Wind Music Grand Prix of Hungary


Wind Music Grand Prix of Hungary

Pihalni orkester Krka je v soboto, 10. julija 2010, nastopil na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov Wind Music Grand Prix of Hungary, ki je potekalo v madžarskem mestu Pécs, letošnji evropski prestolnici kulture.

Člani Pihalnega orkestra Krka so pod vodstvom dirigenta Matevža Novaka prepričali mednarodno žirijo v sestavi Dennis Johnson (ZDA), Felix Hauswirth (Švica), Kamillo Lendvay (Madžarska), Odd-Terje Lysebo(Norveška), Maurizio Billi (Italija) in v konkurenciosemnajstih orkestrov iz Evrope osvojili kar tri naslove:

1) zlato listino (Golden Diploma): 93,30 points

2) pokal za osvojeno prvo mesto v svoji tekmovalni kategoriji (1. kategorija) in plaketo za zmago v tej kategoriji (original wind music) z imenom orkestra in dirigenta

3) pokal Grand Prix za najboljši orkester tekmovanja (the best orchestra), ne glede na tekmovalno kategorijo in plaketo za najboljši nastop (the best performance) z imenom orkestra in dirigenta

4) Orkester je za osvojeno prvo mesto prejel tudi denarno nagrado v višini 6.000 EUR.

Sicer so vsakemu orkestru podelili listino glede na število doseženih točk:

Gold Diploma: 100,00 – 90,01 points

Silver Diploma: 90,00 – 80,01 points

Bronze Diploma: 80,00 – 70,01 points

Certificate of participation: 70,00 points or less

Člani pihalnega orkestra so bili seveda navdušeni nad tako velikim uspehom, saj so za tekmovanje tudi zelo dolgo in intenzivno pripravljali.

Objave: Uradna stran tekmovanja, Dolenjski list, Radio Krka