cabana Negoiu (1546 m) - Vârful Șerbota (2327 m), pe versantul nordic din Munții Făgăraș / Făgărașului

1   Vedere din zona Vârfului Scărişoara (2261 metri, aflat la est de Vârful Scara). Foto: Marius Ifrim (Bucureşti). 

 

cabana Negoiu (1546 m) - Vârful Șerbota (2327 m), pe versantul nordic din Munții Făgărașului 


Harta și ghidul masivului sunt, gratuit, la


Ică Giurgiu 

O variantă foarte frumoasă de a ajunge de la cabana Negoiu pe creasta principală este culmea marcată cu bandă albastră. Timp de parcurgere: 2-3 ore.

Acesta este un traseu periculos pe vreme cu zăpadă; prima lui porțiune, puternic ascendentă, nu „ține" neaua; nu are rost să mai fie și alte victime surprinse de avalanșe pe acolo. 

3   Custura Sărăţii şi Vârful Negoiu (vedere dinspre nord-vest), de pe trasel dintre cabana Negoiu și Vârful Șerbota; în zona cu zăpadă din centrul imaginii este Căldarea Sărăţii (cu peșteri de-a lungul ei și deasemenea cu peșteri în căldările de la nord și sud de ea). Foto: Dinu Boghez. 

4

4, 5   De pe Muntele Podeanu (https://sites.google.com/site/romanianatura27/home/carpatii-meridionali/fagarasului/varful-lespezi-2517-m-fagarasului-peste-muntele-cu-afine), pentru că suntem la nivelul ei, Custura Sărății nu mai apare atât de impresionantă cum de obicei ne apare privirii văzută din alte locuri. În Munții Făgărașului, vara sau iarna, perspectivele transformă de multe ori locurile grele în pasaje care par a nu avea dificultăți sau ne arată căile ușoare drept pante care par inabordabile; prinzând experiență, ne vom înșela mai greu de la distanță asupra obstacolelor reale ale terenului. Foto: Ică Giurgiu (https://sites.google.com/site/romanianatura54/home/romania-natura-realizatorii-si-redactia/ce-a-scris-ica-giurgiu). 

6

6, 7  Vederi de pe Negoiu.