O nas


o nas

.... kar ste želeli vedeti, je sedaj na dlani ....

zgodovina člani sekcija leta pot naprej dosežki kontakt & info


Pihalni orkester Krka sestavlja skupina amaterskih glasbenikov, ki so predani izvajanju sijajnih izvirnih skladb, pisanih za pihalne orkestre, katere izvajajo na najvišji možni ravni odličnosti. Občinstvo lahko posluša orkester pri izvajanju klasičnega in sodobnega repertoarja, ki ga drugače ni moč slišati v tem okolju. Njihovi koncertni nastopi so polni energije, navdušenja, natančnosti in zanosa. Poleg tega, da orkester predstavi in približa publiki nove in nove skladbe, hkrati skrbi tudi za glasbeno izobraževanje mladih s projektom Poletne glasbene urice.

Pihalni orkester Krka kot tak predstavlja zgled in navdih za številne mlade glasbenike. Ostali cilji orkestra so prenašati znanje, tehniko, spretnosti in veščine igranja na pihalce, trobilce in tolkalce, kar je osnova za ustvarjalnost in lastno izražanje glasbenikov. Nadgradnja tega je skupinsko delo, osebna rast glasbenikov in občutek ponosa, ki sledi izjemnim dosežkom in uspehom.

Orkester je sodeloval z nekaterimi vodilnimi slovenskimi solisti kot npr. Nuša Derenda, Anja Bukovec, Urška Arlič Gololičič, Oto Pestner, Irena Yebuah Tiran, Nuška Drašček, Branko Robinšak, Darja Švajger, Omar Naber kakor tudi z nekaterimi mednarodnimi, na primer z Velvet Brown na tubi in z dirigentom in skladateljem Bartom Picqueurjem ter Nigelom Hessom.

Nigel Hess


Bart Picqueur


Rok Bohinc


Žiga Virc


Anton Podbevšek Teater


Urška Arlič Gololičič


Urban Stanič


Erik Šuler


Nuša Derenda