Innsbruck 2018


Pihalni orkester Krka se je julija 2018 odpravil na gostovanje v Innsbruck, kjer je nastopil pred cesarsko palačo. Povabilo na festival smo dobili od umetniškega vodje, gospoda Aloisa Schöpfa, ki skrbi, da so na festival povabljene vrhunske pihalne zasedbe, program pa je posvečen glasbenim klasikam iz različnih obdobij. Orkester je tako izvedel Händla, Verdija, Wagnerja, skladbo slovenskega skladatelja Habeta, ki je napisal skladbo prav za Pihalni orkester Krka, na odru pa se jim je pridružila tudi sopranistka Mateja Praprotnik, s katero smo izvedli Mesečevo pesem (Dvorak) in Puccinijevo O mio babbino caro. Na festivalu je sicer nastopilo 36 orkestrov, od profesionalnih vojaških, policijskih pihalnih orkestrov, pa do vrhunskih amaterskih sestavov.

Odzivi

Hallo Aleksandra!

Ich möchte nochmals schreiben, dass euer Orchester ein wunderbares Konzert abgeliefert hat, dass ihr eine unglaublich sympathische Mannschaft seid, dass der Dirigent die Musik in seiner Seele trägt und dass wir alle vom hohen Standard des Orchesters sehr beeindruckt waren.

Ich hoffe, es hat euch in Tirol gefallen, und ich hoffe, dass wir uns bald wieder sehen werden.

Mit herzlichen Grüßen

Alois Schöpf


Prevod:


Pozdravljeni Aleksandra!

Rad bi ponovil, da je vaš orkester pripravil čudovit koncert, da ste zelo simpatični tim, da dirigent nosi glasbo v svoji duši in da nas vse zelo navdušujejo visoki standardi orkestra.

Upam, da ste uživali na Tirolskem, in upam, da se bomo kmalu srečali.


Z najboljšimi pozdravi

Alois Schöpf