Delamo...tudi kot posamezniki


dosežki naših članov

... iskrene čestitke in samo tako naprej ...

Borut Turk

Diplomiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Slavku Goričarju (2010), je dobitnik Škerjančeve nagrade, prejel je dve študentski Prešernovi nagradi, kot solist je nastopil s Slovensko filharmonijo Simfoničnim orkestrom SNG Ljubljana, Simfoničnim orkestrom SNG Maribor, Simfoničnim orkestrom SGBŠ Ljubljana, Pihalnim orkestrom Akademije za glasbo Ljubljana, Slovenskim mladinskim pihalnim orkestrom in Pihalnim orkestrom Krka, igra v orkestru SNG Opere v Ljubljani (2008-danes).

Simon Širec

SIMON ŠIREC se je izobraževal na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani v razredu profesorja Dejana Prešička. Po opravljeni maturi je svojo pot nadaljeval v razredu profesorja Larsa Mlekuscha na Dunaju, kjer je z odliko diplomiral.

Svoje šolanje klasičnega saksofona je sklenil pri profesorju Geraldu Preinfalku na Glasbeni univerzi v Gradcu, kjer je junija 2014 z odliko tudi magistriral. Vzporedno s študijem saksofona je na Filozofski fakulteti v Ljubljani študiral muzikologijo. Raziskoval je zgodovino razvoja saksofona na slovenskem, nekaj let po diplomi pa je svoje delo razširil tudi v strokovno publikacijo in jo izdal pri založbi Akademiker Verlag z naslovom "Development of the Slovenian Saxophone Repertoire".

V času študija je nastopal v največjih koncertnih dvoranah na Dunaju, v Gradcu in Ljubljani, kot član zasedbe European Saxophone Ensemble pa je gostoval v številnih mestih v širšem evropskem prostoru. Leta 2014 se je na festivalu Vienna SaxFest predstavil z dvema avtorskima kompozicijama, ki so ju kritiki sprejeli z navdušenjem in ga označili za Bobby-ja McFerrina na saksofonu.

Danes nastopa tako solistično, v komornih sestavih kot tudi v različnih orkestrih. Veliko pozornostii posveča inovativnim glasbenim rešitvam, pri čemer v svoj glasbeni jezik vpeljuje tudi rabo elektronike. Julija se bo s solističnim nastopom predstavil na Svetovnem kongresu saksofonov v Zagrebu.

Širec je poleg aktivnega koncertiranja dejaven tudi na pedagoškem področju. Poleg seminarjev, ki jih vodi, je zaposlen kot saksofonist na Glasbeni šoli Brežice, kot muzikolog pa poučuje glasbo na Srednji vzgojiteljski šoli v Novem mestu.

Marko Jenič


Jošt Rudman


Dominik Strgar

Evfonist DOMINIK STRGAR je svoje glasbeno izobraževanje začel na Glasbeni šoli Marjana Kozine, nadaljeval pa na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Študij je nadaljeval na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu. Sedaj je na Akademiji v Ljubljani.

Brina Kren

Redno se udeležuje seminarjev pri različnih profesorjih, kot so: Lev Pupis, Betka Bizjak – Kotnik, Jovana Joka, Matjaž Škoberne, Gerald Preinfalk, Jean Denis Michat in drugi. Prav tako se redno udeležuje tudi tekmovanj. Tako je leta 2013 na mednarodnem tekmovanju Emona 2013 prejela zlato priznanje, marca 2014 je zasedla absolutno prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu, uspeh na istem tekmovanju pa je ponovila tudi leto kasneje. Aprila 2015 je na mednarodnem tekmovanju Svirel 2015 dosegla srebrno priznanje, marca 2016 pa je na državnem tekmovanju TEMSIG osvojila zlato priznanje in drugo mesto. Aprila istega leta je bila na mednarodnem tekmovanju v Varaždinu absolutno prva, januarja letos pa je na mednarodnem tekmovanju Emona 2018 osvojila zlato priznanje in prvo mesto v svoji kategoriji.

Je članica Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, Big band-a GŠ Marjana Kozine Novo mesto, Pihalnega orkestra Krka ter Slovenskega orkestra »SOS Junior«.

Brina je bila v šolskem letu 2016/17 proglašena za naj učenko Glasbene šole Marjana Kozine, pa tudi sicer je aktivna na različnih področjih, tudi izven glasbenega okolja, saj se redno udeležuje različnih šolskih tekmovanj, kjer ima že kar nekaj zlatih priznanj na republiškem nivoju (angleščina, logika, Cankarjevo, biologija…)

Benjamin Burger

Benjamin Burger je član Pihalnega orkestra Krka. Šolal se je pri profesorju Roku Šincku na Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu. Po nižji glasbeni šoli je šolanje nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, prof. Peter Kuder. Da je klarinetist eden izmed najbolj perspektivnih svoje generacije pričajo številni uspehi:

2012 - prejel s kvartetom klarinetov zlato priznanje na regijskem in državnem nivoju; 2013 - zlata plaketa na regijskem državnem tekmovanju, državni prvak v 1b kategoriji; 2013 - zlata plaketa in 4 mesto na mednarodnem tekmovanju v Beogradu. 2013 - 6. mesto in zlata plaketa na tekmovanju EMONA; 2014 - zlata plaketa in 2 nagrada s kvartetom klarinetov v Beogradu; 2015 - 3 nagrada in bronasta plaketa na mednarodnem tekmovanju v Beogradu; 2015 - bronasta plaketa na tekmovanju EMONA; 2015 - zlata plaketa na regijskem tekmovanju; 2016 - 2 mesto in zlata plaketa na državnem tekmovanju; 2017 je v Italiji na tekmovanju Carliono dosegel 2 nagrado.

Nina Klemenčič

Nina Klemenčič je članica Pihalnega orkestra Krka. Šolala se je pri profesorici Jasmina Erjavec na Glasbeni šoli Marjana Kozine v Novem mestu in na Konservatoriju Jurija Slatkonje pri prof. Nikolini Kovač. Po nižji glasbeni šoli je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, prof. Liza Hawlina. Njeni uspehi pričajo o tem, da je flavta ena izmed glavnih strasti v življenju, čemur se posveča z izjemno predanostjo in disciplino. Njeni uspehi so:

-zlato priznanje, srebrna plaketa- Temsig 2010

-bronasta plaketa, mednarodno tekmovanje - Svirel 2015

-Srebrna plaketa, Emona 2016

-Zlato priznanje, bronasta plaketa temsig 2016

-2° premio Euroregione 2016 (masterclass v Italiji, nagrada za drugi najboljši nastop po mnenju strokovne komisije)

-2° Menzione Campus Amici della Musica 2016 (drugi najboljši nastop po mnenju gledalcev, Italija, Udine)