2. Frau / Enginyeria Social

No tot el que llegim a Internet ha de ser cert. A més, els defraudadors aprofiten la nostra credulitat per al seu profit, per la qual cosa convé fer servir el sentit comú i contrastar la informació.

1.En quí i en qué creurer

De la mateixa manera que a la vida real quan llegim una revista, veiem la televisió o parlem directament amb una persona tenim en compte una sèrie de factors que ens ajuden a posar en valor la informació obtinguda, a Internet hem d'actuar d'idèntica manera.

Que estigui publicat a Internet no vol dir que sigui veraç

Tenir una reputació contrastada al llarg del temps, haver confiat en ella en anteriors ocasions o transmetre la informació de forma clara i concisa són aspectes que t'ajudaran a valorar una font com fiable. Una altra opció sempre aconsellable és contrastar la informació en una font alternativa.

No assegurar-en qui confiar pot suposar que prenguis com certs continguts falsos o mancats de rigor. Però has de tenir en compte que els ciberdelinqüents també aprofiten nostra credulitat per enredar a realitzar determinades accions en benefici seu, el que es coneix com enginyeria social. L'engany pot portar des acceptar sense miraments l'execució d'un fitxer que conté un virus, fins subministrar per nosaltres mateixos les claus del banc.

2. Assegurat de que realment és qui diu ser

A més de saber en qui confiar també comprova que l'interlocutor és qui diu ser. Sobretot en els serveis de banca i comerç en els que els teus diners està en joc.

No et confiïs, abans de realitzar qualsevol operació a través d'una web verifica la legitimitat de la pàgina. I de la mateixa manera, abans de respondre a un remitent de correu electrònic desconegut, assegura't que no es tracta d'un missatge fraudulent..

Programes per suplantar la identitat enviant un e-mail