ארגון ה״בריאות״ העולמי הוא ארגון נכלולי וחסר אמינות, אשר כבר שיחד בעבר מדענים ורופאים כדי שיזייפו מגיפות
הטיפשים נבהלים בכל פעם שהממשלה צורחת: ״מגיפה״ ״כולכם תמותו״ ״סוף העולם קרוב״. החכמים מבינים שזו שיטה קבועה: לפברק מגיפה, (או לצרוח ״איראן״) ולהכניס את כולם לפאניקה כדי שהפאניקה תשמש כתירוץ להכניס המון שוטרים רעולי פנים לרחובות, לכלוא אנשים בבתים, לרסס את הרחובות, ליצור דיקטטורה ומשטר צבאי במגוון דרכים וצורות.
דו"ח: שפעת החזירים - המגיפה שלא הייתה
הרופאים שכתבו את ההנחיות קיבלו כספים מחברות תרופות, ניגודי האינטרסים לא פורסמו ומיליארדי שקלים שהוציאו מדינות העולם על תרופות וחיסונים שלא היה בהם שימוש. אלו המסקנות של דו"ח ועדת הבדיקה של המועצה האירופית בנוגע לשפעת החזירים. "זו הייתה רפואת פלצבו מדרגה ראשונה", אומר פול פלין, שעמד בראש הועדה.
"זו הייתה מגיפה שמעולם לא הייתה", אמר פול פלין, פוליטיקאי בריטי ממפלגת הלייבור שעמד בראש הוועדה בהציגו את הדו"ח ותיאר את תוכנית החיסונים כ"רפואת פלצבו מדרגה ראשונה". "השפעת הזרוע הארוכה של חברות התרופות נמצאת בכל הרמות של תהליכי קבלת ההחלטות", הוסיף.
פול פולין שעמד בראש הוועדה שקבעה שארגון הבריאות העולמי פיברק מגיפה
בפגישה שבה הוצג הדו"ח השתתפה גם פיונה גודלי, העורכת האחראית של כתב העת BRITISH MEDICAL JOURNAL (BMJ). גודלי דיווחה על חקירה נפרדת שערך כתב העת היוקרתי, בשיתוף עם המשרד לעיתונאות חוקרת – גוף ללא כוונות רווח. ממצאי החקירה עסקו בהנחיות ארגון הבריאות העולמי ביחס להיערכות העולמית למגיפת שפעת עתידית, שפורסמו ב-2004.
על פי ממצאים אלה שלושת המדענים שחיברו את ההנחיות, אשר קראו לממשלות העולם לאגור מצבורי תרופות למקרה של מגיפת שפעת, קיבלו לפני ובמהלך כתיבתן כספים מחברות תרופות שעמדו להרוויח מיליארדי דולרים מההנחיות. במסגרת ההנחיות שכתבו השלושה ייעץ ארגון הבריאות העולמי להצטייד בתרופות. "מדינות השוקלות את השימוש בתרופות אנטי ויראליות כחלק מהתגובה שלהן למגיפה יצטרכו לצבור תרופות מראש", המליץ אז הארגון.
הרופאים והמדענים שקיבלו שוחד
המדען השלישי, פרופ' קרל ניקולסון, זכה להערכה רבה בזכות עבודתו המשפיעה בארגון הבריאות העולמי על מגיפת השפעת. על פי הצהרות שכתב ב-BMJ ובכתב העת הרפואי LANCET ב-2003, גם הוא קיבל מימון מ-SGK ומרוש. למרות זאת, לא נכללה כל הצהרה על ניגוד אינטרסים בהנחיות. כאשר נשאלו האם חתמו על הצהרת אינטרסים עבור ארגון הבריאות העולמי, השיבו המדענים כי הארגון דורש מהמשתתפים בפגישות להצהיר על ניגודי אינטרסים.
לדברי פרופ' אבינועם רכס, מומחה לנוירולוגיה מבית החולים הדסה ויו"ר הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית, ממצאי החקירות של המועצה האירופאית ושל ה-BMJ יכולים להוביל להגשת תביעות משפטיות כנגד חברות התרופות על ידי ממשלות שרכשו חיסונים ותרופות ו"נתקעו" עם מלאים עצומים שלהם, לאחר שהאזהרה מפני מגיפה קטלנית לא התממשה.
"העובדה שארגון הבריאות העולמי העלה ביולי אשתקד את רמת האזהרה מפני מגפה עולמית לדרגה הגבוהה ביותר האפשרית יצרה פאניקה עולמית, והאווירה במדיה הייתה שאנו הולכים לקראת משבר שאין כדוגמתו"
לכתבת המקור: