Smartschool

Voor de communicatie tussen ouders en scholen werken we met Smartschool. Via onderstaande link kan je als ouder bekijken hoe je met Smartschool kan werken voor onze school op dit moment.

Demofilmpje hoe Smartschool gebruiken voor ouders

Feest in onze bijenkorf : 100 jaar Rosselaar!
Feestjaar geopend met inhuldiging nieuwe speelplaats.

Op woensdag 8 september huldigden we onze nieuwe speelplaats in ter gelegenheid van ons 100 jarig bestaan.

Via onderstaande links kan je mooie reportages ervan bekijken. Ook foto's vind je terug op de website van onze gemeente.

Foto's: https://photos.app.goo.gl/gaLkEnmbcxuJY44v6

Reportage van Balen TV: https://vimeo.com/600147407?ref=fb-share&fbclid=IwAR0v_1Ce46c7F_r-Kr-F3EqoVWd3U2e9PjEHZhP-GLOjuE1YPzRL5omElp0

Reportage RTV: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210908_95471261

Klik hieronder om onze Smartschoolpagina te openen.

gbsdebijenkorf.smartschool.be

Welkom op onze school!

Normaal staat de deur altijd bij ons open en is het meestal gezellig druk aan het begin en einde van de schooldag. Nu komen de kinderen alleen binnen langs de schoolpoort en missen we het nauwe contact.

We hopen dat alle ouders weten dat onze deur nog wel letterlijk open staat. Je kan steeds mailen. De mailadressen van de personeelsleden vind je hier.

's Ochtens zijn er twee poorten 'bemand'; de poort van de kleuterschool en er staat ook iemand aan de fietsenstalling van de lagere school. Daar kan je altijd even je verhaal kwijt of iets doorgeven. Berichten om door te geven, kan je eventueel thuis al op een briefje schrijven zodat we ze gemakkelijk kunnen doorgeven. Wij vragen alle volwassenen om een mondmasker te dragen.

Heb je nood aan een gesprek, zit je met vragen of bedenkingen? Blijf er niet mee zitten! Mail ons met een vraag tot afspraak en dan maken we zeker tijd voor een corona-proof oudercontact.

Dankjewel!

Samen kunnen we dit!

Dank voor het vertrouwen in onze school!

GBS De Bijenkorf

Trooper

https://www.trooper.be/gbsdebijenkorf

U kan onze school elke dag een centje laten bij verdienen, zonder dat u iets extra moet uitgeven! Shopt u wel eens online? Ga dan even langs onze trooperpagina want bij elke online aankoop bij uw vertrouwde sites, verdienen wij zo geld voor de schoolwerking. Meer info Lees hier.

Link naar digitaal klasdashboard

Steeds meer maken we gebruik van ICT, apps en verschillende websites om onze leerlingen gepast, interactief en goed te laten oefenen en leren.

Nadat een leerling is ingelogd in Google-Chrome (instructiefilmpje) kan men surfen naar go.prowise.com en kan het gekende dashboard van de school ook thuis gebruikt worden.

We werken op school met Google Education en Prowise GO.

Prowise Go:
Elke leerling kan inloggen op het 'dashboard' van de klas. Daar staan alle links klaar die we op school gebruiken om online onze leerstof in te oefenen.

Google Education:
Elke leerling heeft een persoonlijk account om in te loggen bij Google Chrome zodat ze daar beschikken over een persoonlijke links, hun eigen geheugenruimte (cloud/Drive) en bestanden kunnen gebruiken van de klasdrive (Gedeelde Drives) verder zijn er tal van samenwerkingsmogelijkheden; google Classroom en Google tekstverwerking/presentaties/ ... .

Veel oefen en leerplezier!

GBS De Bijenkorf

Rosselaar rockt @Sportdag op het zilvermeer - lagere school

Kopie van 5d5922d7-769b-4146-8bff-3833a88b9973.mp4

Rosselaar rockt @speelplezier middagpauze - kleuterschool

Bijenkorflied - filmpje van onze kinderen tijdens "lock-down".

Bijenkorflied - filmpje van de leerkrachten voor de kinderen.

GBS De Bijenkorf

gezellige basisschool in Rosselaar

waar we graag het verschil maken

samen, met een gedreven team,

zien we de kinderen en de ouders

elke dag graag komen !!!

Onze school is een openbare school en beantwoordt aan de principes van neutraliteit zoals omschreven in de Beginselverklaring neutraliteitMet dank aan onze sponsors

Dank u voor het vertrouwen in onze school!

Wij zijn bereikbaar op het nummer 014/744270 - directie.debijenkorf@balen.be - secretariaat.debijenkorf@balen.be