Cynthia

1. Biografía de Cynthia

Cynthia es ingeniera informática y actualmente trabaja en el Instituto tecnológico de la Universitat Politècnica de València. Estudió en la facultad de informática de la UPV, y actualmente lleva trabajando más de 6 años en el mundo de la tecnología.

Fue a los 7 u 8 años cuando Cynthia mostró el interés por los ordenadores, los videojuegos y todo aquello que se encuentra relacionado con el mundo de la tecnología.

2. Ser mujer en la ciencia

Estudió esta carrera por vocación, y es por eso que siempre le ha sido igual que le dijeran que esta carrera era exclusiva para hombres. Aunque actualmente hay muchas mujeres en el sector de la informática, muchas veces se ha encontrado con discriminación positiva. Durante sus estudios notaba un trato diferente por el hecho de ser mujer.

En su opinión, el techo de cristal continúa vigente, sobre todo en empresas privadas. En trabajos anteriores ha tenido que demostrar más para llegar al mismo lugar que un hombre y notaba que la cuestionaban más que a sus compañeros.

3. Proyectos

Ha estado en varios proyectos importantes, pero se trata de información privada.

4. Reconocimientos

En su trabajo actual nota que valoran mucho su esfuerzo, no como en el anterior, que era todo el contrario. Allí les daba igual el esfuerzo y las horas que le dedicaba.

5. Entrevista

1. Podries fer-nos una petita presentació sobre tu? (Nom, edat, procedència, treball).

  • Em dic Cynthia, però tot el món em crida Sacu, sóc enginyera informàtica, estic actualment treballant a l’Institut Tecnològic de la Universitat Politècnica de València com a desenvolupadora de frontend i duc treballant uns 6 anys en el món de la tecnologia.

2.Quin és el teu camp STEM?

  • La tecnologia.

3. On vas estudiar?

  • A la facultat d'informàtica a l’UPV.

4. Per què vas decidir estudiar una carrera relacionada amb els camps STEM?

  • És una cosa que em ve per vocació, desde que tinc 7/8 anys sempre m'ha agradat els ordinadors, els videojocs i tot això, i és una cosa que desde que tenia aquella edat sempre ho he tingut en el cap i per molt que m’han intentat treure del cap dient: "això és una carrera de nois, això no és tant de xiques" m’ha donat igual, sempre he volgut estudiar-la.

5.Has trobat alguna dificultat a l'hora de trobar treball per ser dona?

  • En la informàtica la veritat és que per ser dona trobar treball no, de fet, últimament estan hasta ficant-ho més fàcil perquè hi ha massa homes en aquest sector i volen contratar més dones.

6. Relacionat amb els estudis o l’àmbit laboral, has sentit algú tipus de discriminació ?

  • A l'hora d'estudiar la carrera això de que ets dona, feia que els professors canviaren les correccions d’examens o a les tutories et tractessin diferent, et tracten com si fores un poquet més boja que els xics per a entendre les coses , com si tinguessin que tindre un tracte especial amb tu per ser xica, això sí que em vaig trobar.

7. I que opines del concepte del sostre de vidre?

  • Si, si que està, sobretot a les empreses privades, el sostre de cristal si que és veritat que , de fet en la meua anterior feina , la meua jefa, sempre em deia que per arribar on està un home jo tenia que demostrar cinc vegades més que el que havia fet eixe home per arribar ahí, només per ser dona.

8. I tu t’has vist involucrada en el teu dia a dia?

  • Si, sempre he tingut que demostrar molt més que estava segura del que feia, me questionaven més que a una altra persona per ser una dona.

9. Has participat en algún projecte que destacaries o que ha sigut important?

  • Si, dins de la informàtica si, el que passa que clar, he estat en projectes importants, però tot això és informació privada.

10. Has rebut qualsevol reconeixement debut al teu treball o..?

  • No, però en la feina actual si, valoren com ho fas tècnicament i el treball que has fet. En la anterior feina no, de fet donava igual quantes hores ficares, i quanta feina estiguessis fent.

11. Una frase que et definisca?

  • «En les tecnologies de la informació, si deixes de posar-te a prova, mors.»

6. Redes Sociales