Objectius i activitats 2022 _ 23

Objectius del 1r any/2n any

1.- Facilitar i promoure la formació del professorat per al seu desenvolupament personal i professional per tal que els seus coneixements repercuteixen a l'escola i millorin la pràctica educativa.

Tres docents han realitzat les següents formacions:

1) There Is an App for That! Exploring the Best Apps for Teaching and Student Learning

El curs explora com integrar aplicacions educatives a la pràctica docent. 

2) Tablets and Smartphones: Using Mobile Devices as Educational Tools (dues persones)


El curs desenvolupa com es poden integrar ordinadors portàtils, tauletes i telèfons intel·ligents en el conjunt d'eines del professor.

Més informació


2.- Aplicar mesures organitzatives i metodològiques que permetin una personalització dels aprenentatges per tal de facilitar l'accés a l'educació.

Amb l'aplicació dels coneixements apresos hem  pogut dissenyar activitats d'aprenentatge personalitzades mitjançant l'ús d'aplicacions web (classroom, padlet, kahoot, nearpod, Genially...) per atendre de manera personalitzada la diversitat.

3.- Elaborar un Pla de Transformació Digital del centre que estableixi el procediment d'implementació pedagògica de l'ús dels dispositius digitals a l'aula.

Durant el curs hem fet la diagnosi l'estratègia digital de centre i hem establert els objectius a desenvolupar. En aquest procés hem integrat tots els elements de la Cultura digital del Centre; també aquells que hem pogut anar desenvolupant gràcies al nostre projecte Erasmus.

4.- Incorporar l'aprenentatge per projectes al Grau d'Ensenyament Secundari per a Adults.

Tot i que encara no hem començat a treballar per projectes pròpiament dit sí que hem establert una primera etapa amb una mirada competencial del desenvolupament del currículum tot establint el disseny d'Activitats Contextualitzades i significatives. També hem començat a incorporar rúbriques d'autoavaluació.


Durant aquest primer any el professorat ha millorat la seva competència digital mitjançant la participació en una formació interna de 30 hores, a més s'han realitzat jornades d'intercanvi de bones pràctiques amb l'alumnat.

Els i les docents han treballat en equip per desenvolupar les sessions i també han pogut desenvolupar les seves capacitats comunicatives en llengua anglesa ja que a part de la formació específica en el marc de les mobilitats, l'escola ha acollit docents de Tampere (Finlàndia) i Sintra (Portugal).

En concret, durant la setmana del 13 al 17 de febrer de 2022 quatre docentes de centres de postobligatories de Tampere (Fintlàndia) dels centres de docents Tammerkosken lukio i Hatanpaan lukiohan han visitat el nostre centre per intercanviar experiències i apropar les nostres cultures dins del marc del programa Erasmus plus.

Gràcies a la seva visita, durant aquesta setmana, vam tenir l’oportunitat d’ensenyar com s’estructuren els ensenyaments a Catalunya i com és l’educació d’adults al nostre país. El programa també ha inclòs la formació del professorat i l’orientació de l’alumnat.

El nostre alumnat ha tingut l’oportunitat d’interaccionar amb les docents i també de fer una classe conjunta amb l’alumnat de Tampere que està estudiant castellà. A les diferents classes hem situat Suomi (Finlàndia) al mapa i els diferents participants han tingut l’oportunitat de preguntar sobre problemes d’actualitat com la guerra d’Ukraïna i la seva proximitat amb Rússia o de perquè són el país on la gent se sent més feliç. A més, l’alumnat d’anglès ha practicat l’idioma que està aprenent i l’alumnat del GES també els ha explicat d’on venen i quines són les seves llengües maternes.


Pel que fa a la segona  col·laboració, dos docents i tres alumnes del centre Santa Maria de Sintra (Portugal) van visitar l'escola i van presentar la tasca final del seu projecte: explicar en anglès a l'alumat del GES els projectes que han fet a la seva escola i també els llocs d'interès turístic de la seva ciutat. 

L'alumnat ha pogut intercanviar experiències amb alumnat i professorat d'altres països de la UE ampliant la seves competències socials i cíviques. Van preparar la benvinguda als companys i van conversat amb alumnat que està traient titulació equivalent a l'ESO del nostre sistema educatiu, comparant dificultats i currículum i establint connexions i valors comuns. 

Per altra banda, l'alumnat és sempre el centre de les nostres accions i per això hem plantejat tasques d'aprenentatges que han inclòs mesures per desenvolupar les seves competències digitals així com el treball en equip i l'autoavaluació del seu procés d'aprenentatge.

El centre s'ha beneficiat de totes les accions desenvolupades ja que les mesures dutes a terme en el marc del projecte Erasmus han estat integrades en el començament de la redacció de l'estratègia digital de centre.