام های اتحادیه اروپا انتقادهای شان را از بوسنیا افزایش دادند و ناکامی این کشور را در کمک به پناهندگان بی خانمان محکوم کردند.

حکومت آلمان و پذیرش پناهنده از بوسنی

به نقل از دویچه وله، حکومت آلمان فدرال اعلام کرد که قصد پذیرش مهاجران از بوسنیا-هرزگوینا را ندارد. حکومت آلمان از مقام های بوسنیا خواست که شرایط سکونت مهاجران را بهبود بخشند.

حکومت آلمان فدرال خواهان فراهم آوری امکانات مناسب زندگی و سرپناه برای پناهجویان در بوسنی و هرزگوین شده است. به گفته وزارت داخله فدرال این کشور، هیچ‌گونه برنامه‌ای برای انتقال مهاجران بی‌خانمان از بوسنیا به آلمان وجود ندارد.

شرایط سکونت پناهندگان در جزیره یونانی لیسبوس و در منطقه مرزی بوسنیا با کرواسیا، در سرمای زمستانی به وخامت گراییده است. یک هفته پیش کمپ لیپا که در منطقه مرزی با کرواسیا موقعیت دارد، کاملا در آتش سوخت.

سفر به ناکجاآباد

به نقل از یورونیوز، صدها پناهجوی آفریقایی و آسیایی روز سه‌شنبه در سرمای کنار جاده انتظار کشیدند تا از اردوگاهی سوخته در بوسنی به پادگانی نظامی منتقل شوند؛ انتظاری که به دلیل اختلاف نظر میان مقامات جمهوری بوسنی و هرزگوین برای تعیین مقصد بعدی آنها ساعت‌ها طول کشید.

وقوع آتش‌سوزی گسترده چهارشنبه هفته گذشته در کمپ لیپا واقع در حاشیه شهر بیهاچ بوسنی حدود هزار و دویست پناهجوی ساکن این اردوگاه را آواره کرد. در حالی که وزارت امنیت جمهوری بوسنی و هرزگوین روز سه‌شنبه(۲۹ دسامبر) اعلام کرده بود که پناهجویان به یک پادگان نظامی در شهر برادینا واقع در ۳۲۰ کیلومتری کمپ لیپا منتقل می‌شوند، وزارت دارایی این کشور تاکید کرد که هنوز توافقی برای انتقال پناهجویان حاصل نشده است.


حدود ۱۰ هزار پناهجو که به امید رسیدن به کشورهای ثروتمندتر عضو اتحادیه اروپا رنج مهاجرت را به تن خریده‌اند، مدتهاست که در ارودگاه‌های مهاجرت بوسنی و هرزگوین گرفتار شده‌اند.

پناهجویان گیر مانده در برف و سرما

به نقل از مهاجرنیوز، در شمال بوسنی وهرزگوین پس از آتش سوزی اردوگاه لیپا در٢٣ دسامبر، صدها مهاجر بدون پناه گاه در برف گیر مانده اند. اوضاع به شدت نگران کننده است زیرا در آخر هفته بارش برف و دمای سرد هوا منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.

وضعیت پناهندگان در اردوگاه لیپا قبلا پیچیده بود اما حالا فاجعه بار شده است. در شمال غرب بوسنی و هرزگوین، پس از آتش سوزی اردوگاه در ٢٣ دسامبر، چند صد مهاجر مجبور به گذراندن خیمه ها در سرما و برف می شوند.

این پناهجویان بی جا شده از اردوگاه لیپا عمدتاً از افغانستان و بنگلادیش هستند. آنها برای محافظت از خود در برابر سرما، باد و برف در خیمه هایی بسر می برند که مناسب شرایط آب و هوای زمستان نیست.

بازگشت اوشن وایکنگ برای نجات پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، کشتی نجات اوشن وایکنگ پس از پنج ماه در قید مقامات ایتالیایی آزاد شد. سازمان اس او اس مدیترانه اعلام کرد که اوشن وایکنگ فعالیت هایش را سر از ماه جنوری سال آینده از سر خواهد گرفت.

سوفی بو رئیس سازمان اس او اس مدیترانه به مهاجرنیوز گفت: «اوشن وایکنگ با تیم آن در اواخر ماه دسامبر به شهر مارسی فرانسه باز می گردد. همه اعضای تیم پس از رسیدن به فرانسه قرنطین می شوند. فعالیت های ما پس از دوره پانزده روزه آغاز می شود.»

سال ٢٠٢٠ بیشترین آمار تلاش برای عبور از مدیترانه مرکزی را در بر داشت. در مجموع، طبق اعلام سازمان بین المللی مهاجرت بیش از ١١٠٠ مهاجر عمدتا از کشور های تونس و لیبیا در مدیترانه جان شان را از دست دادند.

وضعیت نگران کننده

به نقل از یورونیوز، دوشنبه اتحادیه اروپا درباره «وضعیت نگران کننده مهاجران» در کشور بوسنی و هرزگوین به دولت این کشور هشدارداد.

اتحادیه اروپا با توجه به آغاز زمستان از رقبای سیاسی در بوسنی وهرزگوین خواست تا به اختلافات خود پایان بدهند چرا که هزاران پناهجو در این کشور با «شروع روزهای سرد زمستان همچنان بدون سرپناه هستند.»

سه کمیسیون اتحادیه اروپا شامل کمیسیون‌های «سیاست خارجی، مهاجرت و برنامه الحاق و گسترش» در بیانیه مشترکی وضعیت مهاجران در بوسنی وهرزگوین را اسفبار و نگران کننده خواندند.

نقیب الله رسولی

جهنم کمپ کاراتیپه

به نقل از دویچه وله، گرد مولر، وزیر امور انکشافی و همکاری های اقتصادی آلمان اوضاع در اردوگاه های پناهجویان در یونان را خراب تر از هر زمانی عنوان کرده است. او از شرایط "وحشتناک" حاکم در جزیره لیسبوس ابراز تاسف کرده است.

همچنین گفت که به داکتران بدون مرز مجبور شده تا واکسیناسیون تیتانوس را در اردوگاه مهاجران در لیسبوس آغاز کنند؛ چرا که موش های صحرایی انسان ها و مخصوصا نوزادان را می گزند.

در ماه سپتمبر امسال، موریا که بزرگترین اردوگاه پناهجویان در اروپا بود، در جزیره لیسبوس آتش گرفت. سپس در مدت زمانی بسیار کم یک اردوگاه موقت در منطقه ای که در گذشته محل آموزش نظامی بود، ایجاد شد.

عکاس نقیب الله رسولی

رسیدگی به پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، اتحادیه اروپا شش میلیارد یوروی را که برای ترکیه براساس توافقنامه مهاجرت با این کشور وعده داده بود کاملا پرداخت. گفته می شود که امروز آخرین بخش این پول ها که برای رسیدگی به امور پناهجویان در ترکیه در نظر گرفته شده بود، در اختیار این کشور قرار داده شد.

اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ تعهد کرده بود که برای رسیدگی به پناهجویان سوریایی در ترکیه، شش میلیارد یورو را برای ترکیه کمک می کند. نیکلاس مایر-لندروت، سفیر اتحادیه اروپا روز پنجشنبه (۱۷ دسمبر ۲۰۲۰) در انقره گفت: «امروز، پرداخت شش میلیارد یورو وعده شده از جانب اتحادیه اروپا برای حمایت از پناهجویان و جوامع میزبان در ترکیه تکمیل شد.» این پول به پروژه ها در ترکیه پرداخت می‌شود، نه مستقیماً به حکومت ترکیه.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بارها از موضوع پناهجویان به عنوان وسیله فشار استفاده کرده و کشورهای اروپایی را تهدید کرده بود که مرزها را به روی پناهجویان باز خواهد كرد. در ماه فبروری امسال او برای مدت کوتاهی این کار را انجام داد. سپس هزاران پناهجو سعی کردند که از مرز زمینی به یونان خود را برسانند.

اخراج پناهجویان افغان

به نقل از دویچه وله، ​​​​​​​ نه ماه پس از توقف روند اخراج مهاجران رد شده از آلمان، قرار است گروه دیگری از پناهجویان افغان از این کشور اخراج شوند. هواپیمای حامل این افراد فردا پنجشنبه در میدان هوایی کابل نشست خواهد کرد.

در عین حال مقام‌های افغان روز چهارشنبه اعلام کردند که بسیاری از کشورهای اروپایی روند اخراج مهاجران رد شده افغان را از سر گرفته اند. این روند در ماه‌های اخیر به دلیل پاندمی کرونا متوقف شده بود.

براساس این گزارش، روز چهارشنبه یک هواپیما با یازده مهاجر از اتریش و بلغاریا، به کابل رسیده است و فعالان از یک مورد اخراج از سویدن به افغانستان جلوگیری کرده اند. اخراج پناهجویان رد شده از آلمان به کشور جنگ زده افغانستان مشاجره برانگیز است. با وجود آغاز مذاکرات صلح بین الافغانی در دوحه میان طالبان و حکومت افغانستان، منازعه در این کشور ادامه دارد.

اصلاح سیستم پناهندگی در اروپا

به نقل از دویچه وله، کشورهای عضو اتحادیه اروپا از زمان اوج بحران مهاجرت در سال ۲۰۱۵ بر سر اصلاح سیستم پناهندگی با یکدیگر شدیداً اختلاف نظر دارند. آخرین نشست وزرای داخله این اتحادیه در سال روان میلادی باز هم نتیجه ملموسی در پی نداشت.

در دوره ریاست آلمان بر شورای اتحادیه اروپا موفقیت قابل توجهی در زمینه اصلاح سیستم پناهندگی در اتحادیه اروپا کسب نشده است. از این رو هورست زیهوفر وزیر داخله آلمان باید این مساله را به پرتگال واگذار کند که از ماه جنوری ریاست دوره ای شورای اتحادیه اروپا را به عهده می‌گیرد.

کمیسیون اتحادیه اروپا در ماه سپتمبر یک پیشنهاد جدید ارائه کرده بود که تسریع روند رسیدگی به درخواست های پناهندگی در مرزهای بیرونی و تسریع روند اخراج پناهجویان قبول نشده را در نظر گرفته است.

محاکمه چهار مامور مرزی و یک پولیس در یونان به دلیل بدرفتاری با پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، در یونان، سه مامور مرزی و یک افسر پولیس به دلیل بدرفتاری با پناهجویان در جزیره لیسبوس در برابر محکمه قرار گرفته اند. این افراد متهم به لت و کوب، شکنجه پناهجویان و نقض قوانین در جزیره لیسبوس هستند.

نشر یک ویدیو در شبکه های اجتماعی باعث گردیده است که مردان در برابر محکمه قرار گیرند. در این ویدیو که روز جمعه در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، چهار مرد در حال ضرب و شتم دو پناهجو در اردوگاه کارا تپه در جزیره لیسبوس دیده می شوند. حتی بعد از اینکه این چهارتن به دو فرد پناهجو زولانه می بندند، همچنان به لت و کوب آن ها ادامه می دهند. این حادثه پس از اینکه ساکنان این اردوگاه در یک سوپرمارکت بودند، رخ داده است. براساس معلومات از حلقات پولیس این جزیره، مأموران گفته اند كه این دو پناهجو را مورد لت و کوب قرار دادند، زیرا آنها در حالی كه مست بودند به موترهای روی جاده حمله می کردند.

142 پناهجو از یونان به آلمان رسیدند

به نقل از دویچه وله، وزارت داخله آلمان فدرال اعلام کرد که روز گذشته، ۳۵ خانواده از آتن به شهر هانوفر رسیدند. این گروه مهاجران از ۷۳ فرد بزرگسال، ۶۹ فرد خوردسال و یک خواهر و برادر تشکیل شده است که به سن قانونی رسیده اند.

حکومت آلمان فدرال پس از آتش سوزی های ویرانگر در کمپ موریا تصمیم گرفت که ۱۵۵۳ اعضای خانواده ها را از جزایر یونان قبول کند. آن ها قبلا توسط حکومت یونان به عنوان واجد شرایط پناهندگی شناخته شده اند.

آلمان در چارچوب یک برنامه دیگر تصمیم گرفت که تعداد مشخصی از مهاجران خردسال و بدون همراه را هم از کمپ های یونان قبول کند. افزون بر این حکومت آلمان فدرال در ماه مارچ تصمیم گرفت که در چارچوب یک برنامه اروپایی کمک ۲۴۳ بیمار را به شمول اعضای نزدیک خانواده های شان از یونان بپذیرد.

پناهجویان و تهدید سرمای زمستان

به نقل از مهاجرنیوز، صدها پناهجو در شمال-غرب بوسنی در حالی بدون سرپناه زندگی می‌کنند که اولین برف زمستانی زمین را پوشانده و درجه حرارت زیر صفر هست. در چنین وضعیتی تعدادی از پناهجویان تلاش دارند تا از مرز بوسنی وارد کرواسی شوند اما با خشونت پولیس روبرو می‌شوند.

در میان گروهی از پناهجویان که زیر بارش برف گرد هم جمع شده‌اند، صدای مردی به گوش می‌رسد که می‌گوید: «لطفاً به ما کمک کنید این زن نمی‌تواند به پیاده‌روی ادامه بدهد و این پسرک هم به دوا نیاز دارد و باید به شفاخانه برود.» روز چهارشنبه ۲ دسامبر، در مرز مشترک بوسنی و کرواسی، چندین خانواده تصمیم گرفته‌اند تا علیه اخراج خود از کرواسی تظاهرات کنند.

صدها پناهجو دیگر نیز همانند این خانواده‌ها از کرواسی اخراج و به بوسنی برگردانده شده‌اند؛ بدون آن که امکان درخواست پناهندگی در کرواسی را داشته باشند. آنان که در وضعیت عادی به صورت غیرانسانی زندگی می‌کنند، حال با فرار رسیدن زمستان دشواری‌ هایشان بیشتر شده است.

زندگی دشوار پناهندگان در کمپ لیسبوس در آستانه زمستان

به نقل از مهاجرنیوز، بعد از آتش سوزی ویرانگر کمپ موریا در جزیره لیسبوس در ماه سپتامبر، هزاران پناهجو در شرایط ناگواری در کمپ جدید و موقتی نزدیک کاراتپه جابجا شدند. با فرا رسیدن زمستان، ساکنان این کمپ حال با شرایط بسیار بدتری روبرو هستند.

در ماه اکتبر، باران‌های شدید خیمه‌‌های کمپ جدید را غرق آب و بخشی از کمپ را تخریب کرد. حال در نبود برق، سیستم حرارتی و آب گرم، بادهای شدید و سرد زمستانی حدود ۷۳۰۰ مهاجر ساکن در خیمه‌ها را تهدید می‌کند. به گفته کمیساریای سازمان ملل متحد، ۱۲۱۰ خانواده همراه با کودکان شان بخشی از ساکنان کمپ را تشکیل می‌دهند.

در هفته‌های اخیر باران نباریده است اما پناهندگان با نگرانی به باران‌های آینده می‌اندیشند. کمپ جدید که در یک میدان نظامی قدیمی ایجاد شده سیستم کانالیزاسیون و تخلیه آب ندارد و به محض باریدن باران، در مدت کوتاهی به یک میدان گل آلود بدل می‌شود.

اتحادیه اروپا و ساخت یک کمپ جدید برای پناهجویان در جزیره لیسبوس

به نقل از مهاجرنیوز، کمیسیون اتحادیه اروپا راجع به احداث یک کمپ جدید دائمی در جزیره لیسبوس با مقام های دولتی یونان به توافق رسیده است. قرار است که ساخت این اردوگاه، تا ماه سپتمبر سال ۲۰۲۱ به پایان برسد.

کمیسیون اروپا که مقر آن در شهر بروکسل است روز پنجشنبه اعلام کرد، تا سپتمبر سال ۲۰۲۱ در جزیره لیسبوس، یک «مرکز جدید و با کیفیت برای پذیرش مهاجران» ایجاد خواهد شد که ریاست آن را مقام های یونانی و اتحادیه اروپا به صورت مشترک به عهده خواهند گرفت.

این نخستین بار است که اتحادیه اروپا در احداث و اداره یک کمپ به گونه مستقیم سهم می‌گیرد. کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد: «پس از آتش سوزی هایی که در ماه سپتامبر منجر به ویرانی کمپ موریا شد، تاسیس این کمپ یک گام مهم برای حل مشکلات به شمار می‌رود.» موریا تا آن زمان بزرگترین کمپ مهاجران در اروپا محسوب می شد. این کمپ به صورت کامل سوخت و بیش از ۱۲ هزار تن بی خانمان شدند.

آلمان؛ قاچاقبران ده‌ها پناهجو را در برف و سرما رها کردند

به نقل از مهاجرنیوز، قاچاقبران۵۴ پناهجویی را که به آلمان منتقل کرده بودند، درنیمه راه زیر بارش برف و در سرمای شدید درکنار یکی از شاهراه مرزی آلمان با کشور چک رها کرده اند. در میان این پناهجویان همچنان اطفال ۲ تا ۱۴ ساله نیز شامل اند.

پولیس فدرال آلمان روز سه شنبه خبر داده که قاچاقبران انسان ۵۶ پناهجو را در برف باری و سرمای شدید در کنار شاهراهی در نزدیکی مرز آلمان با جمهوری چک رها کرده اند. در میان این پناهجویان همچنان اطفال میان ۲ تا ۱۴ ساله نیز شامل اند.

این گروه پناهجویان چندین ساعت برای انتقال در انتظار «موتر دیگری» بوده اند. چند تن از این پناهجویان در جاده ایالتی موازی به شاهراه رفته و سرگردان راه می پیموده اند. پلیس پناهجویان مذکور را به یکی از ساختمان های مربوط به اداره اطفائیه منتقل نموده تا عجالتاً به آنان رسیدگی شود.

کُندی اسکان مجدد پناهجویان به دلیل کرونا

به نقل دویچه وله، فرانک رموس، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در آلمان، امروز سه شنبه (اول دسامبر) در برلین گفته است که تا پایان ماه سپتمبر امسال فقط ۱۵ هزار پناهجو تحت برنامه‌های اسکان مجدد توسط کشورها پذیرفته شده اند.

این در حالی است که در همین دوره زمانی در سال ۲۰۱۹ بیش از ۵۰ هزار پناهجو توسط کشورها پذیرفته شده بودند. پناهجویان قبول شده و یا به ویژه آسیب پذیر که دیگر نمی توانند به کشورشان برگردند و یا به طور دایمی در کشور میزبان فعلی نمی توانند ساکن شوند، تحت برنامه اسکان مجدد قرار می‌گیرند. افراد بیمار، زنانی که در اردوگاه های پناهجویان هستند و در معرض خطر خشونت و تجاوز قرار دارند و یا هم خانواده های که اطفال خردسال دارند، تحت این برنامه قرار می گیرند. این افراد توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد انتخاب می شوند.

اتحادیه اروپا امسال وعده پذیرش ۳۰ هزار پناهجو در برنامه اسکان مجدد را وعده کرده که از جمله آلمان قول پذیرش ۵۵۰۰ تن را داده است. بر اساس اطلاعات کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تقریباً ۱۴۰۰ نفر از این پناهجویان امسال تا کنون در آلمان اسکان داده شده اند. به دلیل محدودیت‌های سفر برنامه اسکان مجدد بعضا به حالت تعلیق درآمده است. اما گفته می شود که از اواخر ماه سپتامبر این برنامه از سر گرفته شده است.

پناهجویان؛ قومی رانده شده

به نقل آریانانیوز، گزارش‌های نشر شده از وضعیت پناهجویان در کمپ‌های یونان حاکی است که آن‌ها با کمبود آب، غذا، پوشاک و مواد سوختی مواجه استند. این پناهجویان در هوای گرم و سرد در زیر آسمان باز روزگار می‌گذرانند و از سوی هیچ نهاد بین‌المللی و اروپایی کمک دریافت نکرده‌اند.

گذشته از وضعیت بد غذایی و خوراک و پوشاک، آنچه خیلی درد آور و رنج دهنده است، برخورد به شدت غیر انسانی جامعه و دولت‌های اروپایی و کشورهایی که در آن کمپ‌های مهاجرین قرار دارد، می‌باشد. این موضوع حتا نسبت به نبود امکانات مادی زنده گی نیز بر مهاجرین گران تمام شده و روان آنان را می‌شکند.

کمپ‌های پناهجویان در فرانسه، جرمنی، بریتانیا، یونان و برخی کشورهای دیگر اروپایی مبدل شده به قریه هایی دور از شهر که گویی مردمی محکوم به مرگ تدریجی در آن محبوس‌اند و باید هر لحظه بمیرند.

جلوگیری از بازداشت پناهجویان زیر سن در یونان

به نقل از مهاجرنیوز، پس از صدور احکام علیه حکومت یونان در دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا، مقامات یونانی سعی دارند روند "بازداشت پیشگیرانه" پناهندگان زیر سن و بدون همراه را متوقف کنند که این امر موجب می شود تا آنها از مراکز پلیس انتقال داده شوند.

وزیر امور مهاجرت در یونان دیروز چهارشنبه ١٨ نوامبر گفت که کشورش بازداشت کودکان و نوجوانان را از جمله پناهجویانی که بدون خانواده به این کشور می رسند متوقف می کند زیرا آنها به عنوان یک اقدام "پیشگیرانه" در مراکز پلیس بازداشت شده اند.

به گفته مقامات یونان با اجرایی شدن اینگونه اقدام‌ها از سوی پلیس، قرار بود پناهجویان بی سرپرست به طور موقت در بازداشتگاه های پلیس به سر ببرند اما به دلیل کمبود مکان های موجود در پناه گاه های کودکان، آن‌ها به یک دوره طولانی مدت در مراکز پلیس باقی ماندند.

شورای اروپا: یونان از بازگرداندن پناهجویان به ترکیه جلوگیری کند

به نقل از آناتولی، کمیته پیشگیری از شکنجه شورای اروپا(CPT)٬ در گزارشی با اشاره به اقدام نیروهای امنیتی یونان برای بازگرداندن پناهجویان از مرز مریچ به ترکیه٬‌ اعلام کرد: اخبار مستند و معتبری در این باره دریافت کرده‌ایم. یونان باید اقدامات لازم را برای ممانعت از بازگرداندن پناهجویان به ترکیه انجام دهد.

این کمیته طی تحقیقاتی که در روزهای 13 تا 17 مارس انجام داده٬ شرایط نگهداری پناهجویان در منطقه مریچ و جزیره سیسام (ساموس) را غیرانسانی و تحقیرآمیز خوانده است.

کمیته پیشگیری از شکنجه شورای اروپا همچنین با اشاره به اقدام نیروهای امنیتی یونان برای بازگرداندن پناهجویان از مرز مریچ به ترکیه٬‌ اعلام کرد: اخبار مستند و معتبری در این باره دریافت کرده‌ایم. باید از این اقدام یونان علیه پناهجویان جلوگیری شد.

مرکل خواهان تسریع در ایجاد کمپ جدید جزیره لیسبوس شد

به نقل از مهاجرنیوز، انگلا مرکل، صدراعظم آلمان خواهان تسریع روند مذاکرات راجع به ایجاد یک کمپ جدید اتحادیه اروپا در جزیره لیسبوس شد. این درحالیست که با توجه به وضعیت بد کمپ ها در یونان، حکومت ایالتی برلین که خواهان پذیرش شمار بیشتری از مهاجران از جزایر یونان است، اعلام کرد که می خواهد علیه وزارت داخله آلمان شکایت رسمی کند.

انگلا مرکل، صدراعظم آلمان، خواهان تسریع روند مذاکرات در مورد تاسیس یک مرکز پذیرش مهاجران در جزیره لیسبوس شد. قرار است که چنین کمپی را اتحادیه اروپا و یونان به صورت مشترک اداره کنند.

پس از آتش سوزی در کمپ موریا در جزیره لیسبوس که در اوائل ماه سپتمبر رخ داد، اورزولا فون دیر لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا امکان تاسیس یک کمپ را (در جزیره لیسبوس) که توسط اتحادیه اروپا و یونان به صورت مشترک اداره شود، مطرح کرده بود. مرکل گفته بود که در صورت عملی شدن این ایده، آلمان از آن حمایت می کند.

دیدار رییس جمهور غنی با کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده گان

به نقل از آریانانیوز، در این دیدار که در ارگ انجام شد، هر دوجانب روی موضوعات مربوط به مهاجرین افغان و بیجاشدگان داخلی در اثر جنگ ها، صحبت کردند.

به نقل از ارگ، همچنان در خصوص پروسه صلح، برگشت دواطلبانۀ مهاجرین افغان از کشورهای ایران و پاکستان پس از برقراری صلح و برنامه های دولت جمهوری اسلامی افغانستان به منظور رسیده گی به بیجاشدگان صحبت نمودند.

در این دیدار رییس جمهور در مورد افغان های مقیم سایر کشورهای جهان نیز صحبت نمود و از آنان بحیث یک سرمایه بشری که می تواند در رشد اقتصادی افغانستان ممد واقع شوند، یادآوری کرد. وی تاکید نمود که این استعدادها و متخصصین می توانند در انکشاف و پیشرفت افغانستان سهم ارزنده را ایفا کنند. تامین صلح و ختم جنگ و خشونت طالبان باعث خواهد شد که مردم از خانه و کاشانۀ شان مجبور به مهاجرت نشوند.

اخراج پناهجویان افغانستان متوقف شود

به نقل از دویچه وله، سازمان حقوق بشری و حامی مهاجران "پروازول" از حکومت آلمان خواسته که برنامه احتمالی اش برای از سرگیری اخراج پناهجویان رد شده به افغانستان را توقف کند.

به دلیل شیوع پاندمی کرونا اخراج ها از آلمان به افغانستان متوقف شده بود، اما حالا امکان دارد دوباره از سر گرفته شوند. بنابر این معلومات قرار است بعد از توقف چند ماهه، اخراج های گروهی با هواپیما به کابل "در میانه شیوع موج دوم کرونا در آلمان و افغانستان" دوباره آغاز شود.

سازمان پروازول روز پنج شنبه در فرانکفورت در یک بیانیه مشترک با شوراهای ایالتی پناهندگان گفته است: «از یازدهم ماه مارچ به این سو به درخواست حکومت افغانستان به دلیل پیامدهای پاندمی کرونا اخراج ها متوقف شده بودند، اما حالا امکان از سرگیری این اخراج ها وجود دارد.»

بازگشت پناهندگان افغان از یونان به مناطق امن افغانستان

به نقل از دویچه وله، حکومت یونان تصمیم دارد قوانین پناهندگی را یک بار دیگر تغییر دهد تا بتواند شمار بیشتر پناهجویان را به کشورهای شان یا ترکیه بازگرداند. حکومت یونان گفته است که در افغانستان نیز «مناطق امن» برای بازگشت مهاجران وجود دارد.

نوتیس میتاراکیس، وزیر مهاجرت یونان، در گفتگو با «اینفومایگرانتس» گفته است که در افغانستان نیز «مناطق امن» وجود دارد که مهاجران بتوانند به آن مناطق برگشت کنند. او افزود: «افغانستان مناطق امن زیادی دارد. در آن جا یک حکومت وجود دارد و مردم گزینه بازگشت به وطن شان را دارند. حتمی نیست که آن ها به قریه زادگاه شان بازگردند، بلکه می توانند به مناطق دیگر افغانستان نقل مکان کنند.»

وزیر مهاجرت یونان گفته است که در صورت اجرایی شدن تغییرات پیشنهاد شده در قوانین مهاجرت، ممکن است که کمک های دولتی به مهاجران پس از چند ماه قطع شود.

نجات 58 پناهجو از خطر غرق شدن

به نقل از آناتولی، نیروهای گارد ساحلی ترکیه 21 پناهجو را که به دلیل نقص فنی موتور قایق بادی حامل آنها در سواحل ازمیر متوقف شده بود، از خطر غرق شدن نجات دادند.

در این راستا، 37 پناهجوی رانده شده از سوی گارد ساحلی یونان به آبهای دریای اژه در سواحل «اصلان بورون» در شهرستان فوچای ازمیر توسط گارد ساحلی ترکیه نجات یافتند. پناهجویان پس از طی مراحل قانونی به اداره مهاجرت استان ازمیر منتقل شد.

وزیر مهاجرت کانادا می‌گوید در سه سال آینده به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اقامت دائم می‌دهد

به نقل از بی بی سی، دولت کانادا اعلام کرده در سه سال آینده بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار مهاجر می‌پذیرد. این رقم سالانه ۵۰ هزار نفر بیش از برنامه قبلی است.

مارکو مندیچینو، وزیر مهاجرت کانادا، در یک کنفرانس خبری در اوتاوا گفت که قرار است تا سه سال آینده بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر شامل کارگران ماهر، بستگان خانواده و متقاضیان پناهندگی پذیرفته شوند.

وزیر مهاجرت کانادا این را یک برنامه "بلندپروازانه" سه ساله مهاجرتی دولت لیبرال این کشور نامیده است. بنا به این طرح، در سال آینده میلادی یعنی ۲۰۲۱ به ۴۰۱ هزار مهاجر، در سال ۲۰۲۱ به ۴۱۱ هزار و سال ۲۰۲۳ به ۴۲۱ هزار مهاجر اقامت دائم کانادا داده می‌شود.

بررسی مشکلات مهاجرین افغان در دیدار معین امور پناهندگان وزارت امور مهاجرین و سفیر کشور در پاکستان

به نقل از آریانانیوز، وفی الله کاکر معین امور پناهندگان وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان با نجیب الله علی خیل سفیر جدیدالتقرر کشور در پاکستان دیدار کرد.

دراین نشست که در مقر وزارت صورت گرفت، روی مشکلات و چالش های و فرصت های مهاجرین افغان در آن کشور بحث و تبادل نظر شد. معین امور پناهندگان از آقای علی خیل خواست که در عرصه رسیده گی به وضعیت مهاجرین افغان در هماهنگی با وزارت تلاش نموده و وضعیت بشری مهاجرین را در مناسبات سیاسی دو کشور در نظر گیرد.

این در حالی است که حدود دو و نیم میلیون مهاجر افغان در پاکستان زندهگی می کنند که بیش از یک میلیون و 400 هزارنفر از آنان دارای کارت پناهندگی هستند.

گارد ساحلی اروپا و نقض حقوق پناهجویان

به نقل از یورونیوز، تحقیقات گسترده چند رسانه مستقل نشان می دهد که آژانس مرزبانی و گارد ساحلی اروپا موسوم به «فرونتکس» دست کم در چندین مورد در آب های حوزه استحفاظی یونان در بازگرداندن پناهجویان به مبدا و سرگردانی آنها در آب های مدیترانه مقصر بوده است.

در این گزارش می خوانیم که آژانس مرزبانی و گارد ساحلی اروپایی در همکاری با گارد ساحلی یونان، بدون اخطار و هشدار به پلیس مرزی یونان و بدون توجه به وضعیت خطرناک پناهجویان، در آب به عقب راندن پناهجویان کمک کرده است.

«عقب راندن و پس زدن» پناهجویان به دو روش صورت می گیرد.

روش اول این است که امکان ورود قایق ها و لنج‌های حامل پناهجویان به آب های یونان گرفته می شود. مثلا تمام شدن سوخت قایق ها و یا لنج ها و یا خرابی موتور که نهایتا بواسطه امواج و باد موافق پناهجویان دوباره به سمت ترکیه می روند. مواردی هم بوده است که مستقیما گارد ساحلی بصورت فیزیکی از ورود پناهجویان به آبهای یونان ممانعت می کند.

روش دوم، بازداشت پناهجویان به اتهامات مجرمانه است که بدین وسیله گارد ساحلی در همکاری با پلیس یونان در اولین فرصت این پناهجویان را با قایق های ویژه تا دریای اژه همراهی می کند و زمانی که آب‌های مرزی یونانی خاتمه یافتند، پناهجویان به حال خود رها می شوند.

ورود پناهجویان از ترکیه به اتحادیه اروپا کاهش چشمگیر داشته است

به نقل از دویچه وله، در ۹ ماه نخست امسال در مقایسه با همین دوره زمانی سال گذشته، تعداد به مراتب کمتر پناهجویان از طریق ترکیه وارد اتحادیه اروپا شده اند. در ۹ ماه امسال، بیش از ۱۴ هزار پناهجو و مهاجر از ترکیه وارد اتحادیه اروپا شده اند.

روزنامه آلمانی (ولت) به نقل از یک گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا و خدمات امور خارجی اروپا نوشته است که در ۹ ماه امسال، بیش از ۱۴ هزار و ۵۰۰ پناهجو و مهاجر از ترکیه وارد اتحادیه اروپا شده اند. در زمان مشابه سال گذشته، این رقم به بیش از ۴۸ هزار تن می‌رسید.

در اوایل سال جاری، یک تنش میان ترکیه و یونان به وجود آمد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که مانع تلاش پناهجویان برای ورود به یونان نمی‌شود. این امر سبب گردید که هزاران پناهجو به مرزهای یونان هجوم ببرند که با واکنش جدی نیروهای یونانی مواجه شدند.

انتقاد از نحوه رسیدگی به پناهندگان مبتلا به کرونا

به نقل از مهاجرنیوز، سازمان «داکتران بدون مرز» از وضعیت پناهندگان مبتلا به کرونا در کمپ فاتی که در جزیره ساموس یونان موقعیت دارد، انتقاد کرد.

پناهندگان در کانیتنرهای کثیف محبوس شده اند و حتی مادران با نوزادان تازه به دنیا آمده شان باید بر روی زمین بخوابند و برخی از کانتینرها حتی تشناب ندارند. بر این اساس، شمار ساکنان این کمپ هشت برابر میزان گنجایش آن است و ساکنان آن که زنان باردار، قربانیان خشونت و بیماران روانی شامل آن ها هستند، در نزدیکی فاضلاب و زباله ها زندگی می‌کنند.

سازمان «داکتران بدون مرز» با توجه به این وضعیت از حکومت خواست که «مبارزه با این بیماری همه گیر را در کمپ به صورت جدی بهبود بخشد» و بیمارانی را که ابتلا به بیماری کرونا برای آن ها خطرناک است، فورا به سرزمین اصلی انتقال دهد تا آن ها در آن جا در صورتی که لازم باشد، کمک های عاجل طبی دریافت کنند.

آمادگی افغانستان برای پذیرش پناهجویان اخراجی از آلمان

به نقل از دویچه وله، افغانستان پس از ماه ها وقفه به دلیل شیوع ویروس کرونا، می خواهد پذیرش پناهجویان اخراج شده از آلمان را تحت شرایط خاصی دوباره از سر گیرد. وزارات مهاجرت افغانستان گفته است که تحت شرایط خاصی پناهجویان رد شده را می پذیرد.

هنوز تاریخ پرواز برای اخراج گروه دیگری از پناهجویان رد شده از آلمان مشخص نشده است. در ۳۳ بار اخراج قبلی، حکومت فدرال و ایالت های آلمان در جریان چهار سال گذشته در مجموع ۹۰۷ مرد را به افغانستان اخراج کرده اند. آخرین اخراج جمعی از آلمان در ماه مارچ صورت گرفت.

آلمان اخراج پناهجویان رد شده به خارج از کشور های اروپایی را پس از شیوع ویروس کرونا به طور رسمی به حالت تعلیق در نیاورده است، اما از ماه مارچ امسال اخراج ها به کشورهای غیر اتحادیه اروپا به طور قابل توجهی کاهش یافته اند. این کاهش چنین استدلال شده است که گویا کشور های مبداء پناهجویان، به دلیل شیوع ویروس کرونا، از پذیرش دوباره اتباع شان امتناع ورزیدند.

حل مشکلات مهاجرین افغان محور گفت‌وگوی مقام‌های افغانستان و یونان

به نقل از العربیه، وزارت امور خارجه افغانستان سه‌شنبه 20 اکتبر با نشر اعلامیه‌ای نوشت، میرویس ناب معاون سیاسی این وزارت در سفری رسمی به یونان با مقام‌های آن کشور و کمیشنرعالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در مورد حل مشکلات مهاجرین افغان گفت‌وگو کرد.

در این اعلامیه آمده، میرویس ناب در دیدار با نوتیس میتاراخی وزیر مهاجرت و پناهندگی یونان در مورد ادغام سریع پناهندگان افغان در جامعه یونان موافقت کرد.

در این اعلامیه ذکر شده: «در این ملاقات طرفین برای رسیدگی به مشکلات پناهجویان در یونان به‌ویژه در جزیرۀ لیسبوس صحبت کردند و روی راه‌اندازی برنامه‌های مؤثر برای ادغام سریع پناهندگان افغان در جامعۀ یونان از طریق تسریع و افزایش برنامه‌های آموزشی حرفه‌یی موافقت کردند.»

کرونا باعث کندی روند مهاجرت شده است

به نقل از دویچه وله، به گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD)، مهاجران به شدت از پاندمی کرونا متأثر گردیده اند و مهاجرت نیز به وضوح کاهش یافته است. بنابر منبع این سازمان خطرسرایت کرونا در میان مهاجران نیز خیلی شدید می باشد.

پاندمی ویروس کرونا، بیشترین فشار را بالای پناهجویان و کسانی که پیشینه مهاجرت دارند، اعمال کرده است. پاندمی کرونا و پیامدهای آن، بخش مهمی از دستاوردهایی که در بخش مهاجرت و ادغام به دست آمده، از بین برود. در حالی که حکومت ها باید به ادغام مهاجران به عنوان سرمایه گذاری درازمدتی بنگرند که به نفع همگان است.

یونان: گسترش حصار های مرزی در امتداد رودخانه ایوروس

به نقل از دویچه وله، ​​​​​​​یونان حصارهای مرزی اش را در امتداد رودخانه ایوروس در مرز با ترکیه گسترش می‌دهد. هدف از این اقدام جلوگیری از ورود مهاجرین از طریق ترکیه می باشد.

کیریاکوس متیسوتاکیس نخست وزیر یونان در تلویزیون دولتی «ای آر تی» بعد از دیدار از افتتاح این پروژه گفت که به این وسیله شهروندان یونانی خود را در امن احساس می‌کنند.

در این رودخانه مرزی، در ماه فبروری بحرانی میان اتحادیه اروپا و ترکیه به وجود آمد. در آن زمان انقره اعلام کرده بود که مرزها را به سوی اتحادیه اروپا باز می‌گذارد. بعد از آن هزاران مهاجر از ترکیه به سوی یونان حرکت کردند.

بار دیگر خیمه های پناهجویان در لیسبوس زیر آب رفته است

به نقل از دویچه وله، درنتیجه باران شدید در جزیره لیسبوس یونان، خیمه های پناهجویان کمپ کارتپه، طی دو هفته اخیر برای دومین بار زیر آب شده اند. هفته گذشته نیز حدود ۸۰ خیمه پناهجویان را گل ولای فرا گرفته بود.

باران های شدید سبب شده اند که برای دومین بار بخشی از کمپ خیمه های موقت پناهندگان در لیسبوس زیر آب گردند. تصاویری که در رسانه های یونان نشر شده اند، نشان می دهند که خیمه ها و همچنان کانتینرها را تا مچ پا گل ولای و آب آنها را فرا گرفته است.

بنا بر معلومات کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد (UNHCR) در این کمپ در حال حاضر حدود ۷۸۰۰ پناهجو زندگی می کنند. هفته گذشته مقامات اتحادیه اروپا یاد آور شده اند که این کمپ یک مکان موقتی است و شرایط موجود در آن نمی تواند کاملا عالی و بی نقص باشند. سخنگوی اتحادیه اروپا گفته است که یک گروه کاری از کمیسیون اتحادیه اروپا و مقامات یونان برای ایجاد سرپناه های بهتر تلاش می کنند.

هجوم مهاجران به یونان کاهش چشمگیر داشته است

به نقل از مهاجرنیوز، در ۹ ماه سال روان، آمار پناهجویانی که وارد یونان شده اند، کاهش یافته است. در عین زمان، رسیدگی به درخواست های پناهندگی متقاضیان، افزایش چشمگیر داشته است.

وزارت امور مهاجرت یونان روز دوشنبه گفت که از ماه جنوری تا پایان سپتامبر امسال، ۱۲ هزارو ۳۰۰ نفر توانسته اند که وارد این کشور شوند. نوتیس میتاراکیس، وزیر مهاجرت یونان اعلام کرد که این رقم در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۷۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد. در ۹ ماه سال ۲۰۱۹، در مجموع نزدیک به ۴۵ هزار مهاجر وارد یونان شده بودند.

پس از اینکه شماری ازکشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۶، محافظت از مرزها را تقویت بخشیدند، هزاران پناهجو در قلمرو یونان گیر ماندند.

بارندگی وضعیت پناهجویان را در لیسبوس دشوارتر کرد

به نقل از دویچه وله، بر اثر بارندگی شدید در کمپ کاراتپه در جزیره لیسبوس یونان حدود ۸۰ خیمه را آب و گل و لای فرا گرفته است. کمیساریای عالی پناهجویان ملل متحد گفته است که این وضعیت می تواند در زمستان حتی بدتر شود.

بر اثر بارندگی شدید، حدود ۸۰ خیمه از مجموع ۱۱۰۰ خیمه در کمپ موقتی جدید کاراتپه را گل و لای و آب فرا گرفته است. در بخش‌هایی از این کمپ آب ایستاده و زندگی در خیمه‌ها را دشوار ساخته است.

حدود یک ماه پیش کمپ موریا آتش گرفت و تقریبا به طور کامل نابود شد. پس از آن این کمپ موقتی ایجاد گردید و پناهجویان موریا به اینجا منتقل گردیدند.

شماری از پناهجویان کودک بیمار و خانواده‌هایشان از یونان به آلمان انتقال داده شدند

به نقل از دویچه وله، شماری دیگر از کودکان پناهجو که دچار بیماری اند همراه اعضای اصلی خانواده هایشان از یونان به آلمان منتقل شدند. هواپیمای این پناهجویان که در مجموع حامل ۹۱ نفر به شمول ۲۱ کودک بیمار بود، به میدان هوایی هانوفر به زمین نشست.

در مجموع در طی سال روان میلادی تا کنون ۸۰۴ پناهجو از جمله ۱۰۴ کودک زیر سن بدون همراه و ۱۶۳ کودک بیمار از یونان به آلمان منتقل شده اند.

هورست زیهوفر، وزیر داخله آلمان چندی پیش توافق کرد که در مجموع ۲۴۳ کودک بیمار با اعضای اصلی خانواده هایشان از یونان در آلمان پذیرش شوند. علاوه بر این حکومت آلمان اعلام کرده است که بعد از آتش سوزی در کمپ موریا در جزیره لیسبوس یونان، این کشور در جذب حدود ۴۰۰ پناهجوی زیر سن سهم می گیرد. این کودکان بعد از آتش سوزی در کمپ موریا توسط حکومت یونان از جزیره لیسبوس به دیگر شهرهای یونان منتقل شده اند.

جان باختن بیش از 20 هزار مهاجر در مدیترانه

به نقل از مهاجرنیوز، به گزارش سازمان ملل متحد، طی هفت سال گذشته بیش از ۲۰ هزار مهاجر و آواره که سعی داشتند از دریای مدیترانه عبور کنند، غرق شدند.

در این میان شمار مهاجرانی که از طریق دریای مدیترانه به ایتالیا رسیده اند، در مقایسه با سال گذشته افزایش چشم گیری داشته است.

چیارا کاردولیتی، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای ایتالیا گفت، این که مردم به شمول زنان و کودکان در حالی که سعی می کنند از تعقیب در محل زندگی شان فرار کنند، جانشان را به خاطر نداشتن تجهیزات لازم از دست می دهند، غیرقابل قبول است.

تعداد اجسادی که در دریای مدیترانه قرار دارد، ممکن است بالاتر از این باشد و بیرون کشیدن آن ها مدت زیادی به طول خواهد انجامید. براساس گزارش ها ممکن است اجساد برخی از قربانیان هیچگاه پیدا نشود.

مهاجران گیرمانده در بوسنیا

به نقل از دویچه وله، صدها مهاجر در منطقه شمال غربی بوسنیا گیر مانده اند. در نتیجه درگیری میان پناهجویان افغان و پاکستانی روز چهارشنبه، دو تن جان باختند. هم زمان با فرا رسیدن فصل سرما، این مهاجران را وضعیت رقت بار تهدید می کند.

بوسنیا و هرزگوین یکی از کشورهای نسبتاً فقیر در جنوب شرق اروپاست که پناهجویان با عبور از آن تلاش می کنند خود را به کشورهای غرب اروپا برسانند. در حال حاضر، صدها مهاجر به امید رسیدن به کرواسیا، در این کشور گیر مانده اند.

بسیاری از این پناهجویان بارها تلاش کرده اند که مرز میان بوسنیا و کرواسیا را عبور کنند اما ناکام شده اند. برخی از این مهاجران، در مسیر مهاجرت به اصطلاح "بالکان"، جان باخته اند. همه روزه ده ها مهاجر تلاش می کنند کوه های پوشیده شده از درختان را که به عنوان منطقه مرزی میان بوسنیا و کرواسیا تلقی می شود را عبور کنند تا به گونه غیرقانونی وارد کرواسیا شوند. برخی از این پناهجویان با استفاده از مسیریاب (جی پی اس) به این مسیر ادامه می دهند.

بازگشت «اجباری» بیش از ۳۰۰ مهاجر افغان از ترکیه به کابل

به نقل از دویچه وله، وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان تایید می کند که بیش از ۳۰۰ پناهجوی افغان از ترکیه برگردانده شده اند. این گروه که اکثر شان جوانان بالای ۲۵ ساله اند امروز سه شنبه با دو هواپیمای چارتر از ترکیه به کابل رسید.

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان تایید کرد که ۳۲۷ مهاجر افغان از ترکیه به کابل رسیده اند. دو هواپیمای حامل این پناهجویان صبح امروز به میدان هوایی بین المللی کابل فرود آمدند.

بنا بر آمار وزارت مهاجرین افغانستان، از اوایل سال روان میلادی تا کنون در مجموع ۶۸۰۰ مهاجر افغان از ترکیه به افغانستان برگشت داده شده اند. ۴۰ درصد مهاجران غیر قانونی در ترکیه را افغان ها تشکیل داده اند.

کرونا جان یک پناهجوی افغان در یونان را گرفت

به نقل از دویچه وله، مقامات یونان از مرگ نخستین پناهجو در اثر ابتلا به کرونا در این کشور خبر داه اند. این فرد یک پناهجوی ۶۱ ساله افغان بوده است که پس از ابتلا به کرونا از کمپ مالاکاسا به شفاخانه ای در آتن منتقل شده بود و در آنجا جان داد.

حکومت یونان مرگ نخستین پناهجو در اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ را در این کشور ثبت کرده است. وزارت مهاجرت یونان روز یک شنبه گفته است که یک مرد ۶۱ ساله افغان که از کمپ مالاکاسا به آتن منتقل شده بود، در یک شفاخانه در این شهر جان باخته است. کمپ های مالاکاسا، شیستو و الایوناس به دلیل شمار فزاینده موارد ابتلا به کرونا در اوایل ماه سپتامبر تحت قرنطینه قرار گرفتند.

در کمپ های جزایر یونان اخیراً ویروس کرونا به شدت گسترش یافته است. تنها در کمپ موقت بحث برانگیز در جزیره لیسبوس تست کرونای بیش از ۲۴۰ پناهجو مثبت تشخیص شده است.

با واژگونی قایق ۱۳ پناهجو در مدیترانه جان باختند

به نقل از دویچه وله، بر اساس معلومات سازمان بین المللی مهاجرت بر اثر غرق شدن یک قایق پناهجویان در بحر مدیترانه ۱۳ تن غرق شده اند. این پناهجویان از کشورهای افریقایی و آسیایی بوده اند. ۲۲ نفر از سرنشینان این قایق نجات داده شده اند.

همواره پناهجویان مسیر خطرناک مدیترانه را با استفاده از قایق های کهنه و فرسوده به هدف رسیدن به اروپا در پیش می گیرند. بسیاری از این قایق ها در بحیره مدیترانه دچار سانحه می شوند. این پناهجویان اکثرا از کشورهای آفریقایی و آسیایی از خشونت و فقر فرار می کنند.

بنا بر معلومات سازمان بین المللی مهاجرت در سال ۲۰۲۰ تا کنون در مجموع ۱۷۸ نفر از مهاجرانی که از طریق مدیترانه عازم کشورهای ایتالیا و مالتا بوده اند، جان باخته اند. همچنان ۲۲۲ نفر نیز ناپدید شده اند.

کمک بیشتر اتحادیه اروپا به پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، سازمان بین المللی مهاجرت (آی او ام) و کمیساریای عالی سازمان ملل برای مهاجرت (یو ان اچ سی ار) از اتحادیه اروپا خواستند، به پناهندگانی که سعی می‌کنند از طریق مسیرهای دشوار فرار کرده اند، بیشتر کمک نمایند.

این دو سازمان وابسته به ملل متحد روز سه شنبه در ژنیو اعلام کردند: «نجات جان انسان ها باید یک اولویت باشد و مسئولان نباید مانع آن شوند یا که از آن به عنوان یک جرم یاد کنند.»

کمیسیون اتحادیه اروپا می‌خواهد روز چهارشنبه در بروکسل پیشنهادهایش را برای اصلاح سیاست مهاجرت و پناهندگی ارائه کند. این دو سازمان در ادامه خواهان این شدند که اتحادیه اروپا فقط به غلبه بر بحران تمرکز نکند و برای حل مساله مهاجرت و پناهندگی یک پاسخ جامع پیدا کند.

انتونیو ویتورینو، مدیر کل سازمان بین المللی مهاجرت گفت، مهاجرت واقعیتی است که می‌توان آن را سازمان دهی کرد، به گونه ای که به نفع همه باشد. در ادامه این بیانیه آمده است، همزمان با مبارزه علیه قاچاقبران و محافظت از مرزها، گسترش امکانات مهاجرت قانونی و ادغام مهاجران تازه وارد نیز باید در نظر گرفته شود.

بیش از ۲۴۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در کمپ مؤقت پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جزیره لیسبوس یونان رو به افزایش است. مقام های این جزیره از ۲۴۳ مورد مثبت ابتلا به این ویروس خبر داده اند.

مسئولان در جزیره لیسبوس یونان گفته اند که در چند روز گذشته بیش از ۷۰۰۰ پناهجو را که در جزیره لیسبوس در کمپ مؤقت به سر می‌برند، مورد آزمایش قرار داده اند. تا روز دوشنبه گذشته، رقم مبتلایان به ویروس کرونا در این کمپ به بیش از ۲۴۰ نفر رسیده بود. در این میان، نتیجه آزمایش ۱۲۰ مامور پولیس و ۴۰ تن از کارمندان در این اردوگاه منفی اعلام شده است.

پس از آتش سوزی ویرانگر در کمپ موریا که بیش از ۱۲ هزار تن را آواره نمود، برای اسکان دهی پناهجویان بی سرپناه در جزیره لیسبوس یک کمپ مؤقت ایجاد گردید. این کمپ در نزدیک کارا تپه، جایی که در گذشته میدان تمرینات نظامی بوده، برپا شده است. اداره مسئول در این جزیره گفته است که از تمام ساکنان این کمپ، به هدف آزمایش ویروس کرونا، نمونه گیری صورت خواهد گرفت.

جزیره لیسبوس: پناهندگان نیازمند به غذا و سرپناه

با آواره شدن حدود ۱۲۰۰۰ مهاجر در جزیره لیسبوس، مقام‌های یونانی از گسترش ویروس کرونا نگران هستند. بر اساس گزارش‌ها، ۳۵ مهاجری که آزمایش کرونای آن‌ها مثبت اعلام شده بود بعد از آتش سوزی کمپ موریا با سایر مهاجران فرار کرده‌اند. با این حال برای مهاجرانی که از یک هفته به این سو در جاده‌ها می‌خوابند نگرانی برای یافتن غذای روزانه بر ترس از ویروس کرونا غلبه کرده است.

در میان هزاران مهاجر نجات یافته از کمپ سوخته موریا که در امتداد جاده جابجا شده‌اند، همه ویروس کرونا را فراموش کرده‌اند. آن زمان که مهاجران تلاش می‌کردند علیرغم دشواری‌های زندگی در کمپ موریا، از ابتلا به ویروس جلوگیری کنند، حال به گذشته تعلق دارد.

چند روز پیش از آتش سوزی در موریا، شمار مبتلاشدگان به ویروس کرونا در میان مهاجران ۳۵ نفر بود. بعد از آتش سوزی آنها با سایر مهاجران از کمپ فرار کردند. تا کنون فقط چند تن از آن‌ها شناسایی شده‌اند.

کمیسیون اروپا در نظر دارد قانون دوبلین را «لغو» کند

به نقل از مهاجرنیوز، کمیسیون اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد که در نظر دارد قانون دوبلین در مورد پناهندگان را «لغو» کند. بر اساس این قانون اولین کشور ورودی یک پناهنده در اتحادیه اروپا مسئولیت بررسی درخواست پناهندگی او را به عهده دارد. اورسلا ووندر لین، رئیس کمیسیون اروپا گفت اتحادیه اروپا باید یک «سیستم مشترک برای پناهندگی و برگشت» مهاجران را ایجاد کند.

تصمیم لغو قانون دوبلین درست هنگامی اعلام می‌شود که کمیسیون اروپا بعد از مدتها تاخیر، روز ۲۳ سپتامبر پیشنهاد اصلاحات در سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا را ارائه خواهد کرد. به گفته اورسلا ووندر لین، در این پیشنهاد تعهد برای یک سیستم اروپایی، مهاجرت برجسته شده است.

پنج سال بعد از بحران بزرگ مهاجرت در ۲۰۱۵، کشورهای اروپایی به شدت در مورد چگونگی پذیرفتن مهاجران دچار اختلاف هستند. تعدادی از کشورهای شرقی اتحادیه علناً از پذیرفتن مهاجران خودداری می‌کنند. به تازگی، قضیه آتش سوزی در کمپ موریا و آوارگی بیش از ۱۲۰۰۰ پناهنده در جزیره لیسبوس، بحث درباره کمبود همبستگی اروپایی در حل معضل مهاجران را بار دیگر مطرح کرده است.

آلمان می‌خواهد۱۵۰۰ پناهجو را از جزایر یونان بپذیرد

به نقل از مهاجرنیوز، صدراعظم انگلا مرکل و وزیر داخله‌اش هورست زیهوفر به توافق رسیده اند تا ۱۵۰۰ پناهجو را از جزایر یونان بپذیرند. این توافق پس از آن صورت می‌گیرد که حکومت آلمان مورد انتقاد قرار گرفته است که برای رسیدگی به این پناهندگان اقدام کافی نمی‌کند.

قرار است براساس این طرح خانواده‌هایی که کودک دارند و قبلاً درخواست شان برای حفاظت به رسمیت شناخته شده است، به آلمان انتقال داده شوند.بعد از آتش‌سوزی در کمپ موریا فشارهای عامه بر حکومت آلمان افزایش یافته است که پناهندگان بیشتری را از این کمپ بپذیرد.

در نتیجه آتش‌سوزی در این اردوگاه هفته گذشته حدود ۱۲ هزار پناهجو بی‌سرپناه شدند. حکومت یونان یک کمپ خیمه‌ای جدید را در کاراتپه ساخته است، اما بسیاری این پناهجویان از رفتن به این کمپ خودداری می‌کنند.

بمیریم اما به کمپ جدید نمیرویم

به نقل از مهاجرنیوز، روز یکشنبه ۱۳ سپتامبر پناهجویان آواره کمپ موریا که در امتداد جاده منتهی به میتیلین جابجا شده‌اند، بار دیگر تظاهرات کردند. یک روز پیشتر پلیس، در برابر پناهجویان که خواهان انتقال خود از جزیره هستند از گاز اشک آور کار گرفت. دولت یونان تعهد کرد که همه مهاجران را به زودی در یک کمپ جدید جابجا خواهد کرد.

پناهندگان در تظاهرات روز یکشنبه که در امتداد جاده میتیلین برگزار شد با صراحت رفتن به کمپ جدید را رد کردند. آن‌ها شعار می‌دادند:« ما به یک کمپ جدید ضرورت نداریم»، «ما آزادی می‌خواهیم» یا «اینجا جهنم است، ما می‌خواهیم از اینجا برویم».

روز شنبه، ۱۲ سپتامبر پناهندگان علیه تصمیم انتقال آنها به یک کمپ جدید در حال ساخت، تظاهرات کردند. در این تظاهرات پلیس علیه آن‌ها از گاز اشک آور به کار گرفت و باعث ایجاد وحشت در میان کودکان شد.

لسبوس: اسکان ۳۰۰ پناهجو در کمپ جدید

به نقل از دویچه وله، پس از آتش سوزی بزرگ در «کمپ موریا» در جزیره لیسبوس یونان، حدود ۳۰۰ پناهجو در خیمه گاه جدید کارا تپه مسکن گزین شدند. شمار زیادی از مهاجران خواهان ادامه سفر شان به اروپای غربی اند.

بر اساس گزارش رسانه تلویزیونی دولتی ای.آر.تی یونان، اکثریت افرادی که به خیمه گاه جدید رفته اند، خانواده ها بودند. آنها قبل از ورود به خیمه گاه جدید باید آزمایش سریع کرونا نیز می دادند. آزمایش هفت تن از پناهندگان مثبت بوده است. در خبر آمده است که افراد آلوده با ویروس کرونا در یک بخش جداگانه و دورافتاده کمپه جدید در قرنطینه قرار داده شدند.

وضعیت در جزیره لیسبوس در روز شنبه نیز متشنج بود. چندین هزار پناهجو شب و روز را در خیابان های این جزیره سپری کردند. شاید چندین هفته طول بکشد که آنها دوباره یک سرپناه داشته باشند. مقامات یونان در جست و جوی محلات دیگری برای برپایی کمپ هستند. شمار زیادی از مهاجران خواستار فراهم ساختن امکانات برای ادامه سفر شان به اروپای غربی اند.

آتش سوزی موریا؛ هزاران پناهنده و چهارمین شب بی سرپناه

به نقل از دویچه وله، موریا، بزرگترین کمپ پناهندگان در اروپا، حالا به خاکستر مبدل شده است. تقریباً ۱۳ هزار مهاجر چهارمین شب را بعد از آتش سوزی در جاده ها سپری کردند. اروپا وحشت زده شده است و تماشا می کند. حالا قرار است یک کمپ جدید ایجاد شود. این مهاجران در شرایطی بسیار دشوار، بدون دسترسی به آب و غذا به سر می‌برند و روی زمین می‌خوابند.

مهاجرین زیادی به خبرنگاران در محل گفتند که نمی‌خواهند به کمپ موقتی برگردند و با استفاده از شانس در وضعیت کنونی، می‌خواهند سفرشان را از یونان به کشور های اروپای غربی ادامه بدهند. بسیاری از آن‌ها می گویند: «ما آزادی می‌خواهیم و ما می‌خواهیم به آلمان برویم، نه در کمپ»

کمپ موقتی در محل تمرینات اردوی یونان ایجاد می شود. محوطه آن فقط چند کیلومتر دور تر در شمال شهر‌موتیلنه مرکز جزیره لیسبوس در ساحل واقع است. تاهنوز ده‌ها فرد مبتلا به ویروس کرونا در میان هزاران مهاجر به سر می برند. دست کم آزمایش در مورد ۳۵ تن آنها پیش از آتش سوزی بزرگ مثبت بوده است.

پذیرش پناهجویان کمپ موریا

به نقل از دویچه وله، در نتیجه یک آتش‌سوزی بزرگ در کمپ مزدحم موریا در جزیره لیسبوس یونان حدود ۱۲ هزار پناهجو بی‌سرپناه شده اند. مقام‌های سیاسی، نمایندگان و همچنین امدادگران خواستار پذیرش این پناهجویان توسط کشورهای اروپایی شده اند.

آتش‌سوزی در کمپ موریا یک بار دیگر انتقادها از سیاست های اتحادیه اروپا در قبال پناهندگان را شدت بخشیده است. کاترینا بارلی، معاون رئیس پارلمان اتحادیه اروپا از حزب سوسیال دموکرات این رویداد را «افتضاح اروپایی» عنوان کرده است.

کریستینه شمیتس که به عنوان پرستار در موسسه «رضاکاران صحی بین‌المللی» کار می‌کند، گفت که این پناهندگان پیش از آتش‌سوزی در این اردوگاه نیز بدبختی می‌کشیدند. به گفته او حالا ترس از شیوع کرونا نیز بر مشکلات روانی در میان این پناهجویان افزوده شده است. خانم شمیتس گفته است که این مهاجران حالا با یک آینده نامعلوم مواجه اند و به خصوص زنان نیاز به محافظت دارند.

تظاهرات در آلمان پس از آتش سوزی در کمپ موریا

به نقل از مهاجرنیوز، پس از فاجعه آتش سوزی در کمپ موریا که در جزیره لیسبوس قرار دارد، شام چهارشنبه هزاران تن در آلمان دست به اعتراض زدند. معترضان خواهان پیرش پناهجویان از این اردوگاه شدند که تقریبا به صورت کامل ویران شده است.

شهرهای مختلف آلمان، شاهد برگزاری تظاهرات در اعتراض به وضعیت ناگوار پناهجویان در جزیره لیسبوس بوده است. شام چهارشنبه، هزاران تن در شهر برلین گردهم آمدند و از حکومت این کشور خواستند که در پذیرش پناهجویان از جزیره لیسبوس اقدامات عملی را روی دست بگیرد.

طبق اطلاعات سازمان دهندگان، دربرخی از شهرهای دیگر آلمان نیز تظاهرات برگزار شد و حدود ۳ هزار تن در کلن و ۲۵۰۰ تن در هامبورگ با شرکت در تظاهرات خواهان پذیرش مهاجران شدند. سه شنبه شب در چندین بخش کمپ موریا آتش سوزی رخ داد و تقریبا به ویرانی کامل آن منجر شد. بیش از ۱۲ هزار تن در این اردوگاه که گنجایش ۳ هزار تن را دارد، زندگی می‌کردند.

موریا ویران شد

به نقل از دویچه وله، نیمه شب گذشته در کمپ موریا واقع در جزیره لیسبوس یونان و اطراف آن چندین آتش سوزی رخ داد. ساکنان این اردوگاه به مکان های امن منتقل شدند. اکنون این سوال مطرح شده که آیا این رویداد عمدی و یا در نتیجه آتش افروزی صورت گرفته است؟

به گزارش رسانه دولتی یونان «ERT»، احتمالا تمام ساکنان این اردوگاه، نواحی مذکوررا که تقریبا به طور کامل آتش گرفته بود، ترک کرده اند. سازمان های امدادی و حامیان محلی پناهجویان در رسانه های اجتماعی گزارش داده اند که دود غلیظ و آتش، راه فرار شمارزیادی از این پناهجویان و افراد دیگر را مسدود کرده بود.

در مورد علت آتش سوزی تا کنون اظهارات ضد و نقیضی وجود دارند. بعضی از ساکنان کمپ از آتش افروزی توسط باشندگان محلی سخن گفته اند و بر اساس بعضی گزارش ها خود پناهندگان عامل آتش سوزی بوده اند.

یک چوکی به معنی پذیرش یک پناهجو از یونان

به نقل از مهاجرنیوز، برخی از فعالان با چیدن ۱۳ هزار چوکی در برابر پارلمان فدرال آلمان، خواستار پذیرش پناهجویان از کمپ موریا در جزیره یونان شدند. آنان به این اقدام نمایشی نشان دادند که آلمان، ظرفیت پذیرش پناهجویان گیر مانده در یونان را دارد و از حکومت این کشور خواستند که برای انتقال مهاجران زمینه سازی کند.

این در حالی است که وزارت امور مهاجرت یونان اعلام کرده که رقم مبتلایان به ویروس کرونا در اردوگاه موریا به ۱۷ تن رسیده است. این کمپ یکی از مزدحم ترین اردوگاه در سطح اروپا می‌باشد.

تظاهرات هواداران و مخالفان مهاجران در انگلستان

به نقل از مهاجرنیوز،نگهبانان ساحلی فرانسه شش مهاجر را که تلاش داشتند با کشتی از کانال مانش عبور کنند از آب‌های کاله نجات دادند. همزمان، صدها تن از هواداران ومخالفان مهاجران در شهر دوور انگلستان تظاهرات کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه در این تظاهرات پولیس ۹ تن را به جرم اختلال در نظم عامه، تمایلات نژادپرستانه و تعرض به امدادگران دستگیر کرد. در جریات تظاهرات، مخالفان مهاجران تلاش کردند با زور یک مانع جاده‌ای پولیس را بردارند اما با نیروهای امنیتی روبرو شدند. آنان در حالیکه پرچم‌های انگلستان را حمل می‌کردند یک جاده را مسدود کردند. حدود شصت تن از این تظاهرکنندگان شعار می‌دادند که انگلستان باید از «زباله‌ها» یعنی مهاجران پاک شود.

همزمان در بخشی دیگری از شهر کنت، دهها تن از هواداران مهاجران تجمع کرده بودند و شعارهای« مهاجران و پناهندگان خوش آمدید!» را حمل می‌کردند. پتر کنان، عضو انجمن کمک به پناهندگان کنت گفت جامعه‌ای که افراد فراری از جنگ را طرد می‌کند، در اصل وضعیت خود را به نمایش می‌گذارد.

نخستین مورد ابتلا به کووید ۱۹ در کمپ موریا

به نقل از مهاجرنیوز، براساس اطلاعات یک سازمان امدادگر، یک مورد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کمپ موریای جزیره لیسبوس روز چهارشنبه تایید شده است.

سازمان «Medico international» در فرانکفورت، روز چهارشنبه از ابتلای یک مهاجر سودانی ۴۰ ساله به بیماری کووید ۱۹ اطلاع داد. این مرد از شهر آتن به لیسبوس بازگشته است. بسیاری از مهاجران در پایتخت یونان مجبور به زندگی در روی جاده ها هستند. سازمان نامبرده می گوید، هنوز معلوم نیست که بیماری این مرد به دیگران سرایت کرده است یا خیر. این که ویروس کووید ۱۹ به موریا رسیده، نمی تواند برای کسی غیرمنتظره باشد.

رامونا لینس، مسئول فرار و مهاجرت از سازمان «Medico international» گفت: «هشدارهای پرسنل طبی و سازمان های امدادگر در محل در چند ماه گذشته نادیده گرفته شد.» او ادامه داد: «در صورتی که حالا شمار بیشتری از مردم به این بیماری مبتلا شده و یا قبلا به آن مبتلا شده باشند و درست به آن ها رسیدگی نشده باشد، فاجعه ای رخ داده که اجتناب از آن امکان پذیر بود.»

وضعیت کودکان پناهنده در اروپا بدتر شده است

به نقل از مهاجرنیوز، براساس یک کار تحقیقاتی، شانس دریافت پناهندگی و اقامت در اتحادیه اروپا برای کودکان پناهنده و بدون همراه به وضوح کاهش یافته است و بسیاری از آن ها در شرایط فاجعه باری زندگی می کنند.

سازمان «Save the Children» (کودکان را نجات دهید)، روز چهارشنبه در بروکسل گفت که «کودکان و نوجوانان در ترس دائمی از بازداشت یا اخراج زندگی می کنند». افزون براین، بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۵ مرزهای شان را بسته و در مورد الحاق اعضای خانواده های پناهجویان به آن ها سختگیری می کنند.

این سازمان امدادگر به مناسبت پنجمین سالگرد مرگ الان کوردی، پسر سه ساله سوریایی که جسدش به تاریخ ۲ سپتمبر سال ۲۰۱۵ در سواحل ترکیه پیدا شد، گزارشی را با عنوان «Protection Beyond Reach» نشر کرد که راجع به تاثیرات سیاست مهاجرت اتحادیه اروپا بر کودکان است.

بی بونده گارد، اعلام کرد: «در آن زمان سران و رهبران کشورهای اروپایی نخستین افرادی بودند که شعار دیگر هیچوقت را سر دادند. اما آن ها بعدا قوانینی را به تصویب رساندند که براساس آن پناهنگی به اروپا دشوارتر و خطرناک تر از قبل شد». او در ادامه گفت، طی پنج سال گذشته دست کم ۷۰۰ کودک طی تلاش برای عبور از دریای مدیترانه و ورود به اروپا جان باخته اند.

نجات 96 مهاجر در دریا اژه

به نقل از مهاجرنیوز، شامگاه سه شنبه بازهم یک قایق حامل پناهجویان در سواحل رودس که یک جزیره توریستی در یونان است، گیرماند و گارد ساحلی این کشور موفق گردید تا ۹۶ پناهجو را نجات دهد. هنوز معلوم نیست که چه تعداد پناهجو در این قایق بوده اند و ملیت آن ها نیز تا به حال مشخص نشده است.

قایق مهاجران شامگاه سه‌شنبه تقریبا در ۲۱ مایل دریایی غرب جزیره کوچک چالکی به دلایل نامعلوم واژگون شده بود. امروز صبح یکی از سخنگویان گارد ساحلی در پیرئاس، گفت، عملیات نجات هنوز ادامه دارد. گارد ساحلی در تلاش است تا دریابد که چند نفر در این قایق بوده اند. همچنین تا حال معلوم نگردیده است که این مهاجران از کدام کشور ها هستند.

کمیساریای عالی امور پناهجویان بیشتر از همه در رابطه با آن گزارش های ابراز نگرانی کرده است که بر اساس آنها مهاجرانی که خود را با قایق به سواحل یونان رسانده بودند، گویا دوباره به آب های مدیترانه رانده شده اند.

آوارگان فراموش شده روهینگیا

به نقل از دویچه وله، سازمان غیردولتی «جامعه حمایت از خلق‌های مواجه با تهدید» از وضعیت وخیم اردوگاه‌های آوارگان روهینگیا ابراز نگرانی می کند. صدها هزار تن از اعضای این گروه قومی از سه سال به این سو در کمپ‌های شدیداً مزدحم به سر می‌برند.

سازمان حقوق بشری «جامعه حمایت از خلق‌های مواجه با تهدید» خواستار توجه جهانیان به وضعیت مسلمانان روهینگیا در کمپ های میانمار و بنگله دیش شده است.

به تاریخ ۲۵ ماه آگوست سال ۲۰۱۷ میلادی ارتش میانمار به اخراج، ‌تعقیب و تبعید ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی آغاز کرد.

کشتی سی واچ ۴ و عملیات نجات بیشتر از ۲۰۰ مهاجر

به نقل از مهاجرنیوز، کشتی آلمانی سی واچ ۴ در سومین عملیات نجات خود در مدیترانه حدود یک صد مهاجر را از غرق شدن نجات داد. مسئولان می‌گویند هم اکنون بیشتر از ۲۰۰ مهاجر در داخل این کشتی به سر می‌برند که عده‌ای از آن‌ها دچار سرماخوردگی شدید و سوختگی ناشی از مواد سوخت هستند.

تنها کشتی حاضر در منطقه جستجو و نجات مهاجران در آب‌های نزدیک لیبیا، کشتی سی واچ ۴ روز دوشنبه ۲۴ اگست حدود یک صد مهاجر را از مدیترانه نجات داد. به گفته مسئولان، این عملیات نجات در شرایطی انجام شد که آب و هوا بسیار نامناسب بود و موج‌هایی به بلندی دو متر کار امدادگران را پیچیده می‌کرد.

کشتی سی واچ ۴ طی دو عملیات نجات اولی در روزهای ۲۲ و ۲۳ اگست در سواحل لیبیا، به ترتیب ۷ و ۹۷ مهاجر را در عرشه خود جا داد. این کشتی که بعد از چندین ماه کار ساختمانی و تاخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا، روز ۱۵ اگست راهی مدیترانه شد در حال حاضر تنها کشتی بشردوستانه در منطقه جستجو و نجات مهاجران در آب‌های لیبیا به شمار می‌رود.

بازداشت ۲۵۷ پناهجوی غیرقانونی در سرحدات اسلوونی

به نقل از آریانانیوز، پولیس جمهوری اسلوونی در جریان یک عملیات خاص در مناطق جنوبی این کشور در نزدیکی سرحد با جمهوری کرواسی، ۲۵۷ پناهجوی غیرقانونی از کشورهای مختلف منجمله افغان‌ها، را بازداشت کرده است.

پولیس جمهوری اسلوونی با نشر یک خبرنامه نوشته است: در ساحه مسوولیت اداره پولیس شهرهای نووه‌-میستو و لیوبلیانا ۲۵۷ نفر که به شکل غیرقانونی از سرحد عبور کرده بودند، بازداشت شدند. در این جریان ما همچنان ۷ نفری را که احتمالا سازماندهنده این جرم اند، بازداشت کرده ایم.

اکثریت این پناهجویان غیرقانونی باشنده گان افغانستان، پاکستان و بنگلادیش می‌باشند. پناهجویان غیرقانونی که اکثرا از ترکیه می‌آیند، می‌توانند از این طریق به ایتالیا و اتریش برسند. شمار این پناهجویان در ماه می سال ۲۰۲۰، پس از برداشتن محدودیت‌های قرنطینه، افزایش یافته است.

ساخت یک مرکز صحی در کمپ موریا

به نقل از مهاجرنیوز، یک مرکز صحی برای رسیدگی به پناهجویان در اردوگاه موریا، در جزیره لیسبوس ایجاد گردید. یک واحد جداگانه برای تداوی بیماران کرونا، در این مرکز نیز در نظر گرفته شده است.

وزارت صحت یونان اعلام کرد که یک مرکز صحی، در اردوگاه مزدحم موریا به کمک هالند تاسیس شده است. این مرکز که دارای خیمه های ویژه می‌باشد، ظرفیت پذیرش ۶۲ نفر را دارد. در بخشی از این مرکز صحی، یک واحد جداگانه برای معالجه بیمارانی که احتمالاً به کووید ۱۹ مبتلا شوند، نیز وجود دارد.

در حال حاضر، حدود ۱۳ هزار نفر در کمپ موریا زندگی می‌کنند. اما این کمپ ظرفیت پذیرش ۲۷۰۰ نفر را دارد. تا حال هیچ مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در این کمپ گزارش نشده است. اما از اردوگاه ویال، در جزیره خیوس خبر می‌رسد که در آن، پنج تن به کووید ۱۹ مبتلا شده اند. دفتر حمایت از پناهندگی اروپا گفته است که چهار تن از مبتلایان به ویروس کرونا در این کمپ را مهاجران و یک تن دیگر را کارمند آن تشکیل می‌دهد.

اخراج پناهجویان به اسلام آباد

به نقل از دویچه وله، در وسط بحران کرونا یک هواپیمای دیگر حامل پناهجویان رد شده از آلمان به مقصد اسلام آباد پرواز کرد. به گفته پولیس در این پرواز ۳۳ پاکستانی که از آلمان، اتریش و پولند اخراج شده اند، شامل می باشند.

با وجود بحران کرونا یک هواپیمای دیگر حامل پناهجویان رد شده از آلمان به پاکستان رسید. پولیس جنایی فدرال روز چهارشنبه به خبرگزاری آلمان گفته است این هواپیما حامل ۳۳ پاکستانی بوده است. به گزارش این خبرگزاری، هواپیمای مذکور از شهر مونشن به مقصد اسلام آباد پایتخت پاکستان حرکت کرده بود.

پولیس فدرال در میدان هوایی مونیخ این اخراج گروهی را تایید کرده است. بر اساس گفته مقامات پاکستانی، ۲۴ تن از آلمان، ۷ تن از اتریش و ۲ تن از پولند اخراج شده اند. آلمان اخراج ها به کشور های غیر اروپایی را هیچگاهی به طور رسمی متوقف نکرده است. از آنجایی که پرواز ها به ندرت صورت می گرفت، شمار اخراج ها به کشورهای غیر اروپایی از ماه مارچ به شدت کاهش یافته است. بسیاری از کشورها به دلیل حفاظت از عفونت ها از پذیرش مجدد شهروندان شان خودداری کرده اند.

ابتلای ۲۸ تن به کرونا در یک اردوگاه پناهجویان در آلمان

به نقل از دویچه وله، مقامات شهر گیسن از ابتلای ۲۸ تن به شمول کارمندان و ساکنان یک اردوگاه پناهجویان در ایالت هِسِن آلمان خبر داده اند. کارمندان در قرنطین به سر می برند و ساکنان آلوده به کرونا به یک بخش جداگانه منتقل شده اند.

در یک مرکز پذیرش اولیه پناهجویان در ایالت هسن آلمان آزمایش کرونای ۲۴ کارمند و همچنان ۴ تن از ساکنان مثبت بوده است. مقامات شهر گیسن، در ایالت هسن آلمان روز دوشنبه اعلام کرده اند که کارمندان این اردوگاه که مبتلا به به ویروس کرونا شده اند، در قرنطین خانگی به سر می‌برند. باشندگان این مرکز نگهداری از پناهجویان و افرادی که با مبتلایان در تماس بودند، به یک بخش خاص و جداگانه انتقال یافته اند.

پس از مشاهده نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این اردوگاه، مقام های مسئول از همه کارمندان و ساکنان آن تست کرونا گرفته اند. چهار تن از افراد آلوده به ویروس کرونا که ساکنان این اردوگاه اند تنها علائم اندک و یا هیچ نشانه این بیماری را ندارند. آزمایش کرونای افرادی که با آنها به تماس بوده اند، منفی ارزیابی شده است.

آلمان و پذیرش بیش از ۱۱۰۰ پناهجو

به نقل از مهاجرنیوز، تا اخیر ماه مارچ امسال، ۱۱۱۳ پناهجو از شماری از کشورها به دلایل بشردوستانه به آلمان دعوت شده اند. انتقال ده ها کودک بدون سرپرست و شماری از اعضای خانواده کودکان بیمار از یونان به آلمان، شامل برنامه یاد شده نمی‌شود.

حکومت فدرال آلمان در پاسخ به درخواست فراکسیون "حزب بدیل برای آلمان" در پارلمان این کشور گفته است که از آغاز ماه جنوری تا پایان مارچ امسال که همه گیری ویروس کرونا گسترش یافت، یک هزارو یک صدو سیزده پناهجو را از ترکیه، لبنان و ایتوپیا دعوت کرده است. این پناهجویان نظر به دلایل بشردوستانه وارد آلمان شده اند.

انتقال پناهجویان بدون سرپرست که در اواسط ماه آپریل امسال که از جزایر یونان به آلمان آغاز شد، شامل بخش یادشده نمی‌شود. شماری از کشورهای اروپایی وعده کرده بودند که ۱۶۰۰ کودک بدون سرپرست، اطفال بیمار و اعضای خانواده های شان را می‌پذیرند.

کرونا و محدودیت در کمپ پناهندگان یونان

به نقل از مهاجرنیوز، مقام های یونانی اعلام کردند که برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، اعمال محدودیت های موقت را روی دست می‌گیرند. در کمپ پناهجویان پوشیدن ماسک اجباری می‌باشد.

پ وزارت محافظت از شهروندان یونان گفت که اقدامات تازه را برای جلوگیری از شیوع کرونا در بخش های آسیب پذیر این کشور عملی می‌کنند. بر بنیاد تصمیم اخیر حکومت یونان، بیشتر از پنجاه نفر اجازه ندارد که اجتماعات اشتراک کنند. وزارت محافظت از شهروندان یونان تاکید کرد که این محدودیت افزون بر شهر آتن، در جزایر پیروس، سانتورنی، کوس، انتپاروس، رودس، زاکینتوس نیز عملی خواهد شد.

با این همه، پوشیدن ماسک در کمپ های پناهجویان و پایگاه های نظامی نیز اجباری شده است.

کشتی های خصوصی و نجات ده ها هزار پناهجو

به نقل از مهاجرنیوز، کشتی های خصوصی نجات در آب های مدیترانه، براساس ارزیابی سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) «برای بسیاری از پناهجویان حیاتی هستند.» زافا مسیهالی سخنگوی این سازمان می گوید که "کشتی های خصوصی نجات تا حال ده ها هزار نفر را از آب ها نجات داده اند."

سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت، اندکی قبل از آغاز فعالیت کشتی نجات آلمانی "سی واچ ۴" یا "دیده بان دریا ۴" خواستار همکاری و برداشتن همه محدودیت ها و موانع مربوط به مأموریت های خصوصی از جانب کشور ها گردیده است. او در ادامه می گوید که از آنجایی که در حال حاضر هیچ مأموریت نجات ملی یا اروپایی وجود ندارد، سرمایه گذاری های خصوصی تنها امید مهاجران و پناهجویانی است که در کشتی ها در داخل آب ها گیر مانده اند.

به قول سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت، در سال جاری افزایش قابل توجهه عبور از گذرگاه های مدیترانه مشاهده شده است. بنابرین از ماه جنوری امسال ۱۶ هزار و ۸۴۰ پناهجو موفق شده اند که خود را به ایتالیا و مالتا برسانند. در مدت زمان مشابه سال گذشته، فقط ۵ هزار و ۵۰۰ نفر از طریق آب ها به ایتالیا و مالتا آمده بودند. گفته می شود که بیشتر پناهجویان و مهاجران توسط قاچاقبران انسان از لیبیا با قایق های نامطمئن انتقال یافته اند.

کرونا در کمپ پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، یونان از اولین مورد ویروس کرونا در اردوگاه پناهجویان در یکی از جزایرش خبر داده است. در ۲۴ ساعت گذشته یونان بیشترین موارد ویروس کرونا را از آغاز این بحران ثبت کرده است.

وزارت مهاجرت یونان روز پنجشنبه گفت، یک مرد ۳۵ ساله از یمن شامگاه چهارشنبه در اردوگاه "ویال" در جزیره خیوس آزمایش شده و آزمایش اش مثبت بوده است. در حال حاضر این مرد در یک شفاخانه در همین جزیره تحت قرنطینه قرار دارد. قرار است ۳۰ پناهجوی دیگر که با این مرد در تماس بودند، مورد آزمایش قرار گیرند.

بیش از ۳۸۰۰ پناهجو در اردوگاه "ویال" در جزیره خیوس زندگی می کنند، بیش از سه برابر ظرفیت معمول آن است. در یونان تا حال در اردوگاه های پناهجویان خارج از جزایر، در سرزمین اصلی چندین مورد ویروس کرونا ثبت شده است.

روز چهارشنبه، یونان از ۲۴۲ مورد جدید در سراسر کشور در ۲۴ ساعت گذشته گزارش داد که بیشترین میزان مبتلایان از زمان آغاز بحران است. مقامات یونان دلیل این افزایش را عدم رعایت فاصله اجتماعی در بارها و رستورانت ها عنوان کرده است.

گارد ساحلی ترکیه و نجات 40 پناهجو

به نقل از آناتولی، نیروهای گارد ساحلی ترکیه طی عملیاتی در سواحل شهرستان کوش آداسی استان آیدین 40 پناهجو را که از سوی پلیس یونان به آب‌های ترکیه رانده شده بودند، از خطر غرق شدن نجات دادند.

این پناهجویان هنگام تلاش برای ورود غیرقانونی به یونان با ممانعت نیروهای گارد ساحلی این کشور مواجه شدند و قایق بادی حامل آنها به سمت آب‌های ترکیه رانده شد.

گارد ساحلی ترکیه به کمک پناهجویان شتافت و آنها را از خطر غرق شدن نجات داد. پناهجویان پس از طی مراحل قانونی به اداره مهاجرت آیدین منتقل شدند.

ممانعت از پذیرش پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، ایالت برلین آلمان گفته است که نمی‌تواند پاسخ منفی وزارت داخله فدرال را در پیوند به آمادگی این ایالت برای پذیرش پناهجویان از یونان بپذیرد. مسئولین در این ایالت می خواهند که با وزیر داخله فدرال دعوای قانونی به راه اندازند.

پس از مخالفت هورست زیهوفر، وزیر داخله فدرال آلمان با آمادگی شماری از ایالت های آلمان برای پذیرش پناهجویان آسیب پذیر از اردوگاه های جزایر یونان، حالا قرار است ایالت برلین در برابر این مقام حکومت فدرال شکایت کند.

اندریاس گایزل، سناتور امور داخلی ایالت برلین روز دوشنبه ابراز کرد: «ما نمی توانیم که یک "نخیر" هورست زیهوفر را در برابر آمادگی ما برای کمک رسانی به انسان هایی که در حالت اضطراری قرار دارند به همین سادگی بپذیریم.»

کاهش چشمگیر ورود غیرقانونی پناهجویان از ترکیه به اتحادیه اروپا

به نقل از مهاجرنیوز، شمار افرادی که به گونه غیرقانونی از ترکیه وارد اتحادیه اروپا شده اند، در شش ماه نخست امسال به گونه قابل ملاحظه کاهش یافته است.

بر بنیاد یک گزارش روزنامه آلمانی "ولت ام زونتگ" که نظر به یک گزارش داخلی کمیسیون اتحادیه اروپا به نشر رسیده است، از ماه جنوری تا اوایل ماه جولای امسال، ۱۰ هزارو ۲۵۷ مهاجر از طریق ترکیه وارد کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده اند. بیشتر این گروه، به یونان سفر کرده اند. این رقم در زمان مشابه سال گذشته، به ۱۹ هزارو ۸۱۲ تن می‌رسید.

معلومات کمیسیون اتحادیه اروپا می‌رساند که در شش ماه گذشته، بیشترین درخواست های پناهندگی در اسپانیا به ثبت رسیده اند. در این مدت، ادارات مسئول پناهندگی اسپانیا ۴۵ هزارو ۷۳۶ درخواست پناهندگی را به دست آورده اند. آلمان با ثبت بیش از ۴۱ هزار درخواست، در جایگاه دوم قرار دارد و فرانسه کمتر از ۳۷ هزار درخواست را در شش ماه گذشته امسال ثبت کرده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در اواخر ماه فبروری امسال اعلام کرد که مرزهایش با یونان را به روی پناهجویان و مهاجران باز می‌گذارد. پس از این اعلام، موج بزرگی از مهاجران و پناهجویان به مرزهای یونان هجوم برد.

بریتانیا و سیاست سخت گیرانه در برابر مهاجرت غیرقانونی شبیه استرالیا

به نقل از یورونیوز، بریتانیا در نظر دارد قایق‌های مهاجران غیرقانونی را، پیش از ورود به آبهای خود، در کانال مانش متوقف کند.

این خبر از سوی روزنامه تایمز به نقل از منابع آگاه اعلام شد. به گفته این منابع، این همان شیوه‌ای است که از سوی دولت استرالیا برای مقابله با مهاجرانی که قصد ورود به آن کشور را دارند، اجرا می‌شود. این منابع می‌گویند: «استرالیا مدتهاست عملیاتی به نام "پس راندن" را اجرا می‌کند که تا کنون موفق بوده است. دولت بریتانیا نیز در حال بررسی این گزینه است.»

در چهارچوب طرحی که از سوی پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا ارائه شده، قرار است مسیر قایق‌های مهاجران در هنگام خروج آنها از آبهای فرانسه، به‌وسیلهٔ نیروی دریایی سلطنتی و کشتی‌های رهگیری مرزی مسدود شود. انتشار این خبر اعتراض بسیاری از وکلای مدافع حقوق مهاجران را برانگیخته است. آنها می‌گویند این شیوۀ مقابله، غیرقانونی و خطرناک بوده، و نیز جان مهاجران را به خطر می‌اندازد.

یونان: بازگشت داوطلبانه پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، یونان اعلام کرد که روند بازگشت داوطلبانه پناهجویان به کشورهای شان را آغاز کرده است. نخستین پرواز گروه ۱۳۴ نفری پناهجویان روز پنجشنبه انجام شد.

حکومت یونان گفته است که روند بازگشت داوطلبانه پناهجویان به کشورهای شان را در همکاری با اتحادیه اروپا، آغاز کرد. گروه ۱۳۴ نفری پناهجویان عراقی روز پنجشنبه گذشته شهر آتن را به مقصد کشورشان ترک کرد. این طرح بخشی از یک برنامه اتحادیه اروپاست که از سوی مقر این اتحادیه در بروکسل تمویل مالی می‌شود.

قرار است پنج هزار پناهنده زیر چتر این برنامه قرار بگیرند و برای هر بازگشت کننده داوطلب، دو هزار یورو کمک مالی شود. در این برنامه تنها کسانی می‌توانند سهم بگیرند که از اول ماه جنوری سال ۲۰۲۰ به این طرف وارد قلمرو یونان شده و در یکی از کمپ های جزایر یونان مسکن گزین شده باشد.

مبارزه با مهاجرت‌های غیر قانونی در افغانستان

به نقل از بی بی سی، در پی حوادث مرگبار غرق شدن پناهجویان افغان در رودخانه هریرود و کشته شدن سه پناهجوی دیگر در اثر آتش‌سوزی در ایران، دولت افغانستان کارزاری را به منظور مبارزه با مهاجرت‌های غیرقانونی آغاز کرده است.

خانم عالمه، معاون وزارت امور مهاجرین افغانستان امروز (پنجشنبه ۱۵ اسد/مرداد) در یک نشست خبری گفت شماری از جوانان از خطرات مهاجرت‌های غیرقانونی، قاچاق انسان و قوانین مهاجرت و پناهندگی آگاهی ندارند و با این وجود برای رسیدن به مقصد از طریق مسیرهای غیرقانونی سفر می‌کنند.

خانم عالمه گفت این کارزار با نشر و پخش پیام‌هایی در مورد خطرات مهاجرت‌های غیر قانونی از طریق رسانه‌های تصویری و چاپی دولتی و خصوصی، شبکه‌های اجتماعی، نصب تابلوهای تبلیغاتی در شهرها و نمایش فیلم‌های مستند پیرامون مهاجرت عملی می‌شود.

کاهش شمار اخراج ها از آلمان

به نقل از دویچه وله، شمار اخراج ها از آلمان در نیمه اول سال ۲۰۲۰ به کم ترین سطح کاهش یافته است. این موضوع از پاسخ وزارت داخله آلمان فدرال به درخواست جناح پارلمانی حزب چپ در پارلمان آلمان «بوندستاگ» آشکار شده است.

بر اساس این پاسخ که در اختیار روزنامه «نویه اسنابروکه» قرار گرفته است، ۴۶۱۶ پناهجو در شش ماه اول سال جاری به کشورهای شان پس فرستاده شده اند. در مدت زمان مشابه سال گذشته این رقم ۱۱ هزار و ۴۹۶ شهروند خارجی مجبور به ترک آلمان شده بودند که این رقم بیشتر از دو برابر بوده است.

در ۳۶۲ مورد نیروهای پلیس برای اخراج خارجی ها از زور کار گرفته اند. در ۴۴۸ مورد اخراج موفق نبوده است. در ۷۴ مورد پیلوت ها یا شرکت های هواپیمایی از انتقال خارجی ها خودداری کرده اند.

مشکلات پناهجویان در یونان

به نقل از مهاجرنیوز، یک سیاستمدار برجسته آلمان از اتحادیه اروپا خواست که برای حل مشکلات پناهجویان در یونان راجع به یک راه حل جامع توافق کنند. از چند ماه به این طرف، ترکیه از پذیرش پناهجویان پذیرفته نشده در یونان، خودداری می‌کند.

آرمین لاشیت، نخست وزیر ایالت نوردراین ویستفالن آلمان برای گفتگو با مقام های یونانی به آتن رفته است. این سیاستمدار برجسته آلمانی در جریان دیدارش با کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان گفت: «مهاجران که به خاک یونان قدم گذاشته اند، به خاک اتحادیه اروپا نیز پا گذاشته اند.»

پیشرفت های اندک، در مورد حل و فصل اختلافاتی صورت گرفته اند که چند سال می‌شود میان کمیسیون اروپا و دولت های عضو در خصوص نحوه توزیع پناهجویانی که به کشورهای اروپای جنوبی می آیند، در جریان است. ایتالیا، مالتا، اسپانیا، یونان و قبرس خواهان یک میکانیزم متصل برای تقسیم پناهجویان میان ۲۷ عضو اتحادیه اروپا شده اند.

وزیر داخله آلمان مانع پذیرش ۳۰۰ پناهجو

به نقل از دویچه وله، وزارت داخله آلمان فدرال جلو پذیرش گروهی از مهاجران بسیار آسیب پذیر را از جزایر یونان که قرار بود در چارچوب برنامه ایالتی برلین انجام شود، گرفته است.

هورست زیهوفر، وزیر داخله آلمان فدرال (از حزب سوسیال مسیحی بایرن) به اندریاس گایزل، سناتور امور داخلی برلین (از حزب سوسیال دموکرات آلمان فرستاده و در آن نوشته است که "شرایط قانونی (برای انجام این کار) وجود ندارد و پذیرش این مهاجران به معنای تخطی از سیاست حکومت فدرال است. خبرگزاری کاتولیک (KNA) یک نسخه این نامه را به دست آورده است.

یک سخنگوی سناتور امور داخلی برلین به روزنامه آلمانی تاگس شپیگل گفت با وجود پاسخ رد از سوی وزارت داخله آلمان فدرال، کماکان آمادگی برای پذیرش ۳۰۰ تن از کمپ های پرازدحام در یونان وجود دارد و فرقی هم نمی‌کند که این کار از طریق برنامه پذیرش ایالتی یا از راه دیگری انجام شود.»

کرونا و اخراج پناهجویان به افغانستان

به نقل از دویچه وله، سازمان حامی پناهجویان "ماتئو" از نخست وزیر ایالت بایرن آلمان خواسته تا با اخراج پناهجویان به افغانستان مخالفت کند. این سازمان گفته پناهجویان نباید به کشورهای به شدت آلوده به ویروس کرونا اخراج شوند.

اشتفان ریچل، رئیس انجمن حامی پناهجویان "ماتئو"، خطاب به ماركوس زودر نخست وزیر بایرن گفت: ( شما برای سیاست هایتان در قبال جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، اعتبار زیادی به دست آوردید. مناسب نیست که پروازهای گرانقیمت، غیرانسانی و غیر ضروری در جریان پاندمی کرونا که همه جهان از آن متاثر است، صورت بگیرند.)

طبق اطلاعات سازمان بایرنی ماتئو، به روز سه شنبه آینده (۴ آگست ۲۰۲۰) یک پرواز به منظور انتقال پناهجویان رد شده به کشورشان برنامه ریزی شده است.

مالت: آزمایش کرونای ۶۵ مهاجر نجات‌یافته در مدیترانه مثبت است

به نقل از بی بی سی، آزمایش کرونای بیش از دو سوم یک گروه ۹۴ نفره از مهاجران نجات‌یافته در دریای مدیرترانه مثبت بود. گارد ساحلی مالت این گروه از پناهجویان را پیدا کرده بود. آزمایش ۲۰ تن دیگر منفی بوده و ۹ نفر هم منتظر پاسخ هستند.

اغلب مهاجران از ادیتره، مراکش و سودان بودند. آنها در یک مرکز پذیرش مهاجران در قرنطینه نگهداری خواهند شد. گزارش شده که آنها حدود ۳۰ ساعت در آب رها شده بودند.

وزارت بهداشت مالت می‌گوید "مهاجرانی که با قایق می‌آیند بلافاصله آزمایش و ۱۴ روز قرنطینه می‌شوند. سپس آن دسته از مهاجرانی که آزمایش آنها مثبت است، از دیگر جدا می‌شوند و باقی همچنان در قرنطینه باقی می‌مانند".

پناهجویان آفریقایی که عمدتا خود را از مسیر دریا به اروپا می‌رسانند، حالا علاوه بر خطر غرق‌شدن با خطر ابتلا به ویروس کرونا هم مواجه‌اند.

گارد ساحلی ترکیه و نجات 43 پناهجو

به نقل از آناتولی، نیروهای گارد ساحلی ترکیه 43 پناهجو را که قایق‌شان پس از تلاش برای رسیدن به یونان توسط نیروهای امنیتی این کشور بازگردانده شده بود را از خطر غرق شدن نجات دادند.

این پناهجویان طی عملیاتی در شهرستان دیکیلی استان ازمیر که قایق‌شان پس از تلاش برای رسیدن به یونان توسط نیروهای امنیتی این کشور بازگردانده شده بود. از خطر غرق شدن نجات یافتند.

گارد ساحلی ترکیه به کمک پناهجویان شتافت و آنها را از خطر غرق شدن نجات داد. پناهجویان پس از اتمام مراحل اداری به اداره مهاجرت استان ازمیر منتقل شدند.

شناسایی هویت 33 افغان غرق شده در ترکیه

به نقل از العربیه، وزارت امور خارجه‌ افغانستان یکشنبه 26 ژوئیه اعلام کرد که تعداد شهروندان افغان که در حادثه‌ غرق ‌شدن کشتی حامل پناهجویان در دریاچه‌ «وان» ترکیه جان باخته‌اند، به 33 نفر رسید. تاکنون اجساد 60 سرنشین این کشتی حامل پناهجویان از آب بیرون کشیده شدند که 33 تن آنان شهروندان افغان هستند.

تهذیب گفته است، از مجموع 33 پناهجوی افغان، اجساد پنج تن‌شان در موافقت با خانواده‌های آنان در ترکیه به خاک سپرده شده و اجساد 17 نفر دیگرشان به کابل منتقل و به خانواده‌های‌شان سپرده شده است.

به گفته‌ او، روند انتقال اجساد شهروندان افغان از ترکیه به کابل ادامه دارد. او همچنان تأکید کرد که تلاش‌های سفارت افغانستان در انقره و کنسولگری افغانستان در شهر استانبول در همکاری با دولت ترکیه و خانواده‌های قربانیان برای تشخیص هویت اجساد و انتقال آن به کابل ادامه دارد.

پس از غرق شدن شماری از پناهجویان افغان در این حادثه، وزارت خارجه افغانستان، یک هیأت را از سفارت این کشور در ترکیه برای رسید‌گی به این موضوع به شهر وان فرستاد.

ایجاد "سیستم هشدار زودهنگام" علیه مهاجرت غیرقانونی

به نقل از مهاجرنیوز، وزیران داخله و نمایندگان ۱۸ کشور اتحادیه اروپا در زمینه ایجاد یک «سیستم هشدار زودهنگام» به توافق رسیدند. هدف از این توافق، جلوگیری از ورود پناهجویان از طریق مناطق شرقی بحیره مدیترانه به اروپا می‌باشد.

وزارت داخله آلمان فدرال روز پنجشنبه در برلین اعلام کرد، وزیران داخله و نمایندگان ۱۸ کشور در جریان یک کنفرانسی که در شهر ویانا برگزار شد، راجع به اتخاذ یک سیاست مشترک به توافق رسیدند. بر این اساس قرار شد که در ویانا، «یک پلتفورم هماهنگی برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی در امتداد مسیرهای شرقی بحیره مدیترانه» ایجاد شود.

بر اساس توافقات انجام شده قرار است در آینده، کشورهای مهاجرپذیر و ترانزیت در اتحادیه اروپا، همکاری را در «بخش های مرکزی یعنی محافظت از مرزها، پس فرستادن، مبارزه با قاچاقبری و رسیدگی به درخواست های پناهندگی» در ویانا هماهنگ کنند.

افزون بر این، بر بنیاد اطلاعات وزارت داخله آلمان فدرال، زیهوفر به دنبال این است که تا پایان سال روان راجع به اصلاحات در سیستم پناهندگی اروپا با کشورهای دیگر اتحادیه اروپا به توافق دست یابد.

درخواست وزیر امور مهاجرین برای رسیدگی به بیجاشدگان داخلی

به نقل از آریانیوز، به گفته وزیر امور مهاجرین وضعیت پیش آمده در اثر گسترش ویروس کرونا خانواده های زیادی را در افغانستان به مشکل اقتصادی مواجه ساخته، بیجاشده های داخلی که آسیب پذیر ترین قشر جامعه است بیشتر ازین موضوع متاثر شده و نیاز به همکاری جامعه جهانی دارند.

سیدحسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کننده گان در گفتگوی تصویری با رابرت نیوسم مسوول بخش مهاجرت سفارت ایالات متحده امریکا در کابل خواهان همکاری بیشتر آن کشور در امر رسیده‌گی به وضعیت بیجاشده های داخلی گردیده بیان کرد که این وزارت طی پنج سال گذشته جهت کاهش مشکلات بیجاشدگان تلاش نموده است. با توجه به آمار بلند بیجاشده های داخلی و برگشت کننده گان، این تلاش ها سبب گردید تا هیچ فاجعه انسانی در اثر عدم رسیده‌گی در کشور رخ ندهد.

در همین حال وزیر امور مهاجرین بیان می کند که پس از تحقق صلح در کشور شاهد برگشت حدود چهار ملیون افغان خواهیم بود و نیاز است تا برای ادغام و مدیریت این رقم پیش از پیش آماده گی گرفته شود، وزارت امور مهاجرین روی پلان بازگشت پس از صلح کار می کند پس از نهایی سازی با همکاران بین المللی شریک خواهد ساخت.

گارد ساحلی ترکیه و نجات 44 پناهجو

به نقل از آناتولی، گارد ساحلی ترکیه 44 پناهجو را که توسط نیروهای امنیتی یونان در دریا رها شده بودند از خطر مرگ نجات داد.

نیروهای گارد ساحلی ترکیه 44 پناهجو را که قایق‌شان پس از تلاش برای رسیدن به یونان توسط نیروهای امنیتی این کشور بازگردانده شده بود٬ از خطر غرق شدن نجات دادند. این پناهجویان قصد داشتند از طریق سواحل «مادرا چایی» ازمیر به صورت غیرقانونی خود را به یونان برسانند که با ممانعت گارد ساحلی این کشور مواجه شدند.

گارد ساحلی ترکیه به کمک پناهجویان شتافت و آنها را از خطر غرق شدن نجات داد. پناهجویان پس از اتمام مراحل اداری به اداره مهاجرت استان ازمیر منتقل شدند.

انتقال اجساد مهاجران غرق شده افغان از ترکیه به افغانستان

به نقل از دویچه وله، هویت ۲۹ تن از پناهجویان افغان که در دریاچه وان ترکیه غرق شده اند تاکنون شناسایی شده است. تاکنون ۶۰ جسد مسافران کشتی کشف گردیده است. سرنشینان کشتی از افغانستان، ایران و پاکستان بوده اند.

گران هیواد، سخنگوی وزارت خارجه افغانستان امروز سه شنبه (۳۱ سرطان/۲۱ جولای) به رسانه گفت که نمایندگی های سیاسی این کشور در ترکیه مراحل انتقال اجساد قربانیان به کابل را انجام داده اند: «تاکنون هویت ۲۹ تن از قربانیان افغان شناسایی شده است.»

ذکریا بارکزی، جنرال قونسل افغانستان در استانبول روز دوشنبه به دویچه وله گفت: «اقارب ۱۷ تن از قربانیان تاکنون به ما مراجعه کرده اند که برخی شان به سفارت افغانستان در انقره معرفی شده اند، چرا که تیم تحقیق در مورد این رویداد را آنها رهبری می کنند».

این کشتی به تاریخ ۲۷ جون زمانی غرق شد که مهاجران غیرقانونی را از جهیل وان ترکیه منتقل می کرد. این جهیل در نزدیکی مرز ایران و در خاک ترکیه موقعیت دارد. مقام ها گفته اند که قاچاقچیان برای دور زدن چندین ایست بازرسی پلیس و ارتش در مسیرهای معمول مهاجرت، پناهجویان را از طریق مسیر دریایی و خطرناک دریاچه وان عبور می دهند.

انتقال پناهجویان بیمار از یونان به آلمان

به نقل از مهاجرنیوز، قرار است تا سه روز آینده حدود ۱۰۰ پناهجو از جزایر یونان به آلمان انتقال داده شوند. این گروه شامل کودکان نیازمند به مراقبت صحی و خانواده های شان می‌شود. پناهجویان از کشورهای افغانستان، عراق، سوریه، فلسطین و سومالیا شامل این گروه هستند.

وزارت امور داخله آلمان اعلام کرد که روند انتقال صد تن از پناهجویان کودک و اعضای خانواده شان را از جزایر یونان به این کشور برنامه ریزی کرده است. قرار است این گروه روز جمعه آینده، به شهر کسل آلمان برسند و سپس به ایالت های دیگر آلمان تقسیم شوند.

از آنجایی که یونان از جمله کشورهایی نیست که میزان مبتلایان به ویروس کرونا در آن بالا باشد، این گروه مجبور نیست که در حالت قرنطینه قرار بگیرد. افزون بر آن، از این پناهجویان در روزهای گذشته آزمایش کرونا گرفته شده بود.

وزارت داخله فدرال آلمان گفته است که این کشور در کل ۹۲۸ پناهجو را از کمپ های مزدحم یونان می‌پذیرد. این گروه شامل ۲۴۳ کودک بیمار می‌شود که آنان را والدین، برادران و خواهران شان همراهی می‌کنند.

ترکیه: شمار قربانیان قایق مهاجران در دریاچه وان به ۴۰ تن رسید

به نقل از مهاجرنیوز، شمار مهاجرانی که در حادثه غرق شدن قایق در دریاچه وان ترکیه جان باخته اند به ۴۰ تن رسید. مهاجران این قایق از افغانستان، ایران و دیگر کشورها بودند. حکومت افغانستان اعلام کرده که در تلاش شناسایی اجساد قربانیان است.

سلیمان سیلو، وزیر داخله ترکیه در پی این رویداد گفت که این کشتی به تاریخ ۲۷ ماه جون با ۵۵ تا ۶۰ مهاجر در دریاچه وان غرق شد. به نقل از پولیس ترکیه، پنج تن نیز در پیوند با این رویداد و به اتهام قاچاق انسان بازداشت شده اند.

دریاچه وان یکی از مسیرهای عبور غیرقانونی مهاجران به ترکیه می باشد. ماه دسامبر نیز در نتیجه غرق شدن یک قایق مهاجران در دریاچه وان ترکیه دست کم هفت تن جان باخته و ۶۴ نفر دیگر نجات داده شدند. در آن رویداد نیز بیشتر مهاجران از افغانستان، پاکستان و بنگله دیش بودند.

اولین اخراج گروهی از آلمان بعد از شیوع کرونا

به نقل از دویجه وله، برای اولین بار بعد از شیوع پاندمی کرونا در آلمان، یک هواپیمای حامل جمعی از پناهجویان رد شده از فرانکفورت ام ماین آلمان به سمت اسلام آباد پرواز کرد. در این پرواز به گفته پولیس ۱۹ شهروند پاکستانی اخراج شده اند.

پولیس فدرال میدان هوایی فرانکفورت به روزنامه «زود دویچه سایتونگ» گفته است که این هواپیما به روز سه شنبه به مقصد اسلام آباد پاکستان پرواز کرده است و حامل ۱۹ شهروند پاکستان بوده است که از ایالت های بایرن و بادن وورتمبرگ اخراج شده بودند. به گفته منابع مذکور کارمندان امنیتی این افراد پاکستانی را همراهی کرده اند. در این هواپیما که ابتداء از یونان پرواز کرده بود، همچنان ده شهروند پاکستانی دیگر که از یونان اخراج شده بودند، حضور داشتند.

سازمان های پناهجویان با انتقاد از اخراج این پناهجویان در زمان کنونی این رویداد را «نقض یک مورد تابو» خوانده اند که نباید صورت می گرفت. استیفان ریچل از سازمان پناهجویان کلیسای بایرن «ماتیو» با انتقاد از این مورد گفته است: آلمان نمی تواند صحت و سلامتی افراد اخراج شده را تضمین کند و با این پرواز همچنین افسران پولیس را که این پناهجویان را همراهی می کنند و خدمه پرواز را به خطر می اندازد.

هورست زیهوفر، وزیر داخله فدرال آلمان بر خلاف، از اخراج این پناهجویان استقبال کرده است و گفته است که ایالت ها خروج الزامی را در چارچوب وضعیت دشوار نیز به مرحله اجرا در آورده اند. او گفته است که دولت فدرال در این برنامه از ایالت ها حمایت می کند. وزیر داخله آلمان از کشورهای مبدا می خواهد که پناهجویان اخراج شده را دوباره بپذیرند.

اجساد ۳۲ مهاجر دیگر در دریاچه وان ترکیه یافت شد

به نقل از مهاجرنیوز، پس ازغرق شدن یک قایق حامل مهاجران در دریاچه وان در شرق ترکیه، به اساس گزارش های نیروهای مددرسان، باز هم ۳۲ جسد دیگر یافت گردیده است. این مطلب را خبرگزاری ترکیه «انادولو» گزارش داده است.

مقام های ترکیه قبلا در ۲۷ جون امسال از غرق شدن یک قایق حامل پناهجویان در دریاچه وان خبر داده بودند. به اساس معلوماتی که سلیمان سویلو وزیر داخله ترکیه در اوایل جولای ارائه کرده بود، حدود «۵۵ تا ۶۰ مهاجر غیر قانونی» سوار این قایق بوده اند. شماری از شهروندان افغانستان نیز شامل این مهاجران بوده اند. خبرگزاری انادولو گزارش داده است که سه تن در پیوند با این قضیه در بازداشت به سر می برند. در مورد دلیل غرق شدن این قایق تا کنون جزئیات بیشتر ارائه نشده است.

در آخرین مورد، پیش از رویداد اخیر، ۷ تن در نتیجه غرق شدن قایق آنان در دریاچه وان جان باختند. این مهاجران از کشور های پاکستان، بنگلادیش و افغانستان بودند.

نگهبانان ساحلی فرانسه نزدیک به هشتاد مهاجر را از کانال مانش نجات دادند

به نقل از مهاجرنیوز، نگهبانان ساحلی فرانسه، طی دو روز گذشته حدود ۸۰ مهاجر را در کانال مانش نجات دادند. این مهاجران قصد داشتند به گونه غیرقانونی خود را به انگلستان برسانند. ، همزمان، فرانسه و انگلستان باردیگر بر تعهد خود در مبارزه علیه قاچاق مهاجران تاکید کردند.

فرمانداری مانش و دریای شمال فرانسه با انتشار خبرنامه‌هایی، از نجات ۷۸ مهاجر در روزهای شنبه و یکشنبه در کانال مانش خبر داد. بر بنیاد یکی از خبرنامه‌ها، بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۲ جولای ۱۲ مهاجر در جریان دو عملیات نجات از نزدیکی کاله کاله نجات داده شدند. این مهاجران سپس به پولیس مرزی فرانسه تحویل داده شدند تا در مورد وضعیت آنان رسیدگی شود.

بامداد روز یکشنبه نیز نگهبانان ساحلی فرانسه طی سه عملیات جداگانه به ترتیب ۲۴، ۸ و ۱۳ مهاجر را از آب‌های گری-نه، ویمرو و نزدیکی کاله نجات دادند. این مهاجران در دنکرک و بولوین-سور-مر به پولیس مرزی تحویل داده شدند. مقام‌های فرمانداری دریای شمال گفتند که بعد از ظهر روز شنبه ۱۳ مهاجر که کشتی حامل آن‌ها در ۴ کیلومتری کاله از کار افتاده بود توسط نگهبانان ساحلی نجات داده شدند. ۸ مهاجر دیگر نیز طی دو عملیت جداگانه دیگر در همین روز از آب نجات یافتند.

فرانسه: تخلیه خشونت آمیز حدود ۵۰۰ مهاجر از خیمه‌های خودسرانه در کاله

به نقل از مهاجرنیوز، پولیس شمال فرانسه حدود ۵۰۰ مهاجر را از کمپ‌های خودسرانه در یک منطقه صنعتی در کاله به مراکز پذیرایی یا مراکز بازداشت انتقال داد. سازمان‌های خیریه این عملیات تخلیه را « خشونت آمیز» و « بی فایده» توصیف کرده‌اند.

به گفته والی منطقه او دو فرانس «۵۱۲ مهاجر تنها در شانزده بس به سوی مراکزی در او دو فرانس و سایر مناطق فرانسه انتقال یافتند.» در خبرنامه‌ای که از سوی والی نشر شد گفته شده که ۱۳ تن از مهاجران، شامل خانواده‌ها و کودکان، به سرپناه‌ها و مراکز تربیت اجتماعی فرستاده شدند و ۲۰ تن دیگر نیز که وضعیت غیرقانونی داشتند به مراکز بازداشت انتقال داده شدند.»

له وا دو نور، یک روزنامه محلی نوشته است که عملیات امروز تخلیه کمپ‌های خودسرانه مهاجران در منطقه دون، یکی از بزرگترین اقدامات انجام شده مسئولان در ماه‌های اخیر یا از هنگام بستن کمپ بزرگ جنگل در سال ۲۰۱۶ به شمار می‌رود.

به نوشته روزنامه له وا دو نور، در جریان عملیات تنش‌هایی میان مهاجران و افراد پولیس به وجود آمد. تعدادی از مهاجران که نمی‌خواستند سوار بس‌ها شوند به سوی پولیس سنگ پرتاب کردند و در مقابل، خود هدف حملات گاز اشک آور قرار گرفتند. چندین تن در جریان این تنش‌ها دستگیر شدند.

غرق‌شدن کشتی حامل پناهجویان در ترکیه؛ افغانستان هیأت فرستاد

به نقل از العربیه، گران هیواد سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان چهارشنبه 8 ژوئیه در نشست خبری در کابل گفت، در پی غرق‌شدن کشتی پناهجویان در آب‌های ترکیه، کابل برای شناسایی اجساد افغان‌ها هیأت فرستاده است.

وزارت خارجه افغانستان روز چهارشنبه گفت که احتمالاً ۸۰ تن به شمول مهاجران افغان در این حادثه جان باخته اند. این وزارت از خانواده‌های قربانیان می‌خواهد که برای شناسایی اجساد بستگان شان به نمایندگی های سیاسی افغانستان در ترکیه و ایران مراجعه کنند.

وی از خانواده‌های پناهجویان که به نحوی از این حادثه اطلاع دارند، خواست تا با ارایه اسناد و مدارک دست داشته شان، هیأت بررسی‌کننده را در شناسایی اجساد همکاری کنند و وزارت خارجه افغانستان به محض شناسایی اجساد، در زمینه انتقال و مراسم خاکسپاری آن‌ها، آمادگی کامل دارد.

گران هیواد، سخنگوی وزارت امور خارجه در یک نشست خبری در کابل در این باره گفت: «تحقیقات ابتدایی نشان می دهد که این کشتی حامل ۸۰ سرنشین به شمول اتباع افغانستان بوده و به استثنای کشتی‌ران، همه سرنشینان آن جان داده اند.»

زیهوفر: اتحادیه اروپا باید جلو غرق شدن انسان ها را در دریا بگیرد

به نقل از مهاجرنیوز، وزارت داخله فدرال آلمان یک بار دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا خواست که مهاجران را از خطر غرق شدن نجات دهند. از نظر این نهاد، کشورهایی که در نجات مهاجران سهم می‌گیرند، بسیار «ناچیز» اند.

هورست زیهوفر، وزیر داخله فدرال آلمان پیش از برگزاری یک جلسه غیر رسمی با وزیران داخله کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفت، این اتحادیه که خود را یک جامعه با ارزش های مشترک می‌داند، باید جان انسان ها را در بحر نجات دهد. زیهوفر افزود، در این جا باید روشن شود که کشورهای اتحادیه اروپا تحت چه شرایطی حاضر به پذیرش پناهجویان و مهاجرانی هستند که در بحر نجات داده می‌شوند.

به گفته وزیر داخله فدرال آلمان، رقم این کشورها بسیار «ناچیز» است و این وضعیت «اصولا شایسته اتحادیه اروپا نیست.» اما زیهوفر اعلام کرد، از نظر او در صورتی که آلمان در دوره ریاست شورای اتحادیه اروپا بتواند «در مورد مهم ترین نکات به توافق دست یابد» یک مانع بسیار بزرگ را پشت سر گذاشته است. وزیر داخله آلمان در ادامه گفت، رسیدگی به مساله مهاجرت جزو چهار «وظیفه بسیار مهم» اروپا است.

سازمان «اس او اس مدیترانه» که کشتی «اوشین وایکینگ» را اداره می‌کند، روز سه شنبه اعلام کرد که نجات یافتگان روز دوشنبه به ساعت سه صبح کشتی را ترک کردند. به گفته مسئولان این سازمان، تا به حال معلوم نیست که این مهاجران به کجا انتقال داده می‌شوند.

نیروهای ترکیه یک کشتی حامل ۲۷۶ مهاجر و هشت قاچاقبر را متوقف کردند

به نقل از مهاجرنیوز، مقام های ترکیه اعلام کردند که از رفتن ۲۷۶ مهاجر به وسیله یک کشتی به قلمرو اتحادیه اروپا، جلوگیری کرده اند. در این عملیات، هشت تن به ظن قاچاقبری انسان نیز بازداشت شده اند. شماری از شهروندان افغان هم شامل این گروه پناهجویان اند.

کشتی نامبرده با ۲۷۶ مهاجر به شمول ۴۶ زن و ۵۹ کودک، برای ترک این منطقه آماده شده بود. مهاجران از کشورهای افغانستان، بنگله دیش، سوریه، سومالی و ایران بودند.

این خبر در حالی به نشر رسید که ماموران ترکیه سرگرم پیدا کردن سرنشینان یک قایق اند که به تاریخ ۲۷ ماه جون در شرق این کشور در آب غرق شدند. گمان می‌رود که ده ها مهاجر جانشان را در این حادثه از دست داده باشند. تا به حال جسد ۱۱ تن از آب بیرون کشیده شده اند. پنج فرد مظنون به قاچاق انسان در ارتباط با این تراژیدی بازداشت شدند.

ایتالیا بعد یک هفته به کشتی ۱۸۰ مهاجر آواره پناه داد

به نقل از بی بی سی، ایتالیا بعد از یک هفته به یک کشتی که ۱۸۰ مهاجر در آن بودند اجازه داد در ساحل پهلو بگیرد. این کشتی که متعلق به یک نهاد خیریه فرانسوی کمک به پناهجویان آواره در دریای مدیترانه است، روز جمعه اعلام وضعیت فوق‌العاده کرد و از کشورهای حاشیه مدیترانه کمک فوری خواست.

شش مهاجر از شدت استیصال اقدام به خودکشی کردند. آنها چندبار از ایتالیا و مالت درخواست کردند که آنها را بپذیرد اما پاسخ منفی شنید. به دنبال این اتفاق، شش نفر از مهاجران که بسیار ناامید بودند سعی کردند خودشان را بکشند و شمار دیگری از مسافران هم با هم درگیر شدند.

در میان مسافران یک زن باردار است و ۲۵ کودک که هفده نفرشان بدون سرپرست هستند.دریای مدیترانه در طول چند سال اخیر مدفن بسیاری از مهاجرانی بوده که از شمال آفریقا یا سوریه و کشورهای جنگزده دیگر به امید رسیدن به اروپا جان خود را به خطر انداختند.

سیستم جدید پناهندگی یونان

سازمان بین المللی اکسفام از قانون جدید پناهندگی یونان شدیداً انتقاد کرد و آن را «یک حمله آشکار» به تعهد بشردوستانه اروپا برای محافظت از مهاجران خواند. به گفته این سازمان، این قانون سبب «سوءاستفاده از مهاجران» می‌شود.

کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر محافظه کار یونان یک سال پیش با وعده کاهش شمار مهاجران و پناهجویان تازه وارد به یونان قدرت را در این کشور به دست گرفت. در سال ۲۰۱۹ بیشتر مهاجران از طریق یونان وارد اروپا شدند.

حکومت جدید یونان به قصد رسیدن به این هدف، پروسه رسیدگی به درخواست های پناهندگی را سرعت بخشید و دسترسی مهاجران را به خدمات صحی و کمک های حقوقی کاهش داد.

اکسفام و شورای مهاجران یونان (GCR) در یک بیانیه مشترک که روز پنجشنبه نشر شد، هشدار دادند: «سیستم جدید پناهندگی یونان بیشتر برای اخراج مهاجران ساخته شده است تا محافظت از آنها. [...] بر این اساس احتمال رسیدگی عادلانه به درخواست های پناهندگی مردمی که از خشونت و تعقیب فرار کرده اند، ناچیز است و زیاد پیش می آید که حتی خانواده ها همراه با کودکان شان در شرایط غیرانسانی نگهداری می‌شوند.»

در ادامه گزارش این دو سازمان غیردولتی آمده است که قانون پناهندگی جدید در یونان «مردم را معرض بدرفتاری و سوءاستفاده قرار می‌دهد. در حالی که مهاجران در کمپ های یونان در شرایط غیرانسانی زندگی می‌کنند، خطر ابتلا به کووید ۱۹ نیز به مشکلات آن ها بیشتر از پیش افزوده است.»

کرونا و موج جدید مهاجرت

به نقل از مهاجرنیوز، در حالی که رقم ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در اروپا رو به کاهش است، شیوع آن در برخی از کشورهای در حال توسعه به اوج نرسیده و آن ها به کمک های بیشتری نیازمندند. حالا وزارت توسعه آلمان هشدار می‌دهد که احتمالاً پناهجویان بیشتری وارد آلمان خواهند شد.

گرد مولر، وزیر توسعه آلمان روز چهارشنبه هشدار داد که این کشور شاید به خاطر بیماری همه گیر کووید ۱۹ شاهد «موج جدیدی از مهاجران» از کشورهای فقیرتر باشد. او اعلام کرد که آلمان برای کشورهای در حال توسعه، ۳ میلیارد یورو اختصاص داده است.

مولر به شبکه هیئت تحریریه آلمان «ار ان دی» گفت: «ما در اروپا برای کنترل ویروس تلاش ها را آغاز کرده ایم. اما در مناطق دیگر جهان این بیماری هنوز فراگیر است. من فکر می‌کنم که کووید ۱۹ در بسیاری از کشورهای در حال توسعه هنوز به اوج خود نرسیده است. اگر این ویروس در سراسر جهان مهار نشود، می‌تواند به آلمان بازگردد. در آن صورت موفقیت های ما در مبارزه با این بیماری دیگر هیچ ارزشی نخواهد داشت و ممکن است که موج جدیدی از مهاجران راهی اروپا شوند.»

یونان، ایجاد موانع شناور در مرز با ترکیه

به نقل از مهاجرنیوز، براساس یک گزارش، حکومت یونان می خواهد به زودی برای جلوگیری از آمدن مهاجران از ترکیه به لیسبوس «موانع شناور» ایجاد کند. این اقدام شدیدا مورد انتقاد سازمان های حقوق بشر قرار گرفته است.

مقام های مسئول در یونان در ماه جنوری از اجرای این طرح خبر داده و موانع لازم را نیز سفارش داده بودند. پرتال خبری «رئال» روز سه شنبه گزارش داد که این موانع در روزهای آینده، در برابر جزیره لیسبوس نصب خواهند شد. مقامات گارد ساحلی یونان نخواستند در روز سه شنبه این خبر را تایید یا تکذیب کنند.

آتن از ماه مارس امسال اقدامات نظارتی جدی را در مرزهای مشترک با ترکیه روی دست گرفته است. این اقدامات در پی سیاست های رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اجرایی شد. در ماه مارس سال روان، اردوغان مرز کشورش با یونان را که عضو اتحادیه اروپا است، برای مهاجران باز اعلام کرد. سپس هزاران نفر راهی غرب ترکیه شدند تا خود را به یونان برسانند.

نیروهای امنیتی یونان در آن زمان از عبور پناهجویان از مرز جلوگیری کردند و به این منظور حتی از خشونت استفاده کردند. اورزولا فون دیر لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از یونان «به عنوان سپری برای اروپا» یاد کرده و ابراز امتنان کرد.

اعتراض دهها پناهنده زیر سن در فرانسه

به نقل از مهاجرنیوز، حدود ٧٥ مهاجر زیرسن و بدون همراه که از بی سرنوشتی و بی سرپناهی رنج می‌برند، دوشنبه شب ٢٩ جون یک کمپ متشکل از ‌دهها خیمه‌ را در میدانی در شرق پاریس ایجاد کردند. پنج سازمان خیریه که از اقدام این مهاجران حمایت می‌کنند از دولت خواسته‌اند مسئولیت تعیین سرنوشت این مهاجران به دوش بگیرد.

سازمان‌های یوتوپیا ٥٦، داکتران بدون مرز، له میدی دو می و دو سازمان دیگر روز سه شنبه ٣٠ جون در بیانیه‌ای ‌نوشتند که حدود یک صد تن از مهاجران زیرسن و بدون همراه در میدان ژول فری در پاریس یازدهم اقدام به ایجاد یک کمپ کرده‌اند.

به گفته امضاکنندگان بیانیه، این مهاجران کسانی هستند که ادارات خدمات اجتماعی برای کودکان در منطقه ایل دو فرانس، زیرسن بودن و اعطای حفاظت قانونی به آنها را رد کرده‌اند. نویسندگان بیانیه می‌گویند که تصمیم رد حفاظت برای این مهاجران زیرسن و بدون همراه، در شرایطی گرفته شده که آن‌ها به مترجم دسترسی نداشته‌اند و اسناد هویت شان مورد بررسی قرار نگرفته است.

این سازمان‌ها گفته‌اند که پناهندگان زیرسن و بدون همراه، باید به عنوان کودکانی که در معرض خطر قرار دارند، بدون درنظرداشت ملیت و تابعیت مورد توجه مقام‌ها قرار بگیرند، اما در عمل تعداد زیادی از این پناهندگان زیرسن چاره‌ای جز پناه بردن به خیابان ندارند.

افزایش دوبرابر مبتلایان کرونا در کمپی از آلمان

به نقل از مهاجرنیوز، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در یک کمپ مهاجران، در منطقه فریدلند آلمان به دو برابر افزایش یافته است. شماری از کارمندان این کمپ هم در میان بیماران مصاب به کووید ۱۹ هستند.

هانا هینسه، سخنگوی اداره ایالتی در امور پذیرش مهاجران در نیدرزاکسن روز یکشنبه به خبرگزاری پروتستان (ای پی دی) گفت: «در حال حاضر بیش از ۴۹ تن به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده اند که دست کم ۳۹ تن از ۲۴۳ مهاجر ساکن کمپ و هفت تن از کارمندان شامل این بیماران می‌شوند.»

نتایج آزمایش ویروس کرونا که هفته گذشته انجام شد، مبتلا شدن ۲۲ تن به این بیماری را تائید کرد.بر اساس اطلاعات این خانم سخنگو، احتمالاً منشا شیوع کرونا در فریدلند یک خانواده آلمانی تبار از قزاقستان باشد که حدود یک هفته پیش در این کمپ مسکن گزین شده بودند. او گفت که یک هفته پس از آن، گروه دیگری از خانواده های آلمانی تبار به فریدلند رسیده و برخی از آن ها نیز عوارض بیماری کووید ۱۹ را داشته اند. در جریان جنگ دوم جهانی شماری از خانواده های آلمانی به کشورهای دیگر مهاجرت کرده بودند که حالا برخی از آن ها، به آلمان بر می‌گردند.

در سال ۲۰۱۱، فریدلند به یکی از کمپ های پذیرش مهاجران در ایالت نیدرزاکسن تبدیل شد. پناهجویان از برنامه های پذیرش مهاجران به دلایل انسان دوستانه و یا به طور مثال مهاجران از سوریه نیز در این کمپ پذیرفته شده و بعد در میان ایالات دیگر آلمان تقسیم می‌شدند. افزون بر این، کمپ نامبرده که در معبر مرزی فریدلند قرار دارد، تا به امروز مهاجران آلمانی تبار و یهودی را از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق قبول می‌کند.

بحران اقتصادی بالای مهاجران در آلمان

به نقل از روزنامه آلمانی (ولت ام زونتاگرکود اقتصادی ناشی از بحران کرونا در آلمان تأثیر شدیدی بالای مهاجران مقیم این کشور گذاشته است. بحران کرونا در حال حاضر تفاوت میان آلمانی و خارجی را در بازار کار بیشتر می سازد.

اداره سراسری کاریابی آلمان گزارش داده است که از ماه مارس تا می امسال میزان بیکاری در میان مهاجرانی که پاسپورت آلمانی ندارند، ۲۴ درصد بلند رفته و به ۸۴۰ هزار تن رسیده است. به اساس این گزارش در همین مدت ۱۹ درصد از شهروندان آلمانی با پیشینه مهاجرت، کار خود را از دست داده و شمار شان به یک میلیون و ۹۶۴ هزار تن بلند رفته است.

در مورد پناهجویان معلومات دقیقی ارائه نشده است، اما اداره امور کاریابی از «بیکاری شهروندان هشت کشور مهم مبداء (سوریه، عراق، افغانستان، ایران، اریتریا، نایجریا، سومالیا و پاکستان)» سخن گفته است. به قول این اداره میزان بیکاری در میان این افراد ۲۳ درصد افزایش داشته و به ۲۷۲ هزار تن بلند رفته است.

رکود اقتصادی به خاطری خارجی های مقیم آلمان را بیشتر متأثر ساخته است که به گونه نسبی بخش اعظم آنها در بخش های مشغول کار اند که در بحران کرونا به گونه خاصی متضرر شده اند. گفته شده است که به ویژه در عرصه های هتل و رستوران داری و تمیز کاری شمار زیادی کار خود را از دست داده اند.

پذیرش 80 پناهنده زیر سن

به نقل از دویچه وله، حدود ۸۰ کودک پناهجوی زیر سن قرار است از کمپ‌های شدیداً مزدحم یونان به سه کشور سویس، پرتقال و فنلند منتقل شوند. این کودکان به احتمال زیاد در ماه آینده منتقل خواهند شد.

اسکان مجدد کودکان مهاجر زیر سن از کمپ های یونان ادامه دارد. سویس ۲۹ پناهجوی زیر سن را می پذیرد. به تاریخ ۷ ماه جولای احتمالا ۲۵ کودک به پرتقال و در ۸ جولای ۲۵ کودک زیر سن از آتن به فنلند منتقل خواهند شد.

خبرگزاری آلمان به نقل از وزارت امور مهاجرت این کشور گفته است که پرتقال در نظر دارد در مجموع ۵۰۰ کودک را از یونان جذب کند. این خبرگزاری گفته است معلومات در مورد اینکه چه وقت این کودکان زیر سن احتمالا به سوئیس منتقل می شوند احتمالا به زودی اعلام خواهد شد.

آلمان اعلام کرده است که پناهجویان به ویژه نیازمند را از کمپ های جزایر یونان می پذیرد. کمپ های پناهندگان در جزایر شرق اژه به شدت مزدحم خوانده می شود. بر اساس گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان، یک سوم از مهاجران در این کمپ ها، زیر سن قانونی اند.

تظاهرات برابر دفتر صدارت آلمان، علیه وضعیت کودکان در موریا

به نقل از دویچه وله، نمایندگان سازمان‌های «والدین بدون مرز» و «دوستان طبعیت» در برلین روزهای جمعه و شنبه در یک گردهم آیی علیه وضعیت نابسامان کمپ های مهاجرین در یونان اعتراض می کنند تا حکومت آلمان را متوجه وضعیت اسفناک کودکان مهاجر سازند.

معترضان در این راستا در برابر دفتر صدارت آلمان یک خیمه مشابه به وضعیت کمپ های مهاجرین در جزایر یونان را برپا کرده اند؛ در کمپ هایی که کودکان از ماه ها و حتی سال ها به این سو با شرایط سختی به سر می‌برند و مثلاً روی کارتن های کاغذی تحت بدترین شرایط صحی می خوابند.

معترضان با این گردهم آیی صلح آمیز ۲۴ ساعته که تا روز شنبه قبل از ظهر دوام خواهد کرد، می‌خواهند سیاست مداران را متوجه وضعیت در کمپ های مهاجرین سازند و کمبودی ها در مورد تهیه آب و نارسایی‌های درمراقبت های صحی را در آنجا ها محکوم کنند.

هدف از این اعتراض این است تا حکومت آلمان فدرال راه را فوراً برای آوردن همه کودکان و خانواده‌ها از کمپ نکبت بار موریا در جزیره لسبوس هموار کند.خانم هایکه دیرباخ از سازمان (والدین بدون مرز) گفت که آن‌ها می‌خواهند با این گردهم آیی، سیاست مداران را متوجه مسئولیت شان برای همه کودکان در کمپ موریا سازند: «این کمک کوچکی است در صورتی که آلمان حالا بعضی از کودکان بیمار را می بپذیرد، اما در همین حال هزاران کودک که در جزایر یونان می مانند، وضعیت صحی شان خوب نیست.»

ترکیه: نقص حقوق پناهندگان در یونان

به نقل از مهاجرنیوز، وزارت داخله ترکیه مدعی است که گویا اتحادیه اروپا در "جنایت علیه مهاجران" با یونان "هم دست" است. پیش از این یک مقام اتحادیه اروپا از سیاست انقره در برابر مهاجران و گشایش مرز مشترک با یونان، انتقاد کرده بود.

یک سخنگوی وزارت خارجه ترکیه روز پنجشنبه گفت، اتحادیه اروپا در زمینه تخطی از موازین حقوق بشر و «جنایت علیه مهاجران» با یونان «همدست» است. او در ادامه گفت: «ما از اتحادیه اروپا و یونان می‌خواهیم که به جای تهمت زدن به ترکیه، مسئولیت شان را انجام دهند و به حقوق مهاجران احترام بگذارند.»

پیش از این، یونان با انتقاد از ترکیه گفته بود که این کشور مرزهای مشترکش را با اتحادیه اروپا به روی مهاجران دوباره باز کرده است. نیکوس دندیاس، وزیر خارجه یونان در جریان دیدار یوزپ بوریل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در روز چهارشنبه در منطقه مرزی یونان با ترکیه انجام شد، گارد ساحلی ترکیه را متهم کرده بود که «قایق های مهاجران» را به سوی جزایر یونان هدایت می‌کند.

حامی اکسوی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه گفت، یونان می‌خواهد با این اتهامات، «تخطی از موازین حقوق بشر و جنایت علیه مهاجران را مخفی کند.»افزون بر این، او از اتحادیه اروپا به خاطر «همدستی تاسف بار» (با یونان) شدیدا انتقاد کرد.

ترکیه مرزها را باز کرده است!

به نقل از مهاجرنیوز، در جریان بازدید جوزپ بورل، مسئول امور خارجی اتحادیه اروپا از مرز ترکیه با یونان، آتن از افزایش پناهجویان از ترکیه به این کشور هشدار داد. وزیر خارجه یونان ادعا کرده که ترکیه مرزش را با این کشور دوباره گشوده است.

نیکوس دندیاس، وزیر خارجه یونان روز چهارشنبه بعد از دیدار بورل از منطقه مرزی “ایوروس”، گفته است که ترکیه "بار دیگر مرزهای ملی اش با اروپا را باز اعلام کرده است." دندیاس همچنین گارد ساحلی ترکیه را به "همراهی قایق های پناهجویان به جزایر یونان" متهم کرد.

دندیاس در ادامه گفته است که ترکیه در شرق مدیترانه "امنیت، ثبات و صلح" را تضعیف می کند. در مقابل بورل وعده حمایت از یونان را داد. او گفت که اتحادیه اروپا "مصمم به محافظت از مرزهای خارجی خود و همچنین حمایت از حق حاکمیت یونان است". بورل همچنین در دیدار با کیوریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان که عصر روز گذشته در آتن برگزار شد، اظهار داشت که می خواهد "با ترکیه پیرامون محافظت از منافع مشترک و تقویت ثبات منطقه ای" گفتگو داشته باشد.

در پایان ماه فوریه سال روان، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه مرزهای کشوراش با اتحادیه اروپا را باز اعلام کرد. او گفت كه اتحادیه اروپا توافقنامه پناهجویان از سال ۲۰۱۶ را نقض کرده است. براساس این توافقنامه از جمله موارد دیگر، ترکیه کمک های میلیاردی برای مراقبت از پناهجویان باید به دست می آورد.

پناهندگان افغان و مبارزه علیه کرونا در ترکیه

به نقل مهاجرنیوز، یک گروه ۱۳ نفری از پناهندگان افغان در شهر قیصریه ترکیه روزانه ۱۰۰۰ ماسک و صابون تولید می‌کنند تا به ساکنان محلی در مقابله علیه ویروس کرونا کمک برسانند.

برنامه تولید ماسک و صابون توسط گروهی از افغان‌های داوطلب و با حمایت کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان حدود یک ماه پیش در شهر قیصریه ترکیه راه‌اندازی شد. تا کنون حدود ۳۰ هزار ماسک و ۲۵۰۰ صابون در چارچوب این برنامه تولید و به ادارات دولتی و غیردولتی توزیع شده است.

گروه یاد شده مهاجران افغان که نیم آن زنان هستند می‌گوید که بعد از شیوع ویروس کرونا در ترکیه، قیمت ماسک در دواخانه‌ها بالا رفت و دسترسی به آن برای مهاجران دشوار شد. این گروه می‌گوید با تولید ماسک می‌خواهد ذهنیت دولت و مردم ترکیه را نسبت به مهاجران تغییر بدهد.

ترکیه یکی از کشورهایی است که ویروس کرونا به طور وسیعی در آن شیوع یافته و بیش از ۱۷۰ هزار نفر( در زمان تهیه این گزارش) را مبتلا کرده است. شمار قربانیان ویروس به ۵ هزار نفر ر سیده است.

اسکان مجدد پناهندگان

به نقل از مهاجرنیوز، سازمان ملل می‌گوید که برنامه اسکان مجدد پناهندگان به زودی از سر گرفته خواهد شد. این برنامه در ماه مارس امسال، به دلیل همه گیری ویروس کرونا به حالت تعلیق درآمده بود که سبب تاخیر در روند اسکان مجدد حداقل ده هزار تن گردید.

کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان و سازمان بین المللی مهاجرت (آی او ام) با نشر یک اعلامیه گفته اند: «با اسکان مجدد می‌توان زندگی بسیاری از پناهجویان و مهاجران را نجات داد و ما با خرسندی در انتظار همکاری با شرکای مان در کشورهای میزبان و کشورهای شرکت کننده در این برنامه هستیم تا بتوانیم روند مصئون انتقال آنان را از سر بگیریم.»

این سازمان ها به تاریخ ۱۷ ماه مارچ از تعلیق مؤقت اسکان مجدد پناهجویان و مهاجران خبر داده بودند. در آن زمان، بسیاری از کشورها برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، محدودیت های سختگیرانه ای را در بخش مسافرت و پروازهای بین المللی اعلام کرده بودند. این وضعیت باعث شده که «خروج حدود ۱۰ هزار نفر به کشورهای شرکت کننده در برنامه اسکان مجدد، به تاخیر بی‌افتد.»

به گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، برای آسیب پذیرترین گروه های مهاجران در سراسر جهان نیاز جدی برای مهاجرت به کشورهای سوم وجود دارد. از نظر این سازمان، ۱.۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۹، نیاز به اسکان مجدد داشتند، اما فقط ۸۱ هزار تن از آن ها در سال گذشته در چارچوب این برنامه به کشورهای شرکت کننده انتقال داده شدند.

پناهجویان سوری در غزه خواستار کمک مالی شدند

به نقل از آناتولی، خانواده‌های پناهنده فلسطینی و سوری که از جنگ داخلی در سوریه گریخته و به غزه آمده‌اند، با برگزاری تظاهراتی خواهان یاری آژانس امداد سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (UNRWA) برای پرداخت هزینه‌های اجاره شدند.

تظاهرکنندگان با تجمع در مقابل دفتر این آژانس در غزه خواستار پرداخت اجاره مسکن بودند که این موسسه از سال 2012 آن را پرداخته اما از 2018 به دلیل مشکلات مالی متوقف کرده است. آنان با حمل پارچه نوشته‌هایی با مضمون‌ «این حق ماست» و «به کودکانمان کمک کنید»٬ خواستار رسیدگی به مشکلات پناهجویان شدند.

زیاد مصباح، رئیس جمعیت پناهندگانی که از سوریه به غزه آمده‌اند٬ در مصاحبه با خبرنگار آناتولی گفت: "آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی به دلیل بحران مالی، پرداخت اجاره خانواده‌ها را از سال 2018 متوقف کرده که این موضوع باعث افزایش مشکلات آنها شده است.‍ برخی از این پناهجویان به دلیل بدهی‌ها در زندان به سر می‌برند٬ برخی از دانشجویان با کمبود مالی برای ادامه تحصیل مواجه‌اند و مشکلات مختلفی را تجربه می‌کنند".

گفتنی است در حدود 160 خانواده سوری و فلسطینی پس از جنگ داخلی در سوریه گریخته و به غزه پناه آورده‌اند. آژانس امداد سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی ماه گذشته با انتشار بیانیه‌ای بر لزوم کمک 93.4 دلاری کشورها برای رفع نیازهای فلسطینینان تاکید کرده بود. این نهاد در سال 1949 توسط مجمع عمومی سازمان ملل تأسیس شده و به بیش از 5 میلیون آواره فلسطینی در کرانه باختری، غزه٬ قدس، اردن، لبنان و سوریه کمک میکند.

انتقال 240 کودک به آلمان

به نقل از دویچه وله، آلمان جمعاً ۲۴۳ کودک مهاجر را با اعضای خانواده‌های شان از کمپ های بسیار مزدحم یونان می پذیرد. این موضوع یک هفته پیش اعلام شده بود و حالا رسماً تائید شده است.

در پایان کنفرانس وزاری داخله ایالات و فدرال آلمان، هورست زیهوفر وزیر داخله کشور از آمادگی زیاد ایالات متعدد ابراز سپاسگذاری کرد که خانواده‌های مهاجرین را از کمپ های پر ازدحام در جزایر یونان به آلمان می پذیرند.

وزیر داخله آلمان افزود که ایالات متعدد کشور علاقمندی بزرگی نشان داده‌ اند تا از این سهمیه، بخش بزرگی از مهاجران را می پذیرند. زیهوفر اعلام کرد که این مورد از تقسیمات معمولی مهاجران در آلمان متفاوت خواهد بود. او توضیح داد که این بار مهاجرین نه براساس شمار جمعیت در همه ۱۶ ایالت تقسیم خواهند شد، بلکه آمادگی پذیریش بزرگ بعضی از ایالات در نظرگرفته می شود. زیهوفر گفت که این امر قرار است در هفته آینده اجرا شود.

آلمان در ماه اپریل۵۰ مهاجر خورد سال بدون همراه را از یونان پذیرفت. براساس اظهارات وزیر داخله آلمان، حالا کشور های فنلند، پرتگال، آیرلند و فرانسه نیز اعلام کرده‌اند که کودکان مهاجر را از جزایر یونان می پذیرند. براساس اظهارات یک سخنگو به این ترتیب دوازده دولت اروپایی در این مورد سهیم می شوند. اتحادیه اروپا ابراز آمادگی کرده است که جمعاً ۱۶۰۰ مهاجر کودک را می پذیرد.

گارد یونان و تخریب قایق پناهجویان

به نقل از دویچه وله، بنا بر یک گزارش گویا نیروهای یونان پس از تخریب ماشین قایق پناهجویان، آنان را در دریای اژه به حال خود شان رها می‌کنند. رسانه های یونانی تصاویری به نشر رسانده اند که بر بنیاد آن، گارد ساحلی به انجام این کار متهم شده اند.

یافته های یک گزارش مشترک تحقیقی روزنامه آلمانی "اشپیگل"، "ریپورت ماینز" و لایتهاوس ریپورت" می‌رساند که گویا به کمک پناهجویان برای نجات آنان در بحیره مدیترانه شتافته نمی‌شود و آنان در قایق های غیرمعیاری به حال خود رها می‌شوند.

در یک کلیپ ویدیویی که به تاریخ ۱۳ ماه می امسال تصویر برداری شده دیده می‌شود که گارد ساحلی یونان پناهجویان را در دریای اژه به حال خودشان رها می‌کند. گفته می‌شود که در اغلب موارد، پناهجویان و مهاجران پس از ساعت ها تاخیر توسط گارد ساحلی ترکیه از آب نجات یافته اند.

این رسانه ها همچنین از حملات افراد نقاب پوش بالای پناهجویان و مهاجران در دریای اژه گزارش داده اند که از چند سال به این سو، فعالان حقوق مهاجران نسبت به این موضوع شکایت می‌کنند. در اغلب این موارد، ماشین قایق حامل پناهجویان تخریب می‌شود تا از رسیدن پناهجویان به مقصدشان جلوگیری صورت گیرد. تا به حال، هویت این افراد نقاب پوش معلوم نشده است.

گارد ساحلی یونان این ادعاها را رد کرده و گفته است که نیروهای گارد ساحلی هیچ گاه نقاب نمی‌پوشند و همیشه از قانون پیروی می‌کنند. بر اساس گزارش این رسانه ها، گارد ساحلی یونان نتوانسته است که در مورد کلیپ ویدیویی ۱۳ ماه می پاسخ بدهد.

اتحادیه اروپا و تهدید بوسنی، قطع بودجه پناهجویان

به نقل از یورونیوز، اتحادیه اروپا دولت بوسنی و هرزگوین را تهدید کرد که اگر مراکز اسکان پناهجویان را سامان ندهد، بودجه‌ای را که تا کنون به همین منظور برای به این کشور می‌فرستاده، قطع خواهد کرد. دولت بوسنی و هرزگوین متهم است که با وجود دریافت پول از بروکسل به عنوان بودجه حمایتی برای پذیرش و اسکان پناهجویان، به حد کافی و به شکل مناسب به وضعیت آنان رسیدگی نمی‌کند.

بوسنی که عضو اتحادیه اروپا نیست، تاکنون حدود ۶۰ میلیون یورو بودجه اضطراری برای پناهجویان از این اتحادیه دریافت کرده است. این بودجه به ویژه برای شش مرکز اسکان پناهجویان در این کشور در نظر گرفته شده که در حال حاضر بیش از ۶ هزار نفر در آنها زندکی می‌کنند. گفته می‌شود حدود هزار و ۵۰۰ پناهجو که در منطقه مرزی کراینا در شمال غربی بوسنی منتظر ورود به کرواسی، یعنی به خاک اتحادیه اروپا هستند، شب‌ها در خیابان می‌خوابند. این منطقه اصلی‌ترین نقطه ترانزیت زمینی برای ورود به اروپاست. باقی پناهجویان نیز وضع بهتری ندارند و در شرایطی اسفبار در اردوگاهی در محل دفن زباله نزدیک یک میدان مین پاکسازی‌نشده نگهداری می‌شوند، زیرا کرواسی حاضر به پذیرش آنها نیست.

در سال ۲۰۱۷ در مجموع ۷۵۵ مهاجر غیر قانونی به بوسنی وارد شدند، اما این رقم در سال ۲۰۱۹ به حدود ۳۰ هزار نفر رسید. در نامه کمیسر اروپایی آمده است که بوسنی بارها وعده داده که مکان‌های عمومی مناسبی را به اسکان موقت پناهجویان اختصاص خواهد داد، اما اخیرا مقامات محلی کراینا بر عکس، «تهدید به بستن مراکز پذیرش موجود» کرده و «به اجبار مانع از فعالیت کنشگران حقوق بشر برای اسکان افراد آسیب‌پذیر کرده‌اند».

یونان و ممنوعیت فعالیت سازمان های غیر دولتی در کمپ ها

به نقل از مهاجرنیوز، یونان می‌خواهد که در آینده از میان ۴۰ سازمان غیردولتی که در کمپ های پناهندگان به کار مشغول اند، تنها به ۱۸ نهاد آن مجوز فعالیت بدهد. وزارت امور مهاجرت یونان می گوید که هدف از این اقدام تنظیم نمودن عملکرد این سازمان ها است.

وزارت مهاجرت و پناهندگی یونان اعلام کرد که آنان در نظر دارند با اجرای یک قانون که به تازگی تصویب شده است، "چگونگی فعالیت سازمان های غیردولتی را تنظیم کنند. اما شماری از سازمان های غیردولتی از اقدامات اخیر حکومت یونان انتقاد کرده است. حکومت یونان اعلام کرد، هدف از تصویب این قانون جدید «ایجاد شفافیت در بخش سازمان های غیردولتی است.»

بر این اساس، بسیاری از سازمان ها در سال ۲۰۱۵ و در جریان بحران مهاجران وارد کشور شده اند و یونان را در سال های گذشته دوباره ترک کرده اند.حکومت یونان از سازمان های غیردولتی خواسته است که تا روز چهارشنبه در وزارت امور مهاجرت خود را ثبت نام کنند و مورد ارزیابی قرار گیرند.

وزارت مهاجرت و پناهندگی یونان در ادامه اعلام کرد، تا به حال ۱۳۷ سازمان غیردولتی خواهان ثبت نام شده اند که فقط ۷۰ نهاد از آن ها به مرحله ارزیابی رسیده اند. ۲۲ سازمان که در کمپ های یونان کار می‌کنند، از کار محروم شده اند، چون به موقع ثبت نام نکرده اند. تعداد زیادی از سازمان های غیردولتی مشهور در یک نامه سرگشاده از این اقدام انتقاد کرده اند. آنان گفته اند که «در روند ثبت نام موانع بوروکراسی وجود دارد» و به این خاطر ممکن است دسترسی به مهاجران و منابع مالی ناممکن شود.

سازمان ملل: 80 میلیون آواره در جهان

به نقل از یورونیوز، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید شمار پناهجویان و مهاجران در سراسر جهان و آنهایی که به دنبال جنگ و ناآرامی آواره شده‌اند تنها در سال گذشته و با رسیدن به رقم ۹ میلیون نفر افزایشی بی‌سابقه داشته است.

دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در گزارش سالانه خود تحت عنوان «روندهای جهانی جابجایی اجباری» که روز پنجشنبه ۱۸ ژوئن منتشر شد خبر داد که ۷۹.۵ میلیون نفری که در نتیجه سرکوب و آشوب ها آواره شده‌اند، یک درصد کل جمعیت بشریت را شامل می‌شوند.

فیلیپو گراندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در همین زمینه گفت: «۶۸ درصد از ۷۹.۵ میلیون نفری که مجبور به ترک وطن خود شدند از پنج کشور میانمار، افغانستان، سوریه، سودان جنوبی و ونزوئلا بوده‌اند.»

گراندی همچنین گفت: «شیوع ویروس همه‌گیر کرونا تاثیر عمده‌ای بر پناهندگان و آوارگان در جهان داشته است، چنانچه ۱۶۴ کشور به دنبال شیوع این ویروس به‌طور جزیی یا به طور کامل مرزهای خود بسته اند.»پیش‌بینی می‌شود که شمار آوارگان جهان با توجه به وضعیت کنونی در ونزوئلا و نگرانی از تشدید وضعیت در برخی نقاط از جمله جمهوری دموکراتیک کنگو، منطقه ساحل صحرای آفریقا، یمن و سوریه در آینده افزایش یابد.

پذیرش 300 پناهنده از یونان

به نقل از مهاجرنیوز، مجلس سنای برلین احتمالاً ۳۰۰ مهاجر را از کمپ های جزایر یونان تا ماه جون سال آینده قبول کند. قرار است مقام های مسئول در این مورد به رای زنی بپردازند. در عین حال، حزب چپ های آلمان، خواستار پذیرش هزاران پناهجو از جزایر یونان شده است.

بر بنیاد گزارش روزنامه «Tagesspiegel» که روز دوشنبه در وب سایت آن نشر شد، قرار است یک مسوده به منظور پذیرش حدود ۳۰۰ پناهجو از اردوگاه های یونان، به زودی به مجلس سنای برلین ارائه شود. بر این اساس، «شرایط فاجعه بار انسانی» در کمپ های جزایر یونان به خصوص در کمپ موریا در جزیره لیسبوس، باعث طرح چنین مسوده شده است. این مسوده از سوی اندریاس گایزل، سناتور امور داخلی ایالت برلین، به عنوان یک مقرره پذیرش ایالتی طرح شده است.

افزون بر این بحران کرونا سبب شده که پذیرش پناهجویان از آن جا به تاخیر بی افتد. به تازگی، ۴۷ کودک مهاجر از این کمپ ها به آلمان انتقال یافته اند.در ادامه گزارش روزنامه «Tagesspiegel» آمده است، دفتر رسیدگی به آموزش و دفتر امور ادغام، کار و امور اجتماعی در مجلس سنا تا پایان ماه جولای، مهاجرانی را انتخاب می‌کنند که بر اساس این طرح به برلین انتقال داده خواهند شد.

فرانسه: نجات ۱۳ مهاجر از کانال مانش

به نقل از مهاجرنیوز، پولیس دریایی شمال فرانسه ۱۳ مهاجر را از آب‌های نزدیک سانگت در کانال مانش نجات داد. در هفته‌های اخیر، رفع محدودیت‌های قرنطینه عمومی و بهبود آب و هوا باعث شده تلاش‌های مهاجران برای عبور از کانال به قصد انگلستان افزایش یابد.

بامداد یکشنبه ۱۴ جون، مرکز عملیات دریایی پولیس شمال فرانسه از حضور یک کشتی در نزدیکی سواحل سالین در سانگت آگاهی یافت. حوالی ساعت ۴ و ۱۵ بامداد، کشتی اسکو، مربوط به نگهبانان ساحلی دنکرک، خود را به محل رساند و ۱۳ سرنشین کشتی را نجات داد. ظاهرا این افراد می‌خواستند خود را به انگلستان برسانند.

بر اساس خبرنامه منتشر شده از سوی پلیس دریای شمال فرانسه، بعد از بررسی روشن شد که موتور کشتی از کار افتاده بود.مهاجران نجات داه شده برای روشن شدن وضعیت اداری به شان پلیس مرزی فرانسه تحویل داده شدند.

در حالی که در این اواخر تلاش‌های مهاجران برای عبور غیرقانونی از کانال مانش افزایش یافته، مقام‌های فرانسوی پیوسته در مورد شرایط دشوار ترافیک و آب و هوای نا مساعد در کانال مانش هشدار می‌دهند.

از سرگیری اخراج پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، وزارت داخله ایالت بایرن آلمان با توجه به کاهش موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹، خواهان از سر گیری پروازها برای اخراج (پناهجویان ردشده یا مجرم) در نیمه دوم سال جاری شد.

یوآخیم هیرمن، وزیر داخله ایالت بایرن آلمان که عضو حزب سوسیال مسیحی بایرن (سی اس یو) نیز است، روز یکشنبه در مصاحبه با خبرگزاری آلمان (دی پی ای) در مونشن گفت: «... پروازها برای اخراج پناهجویان به خاطر بحران کرونا به حالت تعلیق درآمده اند. چون کشورهای مبداء نیز به دلیل خطر ابتلا به این ویروس، افراد اخراج شده را تقریبا به هیچ صورت نمی‌پذیرند.»

قرار است وزیر داخله فدرال آلمان و وزرای داخله ایالت های این کشور برای تبادر نظر در این زمینه، از چهارشنبه تا جمعه آینده در شهر ارفورت اجلاسی را برگزار کنند. وزیر داخله ایالت بایرن در ادامه گفت، از نظر او باید چشم اندازی برای اخراج پناهجویان رد شده به سوریه نیز وجود داشته باشد. هیرمن افزود که در کنفرانس وزیران داخله، ممنوعیت اخراج به سوریه تمدید خواهد شد. «اما به عقیده ما، باید امکان اخراج پناهجویان، به خصوص افراد خلافکار به سوریه، وجود داشته باشد.»

نجات پناهجویان در نزدیکی جزیره لیسبوس

به نقل از دویچه وله، ۳۶ پناهجو توسط محافظان ساحلی یونان از آب های نزدیک به ساحل جزیره لیسبوس نجات داده شده و به این جزیره منتقل شدند. این کشتی پناهجویان صبح روز شنبه در این آب ها دیده شده بود اما عملیات نجات نیمه‌های شنبه شب شروع شد.

بر اساس منابع محافظان ساحلی یونان، مجموعاً ۳۶ پناهجو از نزدیکی ساحل جزیره لیسبوس نجات داده شده و از این جمع، یک تن به شفاخانه منتقل شده است. رسانه های یونان گزارش داده اند که بقیه این پناهجویان نجات داده شده که همه از ایران و افغانستان هستند، به یکی از اردوگاه های پناهجویان در این جزیره منتقل شده و قرار است یک هفته قرنطینه را سپری کنند.

یونان بار دیگر با افزایش رقم پناهجویان تازه وارد مواجه شده است. در ماه های اخیر به دلیل بحران کرونا، تعداد پناهجویان تازه وارد کاهش یافته بود. قبل از این محافظان ساحلی یونان به شدت زیر انتقاد قرار داشتند که گویا پناهجویان را از سواحل به خشکی اجازه ورود نداده و دوباره به ترکیه پس می فرستند.

سازمان های حامی حقوق پناهجویان محافظان ساحلی یونان و ترکیه را به شدت مورد انتقاد قرار داده و با نشر پیام های در شبکه های اجتماعی گفته اند که محافظان هر دو کشور با آنکه قایق این پناهجویان را دیده بودند، ۱۴ ساعت تمام آنان را در مقابل خطر دریایی تنها رها کرده بودند.

این سومین قایق حامل پناهجویان از آغاز ماه جون تا به حال می باشد که تلاش کرده است به یونان برسد. براساس گزارش خبرگزاری رسمی یونان «ای ن ای»‌در دو هفته اخیر مجموعاً ۱۰۸ پناهجو از نزدیک ساحل لیسبوس نجات داده شده اند.

گسترش کرونا از 24 هزار مصاب در افغانستان

به نقل از العربیه، وزارت صحت‌عامه (بهداشت) افغانستان امروز یک‌شنبه 14 ژوئن اعلام کرد، طی روز گذشته 662 رویداد مثبت تازۀ ویروس کرونا در این کشور ثبت شده ‌است که با این ارقام، شمار مجموعی بیماران کووید19 در افغانستان به 24،766 تن رسید.

وزارت صحت عامه افغانستان از شهروندان این کشور خواسته«با رعایت فاصله فیزیکی، پوشیدن ماسک، رعایت بھداشت با شستن مکرر دست‌ھا با آب و صابون و یا پاک کردن دست‌ھا با محلول ضد عفونی‌کنندہ الکول‌دار سھم خویش را در کاھش ابتلا به این مرض مھلک ادا کردہ و باعث نجات جان خویش و کارمندان صحی و خدماتی شوند».

316 رویداد تازه در کابل، 34 مورد در قندهار، ننگرهار 7، پکتیا 22، بادغیس 2، تخار 32، بغلان 32، لوگر 11، نیمروز 3، بامیان 2، پروان 34، لغمان 21، کندز 14، کنر 8، هلمند 7، کاپیسا 30، پنجشیر 31، پکتیکا 19، زابل 3، دایکندی 12 و نورستان 24، ثبت شده‌اند.

گفتنی است که دراین روزها آمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان با گذشت هر روز افزایش می‌یابد و بیشتر کاربران افغان در شبکه‌های اجتماعی نیز در این روزها به‌گونه بی‌سابقه خبرهای از جان‌باختن و یا مبتلا شدن عزیزان شان به ویروس کرونا را نشر می‌کنند و یاهم تجارب شان را از چگونگی سپری کردن دوره بیماری‌اش را شریک می‌نمایند.

شورای اروپا و بهبود کمپ های جزایر یونان

به نقل از مهاجرنیوز، شورای اروپا از یونان خواسته است که در پذیرش و ادغام مهاجران و پناهجویان بیشتر تلاش ورزد. این شورا همچنان تاکید کرده است که مقام های یونانی، باید امکانات بهداشتی را در دسترس پناهجویان قرار بدهند.

نگرانی از وضعیت پناهجویان و مهاجران در اردوگاه های یونان همواره مطرح می‌شود. به تازگی شورای اروپا از حکومت یونان خواسته است که در رسیدگی به وضعیت مهاجران و پناهجویان در اردوگاه های جزایر این کشور بیشتر از پیش تلاش ورزد. در مجموع اردوگاه های پناهجویان در جزایر یونان، ظرفیت پذیرش ۶ هزار تن را دارند، اما در حال حاضر بیش از ۳۱ هزار پناهجو در این جزایر زندگی می‌کنند. وضعیت ساکنان کمپ های جزایر یونان از دیر زمانیست که با گذشت هر روز به وخامت بیشتر می‌گراید.

این شورا تاکید کرده است که روند پذیرش و ادغام پناهجویان در جامعه یونان باید تسریع شود و ساکنان کمپ ها به مواد بهداشتی دسترسی داشته باشند. در بخشی از این گزارش خواسته شده است که ادارات یونانی باید به برطرف کردن فشارهای روانی بالای پناهجویان نیز توجه داشته باشند. دونجا میاتوویچ، کمیسنر حقوق بشر این شورا روز پنجشنبه گذشته اشاره کرد که عدم توجه به موضوعات یاد شده، صحت پناهجویان را با خطر مواجه می‌کند.

خانم میاتوویچ همچنان از تعدیل در قانون حقوق پناهندگی توسط حکومت یونان انتقاد کرده است. از اول ماه جون امسال به بعد، افرادی که مستحق پناهندگی دانسته می‌شوند، می‌توانند که تنها شش ماه در چوکات یک برنامه تمویل شده توسط اتحادیه اروپا، در "مسکن اجتماعی" زندگی کنند. بر بنیاد معلومات وزارت امور مهاجرت یونان، قرار است بیش از ۱۱هزارو ۲۰۰ پناهنده، سرپناه های خود را از دست بدهند. دونجا میاتوویچ انتقاد کرد که تطبیق این برنامه تهدید می‌کند هزاران نفر بی سرپناه شوند.

اتحادیه اروپا و اخراج پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، وزارت داخله آلمان فدرال می‌‎گوید که در دوره ریاست شورای اتحادیه اروپا که به این کشور واگذار می‌شود، افزایش اخراج مهاجران و پناهجویان قبول نشده "موضوع کلیدی" خواهد بود. این وزارت تاکید کرد که چنین اقدامات در بیرون از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا باید انجام شوند.

هورست زیهوفر، وزیر داخله فدرال آلمان روز چهارشنبه در برلین گفت، باید در مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا بررسی شود که آیا پناهجویان مستحق دریافت پناهندگی هستند یا نه، سپس کسانی که مستحق نیستند باید اخراج شوند. زیهوفر می‌خواهد که در کنفرانس وزیران داخله ایالتی آلمان که هفته آینده برگزار می‌شود، بر اخراج شمار بیشتری (از مهاجران و پناهجویان قبول نشده) اصرار کند، همانگونه که در وزارت خودش این کار را انجام می‌دهد.

به گفته زیهوفر، در سال های گذشته، حدود ۲۵ هزار تن از آلمان اخراج شدند و ۲۵ هزار نفر دیگر به گونه داوطلبانه به کشورهای مبداء شان پیش از این که حکم اخراج آن ها صادر شود یا به اجرا دربیاید بازگشته اند.

به گفته زیهوفر، در طول این دوره فقط افراد خلافکار یا افرادی که از نظر مسئولان ممکن است برای جامعه خطرناک باشند، پس فرستاده شده اند و هر قدر که ادغام پناهجویان در آلمان و اخراج (پناهجویان قبول نشده) موفقیت آمیز باشد، آلمان به همان اندازه می‌تواند در زمینه دادن پناهندگی به افراد مستحق، حس بشردوستی نشان دهد.

شلیک بر موتر قاچاقبران

به نقل از مهاجرنیوز، دو مامور پلیس یونانی در پیوند به گلوله باری بالای یک موتر حامل مهاجران به رانندگی یک قاچاقبر، متهم به تلاش برای قتل شده اند. در این موتر ۱۳ مهاجر انتقال داده می‌شدند که در نتیجه گلوله باری پلیس، دو تن آنان زخم برداشته بودند.

این دو مامور پولیس روز چهارشنبه در شهر اریستیادا، در برابر دادگاه حضور یافتند. آنان پس از بازجویی توسط قاضی مسئول، تا زمان اعلام نتیجه نهایی تحقیقات، آزاد شدند. ارستیادا در شمال شرق یونان و در نزدیکی مرز این کشور با ترکیه موقعیت دارد. در این موتر، ۱۳ مهاجر انتقال داده می‌شدند.

گفته می‌شود که در نتیجه تیراندازی این ماموران پلیس بالای موتر حامل مهاجران، دو تن (یک مرد و یک زن در صندوق عقب موتر) زخمی شده اند. این دو تن پس از دریافت کمک های اولیه، از شفاخانه مرخص گردیدند.

در اوایل سال روان، ترکیه مرزهایش را با یونان باز کرد و شماری از مهاجران مقیم ترکیه سعی کردند با عبور از مرز وارد یونان شوند. یونان و ایتالیا از جمله کشورهای اتحادیه اروپا اند که به عنوان نخستین گذرگاه مهاجران و پناهجویان پنداشته می‌شوند.

پلیس گفت که راننده سعی کرده بود که در جریان تعقیب و گریز، به موتر پلیس ضربه بزند. پیش از آن، دو مامور پلیس شلیک های هوایی انجام داده بودند و بعد از این که موتر توقف نکرد به تایرهایش گلوله باری کردند. مقام های پلیس گمان می‌کنند که مهاجران در این موتر به یک گروه از قاچاقبران پول داده اند تا آن ها را از ترکیه به شهر تسالونیکی در شمال یونان انتقال دهند.

مسلمانان اویغور و جرم نانوشته

به نقل از دویچه وله، بیش از یک میلیون مسلمان ایغور از کمپ های بازآموزی در چین مفقود شده اند. یک تحقیق نشان می دهد که بسیاری از آنان در محاکم ساختگی "ندامت" مجبور شده اند به جرم نکرده اعتراف کنند.

ایغور ها، اقلیتی ترک زبان و غالباً مسلمان در ایالت شین جینانگ (سین کیانگ) در شمال غرب چین که از نظر فرهنگی و دینی با کشورهای همسایه قزاقستان و قرقیزستان قرابت دارند. مردم این منطقه با اکثریت چینی های قوم "هان" متفاوت اند و مدت هاست که به دنبال استقلال شان می باشند؛ جدایی از رژیم کمونیست چین که در همه زمینه های زندگی آنان را مورد تبعیض، آزار و اذیت قرار می دهد.

اعتراض ایغورها در سال ۲۰۰۹ در ارومچی مرکز ایالت شین جیانگ، دست کم ۱۴۰ کشته برجای گذاشت. در سال ۲۰۱۴ نیز مهاجمان انتحاری به یک بازار حمله کردند که ده ها کشته و زخمی برجای گذاشت. حکومت در پیکینگ پایتخت چین، منطقه ایغورها را خطری امنیتی و تهدیدی تروریستی برای کشور می خواند.

در پایان سال ۲۰۱۶ حکومت چین با جدیت بیشتری در برابر ایغورها رفتار کرد. از آن زمان تاکنون، شبکه ای بزرگ از اردوگاه های بازآموزی و کاراجباری ایجاد شده اند که ایغورهای متهم به آنجا منتقل می گردند. سازمان های حقوق بشری بین المللی تخمین می زنند که حداقل یک میلیون نفر در آنجا زندانی هستند. هر کسی که از این اردوگاه ها آزاد شود، بازهم از هرنظر تحت نظارت شدید قرار خواهد داشت و مجبور است در کارخانه هایی در نزدیکی این اردوگاه ها کار کند که برای شرکت های خارجی، از جمله شرکت های آلمانی کالا تولید می کنند.

حکومت چین این اردوگاه ها را "مراکز داوطلبانه آموزش حرفه ای" برای مبارزه با "افراط گرایی" می خواند. اما اسناد فاش شده از درون حکومت ثابت می سازد که در واقعیت، ایغورها مجبور می گردند از دین و فرهنگ شان صرف نظر کرده و زبان چینی "ماندارین" را بیاموزند.

مقابله با ورود ۱۲ هزار پناهجو به قلمرو اتحادیه اروپا

به نقل از مهاجرنیوز، وزارت امور خارجه آلمان می‌گوید که پس از اعلام باز شدن مرز ترکیه با یونان در اواخر ماه فبروری امسال، حدود ۱۲ هزار پناهجو و مهاجر خود را به نزدیک قلمرو اتحادیه اروپا رسانده بودند. جلو ورود این افراد به یونان گرفته شده است.

وزارت خارجه آلمان در پاسخ به درخواست فراکسیون چپ ها در پارلمان این کشور، این موضوع را بیان کرده است. این وزارت به نقل از نهادهای یونانی علاوه کرد که در ۲۸ و ۲۹ ماه قبروری، ۴۵۰ نفر توانسته اند که از مرز میان ترکیه و یونان عبور کنند و به قلمرو اتحادیه اروپا قدم بگذارند. در آن زمان، انقره مرزهایش را با اتحادیه اروپا پس از آن باز کرد که خواستار کمک مالی بیشتر برای رسیدگی به پناهجویان در خاک ترکیه از این اتحادیه گردیده بود.

بر بنیاد معلومات حکومت فدرال آلمان "اظهارات مقام های ترکیه مبنی بر اینکه گویا مرزهای این کشور با اتحادیه اروپا باز اند، سبب هجوم پناهجویان و مهاجران به مرزهای یونان گردید." یونان کنترول جدی و مراقبت از مرزها را به ویژه در مناطق شمالی این کشور روی دست گرفت. در آن زمان بسیاری افراد تلاش کردند که با عبور از رودخانه "ایوروس" وارد اتحادیه اروپا شوند.

از ۲۸ ماه فوریه سال روان به بعد، بیش از ۲۴۰۰ تن به گونه غیرقانونی و بدون مدرک وارد جزایر یونان شده اند. تنها در ماه مارس امسال، رقم این افراد به ۲۰۸۴ تن می‌رسید. در آن زمان گزارش هایی به نشر رسیدند که گویا بالای شماری از خبرنگاران و سازمان های غیردولتی حملاتی صورت گرفته اند. یافته های حکومت فدرال آلمان می‌رسانند که برخی از اعضای "جنبش هویت" آلمانی و اتریشی نیز در این حرکت سهیم بوده اند.

هزینه ۲۳ میلیارد یورویی حکومت فدرال آلمان برای پناهجویان

به نقل از دویچه وله، حکومت جمهوری فدرالی آلمان گفته که در سال گذشته مجموعاً حدود ۲۳ میلیارد یورو را برای تامین هزینه های پناهجویان و برنامه های ادغام مصرف کرده است. حدود هشت میلیارد یوروی آن در مبارزه علیه عوامل مهاجرت به مصرف رسیده است.

حکومت فدرال آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که در سال گذشته میلادی با پرداخت ۶،۳ میلیارد یورو به ایالت ها و نواحی این کشور از برنامه های ادغام اجتماعی و آموزش زبان برای پناهجویان حمایت کرده است. علاوه بر این، حکومت آلمان فدرال ۱۶،۸ میلیارد یوروی دیگر را در سال گذشته برای رسیدگی به پناهجویان و مهاجران مصرف کرده است. از این میان ۸،۴ میلیارد آن در مبارزه علیه عوامل مهاجرت به مصرف رسیده است.

از جمع ۶،۳ میلیارد یورویی که حکومت آلمان فدرال به ایالت های این کشور پرداخته است، ۲،۴ میلیارد آن برای برنامه های ادغام اختصاص داده شده است. ۱،۹ میلیارد یوروی دیگر از سوی حکومت آلمان فدرال برای اقامتگاه ها و هزینه گرمایش آن ها پرداخت شده است. در این اعلامیه آمده است که برخی ایالت های آلمان سهم گیری حکومت فدرال در هزینه های رسیدگی به پناهجویان و مهاجران و برنامه های ادغام آن ها را ناکافی خوانده و قسماً خواستار پرداخت های بیشتر از سوی حکومت فدرال شده اند.

مالت برای پناهجویان اجازه ورود به کشور را داد

به نقل دویچه وله، از آغاز ماه می صد ها پناهجو در چندین کشتی نجات در دریای مدیترانه در قرنطینه بودند. اما پس از اعتراض های شدید که در لنگرگاه این کشتی ها صورت گرفت، اکنون حکومت مالت تصمیم خود بر پذیرش این پناهجویان را اعلام کرده است.

مالت ۴۲۵ پناهنده نجات یافته را اجازه ورود به خاک این کشور داده است. این مهاجران از حدود پنج هفته به این سو در آبهای دریای مدیترانه بند مانده و در فاصله دوازده مایل دورتر از بندر در کشتی های نجات قرنطینه بودند.

پس از اعتراض های شدید پناهجویان درکشتی «Europa-ll» مقام های کشور مالت واکنش نشان داده و به مهاجران مذکور اجازه ورود به خاک مالتا را داده اند. براساس گزارش های رسانه ها این مهاجران تهدید کرده بودند که کشتی حامل خود را آتش می زنند. مقام های محلی والتِا گفته اند که با چنین وضعیتی، نمی خواسته اند تا جان خدمه و مسؤلان کشتی و نیز پناهجوان نجات یافته را مواجه به خطر نمایند.

همزمان با صدور مجوز خروج این پناهجویان از کشتی، کابینه رابرت ابـِلا نخست وزیر مالت اعلام کرده است که افرادی را که مستحق پناهندگی نباشند، دوباره اخراج می کنند. مقامات مذکور تأکید نموده اند که «مالت قاطعانه با لیبی همکاری می کند» تا به این ترتیب از فرار پناهجویان از مسیر دریای مدیترانه جلوگیری نمایند.

یونان ۶۰ کمپ پناهندگان را تا پایان سال تعطیل می‌کند

به نقل از یورونیوز، نوتیس میتاراکیس، وزیر امور مهاجرت و پناهجویان یونان اعلام کرد این کشور تا پایان سال ۲۰۲۰، دست‌کم ۶۰ اردوگاه پناهجویان را تعطیل خواهد کرد. به گفت آقای میتاراکیس، کمپ‌های جزایر ساموس و مالاکاسا تا پایان تابستان تعطیل خواهند شد.

آقای میتاراکیس که برای نخستین بار از زمان آغاز سیاست «اخراج» پناهجویان از خانه‌های تضمین شده از سوی برنامه پناهندگان سازمان ملل در پارلمان این کشور صحبت می‌کرد، با انتقاد از شیوه کار دولت چپ‌گرای پیشین یونان از سپردن تمام امور مربوط به مهاجران به سازمان‌های مردم نهاد (ان‌جی‌او) ها گفت: «ما دوباره کنترل مساله را به دست گرفتیم و اعتبار بین‌المللی را به کشورمان باز گردانده‌ایم.»

در دهه اخیر و همزمان با افزایش شمار پناهجویان در یونان، شرایط ناگوار زندگی در کمپ‌های پناهندگان ، به شدت از سوی سازمان‌های مدافع حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته است. در ماه‌های گذشته ساکنان چند اردوگاه در اعتراض به نبود حداقل‌های معیشتی در کمپ‌ها تظاهرات کردند. راهپیمایی‌های اعتراضی پناهجویان با حمله پلیس یونان به خشونت کشیده شد.

حمایت از پناهجویان در مالت

به نقل از مهاجرنیوز، یک دانشجو در مالت از ماه آپریل به رفتار مسئولان با مهاجرانی که سعی می کنند وارد مالت شوند، اعتراض می کند. وی به دنبال مرگ جورج فلوید، مردی سیاهپوست افریقایی - امریکایی در ایالات متحده، طرفداران بیشتری پیدا کرده است.

پس از این که سازمان نجات «اس او اس مدیترانه» وضعیت (این مهاجران) را «غیرقابل قبول» خواند، شمار بیشتری به این دانشجو در مالتا ملحق شدند. گروهی از دانشجویان که شمار آن ها رو به افزایش است، در مقابل پارلمان مالت اعتراض می کنند. آن ها از حکومت این کشور می خواهند که به ۴۲۵ مهاجر در داخل چهار قایق تفریحی که در برابر سواحل مالتا لنگر انداخته اند، اجازه ورود به این کشور و ارائه درخواست پناهندگی را بدهد.

به گزارش روزنامه «Independent newspaper»، در مالتا، اکساندرو ساسار، دانشجویی که این اعتراضات را رهبری می کند، روز چهارشنبه به تاریخ ۳ جون سخنرانی کرد. او در این سخنرانی «صادقانه از جوانان و دانشجویان» خواست که خشم و ناراحتی شان را نسبت به آن چه که در ایالات متحده امریکا رخ داده، بیان کرده و از «بی عدالتی» انتقاد کنند. ساسار گفت: «اگر جوانان و دانشجویان احساس می کنند که برخورد با این ۴۲۵ تن بی عدالتی است (باید) از طریق مسنجر فیس بوک با ما ارتباط برقرار کنند و هفته آینده به ما ملحق شوند».

او در ادامه گفت که می خواهد با این ۴۲۵ مهاجر در قایق ها همبستگی نشان دهد و امیدوار است که بتواند توجه عموم را به اهمیت محافظت از "حقوق بشر و زندگی بشر" جلب کند.

بدرفتاری با پناهجویان در بالکان

به نقل از گاردین، در ماه های گذشته گزارش های سازمان های بشردوستانه و حامی پناهجویان راجع به بدرفتاری با پناهندگان و آوارگان در بوسنی و کرواسی افزایش یافته است. حالا سازمان هایی مانند "کی یر انترنشنل" خواهان واکنش جامعه جهانی به این وضع شده اند.

یک پناهجو که نمی خواست نامش فاش شود و در اوایل ماه می سعی داشته از بوسنی، کرواسی و اسلوانی عبور کند، راجع به بدرفتاری هایی که با او شده، گفت: «آن ها بر روی سرمان (با اسپری سرخ رنگ) صلیب کشیدند و پیشانی ها و سبیل های برخی از مهاجران را نیز رنگ کردند». او در ادامه گفت: «آن ها ما را مجبور کردند که لباس ها و کفش های مان را در بیاوریم، پول و تلفون های موبایل مان را از ما گرفتند، دارایی ها و لباس های مان را آتش زدند. حدود ۱۰ تن از آن ها به صف ایستادند و ما را در حالی که از مقابلشان عبور می کردیم، با چوب و باتون پلیس لت و کوب کردند. بعد ما را به داخل آب انداختند و گفتند که دیگر بازنگردیم».

یک گروه ۳۰ نفره مهاجران می گوید، پلیس کرواسی به آن ها گفته، صلیب های کشیده شده با اسپری "آن ها در صورت ابتلا به ویروس کرونا شفا می دهد". مهاجران می گویند که ماموران پلیس در حالی که این اقدامات را انجام می دادند به مهاجران "می خندیدند و آبجو می نوشیدند". گاردین می گوید که مقام های کرواسی وقوع هرگونه عمل خلاف قانون را رد کرده اند.

به نوشته گاردین، بیشتر مهاجرانی که در آن شب توسط پلیس کرواسیا بازداشت شدند، از پاکستان و افغانستان بودند. از آن ها پس از گذراندن چند ساعت در اداره پلیس عکس گرفته شد و مجبور به امضای یک سند شدند. سپس مهاجران را در آن شب مجبور کردند که سوار چهار مینی بس شوند و بعد آن ها را در مرز مشترک کرواسی با بوسنی پیاده کردند.

تقریبا ۴۰ درصد از مهاجران در بوسنی و هرزگوین از پاکستان هستند و فقط ۱۰ درصد از آن ها از افغانستان می باشند. مهاجران از بنگله دیش، عراق و سوریه بخش بزرگی از مهاجران را در این کشور تشکیل می دهند. پناهجویان از الجزایر، مراکش، ایران، مصر و هندوستان نیز در این کشور حضور دارند. به گزارش سازمان "کی یر"، حدود ۲۰ درصد از مهاجران را کودکانی تشکیل می دهند "که بیش از یک سوم شان خوردسال و بدون همراه هستند".

وضعیت بحرانی پناهجویان در بوسنی

یک سازمان مددرسان بین المللی از وضعیت رقت بار مهاجران و پناهجویان در بوسنی و هرزگوین انتقاد می کند. این نهاد تاکید کرد که به پرونده پناهجویان و مهاجران باید رسیدگی عادلانه صورت بگیرد.

یک دفتر سازمان مددرسان بین المللی (Care) که در شهر بن آلمان موقعیت دارد هشدار می دهد که وضعیت مهاجران و پناهجویان در بوسنی و هرزگوین به وخامت گراییده است. این نهاد از حکومت بوسنی و هرزگوین خواست که معیارهای بین المللی را در برخورد با پناهجویان و مهاجران در نظر گیرد.

یافته های سازمان بین المللی (Care) نشان می دهند که وضعیت افرادی که در خارج از کمپ های رسمی زندگی می کنند نسبت به دیگران، وخیم تر می باشد. در بخشی از معلومات این سازمان تصریح شده است که در شهر توزلا، بیش از ۷۵ درصد از پناهجویان و مهاجران به آب آشامیدنی کافی، مواد بهداشتی و ضد عفونی دسترسی ندارند. برای بسیاری مردان، زنان و کودکان حتی در محل هستند و به غذای کافی دسترسی ندارند.

بوسنی و هرزگوین در ماه جنوری سال جاری شاهد ورود ۳۰ درصد مهاجر و پناهجوی بیشتر، نسبت به زمان مشابه در سال ۲۰۱۹ بوده است. با این همه، این نهاد بین المللی از اتحادیه اروپا خواسته است که حمایت لازم را از بوسنی و هرزگوین برای رسیدگی به وضعیت مهاجران و پناهجویان انجام بدهد.

برلین با وجود کاهش مهاجران، ده ها سرپناه جدید می سازد

به نقل از مهاجرنیوز، در دوران کرونا و کمبود مسکن، پایتخت آلمان پلان های احداث سرپناه های جدید برای مهاجران را تایید کرده است. رعایت دستورالعمل های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا در برخی از کمپ ها بسیار دشوار است.

در مجموع قرار است، طی چند سال آینده ۳۸ سرپناه جدید ساخته شود که به گفته مسئولان ۸۰ سال دوام خواهند داشت. به گفته مسئولان، ساخت هشت مرکز که گنجایش حدود ۲ هزار تن را دارند، تا تابستان سال آینده به پایان می رسد.

الکه برایتن باخ، وزیر ادغام، کار و امور اجتماعی در برلین گفت که به این ساختمان ها به دلایل مختلف نیاز است و برخی از آن ها جایگزین کانتینرهای مسکونی می شوند که قرار بود حداکثر سه سال از آن ها استفاده شود و در اوج بحران مهاجرت طی سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ پیرامون برلین ایجاد شدند.

کاهش شمار مهاجران، کمبود بیشتر

براساس آمار رسمی، برلین در سال ۲۰۱۹، ۶ هزار و ۳۱۶ پناهجوی جدید ثبت کرد که به این ترتیب شمار آن ها در مقایسه با ۷۲۶۰ تن در یک سال قبل از آن کاهش یافته است. در چهارماه نخست سال ۲۰۲۰، ۱۵۷۵ پناهجو به برلین رسیدند. به این ترتیب وضعیت در برلین در مقایسه با سال ۲۰۱۵ بسیار متفاوت است. در آن زمان ۵۵ هزار پناهجو به برلین آمدند و نواحی محلی مجبور شدند، از سالن های ورزشی مکاتب برای اسکان پناهجویان استفاده کنند. حالا وضعیت به حالت عادی برگشته و برلین می تواند براساس سیستم توزیع آلمان سالانه حدود ۵ درصد از پناهجویان تازه رسیده را قبول کند.

کرونا مانع اخراج مهاجرین در ایالت برلین

به نقل از مهاجرنیوز، اعمال محدودیت ها برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا سبب شده است، روند اخراج پناهجویانی که مکلف به ترک خاک آلمان اند، از ایالت بایرن صورت نگیرد. یک مقام اداره امور پناهندگی ایالت بایرن تاکید کرد که این روند جبران خواهد شد. از ماه دسامبر سال ۲۰۱۶ تا حال، بیش از ۹۰۰ پناهجوی پذیرفته نشده افغان از آلمان اخراج شده اند.

روزنامه آلمانی "بیلد" گزارش داده است که روند اخراج پناهجویانی که مکلف به بیرون رفتن از خاک آلمان اند در دونیم ماه گذشته، به دلیل اعمال محدودیت های گشت و گذار و هشدار سفر به کشورهای جهان، به تعویق افتاده است. این محدودیت ها سبب شده اند که ۲۳۷ مورد اخراج پناهجویان و مهاجران از ایالت بایرن انجام نشود.

یک سخنگوی اداره امور پناهندگی و اخراج ایالت بایرن در گفتگو با روزنامه "بیلد" اظهار کرد: «از آن جایی که روند اخراج در بیشتر موارد از طریق مسیرهای هوایی صورت می‌گیرد، محدودیت های پرواز و وارد شدن به کشور های مبداً، بالای روند اخراج تاثیر گذشته است.» این سخنگو در ادامه علاوه کرد در این مدت، ۱۷۵ مورد اخراج فردی و ۱۳ مورد اخراج دسته جمعی به تعویق افتاده است که (در آینده) جبران خواهند شد.

آتن و حصار مرزی در رودخانه ایوروس

به نقل از مهاجرنیوز، یونان در نظر دارد که تدابیر محافظتی را در امتداد رودخانه ایوروس شدت بخشد. این اقدام به هدف جلوگیری از ورود پناهجویان روی دست گرفته می‌شود. وزارت خارجه یونان اعلام کرد که حصار مرزی را میان ترکیه و قلمرو این کشور گسترش می‌دهد. نیکوس دینیداس، وزیر خارجه یونان به روزنامه (ریلنیوز) گفت: «ما برای حفاظت از حاکمیت خود هر گونه اقدام مناسب را روی دست می‌گیریم.»

این مقام یونانی به نقل از اظهارات شماری از اعضای حکومت ترکیه ابراز کرد که هزاران مهاجر سعی می‌کنند که در آینده نزدیک از ترکیه وارد یونان شوند؛ تا بتوانند به اعضای دیگر اتحادیه اروپا بروند. بر بنیاد گزارش شماری از رسانه های یونانی، در نظر است که این حصار مرزی میان ترکیه و یونان در مجموع به ۲۰۸ کیلومتر برسد. در حال حاضر، در مناطق شمالی یونان حصار مرزی در حدود ۱۲ کیلومتر موجود می‌باشد.

در دو طرف رودخانه ایوروس، در ماه فبروری امسال یک بحران تازه مبنی بر هجوم پناهجویان از ترکیه به یونان به وجود آمد. در آن زمان، انقره اعلام کرد که مرزش را با اتحادیه اروپا باز خواهد کرد و مانع ورود پناهجویان به قلمرو اتحادیه اروپا نخواهد شد. پس از این موضع‌گیری هزاران پناهجو و مهاجر به مرزهای یونان هجوم بردند، اما با مقاومت شدید نیروهای مرزی یونان روبرو گردیدند.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، اتحادیه اروپا را متهم به تعهد شکنی کرد که گویا شش میلیارد یورو را برای رسیدگی به ۳.۶ میلیون پناهجو و مهاجر سوریایی در خاک ترکیه نمی‌پردازد. اتحادیه اروپا در واکنش به این ادعاها گفت که ترکیه از وضعیت مهاجران بهره برداری می‌کند و این اتحادیه در نظر دارد که افسران بیشتر آژانس حفاظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا (فرانتکس) را به منطقه بفرستد.

دو ایالت آلمان: ۶۰۰ پناهجو را از جزایر یونان می‌پذیریم

به نقل از مهاجرنیوز، ایالت های هسن و تورینگن در آلمان می‌خواهند که حدود ۶۰۰ پناهجو را از جزایر یونان بپذیرند. مقام های ایالت تورینگن گفته اند که برای زنان به ویژه خانم های باردار و افراد کهنسال اولویت خواهند داد. تا به حال حکومت فدرال آلمان، این آمادگی را مورد تایید قرار نداده است.

حدود ۵۰ پناهجو از اردوگاه های پناهجویان در جزایر یونان، در ماه آپریل امسال به آلمان انتقال داده شدند. حالا ایالت های هسن و تورینگن ابراز آمادگی کرده اند که دست کم ۶۰۰ پناهجوی آسیب پذیر را می‌پذیرند. ایالت تورینگن گفته است که در شرایط کنونی می‌تواند ۵۰۰ نفر را قبول کند.

از جانب دیگر کای کلوسی، وزیر امور ادغام و جامعه ایالت هسن گفته است که آنان می‌توانند حدود صد پناهجوی زیرسن و بدون همراه را از اردوگاه های مزدحم جزایر یونان بپذیرند. مقام های این دو ایالت تاکید کرده اند که حکومت فدرال آلمان باید پذیرش این پناهجویان را مورد تایید قرار بدهد.

گارد ترکیه و نجات پناهجویان

به نقل از آناتولی، گارد ساحلی ترکیه 31 پناهجوی رانده شده از آبهای یونان را از خطر غرق شدن در دریای اژه نجات داد. نیروهای گارد ساحلی چاناک‌قلعه ترکیه 31 پناهجو را که قایقشان پس از تلاش برای رسیدن به یونان توسط نیروهای امنیتی این کشور بازگردانده شده بود٬ از خطر غرق شدن نجات دادند.

این پناهجویان که در میانشان زنان و کودکان نیز حضور دارند٬ قصد داشتند از راه شهر «آیواجیک» استان چاناک‌قلعه ترکیه به صورت غیرقانونی خود را به جزیره میدللی (لسبوس) یونان برسانند که با ممانعت گارد ساحلی یونان مواجه شدند.

پناهجویان مذکور که تبعه کشورهای افغانستان٬ کنگو و گامبیا بودند٬ پس از ممانعت نیروهای امنیتی یونان به سمت آبهای ترکیه بازگشته و درخواست کمک کرده‌اند. گارد ساحلی ترکیه نیز آنها را از خطر غرق شدن نجات داده و بینشان غذا توزیع کرد.

دولت یونان به دنبال اخراج ۱۰ هزار پناهنده از محل سکونتشان است

به نقل از یورونیوز، دولت یونان در نظر دارد از روز دوشنبه بیش از ۱۰ هزار پناهنده را که به تازگی با درخواست پناهندگی آنها موافقت شده است از محل سکونتشان اخراج کند. وزارت سیاست مهاجرتی یونان قصد دارد محل سکونت این پناهندگان را در اختیار پناهجویانی بگذارد که هم اکنون در در اردوگاه های پرجمعیت ساکن هستند. هدف آتن از اجرای این طرح کاهش جمعیت در اردوگاه های پناهجویان در جزایر دریای اژه است.

پناهجویانی که درخواست پناهندگی آنها در دست بررسی است در این اردوگاه های پرجمعیت زندگی می کنند. بنا به مقررات جدید، پناهجویان پس از آنکه با درخواست پناهندگی آنها موافقت می شود تنها یک ماه فرصت دارند تا محل سکونت خود را که مختص پناهجویان است ترک کنند. این در حالی است که آنها تا پیش از این شش ماه برای ترک محل سکونت خود مهلت داشتند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان «به طور جدی» از طرح اخراج این پناهندگان از محل سکونتشان ابراز نگرانی کرده است. به گفته این نهاد دولت یونان از پناهندگانی که به تازگی با درخواست پناهندگی آنها موافقت شده است انتظار دارد که محل سکونت خود را ترک کنند و مستقل از کمک های دولتی زندگی کنند. این در حالی است که از نظر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان این افراد به کمک های اجتماعی دسترسی ندارند و از آنها حمایتی صورت نمی گیرد.

طرح اخراج این پناهندگان از محل سکونت کنونی خود می تواند تنش زا نیز باشد زیرا بسیاری از آنها یا توانایی ترک محل سکونت خود را ندارند و یا اصلا تمایلی به این کار ندارند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از دولت یونان خواسته است به افرادی که با درخواست پناهندگی آنها موافقت می شود کمک کند. به گفته این نهاد پناهندگان باید برای آشنایی با جامعه ای که پذیرایی آنها شده است به کلاس های زبان، آموزش حرفه ای و شغلی با درآمد کافی دسترسی داشته باشند.

آلمان، افزایش شمار مبتلایان کرونا در کمپ ها

به نقل از مهاجرنیوز، بر اساس یک گزارش در آلمان موارد ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کمپ ها رو به افزایش است. در شهر رگنسبورگ شمار مبتلایان در یک مرکز انکر از مرز تعیین شده ۵۰ مورد ابتلا در قبال ۱۰۰ هزار تن فراتر رفت. درهفته نامه آلمانی «سایت» به نقل از یک کار تحقیقاتی دانشگاه بیلیفلد آمده است که سرعت گسترش ویروس کرونا در کمپ های پناهجویان رو به افزایش است.

بایرن یکی از ایالاتی است که میزان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کمپ های پناهجویان در آن جا بسیار بالا گزارش شده است. در این ایالت در هر کدام از مراکز موسوم به انکر بیش از یک هزار پناهجو زندگی می کنند.

انکر به مراکزی گفته می‌شود که پناهجویان، از زمان رسیدن به آلمان تا پایان یافتن بررسی پرونده شان، در آن ها نگه داری می‌شوند. به گزارش وزارت داخله بایرن، در این ایالت تا به حال بیش از ۱۴۸۶ تن در کمپ های پناهجویان به کرونا مبتلا شده اند.

به گزارش مقام های ناحیه ماینتز بینگن در شهر ماینتز، نتیجه آزمایش کرونای ۳۵ ساکن یک کمپ مثبت اعلام شده است. این کمپ از تاریخ ۱۹ ماه می در قرنطینه قرار دارد. به گزارش بنیاد رابرت کخ، تا به حال ۸۳۴۹ تن که ابتلای آن ها به بیماری کووید ۱۹ ثابت شده بود، جان باخته اند. به این ترتیب تعداد قربانیان این بیماری در طول ۲۴ ساعت به ۴۷ تن افزایش یافت.

نگرانی یونان از موج جدید مهاجران از ترکیه

به نقل از مهاجرنیوز، حکومت یونان از اظهارات مقام‌های ترکیه درباره از سرگیری موج مهاجران به سوی مرزهای این کشور نگران است. آتن با کمک آژانس حفاظت از مرزهای اروپا، گزمه‌های مرزی را افزایش داده و در صدد است تا یک حصار سیم خاردار به طول ۱۲ کیلومتر در مرزهایش با ترکیه ایجاد کند.

روز یکشنبه ۲۴ می، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه گفت موج مهاجرت‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا کُند شده است اما ( با پایان یافتن بحران، مطمئناً از سر گرفته خواهد شد.) این در حالیست که در ماه مارچ سلیمان سویلو، وزیر داخله ترکیه در اظهارات مشابهی به آتن هشدار داد بود که با پایان یافتن بحران کرونا ترکیه «جلو کسانی را که می‌خواهند بروند نخواهد گرفت.»

ترکیه در ۲۸ فوریه عمداً هزاران مهاجر را به سوی مرزهای یونان فرستاد و به این ترتیب به یک بحران بزرگ انسانی توام با خشونت دامن زد. برای جلوگیری از تکرار یک سناریوی مشابه، مقام‌های یونانی در نظر دارند یک حصار سیم خاردار به طول ۱۲کیلومتر را در امتداد مرز مشترک ایجاد کنند. این در حالیست که گزمه‌ها و نیروهای ضد شورش یونان در طول مرز زمینی یونان و ترکیه مستقر شده‌اند.

فرانتکس در سندی که به دست روزنامه آلمانی دی ولت رسیده پیش بینی کرده است که با پایان بحران ویروس کرونا، موج بزرگی از مهاجران به سوی مرزهای مشترک ترکیه و یونان و سواحل مقابل جزایر دریای اژه سرازیر خواهند شد. بخش مرزی داخل ترکیه ظاهراً از نیمه ماه مارس به این سو به دلیل بحران کرونا مسدود شده است و مقام‌های ترکیه دستور داده‌اند، مهاجران مستقر شده در نزدیکی دریای اروس به داخل برگردند. اما در عمل ورود مهاجران به یونان از طریق دریا متوقف نشده ‌است. در پایان ماه آپریل، آتن ادعا کرده بود که تلاش نگهبانان ساحلی ترکیه برای مشایعت یک کشتی مهاجران به سوی جزیره لیسبوس را ناکام ساخته است.

فرانسه، کودکان مهاجر بدون همراه را می پذیرد!

به نقل از مهاجرنیوز، حکومت یونان اعلام کرد که به دلیل تاخیر ناشی از بحران ویروس کرونا، اولین گروه ۵۰ نفری از کودکان مهاجر بدون همراه، در اوایل ماه جولای به فرانسه انتقال خواهند یافت. فرانسه با یونان توافق کرده است که در مجموع ۷۵۰ مهاجر از جمله ۳۵۰ کودک بدون همراه را از کمپ‌های مزدحم یونان بپذیرد.

جیورجیس کوموتساکوس، وزیر امور مهاجرت و پناهندگی یونان روز دوشنبه ۲۵ می با انتشار بیانیه‌ای گفت که «روند انتقال و اسکان مجدد مهاجران که به دلیل بحران بهداشتی ویروس متوقف شده بود به زودی از سر گرفته خواهد شد». پاریس و آتن در ماه جنوری امسال توافق کردند که ۴۰۰ مهاجر از کمپ‌های مزدحم جزایر یونان به فرانسه انتقال داده شوند. بیانیه وزارت مهاجرت یونان همچنین تذکر داده است که در چارچوب این توافق ۳۵۰ کودک مهاجر و بدون همراه نیز در فرانسه اسکان خواهند یافت.

به گفته مقام‌های یونانی حدود ۵۲۰۰ کودک مهاجر و بدون همراه در کمپ‌های مهاجران در یونان به سر می‌برند. بخش بزرگی از این کودکان در سرپناه‌هایی زندگی می‌کنند که با نیازهای اصلی کودکان مطابقت ندارند. تا کنون چندین کشور اروپایی مانند آلمان، بلژیک، بلغاریا، کرواسی، فنلاند، فرانسه، ایرلند، لیتوانی، صربستان و سوئیس اظهار آمادگی کرده‌اند تا در چارچوب یک برنامه داوطلبانه اسکان مجدد مهاجران ۱۶۰۰ کودک مهاجر و بدون همراه را از کمپ‌های یونان بپذیرند.

گارد ساحلی ترکیه و نجات مهاجران از دریا

به نقل از یورونیوز، گارد ساحلی ترکیه 40 پناهجوی رانده شده از آب های یونان را از خطر غرق شدن در دریای اژه نجات داد. نیروهای گارد ساحلی چاناک‌قلعه ترکیه، 40 پناهجو را که قایقشان پس از تلاش برای رسیدن به یونان توسط نیروهای امنیتی این کشور بازگردانده شده بود٬ از خطر غرق شدن نجات دادند.

این پناهجویان که در میان آنها 12 کودک و 12 زن نیز حضور داشت٬ قصد داشتند از راه شهر اجه‌آبات از توابع استان چاناک‌قلعه ترکیه به صورت غیرقانونی خود را به جزیره ساموثراکی یونان برسانند که با ممانعت گارد ساحلی یونان مواجه شدند.

قایق حامل پناهجویان که تبعه کشورهای افغانستان و آفریقای مرکزی بودند، توسط گارد ساحلی یونان متوقف و مجبور به بازگشت به آب های ترکیه شد. گارد ساحلی ترکیه به کمک پناهجویان شتافت و آنها را از خطر غرق شدن نجات داد. همچنین بین آنها غذا و پوشاک توزیع کرد.

جان مهاجران در خطر

به نقل از یورونیوز، دولت مجارستان روز پنج شنبه ۲۱ ماه مه اعلام کرد که به دنبال رای دیوان دادگستری اتحادیه اروپا علیه بازداشت پناهجویان و مهاجران توسط دولت ویکتور اوربان، نخست وزیر این کشور، کمپ‌های پناهجویان و مهاجران را در «منطقه ترانزیت» می‌بندد.

صدها پناهجو در کانتینرهایی پشت حصار سیم خاردار در دو اردوگاه در امتداد مرز صربستان و مجارستان نگهداری می‌شدند. شرایط نگاهداری و زندگی آنان انتقاد شدید گروه‌های حامی حقوق بشر را برانگیخته بود.

به دنبال رای این دیوان، پناهجویان و مهاجران بازداشتی در «منطقه ترانزیت» در مرز صربستان و مجارستان، به مراكزی در داخل خاک مجارستان منتقل شده‌اند که شرایط بهتری در مقایسه با «منطقه ترانزیت» دارند. تصمیم اخیر دیوان دادگستری اروپا آخرین برخورد و تضاد نگرش میان مقام‌های اتحادیه اروپا و ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان است که سیاست‌های سخت‌گیرانه علیه پناهجویان و مهاجران اتخاذ کرده است. بوداپست مخالف سیاست‌های مهاجرتی اتحادیه اروپاست.

افزایش موارد ابتلا به کرونا در اردوگاه‌های بنگلادش

به نقل از آناتولی، موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در اردوگاه‌های آوارگان مسلمانان روهینگیا در کشور بنگلادش در حال افزایش است.

ماهبوبور رحمان، مسئول اردوگاه‌های آوارگان در منطقه کاکس بازار بنگلادش از افزایش موارد ابتلا به کرونا در این کمپ ها به 21 بیمار خبر داده است. رحمان دلیل افزایش سرعت شیوع کرونا در اردوگاه‌های آوارگان را کمبود فضا و زندگی شمار زیادی انسان در محیطی محدود عنوان کرده است.

هم اکنون در حدود یک میلیون مسلمان آواره روهینگیا که از ظلم و ستم بودیست‌های افراطی و نظامیان از کشور میانمار فرار کرده اند، در منطقه کاکس بازار بنگلادش زندگی می‌کنند. اولین مورد ابتلا به کرونا در اردوگاه های آوارگان آراکانی در 14 می مشاهده شد. سازمان‌های مدافع حقوق بشر نسبت به فاجعه انسانی در این اردوگاه‌های در صورت شیوع گسترده کرونا ابراز نگرانی کرده اند.

آلمان: شیوع کرونا و قرنطینه کمپ

به نقل از دویچه وله، تعداد افراد مصاب به ویروس جدید کرونا در اردوگاه های پناهجویان در آلمان افزایش یافته است. در اردوگاهی در نزدیکی شهر بن ۱۶۵ تن به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده و یک اقامتگاه دیگر در شهر ماینس تحت قرنطینه قرار گرفته است.

مقام های محلی شام سه شنبه گفتند که در اردوگاهی در شهر سانت اوگوستین در نزدیکی شهر بن ۱۵۲ پناهجو و ۱۳ کارمند آن به ویروس سارس کووی-۲ آلوده شده اند. مقام های حکومت محلی گفته اند که این افراد علائم خفیف بیماری کووید۱۹ داشته و یا هیچ علایمی نداشته اند و در یک بخش جداگانه این اردوگاه تجرید شده اند. یک روز قبل از آن تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در این کمپ ۱۳۰ تن بود.

در همین حال در شهر ماینس نیز بعد از تشخیص چندین مورد آلودگی به ویروس کرونا، یک اقامتگاه پناهجویان با ۱۱۳ باشنده آن تحت قرنطین قرار گرفت.

مقام های محلی گفته اند که هفته گذشته مشخص شد که پدر یک خانواده ۱۰ نفری به ویروس کرونا آلوده شده است. این خانواده در یک ساختمان مجزا تحت قرنطینه ۱۴ روزه قرار گرفت. آزمایش های بعدی مسئولان صحی نشان داد که همه اعضای این خانواده و یک کودک از خانواده دیگر در این اقامتگاه به این ویروس مصاب شده اند. آزمایش های بیشتری نیز در این اقامتگاه جمعی صورت گرفته است و سه تن از باشندگان آن از داشتن علایم بیماری کووید۱۹ گزارش داده اند.

حزب سبزهای آلمان از حکومت فدرال این کشور خواسته است که به اردوگاه های پناهجویان بهتر رسیدگی کند. فیلیتس پولات، سخنگوی این حزب در امور مهاجرت گفته است: «خطر بالای مصاب شدن در مراکز پذیرش اولیه و اقامتگاه های جمعی پناهجویان یک مشکل بزرگ است.»

ده ها پناهجو در اردوگاهی در آلمان به ویروس کرونا مبتلا شدند

به نقل از دویچه وله، دست کم ۷۰ تن در یک کمپ پناهجویان در نزدیکی شهر بن آلمان به ویروس کرونا آلوده شده اند. انتشار این خبر منجر به افزایش تقاضاها برای حفاظت بهتر از پناهجویان و انجام آزمایش های بیشتر کرونا در محلات مزدحم شده است.

مقام های محلی گزارش داده اند که ده ها تن از ساکنان یک اقامتگاه مهاجران در نزدیکی شهر بن در غرب آلمان به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده اند. مسئولان صحی ۳۰۰ باشنده این اقامتگاه در شهر سانکت اوگوستین را مورد آزمایش قرار داده اند و نتیجه آزمایش ۷۰ تن از آن ها مثبت بوده است. در این اقامتگاه حدود ۵۰۰ پناهجو زندگی می کنند و پناهجویانی که تاهنوز آزمایش نشده اند نیز تست می گردند.

انتشار خبر شیوع بیماری کووید۱۹ در میان این پناهجویان انتقادهای زیادی را در پی داشت و برخی سیاستمداران خواستار حفاظت بهتر از پناهجویان شدند. هورست بیکر، سیاستمدار حزب سبزها به روزنامه «کلنر اشتات-انسایگر» گفت: «ما به تکرار خواستار تست گسترده این اقامتگاه ها شده بودیم. حالا می بینیم که این آزمایش ها بسیار دیر صورت می گیرد.»

از شیوع بیماری کووید۱۹ در دیگر اقامتگاه های پناهجویان در شهرهای بن، برلین و دیگر شهرهای آلمان نیز گزارش شده است. سازمان های حقوق بشری و حامی حقوق پناهجویان بارها انتقاد کرده اند که وضعیت این اقامتگاه ها مناسب حال پناهجویان نیست و ساکنان این مراکز حریم خصوصی ندارند. خصوصاً خطر شیوع ویروس کرونا در میان این مهاجران که در مراکز مزدحم زندگی می کنند، بیشتر است.

ارائه بیش از ۵ هزار درخواست پناهندگی در جریان بحران کرونا در آلمان

به نقل از مهاجرنیوز، وزارت داخله فدرال آلمان می گوید که احتمالا شمار زیادی از پناهجویان که در جریان بحران کرونا درخواست پناهندگی داده اند، از دیر زمانی در آلمان زندگی می کنند.

به گفته اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان، با وجودی که به دلیل بحران کرونا در مرزهای آلمان هیچ پناهجوی راجستر نشده است، اما با آن هم ۵۱۰۶ درخواست پناهندگی ارائه شده است. مقامات مربوطه به این روزنامه گزارش دادند که این موارد جدید شامل افرادی است که قبلاً از طریق ویزا وارد کشور شده اند. محدودیت های که به دلیل جلوگیری به شیوع بیشتر ویروس کرونا اعمال شده اند، می تواند در این مساله نقشی داشته باشد.

اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان در ادامه به روزنامه آلمانی "ولت ام زونتگ" گفته است: "پدیده ای که شما توصیف کرده اید، به دفتر فدرال معلوم است. به ما همچنین معلوم است که پناهجویان بلافاصله پس از ورود به کشور درخواست پناهندگی نداده اند، اما اکنون این کار را انجام داده اند." اطلاعات بیشتر را در مورد زمان قبل از درخواست "متاسفانه نمی توانیم بدهیم."

با این حال، وزارت داخله آلمان همچنین خاطر نشان کرده که در جریان مبارزه با شیوع ویروس کرونا در آلمان مرزهای این کشور مسدود نگردیده بلکه فقط کنترل بالای مرزی به طور موقت اعمال می شود که این امر مانع ورود به خاک آلمان با هدف ارائه درخواست پناهندگی نگردیده است.

کرونا و تبعیض مسلمانان هند

به نقل از دویچه وله، بعد از آنکه یک تجمع مسلمانان در ماه مارس در هندوستان به عنوان منشاء بزرگ شیوع ویروس کرونا خوانده شد، مسلمانان در در این کشور با موجی از تهدید ها و خبرهای دروغین مواجه هستند.

اتهامات در این مورد بعد از آن صورت گرفت که افزایش ابتلا به ویروس جدید کرونا با یک تجمع سه روزه گروه اسلامی "تبلیغ جماعت" که در ماه مارس در دهلی نو بر گزار شد، ارتباط داده شد. حدود ۸۰۰۰ نفر در محل برگزاری تجمع گردهم آمده بودند، جایی که بعداً در آن شماری بسیار زیادی به ویروس کرونا آلوده شدند. مولانا سعد، رئیس این گروه بعدتر به دلیل قتل عمدی و اهمال متهم گردید.

بسیاری از مسلمانان بار دیگر با برچسپ زدن ها، تهدیدها و بایکوت ها در هند مواجه شدند، در کشوری که ملی گرایی هندو ها در حال افزایش است و این امر به حکومت ملی گرا جرئت می بخشد تا خصومت های را که از پیش علیه مسلمانان در هند وجود دارد، بازهم تقویت کند.

افزون برآن رخداد های خشونت آمیز در تمام نقاط کشور در زمان پاندمی ویروس کرونا اتفاق افتاده است. یک مرد مسلمان در دهلی توسط یک جمعیت خشمگین لت و کوب شد؛ از ورود فروشندگان مسلمان به محلات جلوگیری شد و مردم از خریداری از آنها خودداری کردند. همچنان گزارش شد که یک شفاخانه بیماران مبتلا به ویروس کرونا را بر اساس دین شان از همدیگر جدا کرده است.

عاصم علی، دانشمند در مرکز تحقیقات سیاسی در دهلی نو در این باره توضیح داد: «در زمان بحران ها، مردم به هویت های شان بازمیگردند و تلاش می کنند تا دیگران را برای مشکلات شان نکوهش کنند.» هند در حال حاضر بیش از ۷۸ هزار مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا و ۲۵۵۱ مورد مرگ و میر ناشی از این ویروس را ثبت کرده است.

نگرانی سازمان‌های خیریه از «غرق شدن‌های پنهان» در مدیترانه

به نقل از مهاجرنیوز، سازمان ملل متحد و انجمن‌های خیریه می‌گویند که بحران ویروس کرونا، افزایش مهاجران از طریق دریای مدیترانه و فقدان عملیات نجات مهاجران در این مسیر را به یک «تراژیدی پنهان» مبدل کرده است. این سازمان‌ها از چشم پوشی اتحادیه اروپا بر این ترژیدی انتقاد کرده‌اند.

در اوج بحران کرونا ویروس و درحالی که کشمکش‌های سیاسی و دیپلماتیک در مورد مهاجران مدیترانه ادامه دارد، تنها دو کشتی آلان کردی و آیتا ماری در عملیات نجات در مدیترانه شرکت داشتند. این دو کشتی نیز هفته گذشته از سوی از سوی محافظان ساحلی ایتالیا به بهانه « نقایص تخنیکی» توقیف شدند.

در هفته‌های اخیر تنها تعدادی انگشت شمار مهاجران از جمله ۷۹ تن توانستند در یکی از بنادر ایتالیا پیاده شوند. مخالفان حکومت ایتالیا تلاش دارند، از مساله مهاجران استفاده سیاسی کنند. در مالت، نخست وزیر این کشور به دلیل فقدان تلاش برای نجات مهاجران از دریا، تحت تحقیق قرار گرفته است.

سازمان بین المللی مهاجرت به نوبه خود از وضعیت مهاجران در مدیترانه شدیداً نگران است. به گفته این سازمان، مدیترانه مرکزی «خطرناک ترین مسیر مهاجرت در جهان به شما می‌رود و در شرایط کنونی این خطر که مهاجران به گونه نامرئی و دور از انظار جامعه بین المللی دردریا غرق شوند، افزایش یافته است.»

پلیس فرانسه دهها مهاجر را از خیمه‌ها به سرپناها انتقال داد‌

به نقل از مهاجرنیوز، پلیس فرانسه روز سه شنبه ۱۲ می، حدود یک صد تن از مهاجران را از کمپ‌های خودساخته در کاله به مراکز مهاجران در منطقه انتقال داد. سازمان‌های خیریه می‌گویند طی یک ماه اخیر ورود مهاجران به کاله افزایش یافته است.

بر اساس خبرنامه پلیس، با تکیه بر احکام صادر شده از سوی دادگاه بولوین-سور-مر، حدود ۱۷۰ خیمه مهاجران از دو محل نزدیک به کمپ پیشین جنگل برچیده شد و مهاجران به سه مرکز پذیرایی در منطقه انتقال یافتند. به گفته پلیس حضور این مهاجران باعث «مشکلات امنیتی، بهداشتی و سر وصدا» برای ساکنان محل شده بود.

عملیات انتقال مهاجران در آرامش انجام شد اما پلیس ۱۲ مهاجر غیرقانونی را بازداشت کرد. بیشتر این مهاجران از افغانستان، ایران، سودان و اریتره هستند و می‌خواهند با عبور از کانال مانش به انگلستان بروند. با اعلام قرنطینه عمومی، پلیس چندین بار گروههایی از مهاجران را به سرپناه انتقال داد اما سازمان‌های خیریه می‌گویند در هفته‌های اخیر تعداد مهاجران در کاله افزایش یافته است.

خشونت دربرابر اعتراض مهاجران

به نقل از آسوشیتد پرس، پلیس یونان از تظاهرات مهاجران در یک مرکز نگهداری پناهجویان در منطقه مرزی با ترکیه خبر داده است. این تظاهرات به خشونت کشیده شده، اما پلیس گفته که به کسی آسیبی نرسیده است. ویروس همه گیر کرونا نگرانی مهاجران در کمپ ها و مراکز نگهداری پناهجویان را بیشتر ساخته است.

پلیس یونان روز سه شنبه از تظاهرات ده ها تن از ساکنان یک مرکز نگهداری پناهجویان در شمال این کشور خبر داد. به گفته مقام ها این مهاجران به خاطر تاخیر در رسیدگی به درخواست های پناهندگی و انتقال شان از این کمپ تظاهرات کرده اند. پلیس گفته است که از ۲۵۰ پناهجویی که در این کمپ سکونت دارند، مهاجرانی زیر سن بدون همراه هم اشتراک دارند. به گفته پلیس در این تظاهرات که به خشونت کشیده شد، به کسی آسیبی نرسیده است.

بخش عملیاتی رسیدگی به درخواست های پناهندگی در یوان به دلیل بحران کرونا و محدودیت های وضع شده به دلیل جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس، کمتر شده است. مقام های یونان همزمان با چالش عبور مرزی مهاجران از ترکیه از مرزهای خاکی و آبی شان روبرو هستند که نسبت به قبل از بحران کرونا شدت گرفته بود.

دولت یونان قرنطینه کمپ‌های پناهجویان را تمدید کرد

به نقل از یورونیوز، دولت یونان دورۀ قرنطینۀ کمپ‌های پناهجویان در این کشور را تا ۲۱ ماه مه یعنی برای ده روز دیگر تمدید کرد؛ این در حالی است که در خارج از کمپ‌ها، بسیاری از محدودیت‌های وضع شده برای ساکنان یونان لغو شده است.

پیش‌تر قرار بود مسئولان اردوگاه‌های پناهجویان نیز از امروز دوشنبه محدودیت‌های ناشی از قرنطینه را لغو کنند. گام اول پایان محدودیت‌های قرنطینه در یونان، شش روز پیش برداشته شد. یونان از جمله کشورهای اروپایی است که در مهار همه‌گیری ویروس کرونا موفق بوده و تنها ۱۵۱ مورد فوتی از بیماری کووید-۱۹ را به ثبت رسانده است.

نبود مواد ضدعفونی کننده و آب برای شستشو در کمپ‌های پناهجویان، خصوصا در اردوگاه موریا یکی از مواردی بود که با آغاز شیوع ویروس کرونا در اروپا انتقادات فراوان سازمان‌های حقوق بشری را برانگیخت. سازمان دیدبان حقوق بشر با انتقاد از دولت یونان می‌گوید که تمدید قرنطینه بدون اینکه پناهجویان تجهیزات لازم برای رعایت بهداشت را داشته باشند، همچنین عدم تامین شرایط مناسب برای رعایت فاصله گذاری‌های اجتماعی، تنها تهدیدی بر روح و روان افراد مقیم در اردوگاه‌ها خواهد بود.

کمپ‌های استقرار پناهجویان در جزیره‌های یونان ازجمله لسبوس، چندین برابرظرفیت واقعی خود پناهجو پذیرفته‌اند. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل بارها از دولت یونان خواسته است تا روند اعطای پناهندگی را تسریع کند.دولت یونان، میلیون‌ها یورو بابت ورود غیرقانونی پناهجویان به خاک خود از اتحادیه اروپا بودجه دریافت می‌کند.

نجات مهاجران از کانال مانش

به نقل از مهاجرنیوز، محافظان ساحلی فرانسه و انگلستان طی هفته اخیر ۲۷۰ مهاجر را از کانال مانش نجات دادند. وزارت داخله انگلستان گفته است، از آغاز قرنطینه عمومی در هفته اخیر مارس بیش از ۸۵۰ مهاجر را در کانال مانش دستگیرشده‌اند.

بر اساس یک خبرنامه فرماندهی پلیس دریای شمال و مانش فرانسه، محافظان ساحلی روز یکشنبه ۱۰ می حوالی ساعت ۹ صبح یک قایق حامل ۱۰ مهاجر را که موتور آن از کار افتاده بود، در ۱۱ کیلومتری آب‌های بولوین-سور-مر ردیابی کردند. نیروهای دریایی حوالی ساعت ۶ و ۴۰ بامداد این مهاجران از جمله ۵ زن و یک کودک را سالم به بندر دنکرک انتقال و به پولیس مرزی تحویل دادند.

به نوشته گاردین، بامداد روز یکشنبه نیروهای مرزی یک کشتی حامل ۱۷ مهاجر را در کانال مانش دستگیر کردند. این نیروها روز شنبه نیز ۸۲ مهاجر را در کانال مانش دستگیر کرده بودند. گاردین نوشته است که تصاویر منتشر شده، این مهاجران را در حالی نشان می‌داده که ماسک بر صورت در حال گذراندن آزمایش کرونا در دوور بوده‌اند.

ارقام مهاجران نجات داده شده از کانال مانش طی هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که با وجود شیوع ویروس کرونا مهاجران تلاش‌های خود برای عبور از کانال مانش به قصد انگلستان را افزایش داده‌اند.

کرونا و فاجعه انسانی در افغانستان

افغانستان در ۲۴ ساعت گذشته گواه ثبت بالاترین شمار مبتلایان کوید۱۹ بوده است. وزارت بهداشت افغانستان هشدار می‌دهد درصورتی که محدودیت‌های قرنطینه رعایت نشود، فاجعه انسانی در افغانستان رخ خواهد داد.

وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرده که در ۲۴ ساعت گذشته، در سراسر کشور ۳۶۱ تن به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند و ۵ فوتی نیز به ثبت رسیده است. هرچند در روزهای پسین، آمار مبتلایان کووید۱۹ در افغانستان "بی‌سابقه" توصیف شده، اما همانند دیگر نقاط کابل، در بازارها مردم یا کرونا را دست‌کم می‌گیرند، یا فقر و مشکلات مالی آنان را به جاده‌ها کشانده است.

وحیدالله مجروح، معاون وزارت بهداشت افغانستان در نشست خبری امروز، یک‌شنبه ۲۱ ثور همزمان با اعلام بیشترین شمار مبتلایان کووید۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، هشدار داد که در صورت شکستن قرنطینه و جدی نگرفتن محدودیت‌های آن، افغانستان با فاجعه انسانی رو به رو خواهد شد.

پس از ثبت نخستین واقعه مثبت کرونا در افغانستان، محدودیت گشت‌وگذار در برخی شهرهای این کشور وضع شد. هرچند برخی‌ها هنوز به وجود کووید۱۹ در افغانستان بی‌باور هستند و این بیماری نیز هنوز به اوجش نرسیده است، اما وزارت بهداشت هشدار می‌دهد که رعایت نکردن قرنطینه به معنای رسیدن به اوج این بیماری همه‌گیر است. به باور خیلی‌ها، آمار واقعی مبتلایان کووید۱۹ در افغانستان بیشتر از آمار رسمی است، زیرا توانایی آزمایش‌گیری حکومت، کمتر از ۱۰۰۰ آزمایش در ۲۴ ساعت است.

یونیسف: شمار کثیری از مادران جهان به امکانات صحی دسترسی ندارند‌

به نقل از دویچه وله، یونیسف از جامعه جهانی خواست که با وجود جهانگیری کرونا، فراهم آوری امکانات صحی و نجات حیات زنان حامله و نوزادان را ادامه دهند. به گزارش این سازمان پس از اعلام شناسایی بیماری کووید ۱۹، حدود ۱۱۶ میلیون کودک به دنیا آمده اند.

سازمان حامی کودکان ملل متحد «یونیسف» در روز پنجشنبه ضمن انتشار گزارشی به مناسبت روز مادر، با وجود وضعیت کنونی و بحران ویروس کرونا، بر ادامه و حفظ زمینه های رسیدگی به مادران حامله و نوزادان تأکید کرد. براساس گمانه زنی های این سازمان «پس از اعلام شیوع و جهانگیری بیماری کووید ۱۹، حدود ۱۱۶ میلیون نوزاد به دنیا آمده اند.»

به گزارش این سازمان، در حال حاضر شمار زیاد مادران، نوزادان و کودکان آنان در کشورهای مختلف جهان با چالش های عدیده ای مواجه اند؛ که از این میان می توان از «ممنوعیت گشت و گذار، سیستم صحی به شدت متأثر از کرونا، نداشتن و محدودیت تجهیزات و امکانات صحی برای علاج بیماری کووید ۱۹، خلاء و کمبود کارمندان حرفه ایی در عرصه صحی» نام برد.

روز مادر امروز یکشنبه دهم ماه می در ۱۲۸ کشور جهان تجلیل می گردد. براساس گزارش یونیسف بعد از اعلام پاندمی کرونا، بیشترین تولد نوزاد در کشور های ذیل صورت گرفته است: هندوستان (۲۰،۱ میلیون)، چین (۱۳،۵میلیون)، نیجریه (۶،۴میلیون)، پاکستان (۵میلیون)، اندونیزیا (۴ میلیون).

بریتانیا ۱۶ مهاجر زیرسن را از یونان می پذیرد

به نقل از دویچه وله، بریتانیا می خواهد به روز دوشنبه ۱۶مهاجر زیر سن و بدون همراه را از کمپ های یونان در جزایر شرق دریای اژه بپذیرد. این موضوع را وزارت مهاجرت یونان به روز شنبه گزارش داد.

بر اساس این گزارش در هواپیمای حامل این پناهجویان که از آتن پرواز خواهد کرد، ۳۱ مهاجر بزرگسال نیز خواهند بود. از وضعیت نابسامان مهاجرین در کمپ های بیش از حد مزدحم، در سطح جهانی همواره انتقاد می شود.در نیمه ماه اپریل امسال لوکزامبورگ ۱۲ تن و آلمان ۴۷ تن از مهاجران زیر سن قانونی و بدون همراه را از یونان به کشور شان پذیرفتند.

۹۰ درصد مهاجرین زیر سن، پسران اند. در کمپ های مهاجران در جزایر شرق اژه، در حال حاضر حدود ۳۸ هزار مهاجر زیرسن در وضعیت رقتبار به سرمی برند. بر اساس گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان، یک سوم از مهاجران در این کمپ ها، زیر سن قانونی اند.

وزیر خارجه آلمان: برخورد با مهاجران برای اتحادیه اروپا «شرم آور» است

به نقل از مهاجرنیوز، وزارت خارجه آلمان از برخورد کشورهای عضو اتحادیه اروپا با پناهجویان و مهاجران به عنوان «بزرگترین شرم برای این اتحادیه» یاد کرده است. وزیر خارجه آلمان وعده داد که کشورش با گرفتن ریاست شورای اتحادیه اروپا، این معضل را نادیده نخواهد گرفت.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه فدرال آلمان روز پنجشنبه در کنفرانس «re:publica» و «Media Convention» که در برلین برگزار شده بود گفت، از سال ۲۰۱۵ تا به حال راه حلی برای مساله مهاجرت پیدا نشده و فکر نمی‌کند که در آینده هم تفاوتی در اوضاع ایجاد شود.

او گفت که به این خاطر باید چگونگی تقسیم مهاجران در میان کشورهایی که حاضر به پذیرش آن ها هستند، تنظیم شود و کشورهایی که به دلایل سیاسی نمی‌خواهند که پناهجویان را بپذیرند، باید در بخش های دیگر مسئولیت پذیری کنند. او به سهم گیری در راستای دلایل فرار از کشورهای مبداً پناهجویان اشاره کرد. هایکو ماس در این کنفرانس اطمینان داد که این موضوع در نیمه دوم سال روان که آلمان ریاست شورای اتحادیه اروپا را برعهده می‌گیرد، نادیده گرفته نخواهد شد.

شرایط دشوار بی جاشدگان داخلی و ماه رمضان

به نقل از آناتولی، شهروندان افغانستان که به دلیل جنگ داخلی در نواحی جنوبی، خانه‌هایشان را ترک کرده و به کمپ های پناهجویان در مناطق شمالی و اطراف کابل پناه برده اند، در شرایط دشوار به عبادات شان در ماه مبارک رمضان می پردازند. این افراد با بالا رفتن دمای هوا، در چادرهایی که خود با کمترین امکانات برپا کرده اند، با مشکلاتی همچون کمبود غذا، فقر، بیماری، بی کاری محرومیت کودکان از تحصیل دست‌وپنجه نرم می‌کنند و کرونا در یک قدمی آنهاست.

«عبدالخالق گولداش» که به همین دلیل شهر خود را ترک کرده و به همراه خانواده‌اش در کمپ «علی آباد» در ولایت فاریاب زندگی می‌کند، از شرایط دشوار زندگی در این‌جا می‌گوید: علی رغم فرارسیدن ماه مبارک رمضان هنوز کسی به ما کمکی نکرده است. افطارمان را با نان خشک انجام می‌دهیم.از سوی دیگر بازار و مغازه‌های شهر به دلیل شیوع کووید-19 بسته شده است. در این شرایط پیدا کردن کار نیز غیرممکن شده است.

بر اساس داده‌های وزارت مهاجرات افغانستان، بیش از 3 میلیون پناهجو در این کشور زندگی می‌کنند. بازگشت بیش از 100 هزار پناهجوی افغان از ایران و پاکستان به دلیل شیوع کووید-19 به کشورشان موجب افزایش این شمار شده است.

فرانسه و آغاز دوباره ثبت درخواست پناهندگی

به نقل از مهاجرنیوز، روند ثبت درخواست پناهندگی در پاریس و ایل دو فرانس از این هفته از سر گرفته شد، اما این روند فعلاً به درخواست افراد آسیب دیده محدود شده است. دفاتر مختلف درخواست پناهندگی در پاریس و ایل دو فرانس که به دلیل قرنطینه عمومی و شیوع ویروس کرونا مسدود هستند، به تدریج باز خواهند شد.

دفتر مهاجرت و ادغام فرانسه ‌(OFII) روز سه شنبه ۵ می در یک پیام تویتری نوشت که در پاریس و منطقه ایل دو فرانس، «درخواست ملاقات برای ثبت پناهندگی دوباره آغاز می‌شود.» به دنبال درخواست تعدادی از انجمن‌های دفاع از مهاجران، دادگاه اداری پاریس روز ۲۱ آپریل حکم از سرگیری روند درخواست پناهندگی را داد اما مقام‌های مسئول از شورای دولتی (دادگاه عالی) فرانسه درخواست تجدید نظر کردند. روز ۳۰ آپریل، شورای دولتی نیز به نفع انجمن‌ها رأی داد.

دیدیه لیشی مدیر عمومی اوفی، در این باره گفت که فعلاً فقط دوسیه‌های مهاجران آسیب دیده شامل زنان، خانواده‌ها یا افراد معیوب که قبل از قرنطینه عمومی قرار ملاقات گرفته بودند، بررسی خواهد شد. با اعلام قرنطینه عمومی قرار ملاقات این مهاجران لغو شده بود و آنان در سرپناه‌های فوری جابجا شده بودند. به گفته دیدیه لیشی، برای روز چهارشنبه (امروز) هفتاد قرار ملاقات برای درخواست کنندگان پناهندگی در دفاتر پولیس در ایل دو فرانس تعیین شده است. در وضعیت عادی شمار ملاقات‌ها به ۳۰۰ نفر در روز می‌رسد.

افغانستان و تهدید جدی کرونا

سازمان بین المللی مهاجرت هشدار داده که بدون اقدامات جدی در مهار ویروس کرونا احتمال دارد تا ۲۵ میلیون نفر در افغانستان به این ویروس آلوده شوند. به خصوص ضعف سیستم صحی مبارزه با عفونت تنفسی کووید ۱۹ را دشوار کرده است.

بنا بر پیش بینی سازمان ملل متحد، کشور درگیر جنگ افغانستان به خصوص در معرض خطر شدید پاندمی کرونا قرار دارد. سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) روز سه شنبه در ژنیو هشدار داد که بدون اقدامات و تدابیری در مبارزه علیه این بحران ممکن است تا ۲۵ میلیون نفر یعنی حدود ۸۰ درصد جمعیت این کشور به ویروس کرونا آلوده شوند.

پاول دیلون، سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت به معلومات ارائه شده از سوی حکومت افغانستان اشاره کرد. او به این معلومات وزارت صحت عامه نیز اشاره کرد که در یک تحقیق از ۵۰۰ نفر تست کرونا گرفته شده و ۵۰ درصد آنها به این ویروس آلوده بوده اند. بنا بر معلومات ارائه شده ولایت کابل حدود هفت میلیون نفر نفوس دارد.

به گفته سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت ضعف در سیستم صحی افغانستان مبارزه با بیماری تنفسی کووید ۱۹ را به شدت دشوار کرده است. افغانستان با کمبود تجهیزات تست کرونا، ظرفیت های درمانی و کمبود کارمندان صحی مواجه است.تداوم خشونت ها در این کشور نیز تلاش ها برای مهار عامل این ویروس را تضعیف می کند.

ایتالیا می خواهد به مهاجران غیرقانونی اقامت کاری بدهد

به نقل از رویترز، ایتالیا قصد دارد برای رفع کمبود کارگران فصلی به حدود ۲۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی که فعلا در این کشور زندگی می کنند، اقامت کاری بدهد. ایتالیا به خاطر بحران ویروس کرونا به شدت با کمبود کارگران فصلی روبرو گردیده است.

به نقل از یک "منبع سیاسی" ایتالیا نوشته که این تصمیم سیاسی حساس و محتاطانه پیش از این در رسانه های ایتالیایی نشر شده و بلافاصله با مخالفت ماتیو سالوینی رهبری جناح راست قرار گرفته بود. وی موفقیتش در "حزب لیگ" را مدیون بستر ضد مهاجرتی قوی می باشد که بینان گذاری کرده است. پس از آن لابی های زراعتی به حکومت هشدار دادند اگر کارگران ارزان فراهم نشوند، ایتالیا مجبور است حجم زیادی از تولیدات میوه و سبزیجاتش را دور بریزد؛ چراکه کسی برای برداشت آنان در فصل مناسب وجود نخواهد داشت. به گفته آنان هزینه این ضایعات برای بخش مواد غذایی ایتالیا نزدیک به هشت میلیارد دالر خواهد بود.

از زمان شیوع ویروس کرونا در ماه فوریه، تعداد کارگران فصلی در مزارع ایتالیا به شدت کاهش یافته است. ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۹ هزار نفر را در این کشور از پای درآورده است. لوسیانا لامورگسه، وزیر داخله ایتالیا اعلام آمادگی کرده که به ۲۰۰ هزار تن از مهاجران غیرقانونی که در حال حاضر در این کشور بیکار هستند و در اقتصاد سایه زندگی می کنند، مجوز کار در بخش کشاورزی و اقامت کاری بدهد.

وزیر آلمانی کمپ های مهاجران در یونان را برای اروپا "شرم آور" خواند

به نقل از مهاجرنیوز، وزیر توسعه آلمان اروپا را به خاطر وضع کمپ های مهاجران در یونان متهم کرده و شرایط کمپ ها را برای اتحادیه اروپا "شرم آور" خواند. سازمان عفو بین الملل نیز از تغییرات در قانون اساسی این کشور در زمینه پناهندگی و سازمان های امدادرسان را نگران کننده خواند.

گرد مولر، وزیر توسعه آلمان روز سه شنبه در مصاحبه با روزنامه "راینیشه پوست" در مورد وضع مهاجران در یونان گفت: «شرم آور است که چنین وضعی در اروپا پذیرفته شود». وی پذیرش کودکان پناهجو از اردوگاه های یونان در آلمان را ناکافی خواند و افزود: «مشکل با تخلیه کودکان از این کمپ ها حل نمی شود؛ ما باید همه افراد را در این اردوگاه ها کمک کنیم».

وی از کمپ موریا در جزیره لسبوس در یونان دیدن کرد و با چشمان خودش دید که در کمپی که ظرفیت حداکثری اش سه هزار نفر است، ۲۰ هزار انسان در چه وضعی زندگی می کنند. وی افزود: «به جای اینجا باید واحدهای کوچکتری مطابق با استندردهای سازمان ملل متحد ساخته شوند». وزارت کمک های توسعه ی آلمان یکی از کمک دهندگان بزرگ اروپایی به یونان است.

بحران کرونا روند پذیرش این کودکان را با چالش های جدی روبرو کرده است. بسیاری از این کشورها فعلا از پذیرش این کودکان خودداری می کنند. سازمان امداد و نجات کودکان "اس او اس" انتقاد کرده که این امر باعث می شود آلمان بسیار پایین تر از امکاناتش پذیرش داشته باشد. سخنگوی این نهاد گفت که این سازمان می تواند به زودی ۵۰ تا ۱۰۰ مکان اقامتی را در سطح کشور فراهم کند و در صورت لزوم ظرفیت های اضافی ایجاد کند.

کرونا و بسیج مهاجران در آلمان

به نقل از دویچه، ده ها مهاجر از کشورها مختلف از جمله افغانستان در پایتخت آلمان به پاخاسته اند تا در مبارزه با بحران ویروس کرونا کمک کنند. آنها ماسک محافظتی تولید کرده و رایگان به مردم توزیع می کنند. مردم با رعایت فاصله از پشت دروازه تا روی پله ها و پیاده روهای یک خانه در منطقه اشپنداو(Spandau) در برلین صف کشیده اند تا ماسک به دست آورند. از دوشنبه گذشته آلمان پوشیدن ماسک محافظ دهن و بینی را در محلات و ترانسپورت عمومی اجباری ساخته است.

آلمان به شمار زیادی از مردم آواره از سوریه، افغانستان و عراق در اواسط سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ اجازه ورود داد که بیش از یک میلیون نفر بودند. موضوعی که باعث تغییرات گسترده در سطح جامعه و سیاست اروپایی گردید و باعث قدرت گرفتن احزاب راستگرا و ملیگرا گردید.

توماس نوپن، با راه اندازی وب سایت "رضاکار شو" تلاش می کند به مهاجران نیز فرصت بدهد در امدادرسانی اجتماعی فعال شوند و نشان بدهد که تازه واردان نیز می توانند در جامعه آلمان نقشی مثبت داشته باشند: «بسیاری از شرکت کنندگان این را کاری فرهنگی برای انجام امور خیریه می دانند. از اوایل ماه اپریل سال ۲۰۱۸ تاکنون ما ۵۰۰ مهاجر را از طریق وب سایت مان مشغول به کار ساخته ایم». به گفته وی به تازگی شمار مهاجرانی که اعلام آمادگی می کنند تا در جریان بحران کرونا امدادرسانی کنند، به طور چشمگیری افزایش یافته است.

جمیله احمدی، از افغانستان یکی از این مهاجران است که روزانه تا ۵۰ ماسک می دوزد. او یکی از رضاکاران پروژه اشپانداو است: «هر کسی می تواند، حالا باید کاری بکند». وی از پشت ماسک سفید و طلایی اش افزود: مردم آلمان ما را کمک کردند و حالا ما می خواهیم به جامعه آلمان کمک کنیم.

کرونا و بازداشت صدها مهاجر در مالزیا

به نقل از رویترز، ماموران اداره مهاجرت مالزی صدها پناهنده و کارگر مهاجر را به دلیل زندگی غیرقانونی در این کشور را به دلیل شیوع بیشتر ویروس کرونا بازداشت کردند. این اقدام روز جمعه (اول ماه می) در ایالت‌های مختلف مالزی انجام شد که طی آن صدها کارگر و مهاجر خارجی پناهجو که به صورت غیرقانونی دراین کشور جنوب شرق آسیا فعالیت داشتند، بازداشت شدند.

طبق این گزارش در روزهای اخیر خشم عمومی درمورد حضور بیگانگان مهاجر دراین کشور افزایش یافته است، به طوری که بسیاری از مردم این افراد را عامل شیوع ویروس کرونا می‌دانند و مقام‌های دولتی را برای اقدام علیه آن‌ها مورد سوال قرار داده‌اند.

براساس قوانین، مالزی به طور رسمی پناهندگان را به رسمیت نمی‌شناسد و آن‌ها را به عنوان مهاجران غیرقانونی تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهد. دیده بان حقوق بشر و شبکه حقوق پناهندگان آسیا و اقیانوسیه دراین زمینه گزارش داد: بیش از ۷۰۰ مهاجر از جمله کودکان خردسال در عملیات روز گذشته ماموران بازداشت شدند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نیز دراین زمینه گزارش داد: تعداد کمی از پناهجویان در عملیات روز جمعه در مالزی بازداشت شده‌اند. یک مقام مالزیایی بدون ذکر هویتش دراین زمینه گفت: کارگران خارجی که اکثرا از جنوب آسیا هستند به دلیل نداشتن مجوزهای لازم بازداشت شدند و در روزهای آینده حملات بیشتری انجام می‌شود.

راشل‌تان، مسئول برنامه شبکه حقوق پناهندگان در آسیا و اقیانوسیه، گفت: این دستگیری‌ها علیه افرادی است که مشکلات بسیار زیاد اقتصادی دارند و به همین علت به صورت غیرقانونی دراین کشور مشغول به کار هستند.

طبق گزارش‌های منتشره در مالزی تاکنون ۶ هزار و ۷۱ مورد ابتلا به کرونا ثبت شده که ۱۰۳ مرگ و میر داشته است. وزیر اقتصاد این کشور اعلام کرده که به منظور جلوگیری بیشتر از خسارات اقتصادی ناشی از کرونا فعالیت اکثر کسب و کارها دراین کشور از روز دوشنبه هفته جاری بلامانع خواهد بود.

بحران کرونا و مهاجران

به نقل از مهاجرنیوز، هشدار یک گروه مدد رسان: ویروس کرونا باعث وخامت بیشتر وضعیت بحرانی مهاجران می‌شود. بحران کووید ۱۹ بر وضعیت صحی مهاجران و پناهجویان تاثیرات جدی داشته است. اشخاصی که در کمپ های پرازدحام زندگی می‌کنند، در معرض خطر جدی ابتلا به این بیماری قرار دارند. فاصله گیری اجتماعی در چنین تاسیسات تقریباً ناممکن است و دسترسی به امکانات مناسب بهداشتی و مراقبت های طبی محدود می‌باشد.

شورای پناهندگان دانمارک که یک سازمان امدادگر بین المللی است، نسبت به تاثیرات گسترده تر این بیماری همه گیر برای مهاجران و اشخاصی که به خدمات اجتماعی دسترسی محدود دارند، هشدار داده است. شارلوت اسلند، دبیرکل شورای پناهندگان دانمارک گفت: «ما به خاطر تاثیرات مخرب و درازمدت این بحران نگران هستیم. فقر بسیار شدید، از دست دادن حقوق اجتماعی و تشدید مناقشات می‌توانند از جمله پیامدهای این بحران باشند.»

بحران کرونا باعث شده است که بسیاری از افراد بی جاشده نتوانند نیازهای اولیه شان را مانند غذا، پرداخت کرایه خانه و آموزش تامین کنند. شورای پناهندگان دانمارک می‌خواهد که به ۶.۵ میلیون تن در سراسر جهان کمک کند و به این منظور برای جمع آوری ۷۵ میلیون دالر دست به کار شده است. قرار است از این مبلغ برای محافظت از مهاجران و بی جاشدگان، تامین آب آشامیدنی، تاسیسات بهداشتی، رفع نیازهای اولیه، سازمان دهی کمپ ها و مدیریت آن، بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش خشونت های مسلحانه استفاده شود.

فنلاند ۱۰۰ کودک خردسال را از اردوگاه های یونان می پذیرد

به نقل از مهاجرنیوز، کشور اروپایی فنلاند می خواهد به زودی از کمپ های پرازدحام جزایر یونان، ۱۰۰ پناهجوی زیر سن قانونی و ۳۰ فرد بزرگسال را که اقارب شان در این کشور زندگی می کنند، بپذیرد. وزارت مهاجرت یونان این خبر را تایید کرده است.

پیش از این آلمان ۴۷ مهاجر خردسال و بدون همراه، لوگزامبورگ ۱۲ تن را در اواسط ماه آپریل امسال پذیرفتند. به قول وزارت مهاجرت یونان قرار است، اسکان مجدد ۲۲ پناهجوی خردسال و بدون همراه به کشور اروپایی سوئیس طی دو هفته آینده انجام شود.

براساس برنامه اتحادیه اروپا، قرار است حدود ۱۶۰۰ مهاجر نوجوان از اردوگاه های جزایر یونان به کشورهای دیگر اتحادیه اروپا آورده شوند. درست ۹۰ در صد این پناهجویان پسران خردسال هستند. در اردوگاه های جزایر شرق بحیره اژه در حال حاضر ۳۸ هزار و۵۰۰ پناهجو جابجا شده اند. حدود ۳۶ درصد از این پناهجویان براساس اطلاعات کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان (UNHCR)، کودکان زیر سن قانونی اند.

عمران‌خان: هند در حال نسل‌کشی مسلمانان کشمیری است

به نقل از اکسپرس نیوز، «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان سیاست‌های دولت هند در کشمیر را فاشیسم هندو خواند. وی ضمن یک توئیت تصریح کرد: حزب بی‌جی‌پی کرونا را بهانه و از آن علیه مسلمانان سواستفاده ابزاری می‌کند.

عمران‌خان اظهار داشت: در حالی که تمام توجه جهان به موضوع کرونا جلب شده است نسل‌کشی مردم کشمیر توسط نظامیان هندی ادامه دارد و دولت هند افکار و اندیشه‌های سازمان افراط‌گرای هندوی آر‌اس‌اس را پیاده می‌کند.

عمران‌خان گفت: تغییر تناسب جمعیت منطقه و اسکان غیرکشمیری‌ها در کشمیر مخالفت آشکار با قوانین بین‌المللی و تفاهم‌نامه‌های گذشته از جمله تفاهم‌نامه جنوا است. این وظیفه نهادهای بین‌المللی است که در رابطه با مسئله کشمیر موضعی شفاف و قاطعانه داشته باشند.

گفتنی است همزمان با شروع کرونا در هند برخی رسانه‌های این کشور مسلمانان و به‌خصوص جماعت تبلیغی را عامل اصلی گسترش کرونا معرفی و از آن برای فشار بیشتر به مسلمانان استفاده کردند. دولت دهلی‌نو اخیراً با لغو خودمختاری کشمیر هزاران غیرکشمیری را روانه این منطقه کرده است، کارشناسان بر این باورند که اگر این روند ادامه پیدا کند به‌زودی بومیان کشمیری تبدیل به اقلیتی ضعیف خواهند شد.

یونان کمپ مهاجران در جزیره ساموس را مسدود می کند

به نقل از مهاجرنیوز، حکومت یونان اعلام کرد که کمپ مهاجران و پناهجویان در جزیره ساموس را تا پایان سال جاری مسدود خواهد کرد. اين کمپ ىر این جزیره حاشیه دریای اژه به شدت پر از مهاجران است و وضع نابسامانی دارد. به تازگی بازهم در این کمپ آتش سوزی رخ داده است.

خبرگزاری آلمان به نقل از نیتوس میتاراکیس، وزیر مهاجرین یونان نوشته است: «وضع در کمپ ساموس بسیار دشوار شده و به همین خاطر بسته خواهد شد». وی پس از بازدید از این کمپ که در بلندای شهر واتی مرکز جزیره ساموس موقعیت دارد، به شبه تلویزیونی "ای آر تی" یونان گفت: «یک کمپ دیگر در هفت کیلومتری شهر در حال ساخته شدن است».

در دو روز گذشته دو بار در این کمپ مهاجران آتش سوزی های مشکوکی اتفاق افتاده که باعث بی سرپناه شدن صدها مهاجر ساکن این اردوگاه گردیده است. آتش سوزی ده ها خیمه پناهجویان را سوزانده، به خانه های خودساخته و کانتینترهای سکونتی نیز آسیب جدی رسانده است.

کمپ مهاجران در جزیره ساموس که "واتی" نام دارد، لبریز از مهاجر شده و ۶۸۰۰ انسان را در درون و اطرافش جای داده است. شمار مهاجرانی که در این کمپ مستقر شده اند، ۱۰ برابر ظرفیت اصلی اش می باشد. وضع دیگر کمپ های مهاجران در جزیره های دیگر یونان از جمله لسبوس، کوس، لروس و خیوس نیز مشابه وضع کمپ ساموس و یا حتی بدتر از آن است.

شمار بیجاشدگان داخلی به ۵۱ میلیون نفر در جهان می رسد

به نقل از دویچه، بر اساس گزارش سالانه مرکز نظارت بر آوارگان داخلی، در آخر سال ۲۰۱۹ حدود ۵۱ میلیون آواره داخلی به دلیل جنگ، خشونت و حوادث طبیعی وجود داشته است. افغانستان نیز یکی از کشورهایی است که بلندترین رقم بیجا شدگان داخلی را دارد.

تا کنون چنین تعداد زیادی از مردم هرگز در داخل کشورهایشان بیجا و یا آواره نشده بودند. چنانچه در گزارش سالانه مرکز نظارت بر آوارگان داخلی (IDMC) مستقر در ژنیو آمده است، ۴۵.۷ میلیون نفر در اخیر سال گذشته میلادی به دلیل جنگ و خشونت از محل زندگی شان بیجا شده بودند. سال قبل از آن، رقم آوارگان داخلی ۴۱.۳ میلیون بوده است. سه چهارم آوارگان داخلی در ده کشور جهان زندگی می‌کنند. به خصوص در کشورهای سوریه، کلمبیا، کانگو، یمن و افغانستان شمار بیجاشدگان داخلی بسیار زیاد است.

بینا دسای، مدیر بخش استراتژی و تحقیق مرکز نظارت بر آوارگان داخلی، بحران کرونا را فرصتی برای بهبود وضعیت در کشورهایی می داند که از این مساله متاثر شده اند. او به خبرگزاری آلمان گفته است: «اگر چه امدادگران خارجی که کمک های بشردوستانه ارائه می کردند مجبور به ترک این کشورها شده اند اما امدادگران محلی هنوز هم در این مناطق حضور دارند.»

الکساندرا بیلاک، مدیر سازمان (IDMC) اعلام کرد، بی جاشدگان داخلی اغلب در کمپ های پرازدحام یا پناهگاه های غیررسمی زندگی می‌کنند و به امکانات صحی دسترسی کافی ندارند. به این خاطر آن ها در زمان شیوع بیماری های همه گیر مانند بحران کرونا، بیشتر از دیگران در خطر هستند. الکساندرا بیلاک، مدیر سازمان (IDMC) اعلام کرد، بی جاشدگان داخلی اغلب در کمپ های پرازدحام یا پناهگاه های غیررسمی زندگی می‌کنند و به امکانات صحی دسترسی کافی ندارند. به این خاطر آن ها در زمان شیوع بیماری های همه گیر مانند بحران کرونا، بیشتر از دیگران در خطر هستند.

یان اگلند، رئیس «ان ار سی» در این باره گفت که مناقشات و خشونت ها در هر سال میلیون ها تن را به فرار مجبور می‌سازد. او گفت: «ما به عنوان جامعه جهانی نتوانستیم از آسیب پذیرترین قشر در جهان محافظت کنیم و شکست ما غیرقابل قبول است.»

آتش سوزی و 200 مهاجر بی سر پناه

به نقل از دویچه، در نتیجه یک آتش سوزی در اردوگاه پناهجویان در جزیره ساموس یونان شمار زیاد پناهجویان ساکن در این کمپ بی سرپناه شده اند. حدود ۷۰۰۰ پناهجو در این اردوگاه زندگی می کنند.

مانوس لوگوتیتیس، مأمور ویژه حکومت یونان در امور ثبت نام پناهجویان به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که در نتیجه این آتش سوزی حدود ۲۰۰ پناهجو بی سرپناه شده اند. تا اکنون از زخمی شدن و آسیب دیدن احتمالی پناهجویان در نتیجه این آتش سوزی خبری نشر نشده است.براساس اظهارات لوگوتیتیس، این آتش سوزی شب گذشته در پی یک درگیری میان پناهجویان رخ داده است.

حکومت یونان در نظر داشت تا بیش از ۲۳۰۰ پناهجو به ویژه افراد مریض و کهنسال را از این اردوگاه به شهرهای دیگر یونان منتقل نماید. اما این طرح حکومت یونان به دلیل پاندمی کرونا متوقف گردیده و به تعویق انداخته شد.

تا اکنون هیچ مورد ابتلا به ویروس کرونا در اردوگاه های پناهجویان در جزایر لسبوس، خیوس، ساموس، لروس و کاس گزارش نشده است. اما این ویروس در دو کمپ دیگر و یک هوتل محل اقامت پناهجویان در شهرهای دیگر یونان شیوع یافته است.

عالمی بلخی: ۹۱ مهاجر افغان مبتلا به کرونا در کشورهای منطقه جان باخته‌اند

به نقل از بی بی سی، سید حسین عالمی بلخی، وزیر امور مهاجران و عودت کنندگان افغانستان امروز در گفتگو با بی‌بی‌سی گفت که براساس اطلاعاتی که تاکنون به این وزارت رسیده ۲۵۸ نفر از شهروندان افغانستان در کشورهای همسایه ، ترکیه و یونان به مرض کرونا مبتلا و از این میان ۹۱ تن آن‌ها جان باخته‌اند.

هنوز شمار دقیق مهاجرین افغان که در بیرون از این کشور به ویروس کرونا مبتلا و یا هم جان داده باشند در دست نیست. وزارت خارجه افغانستان به بی‌بی‌سی گفت که در حال گردآوری این آمار است.

به نقل از بی بی سی سیدحسین عالمی بلخی، وزیر مهاجرین افغانستان امروز گفت، بر اساس گزارش‌هایی که اتشه‌های مهاجرین افغانستان در اختیار این وزارت قرار داده، تا کنون ۲۰ نفر از شهروندان افغانستان در ترکیه به ویروس کرونا مبتلا و ۵ نفر از آن‌ها جان داده‌اند.

آقای عالمی افزود که ۱۲ نفر از افغان‌ها در یونان به کرونا مبتلا شده که وضعیت مبتلایان رو به بهبود است.بر اساس آمار وزارت مهاجران، حدود ۵۶ هزار مهاجر افغان در یونان به سر می‌برند.

آقای عالمی همچنین گفت که در کشور پاکستان تنها یک شهروند افغان و در ایالت خیر پشتونخواه این کشور به کرونا مبتلا شده بود که در نتیجه این بیماری جان داده است.

سوئیس نیز مهاجران زیر سن را از یونان می پذیرد.

به نقل از دویچه وله، سویس نیز به جمع کشورهایی پیوست که قول داده اند کودکان مهاجر بدون سرپرست و بیمار را از جزیره های یونان بپذیرند. مقام های سوئیس و یونان در مورد چگونگی انتقال این پناهجویان زیرسن به سوئیس توافق کردند.

سوئیس شماری از مهاجران زیر سن را به خاک کشورش منتقل می کند، این را نمایندگان سوئیس و یونان روز پنجشنبه با هم به توافق رسیدند.

به این ترتیب بعد از لوکزامبورگ و آلمان، سوئیس سومین کشور از اروپاست که کودکان زیر سن از یونان را می پذیرد. آلمان و لوکزامبورگ در هفته گذشته هر یک 47 و 12 مهاجر زیر سن را از یونان پذیرفتند.

در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار مهاجر در کمپ های جزایر شرق دریای اژه و دیگر مناطق یونان، در وضعی اسف بار به سر می برند. قرار است یک و نیم هزار مهاجر بدون سرپرست و زیرسن از یونان به کشورهای سومی اروپای غربی منتقل گردند. سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا از کشورهای عضو این بلوک خواسته اند که در جریان بحران کرونا، به خاطر حفاظت این کودکان، این روند را تسریع کنند.

نگرانی از نحوه برخورد کشورهای اروپایی با پناهجویان

به نقل از مهاجرنیوز، کمیسار حقوق بشر شورای اروپا، نگرانی اش را مبنی بر نحوه برخورد کشورهای اروپایی با مهاجران و پناهجویان ابراز کرده است. وی در گزارش سالانه اش از تصمیم این کشورها مبنی بر کاهش عملیات نجات پناهجویان در آب های مدیترانه انتقاد کرده است.

دونیا میاتوویچ، کمیسار حقوق بشر شورای اروپا، درباره فروپاشی ارزش های حقوق بشری در اروپا هشدار داده است. براساس گزارش سالانه این سازمان که در روز سه شنبه (۲۱ اپریل ۲۰۲۰) در اشتراسبورگ منتشر شد، چالش های ویژه ای چون تحمل سیاسی و اجتماعی نژادپرستی، بی توجهی به حقوق بشر مهاجران و پناهجویان، تهدید حقوق زنان، سرکوب عقاید مخالف و حمله به استقلال دستگاه قضایی، در حال رشد است.

میاتاتوویچ انتقاد می کند: «یهودستیزی، اسلام هراسی و تبعیض اقلیت ها به یک درجه نگران کننده رسیده اند.» در چندین کشور اروپایی، در سال گذشته تخریب قبرستان ها، حمله به عبادتگاه ها و حمله به افرادی که نمادهای مذهبی را با خود حمل می کنند، رخ داده است. تنفر پراکنی لفظی و جنایات علیه روماها هنوز گسترده است.

این کمیسار امور حقوق بشر شورای اروپا، همچنین نگران نحوه برخورد کشورهای اروپایی با مهاجران و پناهجویان است. جان هزاران مهاجر و پناهجو با "با یک تصمیم کوتاه نگرانه" برای کاهش عملیات جستجو و نجات در دریای مدیترانه، در خطر مرگ قرار گرفته است. در برخی از کشورها، بحران های با درنظرداشت شرایط پذیرش مهاجران توسعه یافته است.


احزاب مختلف در پارلمان آلمان خواهان اصلاح سیستم پناهندگی اتحادیه اروپا هستند

به نقل از مهاجرنیوز، احزاب بر سر قدرت در آلمان و اپوزیسیون در مورد لزوم اصلاح قوانین پناهندگی در اروپا توافق نظر دارند، اما طرح های متفاوتی را پیشنهاد می کنند. این مساله در بحثی که روز چهارشنبه راجع به این موضوع در پارلمان آلمان فدرال جریان داشت، مشخص شد.

در حال حاضر براساس قوانین دابلین، آن کشور اتحادیه اروپا مسئول رسیدگی به درخواست پناهندگی است که فرد پناهجو برای نخستین بار به آن جا وارد شده است. تلاش ها برای اصلاح سیستم پناهندگی اروپا دقیقا به همین خاطر با شکست مواجه می شود. کمیسیون اتحادیه اروپا می خواهد در آینده نزدیک پیشنهادهای جدیدی ارائه کند.

تورستن فرای، معاون رئیس جناح اتحادیه متشکل از حزب دموکرات مسیحی آلمان (سی دی یو) و حزب سوسیال مسیحی بایرن (سی اس یو) در پارلمان، با اشاره به سیستم کنونی «از ناکارآمدی های بزرگ» سخن گفت. او گفت که آلمان در سال های گذشته به نسبت جمعیتش در مقایسه با کشورهای دیگر اروپایی شمار بیشتری از مهاجران را پذیرفته است. فرای گفت که از پیشنهاد هورست زیهوفر، وزیر داخله آلمان فدرال طرفداری می کند. او خواهان بررسی شرایط دریافت پناهندگی در مرزهای خارجی اتحادیه اروپا شده بود.

لارس کاستلوچی، سخنگوی حزب سوسیال دموکرات آلمان (اس پی دی) در زمینه مهاجرت گفت: «ما باید سیستم پناهندگی اتحادیه اروپا را دوباره به جریان بیاندازیم».او از توافق موقت بر سر تقسیم مهاجرانی که در بحیره مدیترانه نجات داده می شوند و پذیرش ۴۷ مهاجر خوردسال از جزایر یونان که هفته گذشته انجام شد، به عنوان نمونه های مثبت یاد کرد.

لوییزه امتس برگ، سخنگوی جناح حزب سبزها در زمینه مسائل مربوط به مهاجران در پارلمان آلمان از این که فقط شمار اندکی از مهاجران پذیرفته شده اند، انتقاد کرد. جناح حزب سبزها پیشنهاد می کند که یک آژانس اروپایی راجع به تقسیم پناهجویان در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید تصمیم بگیرد.

لوییزه امتس برگ، سخنگوی جناح حزب سبزها در زمینه مسائل مربوط به مهاجران در پارلمان آلمان از این که فقط شمار اندکی از مهاجران پذیرفته شده اند، انتقاد کرد. جناح حزب سبزها پیشنهاد می کند که یک آژانس اروپایی راجع به تقسیم پناهجویان در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید تصمیم بگیرد.







وزیر امنیت بوسنی خواهان اخراج مهاجران شد

به نقل از مهاجرنیوز، وزیر امنیت بوسنی و هرزگوین روز پنجشنبه ۲۳ اپریل خواهان اخراج مهاجران از این کشور شد. او گفت در گرماگرم بحران ویروس کرونا، مهاجران تهدیدی بالقوه برای امنیت و بار سنگینی برای اقتصاد بوسنی به شمار می‌روند.

فخرالدین رادونسیچ، وزیر امنیت بوسنی در ادامه گفت مهاجرانی که پاسپورت یا مدرک هویت ندارند به جای اسکان در کمپ‌ها باید زندانی شوند.مهاجرانی که نمی‌خواهند مدرک هویت خود را نشان بدهند حق نخواهند داشت در کمپ‌ها پذیرفته شوند. آن‌ها مستقیما به زندان فرستاده خواهند شد و ما آن‌ها را مدت ۱ تا ۵ سال نگه خواهیم داشت تا هویت اصلی شان تثبیت گردد.

وزیر امنیت بوسنی گفت که کشورش دیگر نمی‌تواند بار سنگین ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ مهاجر را مخصوصا در شرایط بحرانی بهداشتی کنونی بر دوش بکشد. او تاکید کرد که حکومت بوسنی می‌خواهد مهاجران را از نظر روانی از ورود به این کشور منصرف کند.

اظهارات این مقام حکومت بوسنی نشان می‌دهد که این کشور در برابر موج مهاجران کشورهای افریقایی و آسیایی با وضعیت پیچیده‌ای روبرو شده است. این مهاجران می‌خواهند از طریق جاده بالکان خود را به کشورهای اروپای غربی برسانند اما بیشتر آن‌ها به دلیل سختگیری در مرز کرواسی، در بوسنی گیر می‌افتند.

اعتراضات در کمپ موریا

به نقل از مهاجرنیوز، صدها پناهجو و مهاجر ضمن راه اندازی اعتراض ها، دروازه های ورودی کمپ جنجالی موریا را در جزیره لیسبوس مسدود کردند. دو پناهجوی افغان و ایرانی که احتمالا مقررات قرنطینه را رعایت نکرده بودند، هدف شلیک گلوله قرار گرفته و به طور خفیف مجروح شدند.

براساس معلومات پولیس در اواخر روز چهارشنبه، دو مرد افغان و ایرانی در کمپ موریا، احتمالا مقررات قرنطینه را رعایت نکرده و از کمپ خارج شده بودند که به آن ها شلیک شد. در ادامه گفته شده است که پناهجویان مجروح به طور احتیاطی به شفاخانه ای در جزیره لیسبوس انتقال داده شدند. در مورد اینکه چه کسی بالای پناهجویان شلیک کرده است، هنوز معلوماتی به بیرون درز نکرده است. کمپ موریا در جزیره لیسبوس مانند اردوگاه های دیگر پناهجویان در جزایر یونان به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تحت قرنطینه قرار دارد. اردوگاه موریا که یکی از پر ازدحام ترین کمپ های مهاجران است، در اصل برای اسکان کمتر از ۳ هزار مهاجر در نظر گرفته شده بود، اما گفته می شود که در حال حاضر بیش از ۱۸ هزار پناهجو در این اردوگاه به سر می برند.

در حالی که نگرانی از گسترش بیماری کووید ۱۹ در اقامتگاه های مهاجران در یونان افزایش یافته است، روز چهارشنبه صدها پناهجو و مهاجر، ضمن راه اندازی اعتراض ها، دروازه های ورودی کمپ جنجالی موریا در جزیره لیسبوس را مسدود نمودند.

یونان: ۱۵۰ مهاجر یک هوتل به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند

به نقل از مهاجرنیوز، مقام‌های یونانی اعلام کرده‌اند که ۱۵۰ مهاجر یک هوتل در جنوب کشوربه ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. در این هوتل ۴۷۰ مهاجر سکونت دارند.

لوسیف مرتیریس، معاون شهرداری ارمیونیدا در ۱۶۶ کیلومتری جنوب آتن روز سه شنبه به شبکه تلویزیونی ART گفت که ۱۵۰ تن از مهاجران یک در هوتل در نزدیکی روستای کرانیدی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. شمار مهاجران جابجا شده در هوتل به ۴۷۰ تن می‌رسد.

سازمان بین المللی مهاجرت که مسئولیت مدیریت هوتل را به عهده دارد گفت که «تعدادی مترجم، روانشناس و کارمندان اجتماعی و حقوقی موظف شده‌اند تا به مهاجران رسیدگی کنند.»

حدود ۱۰۰ هزار مهاجر در یونان و جزایر این کشور زندگی می‌کنند. تا کنون دو کمپ مهاجران در منطقه اتیک به دلیل چندین مورد ابتلا به کرونا قرنطینه شده‌اند.


مبارزه مشترک دولت و طالبان با کرونا

به نقل از العربیه، مسئولان ریاست صحت عامه(بهداشت) ولایت فاریاب در شمال افغانستان چهارشنبه 15 آوریل اعلام کردند، تیم های صحی(بهداشتی) دولت و گروه طالبان به گونه مشترک علیه ویروس کرونا در این ولایت مبارزه می‌کنند.

به نقل از روزنامه «اطلاعات روز»، محمد نعیم مصمم، رئیس صحت عامه ولایت فاریاب گفت: دوبار نشست‌های مشترک میان تیم‌های صحی دولت و گروه طالبان به هدف مبارزه و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در ولسوالی «پشتونکوت» این ولایت صورت گرفت و وی نیز در این نشست‌ها اشتراک کرد.

مصمم اضافه کرد، در این نشست های مشترک در مورد چگونگی اطلاع‌ رسانی، شناسایی موارد مشکوک به ویروس کرونا، ضدعفونی‌ کردن مناطق تحت نفوذ طالبان و تطبیق فیصلۀ کمیته‌ ولایتی مبارزه با این ویروس در مورد محدودیت گشت‌ وگذار بحث شده است.

وی علاوه کرد، در نتیجه‌ این نشست‌ها، یک تیم صحی مشترک از دو طرف برای اطلاع ‌رسانی در ولسوالی‌های 14 گانه‌ ولایت فاریاب توظیف شده و کارش را آغاز کرده است و روز پنج شنبه 16 آوریل این تیم ها وارد ساحات تحت کنترل طالبان خواهند شد.

قابل ذکر است که ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان به تاریخ 27 مارس 2020 اعلام کرد، این گروه در ولایت کندز در شمال شرق افغانستان بخش ویژه‌ای برای مبارزه با ویروس کرونا ایجاد کرده است.

مجاهد گفت، از طریق «ملاامامان» در تمام ولایت‌های افغانستان در ساحات تحت کنترل طالبان در راستای مبارزه با ویروس کرونا اطلاع رسانی شده و برگه‌های معلوماتی در رابطه به جلوگیری از این ویروس در میان مردم توزیع شده است.

کدام سازمان ها برای پناهجویان و مهاجران بدون مدرک در یونان کمک می کنند؟

به نقل از مهاجرنیوز، بسیاری از مهاجران و پناهجویان گیرمانده در یونان برای گذران زندگی روزمره شان با مشکلات جدی روبرو هستند. حالا شیوع بیماری کرونا باعث شده است که وضعیت آن ها بدتر از گذشته شود. بسیاری از سازمان های امدادرسان مجبور شده اند که خدمات شان را متوقف کنند یا آن را کاهش بدهند. در این جا فهرستی از سازمان هایی را تهیه کرده ایم که هنوز فعال هستند و مهاجران نیازمند به غذا، سرپناه، مشاوره طبی و کمک های دیگر می‌توانند به آن ها مراجعه کنند.

سازمان همبستگی لیسبوس ( Lesvos Solidarity ) : این سازمان غیردولتی که در لیسبوس مستقر است، به مهاجران و مردم محلی کمک می‌کند و امکانات طبی، روانی اجتماعی، حقوقی و مسکن دهی را در اختیار نیازمندان می‌گذارد. افزون بر این، سازمان نامبرده، کمپ پیپکا را اداره می‌کند و در آن جا به افراد آسیب پذیر امکانات طبی، غذایی، آموزشی و کمک های دیگری را عرضه می‌کند.

داکتران جهان ( Medecins du Monde ) فعالیت های شان را برای پناهجویانی که در مرکز کاراتپه سکونت دارند، افزایش داده اند. مرکز نامبرده در جزیره لیسبوس قرار دارد. آن ها راجع به بیماری «کووید ۱۹» به پناهجویان اطلاع رسانی می‌کنند. کلینیک های این سازمان در داخل کمپ به معالجه بیماران ادامه می‌دهد.

مهاجران خوردسال و بدون همراه

HOME Project: این سازمان به کودکان پناهجویی کمک می کند که به تنهایی به یونان می رسند و آن ها را از سرک ها، کمپ ها، ادارات پولیس و یا مراکز بازداشت به سرپناه هایی انتقال می دهد که در شهر آتن موقعیت دارند. سازمان «HOME Project» می گوید که در حال حاضر حاضر ۱۱ سرپناه را در شهر آتن اداره می کند.