Meerdaagse opstapklassen - Extramuros

Onze school heeft een ruim en rijk aanbod aan extramurosactiviteiten.

Binnen onze leerlijn 'wij reizen om te leren' gaan onze allerkleinsten op uitstap naar de kinderboerderij, de dierentuin, de gehuchten en Molens in Balen, Bokrijk, ... . Dit zijn leerrijke daguitstappen. In het derde leerjaar mogen de leerlingen één keer blijven slapen op de school als laatste voorbereiding op onze meerdaagse opstapklassen.

Onze leerlingen van het vierde leerjaar trekken er in het begin van het schooljaar al op uit naar het zilvermeer in Mol. Hier gaan ze elkaar ontdekken, maar zeker ook de natuur dicht bij ons. Op bosklassen doen we wateronderzoek, een geleid bezoek met gids aan het natuurgebied de Goren, we krijgen bezoek van een valkenier met enkele van zijn speciale vogels, we volgen workshops in het ecocentrum en tussendoor genieten we van het strand en de bossen.

 In het vijfde leerjaar trekken we 5 dagen naar Durbuy. Een stadje met een leuke geschiedenis. We voeren er enkele opdrachten in het Frans uit en verleggen onze grenzen bij de avontuurlijke activiteiten: bezoek aan grotten, klimmen tegen rotsen, afdalen van een rotswand, apenbruggen, klimparcours, kayakken enz. . We gaan ook op stap met kaart en kompas om te leren oriënteren. We bezoeken enkele gebouwen met speciale bouwstijlen en als we geluk hebben plonsen we tussendoor in het openluchtzwembad.

 Ons zesdeleerjaar gaat op stadsklasse naar Brugge. Tijdens de stadklasse leren ze stad Brugge en haar rijke cultuur en geschiedenis kennen. We brengen ook een bezoek aan het museum in Zonnebeke en het memorial Passchendaele waar we meer over de oorlog zullen leren. Een bezoek aan het Zwin en het Sealife center staan ook op het programma, net als een bezoek aan het frietmuseum als afsluiter.

Dankzij het oudercomité kunnen wij al deze leerijke opstapklassen realiseren binnen de scherpe maximumfactuur.

Tijdens deze extramurosactiviteiten leren onze leerlingen bij op heel wat domeinen: 

Sfeerbeelden Bosklassen

Sfeerbeelden Ardennenklassen

Dank u voor het vertrouwen in onze school!

Wij zijn bereikbaar op het nummer 014/744270  -  directie.debijenkorf@joleba.be - secretariaat.debijenkorf@joleba.be