Imotski 2011

Gostovanje: Imotski

Prijateljstvo med Pihalnim orkestrom Krka in Pihalnim orkestrom Imotski traja že od leta 2007. Vez med orkestroma je prinesla gostovanje Pihalnega orkestra Krka v Imotskem od 3. do 5. junija, kjer so preživeli nepozaben vikend.

Gostitelji so pripravili izčrpne oglede mesta, ki je poln naravnih lepot ter starih znamenitosti, priredili nepozaben piknik ter organizirali čaroben koncert v osrčju starega mestnega jedra. Koncert je poleg meščanov poslušalo veliko število dirigentov pihalnih orkestrov iz Splita, Sinja, Kaštela in Metkovića. Program pihalnega orkestra Krka je bil filmsko obarvan, prav tako pa so izvedli skladbo slovenskega skladatelja Bojana Adamiča. Koncert je vse prisotne navdušil, vrhunec večera po mnenju obiskovalcev pa je bil, ko je dirigent Pihalnega orkestra Imotski in ravnatelj glasbene šole prof. Ivan Glibota prijel za dirigentsko palico in izvedel s Pihalnim orkestrom Krka narodno Kroz Splitske kale.

O Pihalnem orkestru Krka so v mestu Imotski poročali le najlepše, morda kratek odlomek njihove vesti na lokalnem radiu: »Svakako, po riječima glazbenih stručnjaka, bio je to jedan od najkvalitetnijih koncerata održan u Imotskom«. Prevod:»Vsekakor je bil to po mnenju strokovnjakov eden izmed najkvalitetnejših glasbenih koncertov v Imotskem«.

Celotno novico si lahko preberete na naslednji povezavi: http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1404.

Fotografije: Boštjan Pucelj