L6 naar Ovifat! 

17 juni 2024

Wat keken onze 6de klassers er geweldig naar uit.  Hun week in Ovifat. De kers op de taart van hun loopbaan in De Bosbes. Een prachtige week tegemoet om samen stilaan afscheid te nemen als Bosbesgroep. 

De bus vertrok rond 7u30 aan onze Bosbesschool.  De leerlingen en juf Veerle en juf Kato werden uitgezwaaid door heel wat mama's en papa's en broers en zussen. Onze groep nam alvast plaats bovenaan in de bus. De beste plekjes want onze school stapte het eerst op de bus :).  

Daarna reed de bus richting Oostkamp om de leerlingen van de Sint-Pietersschool op te halen. Het wordt een fijne uitwisseling ook met hen komende week. 

Om 12u50 kreeg de directeur een berichtje dat ze goed aangekomen waren in Ovifat. Mmmm gezellig allen samen genieten van het eerste middagmaal. 

Daarna maakten ze een mooie wandeling naar het natuurcentrum.  Ze bezochten het boeiende museum waar ze meer leerden over veenpluis, het korhoen, veenmos... Daarna nog even genieten van het speelplein vlakbij.  Vanavond beleefden de voetbalfans een topevent: supporteren voor onze Rode Duivels! Ondanks de mindere uitslag van de match toch een heerlijk leerrijke en leuke geslaagde dag. 

Veel plezier daar in Ovifat!

Mmm het eerste middagmaal

Een fijne wandeling

Leren over de venen

Boeiende uitleg

Topsupporters!

De eerste groepsfoto ter plaatse

Lekker gek doen

18 juni 2024

Vandaag deden de leerlingen een schitterende wandeling door de venen. Ze hebben letterlijk en figuurlijk van de natuur geproefd. De leerlingen hebben ontzettend veel bijgeleerd.  Het was ook een wandeling vol leuke hindernissen. 's Middags aten ze een heerlijk belegd broodje. Ze zagen 2 wilde orchideeën, veenpluis... Ze wandelden voorbij het hoogste punt van België. Ze maakten kennis met knuppelpaadjes, trilveen... Ze zullen zoveel te vertellen hebben. 

19 juni 2024

Deze morgen mochten de leerlingen kampen maken.  Ze kregen de uitdaging om die ook waterdicht te krijgen & de juffen moesten er ook kunnen aanhangen zonder dat het kamp stuk ging. Daarna leerden ze een kampvuur maken met een firestick, wolletjes uit een droogkast, takken enz. 's Middags aten ze heerlijke wraps met kip. In de namiddag gingen ze samen mountainbiken. Begeleider Johan, juf Veerle en directeur Jente gingen mee met de groep. Alles verliep vlot en de kinderen waren zo trots na hun tocht. Ze aten frietjes, gehaktballetjes en appelmoes als avondeten. 's Avond waren er verschillende keuzespelen.  Wat een fijne dag! Moe maar voldaan kruipen alle Bosbesjes hun bed in. 

20 juni 2024

Vandaag stond de mooie watertocht op het programma.  Na eerst uitgebreid les met presentatie van de gids te krijgen, gingen we enthousiast op ontdekkingstocht. Wat een ervaring! 

21 juni 2024

Vandaag stond hun verrassingsuitstap gepland. Rarara waar zijn ze geweest. Geniet allen ten volle thuis van de mooie verhalen!! 

Alle foto's vinden jullie op jullie klaspagina