Acreditació 2021-27

Aquesta acreditació Erasmus+ vol millorar les següents competències claus del nostre personal docent i del nostre alumnat

PERSONAL DOCENT

-Competència  Didàctica: actualitzar els seus coneixements en noves metodologies que se centrin en pràctiques d'innovació en el camp de la inclusió, l'equitat i la formació al llarg de la vida per ajustar la resposta educativa a les necessitats de l'alumnat de manera sistemàtica i transversal al disseny de les activitats educatives.

-Competència lingüística-comunicativa: és important que tot el professorat tingui uns coneixements mínims d'anglès, ja que el projecte educatiu de la nostra escola té com a un dels objectius el desenvolupament de programes europeus i establir intercanvis amb docents d'altres països.

-Competència organitzativa i de gestió del centre i competència en innovació i millora: millorar la coordinació entre el professorat per compartir criteris generals d'actuació. L'equip directiu ha de gestionar i facilitar la transferència a tot el Claustre dels coneixements adquirits pels docents a les diferents formacions. D'altra banda, el centre proposa elaborar un marc de transformació digital per a la integració progressiva i l'ús eficaç de tecnologies digitals planificant canvis pedagògics, tecnològics i organitzatius per gestionar l'ús dels recursos tecnològics dels que el centre disposa. Finalment, necessitem formar equips de docents que persegueixin la millora i la innovació educativa.

-Competència en treball en equip: incidir en el treball en equip per oferir un ensenyament inclusiu, amb una metodologia que funcioni com a fil conductor. El nostre Claustre es compon de professionals de Primària i Secundària amb trajectòries personals i experiències professionals molt diverses; per tant, és especialment necessària la coordinació i el treball en equip.

-Competència  digital: crear o utilitzar materials en diferents formats tecnològics afavorint l'aprenentatge personalitzat. El nostre Claustre ha realitzat formació fent ús de les TIC a l'aula en el marc del nostre primer projecte Erasmus; hi ha après a aplicar noves eines i ha servit de motivació per seguir introduint les TIC a la nostra pràctica docent. Actualment, el centre disposa de 25 ipads i hem vist la necessitat de formació més específica en l'ús de dispositius mòbils.


ALUMNAT

L'adquisició de les competències bàsiques per part de l'alumnat és essencial per a la integració i el desenvolupament personal dels ciutadans. Per això constitueixen la part essencial de l'ensenyament a la nostra escola. Entenem la nostra atenció de manera transversal. En aquest sentit, volem enfortir les competències següents en l'alumnat:

-Aprendre a aprendre i sentit de la iniciativa: cal potenciar el treball autònom de lalumnat (resolució de problemes, capacitat de cerca dinformació crítica i de resoldre reptes de forma activa). També els alumnes han de ser capaços de treballar en equip en grups heterogenis, compartir allò après, organitzar i avaluar el seu propi aprenentatge.

-Competència digital: dins de la diversitat del nostre alumnat trobem estudiants que usen tecnologia digital diversa i altres que no tenen accés a aquestes tecnologies. L'ús de les tecnologies és una eina d'aprenentatge i cohesió social que permet disminuir la bretxa digital; és per això que l'escola vol garantir l'accés a les noves tecnologies de tots els alumnes i que els dispositius mòbils s'han incorporat a l'aula. En aquest sentit, els alumnes necessiten, en primer lloc, aprendre a utilitzar el maquinari i el maneig de les aplicacions. En segon lloc, millorar la seva capacitat per a la cerca, obtenció i tractament de la informació de manera segura; i, finalment, conèixer les possibilitats de l'ús d'Internet a la seva vida quotidiana (demanar hora al metge, comprar per Internet, demanar la vida laboral…). Així mateix, es fomenta l'aprenentatge autònom.

-Competències socials i cíviques: per millorar la cohesió social cal que els nostres alumnes acceptin la diversitat del seu entorn i hi participin activament dins i fora de l'escola. Cal incidir en les anomenades "soft skills".

El desenvolupament de la cooperació transfronterera sostenible (dimensió europea)

 Tenint en compte el Marc Estratègic de la Unió Europea a l'àmbit de l'educació i la formació (ET 2020), el nostre centre treballa per una educació innovadora, per la incorporació de noves tecnologies i una educació inclusiva, una de les prioritats marcades per la UE per al 2020.

Considerem rellevant conèixer experiències exitoses, en l'àmbit de la inclusió i de pràctiques educatives en general, d'altres països de la Unió Europea, així com establir contacte amb professionals tant del país on es fa la mobilitat com dels països de procedència dels participants al programa per contrastar idees. Així mateix, és una gran oportunitat per establir contactes per tal de poder participar en projectes comuns en un futur.



TEMPORIZACIÓN DE LOS OBJETIVOS PROPUESTOS.pdf