Kindcentrum de verbinding

Basisschool De Nieuwe Link vormt samen met Peuterwerk De Schakel en BSO De Nieuwe Link (AVEM) Kindcentrum De Verbinding. De drie teams werken vanuit één visie samen aan een optimale ontwikkeling van de kinderen. Er is een aansluitend aanbod van peuterwerk, onderwijs, opvang, zorg, welzijn en vrije tijd voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar.

Het werken in het Kindcentrum is vooral merkbaar in de warme overdracht van peutergroep naar kleuterklas en BSO en in de doorgaande lijnen. Er zijn gezamenlijke Piramidethema's en activiteiten voor peuters en kleuters en het observatieinstrument KIJK wordt door beiden gebruikt.

Ook zijn er gezamenlijke schoolse en naschoolse activiteiten, zoals samen buiten spelen, peuter-kleutergym, Sinterklaas, Kerst, Verkeerstuin, kunstproject, Kinderboekenweek en Voorleesontbijt. Kinderen uit de bovenbouw lezen voor bij de peuters en de kleuters.

De BSO sluit zo mogelijk aan bij de thema's van de school. Na schooltijd kunnen ouders hun kind tegen betaling inschrijven voor o.a. Naschoolse sport, Mad Science techniek en wetenschap, culturele activiteiten in samenwerking met de Muzelinck en Typetuin.