Ευθανασία=Αυτοκτονία: Η έσχατη Πτώση του ανθρώπου (Κείμενο Αγιορειτών Πατέρων)

Άγιον Όρος, Νοέμβριος 2016

Είναι και αυτό το έσχατο αμάρτημα της ευθανασίας εισαγόμενο από τη Δύση. Το μυστήριο του θανάτου είναι στα Χέρια του Θεού. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιταχύνουμε τον θάνατο ούτε ελάχιστα λεπτά της ώρας.

Ο ηρωισμός είναι, όχι η ευθανασία, αλλά η υπομονή μας για οτιδήποτε λυπηρό συμβεί στη ζωή μας και σε οποιανδήποτε ασθένεια και πόνο που υπομένουμε με γενναιότητα. Να φύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο με Εξομολόγηση και μετάνοια. Διότι δεν υπάρχει τέλος της ζωής του ανθρώπου. Με το θάνατό μας υπάρχει μία άλλη αιώνια ζωή, όπου θα αναμένουμε την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας για να αναστηθούμε, λαμβάνοντας τα άφθαρτα σώματά μας, για να ζήσουμε αιωνίως σε μέρος ανάλογο των έργων μας.

Οι θεωρίες των αθέων και των κατά κόσμο μορφωμένων και υπερηφάνων, αρνούνται να ακολουθήσουν την οδό της Σωτηρίας. Γεννήθηκαν στην Ορθόδοξη Ελλάδα, αλλά ο εγωισμός τους και ο άσωτος βίος τους τούς ωθεί να θέλουν να γίνουν και «διδάσκαλοι» και να αμφισβητούν τον θησαυρό της Ορθοδόξου Πίστεως. Τη Χαρά του Χριστού, της ηθικής αγνότητας, της προσευχής και της τηρήσεως των Εντολών του Θεού, τις στερούνται, υπακούοντες στα θελήματα του Σατανά, της φιληδονίας και της φιλαργυρίας, τα οποία τους οδηγούν σε επαίσχυντο τέλος.

Αυτό το τέλος επέλεξε και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος. Το προανήγγειλε με εγωισμό και τελικώς το πραγματοποίησε. Και ενώ έπρεπε σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος να τον αποτρέψει και να τον χαρακτηρίσει δειλό, τα ΜΜΕ κατευθυνόμενα από τους Σιωνιστές έσπευσαν να προβάλλουν το γεγονός ως κατόρθωμα! Και φυσικά, έχουν ευθύνη όσοι φίλοι του και λοιποί δημοσιογράφοι και πολιτικοί δεν τον απέτρεψαν. Διότι έγιναν όλοι αυτοί όργανα των Σιωνιστών, από όπου οδηγούν τους Χριστιανούς στην αγχόνη του προδότη Ιούδα.

Η Εκκλησία του Χριστού μας δεν κηδεύει όσους είχαν σώας τας φρένας και υπέπεσαν στο ασυγχώρητο αμάρτημα της Ευθανασίας (που είναι το ίδιο με αυτό της αυτοκτονίας), και δεν τους τελεί μνημόσυνα (μόνο οι συγγενείς τους ή και ο οποιοσδήποτε συνάνθρωπος ενδιαφερόμενος, θα πρέπει να κάνουν προσευχή γι’αυτούς και να δίνουν ελεημοσύνη για την ψυχή αυτών, για την περίπτωση που μπορεί να υπήρξε κάποιο ψήγμα μετανοίας από εκείνους για την πράξη τους αυτή, λίγο πριν ξεψυχήσουν). Και αυτό η Εκκλησία (το να μην τους κηδεύει και να μην τους τελεί μνημόσυνα) δεν το κάνει για να τους εκδικηθεί, αλλά επειδή οι ίδιοι έθεσαν τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας με αυτή την Κολάσιμη πράξη τους (μη θέλοντας την εν Χριστώ ζωή), και επίσης προς όφελος της ψυχής των Χριστιανών που βρίσκονται ακόμα σε αυτήν τη ζωή, για να κατανοήσουν το πόσο αυτή η πράξη είναι μισητή από τον Θεό.

Δυστυχώς, διαφημίστηκε τόσο πολύ η αποτρόπαια αυτή πράξη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, και επ’ευκαιρία οι δημοσιογράφοι καλούν την πολιτική ηγεσία να θεσπίσει νόμο ελευθέρας αυτοκτονίας και υποβοηθούμενης, την λεγόμενη ευθανασία! Θέλουν φόνους λοιπόν στην Ελλάδα, ασθενών και γερόντων και όσων το επιθυμούν. Αυτή είναι η πρόοδος της Ελλάδας μετά τους φόνους των αμβλώσεων.

Η Εκκλησία μας εύχεται τα τέλη μας να είναι Χριστιανικά, και να έχουμε καλή απολογία μπροστά στον Χριστό. Γι’αυτό να είμαστε πάντοτε έτοιμοι και να υπομένουμε οτιδήποτε λυπηρό μας συμβαίνει με την προσευχή μας. Ο Κύριος είπε πως «το γένος των Δαιμόνων δεν φεύγει παρά μόνο με προσευχή και νηστεία».

Ας μείνουμε λοιπόν πλησίον του Ιησού Χριστού και ας εναρμονίσουμε τη ζωή μας με τις Εντολές Του, για να αξιωθούμε της επουράνιας Βασιλείας Του. Διότι σήμερα επαινείται η αμαρτία και καταρρακώνεται η αρετή και η αγιότητα. Γι’αυτό ας προσέχουμε.